🔰نقش محدثان و فقهاء در نجات مردم در عصر غیبت کبری
📌 نوشتاری از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره ذیل حدیث اول از فصل اول کتاب حدیث خوبان منتشر شده است.
📍بمناسبت ۲۷ ماه رمضان سالروز رحلت علامه مجلسی اعلی الله مقامه الشریف
🌐https://www.saafi.com/node/9107
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲 https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
👇👇👇👇
بسمالله الرحمن الرحیم
«پس از عصر ائمّه (علیهم السلام) همواره حاملان حدیث بودند که میتوانستند سره را از ناسره، و بدعت را از سنّت تشخیص دهند، و مردم را از گمراهیهایی که در نتیجه غور در فلسفه، و گرایش به عرفان مصطلح، و مکتبهای الحادی مطرح میگردید نجات دهند، و بالأخره تا این اواخر، یعنی عصر صفویّه – که در آن رسمیت تشیّع تجدید گردید – اعلان میشد بهواسطه عوامل خاصّی که بعد از سلطنت شاه طهماسب اوّل پیش آمد، رفته رفته گرایش به فلسفه، و افکار صوفیانه و مشارب غیر شرعی قوّت گرفت، تا حدی که در اصفهان، خانقاهها برپا شده، و مثل عالم جلیل القدر آقاحسین خوانساری را به جای القاب اسلامی، به عقل حادیعشر میخواندند، و نهایت ظهور علوم اهلبیت (علیهم السلام) آن بود که محقّق داماد در قالب اصطلاحات فلسفی مطرح میکرد، و خلاصه، زبان اهلبیت (علیهم السلام)، و احادیث آنها، در غربت افتاده بود.
به إذن الله تعالی شخصیتی مثل علامه مجلسی(رحمه الله) ظاهر شد، و حدیث را دوباره چنان احیا و مطرح کرد که احادیث اهلبیت(علیهم السلام) را نه فقط در مدارس و در معرض توجّه و دقّت علما قرار داد، بلکه شاید خانهای در بلاد ایران نماند که از خواندن کتاب بهره نداشته باشد، مگر آنکه احادیث اهلبیت (علیهم السلام) به صورتی و زیر عنوانی، در آن وارد شد.
خانقاههای اصفهان، همه تعطیل شد و افکار صوفیانه از میان رفت و زبان حدیث و استدلال به ظواهر قرآن و احادیث و زبان ائمّه معصومین (علیهم السلام)، زبان علما و حوزهها شد.
بدون شکّ، باید گفت: ظهور علامه مجلسی در آن عصر، موجب بازگشت تشیّع به عصر ائمّه (علیهم السلام) و اصحاب آنها، امثال زراره بن اعینها، و محمّد بن مسلمها، و صاحبان اصول گردید.
نمیخواهم بگویم عصر قبل از آن، همانند عصر ائمّه (علیهم السلام) نبود، ولی این را هم نمیتوانم بگویم که همانند عصر آنان بود، زیرا اصطلاحات و الفاظ اسلامی کم و بیش عوض شده بود و بحث درس و تألیف و تصنیف چنان که باید، بر محور کتاب و سنّت و احادیث اهلبیت(علیهم السلام) دور نمیزد.
هر طور بود و هر گونه بود، به ظاهر اگر مجلسی(رحمه الله) ظهور نکرده بود، و وضع حوزهها به آنگونه که داشت، جلو میرفت، شریعت ارسطویی و اسلام ابن سینایی و صدرایی و ابن عربی پابرجا میشد، و خدا میداند که باب تأویل و توجیه آیات و احادیث، و حمل آنها با تکلّف بر بیانی خاصّ تا کجا گسترده میگشت!
این علامه مجلسی بود که حوزه ها را به معارف اصیل دین، و تشیّع بازگرداند، و قرآن و سنّت را مافوق همه مکتبها قرار داد.
