از محبت تلخها شیرین شود
از محبت مسها زرین شود
از محبت دُردها صافی شود
از محبت دَردها شافی شود
از محبت مرده زنده میکنند
از محبت شاه بنده میکنند
🔶 قرآن کریم:
فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ
كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانفَضُّوا
مِنْ حَوْلِكَ ۖ ... (آل عمران، 159)
به(برکت) رحمت الهی، در برابر
مردم نرم و مهربان شدی! و اگر
خشن و سنگدل بودی، از اطراف
تو، پراکنده می شدند...
📚 منبع:
(شعر:مولوی، مثنویمعنوی، دفتر
دوم)
#هر_روز_یک_آیه_قرآن
☑️ بیاییم برای یک بار هم که شده
به عباراتِ "جمع و جمع گرایی و پرداختن به کارهای جمعی" در #قرآن_کریم، دقت ویژه داشته باشیم
🔘 ما چگونه میتوانیم برای ولیّ جامعه و امامزمان علیه السلام مایۀ قدرت باشیم و دقیقاً باید چهکار کنیم؟ در طول تاریخ اسلام همیشه در این زمینه نقص وجود داشته و درست عمل نشده است!
🔘 الآن در جامعۀ خودمان، وضعیت چگونه است؟ ما اگر بخواهیم مقدمهساز ظهور باشیم، باید چهکار کنیم؟ مقدمهسازیِ ظهور یعنی: آنچه از اسلام و عبرتهای تاریخ میفهمیم اجرا کنیم تا مظلومیت اولیاء خدا تکرار نشود؛ آنوقت به یک جامعۀ نمونه میرسیم که بسیار بهتر از جامعۀ صدر اسلام خواهد بود. کمااینکه امام رحمت الله علیه فرمودند: جامعۀ ما بهتر از جامعۀ صدر اسلام است.
🔘 مردم که یکشبه متوجه نمیشوند بعد از ظهور امامزمان علیه السلام چگونه باید زندگی کنند. لذا طبق روایات، یک قومی مقدمهساز میشوند «فَیوَطِّئونَ لِلمَهدی سُلطانَه» همین تجربۀ مقدمهسازی برای ظهور، به ملتهای پای رکاب امامزمان علیه السلام یک آموزش ابتدایی میدهد تا بتوانند درست عمل کنند.
🔘 الآن ما برای مقدمهسازی ظهور، چه چیزی کم داریم و به چه موضوعی باید بیشتر توجه کنیم؟ امیرالمؤمنین علیه السلام در میان یکی از نبردها در گلایههایی که از مردم داشت، فرمود: «فَهَلُمَّ أَيُّهَا النَّاسُ إِلَى التَّعَاوُنِ عَلَى طَاعَةِ اللَّهِ» ای مردم! بشتابید بهسوی تعاون بر طاعت خدا.
🔘 طاعت خدا و اقامۀ حق، بهصورت تنهایی و تکی نمیشود؛ نیاز به تعاون و کار جمعی دارد. آن چیزی که ما الآن کم داریم، کار جمعی است. گروههای مردمیِ سازماندهیشده و تشکیلاتی نیاز داریم؛ البته تشکیلاتی که خودِ مردم راه بیندازند.
🔘 سبک زندگی اسلامی در جامعۀ ما درست تبیین نشده. مثلاً کسانی که به مسجد میروند و نماز جماعت میخوانند، باز هم فردیّتشان از بین نمیرود چون کار جمعی انجام نمیدهند!
🔘 دین اگر ما را در مسجد، جمعمان کرده، لابد مقصودش این بوده که باهم ارتباط بگیریم. الآن در مساجد ما آیا افراد باهم ارتباط دارند؟! آیا کسی که به مسجد میرود، مثل این است که عضو یک گروه شده باشد و نسبت به بقیه، احساس مسئولیت کند؟
🔘 نماز جمعهها و هیئتهای ما هم معمولاً همینطورند. انگار مردم بههیئت میآیند که صرفاً یک برنامهای را تماشا کنند و بروند؛ مثل تئاتر و سینما. ارتباط خاصی با هم ندارند! باید این سبک زندگی را عوض کرد؛ این جمعشدنها، باید در معیشت، در اقتصاد و سیاست، خودش را نشان بدهد و الا ما نمیتوانیم امام خودمان را کمک کنیم.
🔘 الآن نقصِ ما، اعتقاد به امامت علی علیه السلام نیست؛ الحمدلله این اعتقاد را معمولاً داریم. امّا بعد از اعتقاد، باید چهکار کنیم؟ اگر بخواهیم با این اعتقاد، زندگی کنیم در مقام نصرت امام، باید کار جمعی کنیم تا بتوانیم به امام نصرت بدهیم.