شکر الله سعیه وجزاه الله عن هذا الدّین والکتاب والسنّه خیر جزاء المحسنین.»
🔰 دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان:
🔸اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّي فِيهِ مِنَ النَّوَافِلِ، وَ أَكْرِمْنِي فِيهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ، وَ قَرِّبْ فِيهِ وَسِيلَتِي إِلَيْكَ مِنْ بَيْنِ الْوَسَائِلِ، يَا مَنْ لا يَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّينَ.
🔸 خدایا در اين روز به اعمال نافله و مستحبات مرا بهره وافر عطا فرما و به حاضر و آماده ساختن مسائل در حقم كرم فرما و وسيله مرا بين وسايل و اسباب بسوى حضرتت نزديكساز، اى خدايى كه سماجت و الحاح بندگان تو را باز نخواهد داشت.
🆔 @Saafi_com
🔹#رمضان_ماه_تربیت
🖊 سحرگاهان خواندن دعاهاي سحر مخصوصاً #دعاي «#ابوحمزه_ثمالي» انسان را در عوالمي ملكوتي و سير ميدهد.
🔰 اين #دعا براي ترقّي #روح، از تمام موادّي كه براي تغذيه #جسم استفاده می شود، گرانبهاتر است.
💫 اين #دعا، براي #تربيت #روح و اصلاح امور اجتماعي و هدايت فكري و اعتقادي، مانند #كتاب جامعي است كه حاوي تمام دستورات بهداشتي جسم است.
📚عاليترين مکتب تربيت و اخلاق يا ماه مبارک رمضان
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
49.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹شب های ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵
حسینیه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
🔰استاد عالی قدر حاج شیخ محمد حسن صافی گلپایگانی دام ظله العالی
🔰عید پیروزی روزهداران؛
📌 سلسله مقالات مرحوم آیة الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
📍در ماه مبارک رمضان (شماره 27)
🌐https://www.saafi.com/node/8345
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
👇👇👇👇
بسم الله الرحمن الرحیم
اَسْئَلُكَ بِحَقِّ هذَا الْیَومِ الَّذِی جَعَلتَهُ لِلْمُسْلِمِینَ عِیداً
غرض از «عید» نه آن است كه از باب جلال
جامه ناز بپوشند به الطاف مزید
ای خوش آن عید، كز آن شاه و گدا خوش باشند
كه چنین «عید سعید» است و جز این نیست سعید
در روز عید فطر همه مسلمانان در سراسر جهان، غرق احساس افتخار بوده و سربلند و سرافرازند كه ماه مبارك رمضان را با توفیق به پایان رسانده و از بركات معنوی و تربیتی آن مستفیض شدهاند.
اتمام یکماه تحصیل در دانشگاه تربیتی اسلام
خدا را شكر مینمایند كه یكی از بزرگترین كلاسهای تربیتی اسلام را در طی یك ماه گذرانده، و از درسهایی كه در آنها داده شده، به اندازه استعداد و آمادگی خود استفاده كرده و با روح و جان خود آمیزش داده و بر الواح دلها و ضمایر خود ثبت كردهاند.
روزهداران، پیروزمردان جهاد با نفس
در این روز، مسلمانان از یك جهاد حسّاس و خطرناك ـ كه پهلوانان، قهرمانان و شیرافكنان جهان در آن میدان به خاك هلاكت افتاده و مغلوب شدهاند ـ فاتحانه و پیروزمندانه باز میگردند.
این جهاد، جهاد با نفس، جهاد با امیال و غرایز حیوانی و لذایذ نفسانی است. بازداشتن نفس از كامگیریهای شهوانی، نگهداری نفس از خوردن غذاهای لذیذ و نوشیدنیهای شیرین وخوشگوار، خودداری از چشم چرانی و هوسهای شیطانی، از دروغ، غیبت، خشم و غضب، بدخویی و ترشرویی، تكبّر و جاهطلبی و دوری از هر معصیّت و گناه دیگر در این میدان جهاد، فتح و پیروزی است.
همه اینها جهاد است و همان «جهاد اكبر»ی است كه پیامبر بزرگ اسلام به گروهی از صحابه كه به جهاد رفته بودند و با دشمن با شمشیر و اسلحه دست و پنجه نرم كرده و زور بازو نشان داده بودند، فرمود: «مَرحَباً بِقَومٍ قَضُوا الجِهادَ الاَصغَر وَ بَقِی عَلَیهِمُ الجِهادُ الاَكبرَ»
«جهاد اكبر»ی كه جز افراد با ایمان و مردان و زنان تربیت شده در دامان اسلام، هیچ شخص دیگری نمیتواند در صحنه آن عرض اندام كند و در میدان رزم آن، افتخاری كسب نماید.
میدانی كه در آن پیلتنهای قوی پنجه و عشّاق مال و مقام دنیا، شهوت پرستان، جلاّدان خونخوار، فاتحان جاه طلب كشورها، جوانان مغرور، خشمگینان پلنگآسا، ستمگران بیرحم، آدمكشان و قصّابان تاریخ، زنان هوسباز، دوشیزگان ناپاك و پرستندگان مظاهر مادّی به خاك هلاكت افتاده؛ و از این كه بتوانند افتخاری كسب و در مسابقات آن شركت نمایند عاجز و ناتواناند.
میدانی كه مردان و بانوان با ایمان، خداپرست، فروتن، پاكدل، پرهیزكار، شكیبا و بیاعتنا به زر و زیور دنیا در آن لباس رزم پوشیده، با اراده محكم و همّت بلند حریف را شكست میدهند و در مسابقه با افتخار به پیروزی دست مییابند.
آسان ولی دشوار
آری، نبرد با هوای نفس در عین آسانی، دشوار است. آسان است، برای این كه وجدان پاك و فطرت آدمی و عقل و خرد، مصلحت و لزوم آن را درك مینماید و اگر انسان در این میدان قدم نهاد، هر چه پیش رود موفّقتر میشود؛ تا سرانجام نفس سركش و جنود اهریمنی را مغلوب و ذلیل خود كند و قوای ملكوتی و عقلانی و وجدانی را در كشور بدن، حاكم و كارفرما سازد.
از سوی دیگر این كار دشوار است؛ برای این كه جهاد با نفس، ایستادگی در برابر غرایز گوناگون و تلاش و كوشش برای كنترل و انضباط آنها است و شناخت دامهای شیطان و هواهای پنهانی كار هر شخصی نیست؛ و رامكردن نفس امّاره و چشم پوشی از لذایذ و كامگیریهای نفسانی و خواستههای هزارگونة نفسِ وسیع و سركش، به این زودیها میسّر نخواهد بود و این دشمن خانگی با غرایزی كه انسان را در دفع دشمن خارجی یارو یاور و محرّك و مشوّق هستند، آشنایی و ارتباط برقرار میكند و از آنها كمك و یاری میگیرد.
از این جهات، مبارزه با نفس كاری بس دشوار است و رستگار، كسی است كه بتواند نفس را تعدیل كرده، و به نظم و ترتیب صحیح وادار سازد.
عید آمد
ماه مبارك رمضان، ماه مبارزه با نفس و مدرسه تعدیل و اصلاح غرایز و خواستهها و نمایش قوّت اراده و توان روان، سپری شده و اینك فرصت برگزاری مراسم عیدی بزرگ و پرفضیلت است. این عید، عید اسلامی فطر است كه عید همگان و عید عموم طبقات و افراد است.
عیدی كه خدا آن را برای همه مسلمانان قرار داده و همه را در آن شریك فرموده است. عیدی كه در آن مساجد و مجامع اسلامی و در گستره جهان اسلام، شكوه عبادت و بندگی خدا دیده میشود.