🔘 نه فقط در مقام نصرت امام، بلکه در زندگیِ خودمان هم تا جمع نباشیم، زورگوها بر ما مسلّط خواهند شد؛ چه در عرصۀ اقتصادی، چه در عرصۀ سیاسی و انتخابات.
🔘 امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: مهمترین نیاز مردم این است که تناصح کنند؛ تناصح در طاعت خداوند و اینکه خوب با هم تعاون داشته و بههم کمک کنند. تناصح یعنی دلسوزی برای همدیگر. این مهمترین نیاز جامعه است.
🔘 در همین دهۀ آخر ماه رمضان که درواقع آغاز سال حقیقیِ ما هست، تصمیم بگیریم یک کار جمعی انجام بدهیم و یک گوشهای از زندگیمان را به کار جمعی اختصاص بدهیم. «بسیج» پایگاه خوبی برای این کار است. اصلاً بسیج وضع شده برای تعاون و تناصح در راه اقامۀ حق.
🔘 امیرالمؤمنین علیه السلام میفرماید: هیچ امامی ولو رتبه و فضیلتش خیلی بالا باشد، مستغنی نیست از اینکه مردم کمکش کنند... حتی گر پیغمبر خدا هم با آن عظمتش، اگر امام جامعه باشد، باز هم باید این مشارکت را داشته باشید.
🔘 بعد میفرماید: (نهتنها امام جامعه بینیاز از کمک مردم نیست) بلکه هیچ کسی هم در جامعه، نمیتواند بگوید که «من کارهای نیستم» ولو اینکه بهظاهر، قدر و منزلتی در جامعه نداشته باشد امّا اینطور نیست که او مسئولیت نداشته باشد؛ همه مسئولند.
🔘 هیچکسی نمیتواند بگوید: من کارهای نیستیم، مثلاً من یک کارگر یا مغازهدار ساده هستم... در آخرالزمان، دانه دانۀ آدمها امتحان میشوند، فهمشان و بصیرتشان و تعاونشان امتحان میشود.
💌 #استاد_علیرضا_پناهیان
1401.01.14-Panahian-EmamzadeSaleh-Chegune-Be-Khoda-Va-EmamZaman-Moqarab-Shavim-J02-Medium.mp3
27.74M
#تقرب ۲
❤️ چگونه به خدا و امام زمان(عج) مقرب شویم؟
🔶 جلسه دوم
استاد پناهیان
1401.01.13-Panahian-EmamzadeSaleh-Chegune-Be-Khoda-Va-EmamZaman-Moqarab-Shavim-J01-Medium.mp3
23.71M
#تقرب ۱
❇️ چگونه به خدا و امام زمان(عج) مقرب شویم؟
📅 جلسه اول | ۱۴۰۱/۰۱/۱۳
🌺 استاد پناهیان
🌹@IslamLifeStyles
🌺نکته ای از دعای ندبه:🌺
🍂 وَاَعِنّا عَلي تَاْدِيَةِ حُقُوقِهِ اِلَيْهِ، وَالاِْجْتِهادِ في طـاعَتِهِ، وَاجْتِنابِ مَعْصِيَتِهِ، وَامْنُنْ عَلَيْنا بِرِضاهُ، وَهَبْ لَنا رَأْفَتَهُ وَرَحْمَتَهُ وَدُعآئَهُ وَخَيْرَهُ،
⚡️ ترجمه :
و ما را بر پرداخت حقوقش،و كوشش در فرمانبرداري اش، و دوري از نافرماني اش كمك كن، و بر ما به خشنودي اش منّت نه، و رأفت و رحمت و دعاي خير آن حضرت را به ما ببخش،
🔴 همه ی ما دوست داریم که امام زمان علیه السلام از ما راضی بوده و برایمان دعا کنند.
☘شرط رسیدن به این آرزو چیست؟
⭐️اگر تلاش کنیم که حق امام را ادا نموده، مطیع آنحضرت باشیم و از نافرمانیش اجتناب کنیم، آنگاه مشمول دعا و رضایت ایشان خواهیم شد، ان شاء الله
#دعای_ندبه
#غروبجمعه
🍁حرف از غروب جمعه شد و مرز غم شکست...
کهنه غرور کاغذ و بغض قلم شکست
🍁مانند هفتههای گذشته زبان گرفت...
جمعه شد و نیامد و دل باز هم شکست...
🍁هرشب دلت شکست و دل ما ترک نخورد...
شرمندهایم از اینکه دل مرده کم شکست...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اینجمعههمنیامدی