مراسم این عید اختصاص به توانگران، كارفرمایان، رجال و زمامداران و طبقات به اصطلاح ممتاز ندارد.
تشریفات مادّی، تقدیم هدایا و تحفههای گرانبها ـ چنان چه پیش از اسلام در اعیاد رسم بود ـ در این عید مرسوم نیست.
زیردستان موظّف به دیدار زمامداران نیستند، و كارگر و كارفرما، افسر و سرباز، فقیر و غنی، شاه و گدا و همه اقشار و طبقات باید در صف بندگی خدا و دعا و عبادت برادرانه بایستند. چنان چه میدانیم مراسم عمده و حسّاس این عید «نماز» و «زكات» است.
نماز و زكات
چنانچه بیان شد در مراسم نماز، همه اصناف شركت میكنند، و مساوات و برادری اسلامی آنها آشكار میشود.
در ضمن ادای نماز و خواندن دعایی كه در قنوت است، در دو خطبه و سخنرانی پس از نماز، عالیترین دروس به همگان آموخته میشود، و مطالب لازم و مورد حاجت به عموم گوشزد میگردد، و از همه دعوت میشود تا در پیش بردن مقاصد اسلام و تعظیم شعایر و تعمیم علم و دانش و امر به معروف و نهی از منكر، مجاهدانه كوشش كنند.
كسانی كه دارای مخارج سال خود هستند و یا دارای كار و پیشهای میباشند كه درآمد آنها وافی به مخارج سال آنهاست، در اعطای زكات و كمك به مستمندان شركت میكنند. هیچگونه مراسم كمرشكن و مصارف رقابت انگیز و مخارج بیهوده در این جشن اسلامی وجود ندارد.
زنده باد اسلام
زنده باد اسلام؛ كه تربیت و بهبود روح و روان جامعه را در سرلوحه برنامههای خود قرار داده و از هر فرصت برای ترقّی فكر و قوّت اراده بشر استفاده كرده است.
این عید فطر هم برای تمام مفاهیم ارزنده و عالی انسانی تذكار بوده و به سوی هر عمل نیك و انسانی هدایتگر است.
«اَن تُدخِلَنِی فِی كُلِّ خَیرٍ اَدخَلتَ فِیهِ مُحَمَّداً وآلَ مُحَمَّد، وَاَن تُخرِجَنِی مِن كُلِّ سُوءٍ اَخرَجتَ مِنهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّد»
این عید، عید خدا و موسم دعا و نماز و احسان و نیكی به بندگان خدا و دیدارهای پاك و منزّه است. نزدیك به چهارده قرن است كه این عید برگزار میشود؛ تاكنون شنیده نشده كه برای تهیّه وسایل این عید و شركت در مراسم آن یك نفر خودكشی كرده و یا پای یك زن و شوهر به دادگاه كشیده شده باشد.
این عیدی است كه در آن به جای تفریحات ناسالم، همه به سوی مساجد و مراكز اقامه نماز عید میروند و خدا آن را ذخیرهی خیر و نشان شرف و كرامت پیامبر اسلام و سبب ارتقای افتخارات اسلامی قرار داده است.
🔰 دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان:
🔸 اللَّهُمَّ غَشِّنِي فِيهِ بِالرَّحْمَةِ، وَ ارْزُقْنِي فِيهِ التَّوْفِيقَ وَ الْعِصْمَةَ، وَ طَهِّرْ قَلْبِي مِنْ غَيَاهِبِ التُّهَمَةِ، يَا رَحِيماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ.
🔸 خدایا مرا در این ماه با رحمتت فروگیر، و توفیق و خود نگهداری نصیبم کن، و از تیرگیهای تهمت دلم را پاکگردان، ای مهربان به بندگان با ایمان.
🆔 @Saafi_com
🔹#رمضان_ماه_تربیت
🖊 سحرگاهان خواندن دعاهاي سحر مخصوصاً #دعاي «#ابوحمزه_ثمالي» انسان را در عوالم بالای معنوی سير ميدهد.
🔰 اين #دعا براي ترقّي #روح، از تمام موادّي كه براي تغذيه #جسم استفاده می شود، گرانبهاتر است.
💫 اين #دعا، براي #تربيت #روح و اصلاح امور اجتماعي و هدايت فكري و اعتقادي، مانند #كتاب جامعي است كه حاوي تمام دستورات بهداشتي جسم است .
🖊 اي روزهدار! قدر خود را بدان.متوجّه باش كه بر اميال نفساني، پيروز شده ای.
🔰 #روزه رمز #صبر و بردباري بشر ميباشد. كدام #صبر بالاتر از #صبر بر گرسنگي و تشنگي است كه سفره غذاهاي لذيذ گسترده باشد، #انسان از آن نخورد و نیاشامد.
⚡️ اين نيروي ايمان است كه به آدمي #صبر بخشد و خواهش هاي نفس را كنترل كند.
📚 عالی ترين مکتب تربيت و اخلاق يا ماه مبارک رمضان
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
▪️ آخرین جلسه از سلسله دروس ماه مبارک رمضان توسط استاد معظم محمدحسن صافی گلپایگانی برگزار شد ، مجلسی با معنویت و صفای روحانی خاص از ذکر نکات اخلاقی با تکیه بر آیات قرآن کریم و محفلی نورانی از بیان فضایل ائمه معصومین علیهم السلام که طلاب و فضلاء و حاضرین با اشتیاق وافر گوهرهای ناب معارفی و اخلاقی را به گوش جان می سپارند.
🔸استاد معظم در جمع منتظران ظهور حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف مطلبی راجع به تشرف مرجع مهدوی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره محضر آن قطب عالم امکان بیان داشتند که اشک فراق را بر گونه های منتظران جاری نمود.
این مطلب سوال و تمنّای بسیاری ازعاشقان آن حضرت میباشد .
🔹استاد صافی گلپایگانی فرمودند : بعد از ارتحال آیت الله العظمی والد مکرم ،از بنده بسیار سوال می پرسیدن که آیا ایشان محضر حضرت ، تشرفی داشتند ؟
در جواب باید بگویم که حقیقتا در زمان حیات ایشان نتوانستیم این سوال را از آیت الله والد بپرسیم لکن آنچه ما از ایشان میدیدم این بود که لحظه ایی فارغ از آن حضرت نبودند و دائما خود را در محضر حضرت ولی عصر ارواح العالمین له الفدا می دیدند ، در بیانات و اعمال و مواضع و تمام شئون زندگی، جلب رضایت حضرت را در نظر داشتند و چه تشرفی از این بالاتر برای انسان وجود دارد ؟
🔰مظلوميت بقيع؛
📌 سروده مرجع ولائی حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
📍بمناسبت هشتم شوال سالروز تخریب بقیع
🌐https://www.saafi.com/node/8679
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
👇👇👇👇
خوش آن نسيم كه مىآيد از كنار بقيع
خوشا هواى روان بخش و مُشكبار بقيع
فرشتگان ز زمين مىبرند سوى بهشت
براى غالیهی حوريان غبار بقيع
اگر كه طور تجلّى ز صدق مىطلبى
بيا به گلشن روحانى ديار بقيع
دريغ و درد كه از ظلم دشمنان خدا
خراب شد همه آثار بىشمار بقيع
ايا كه غيرت دين دارى و ولايت آل
ببار خون، عوض اشك در كنار بقيع
خراب كرد ستم، مشهد چهار امام
كز آن شرف به سما يافت خاكسار بقيع
نخست مرقد سبط نبى امام حسن
بزرگ محور اعزاز و افتخار بقيع
مزار حضرت سجاد، اسوه عبّاد
امين اعظم حق، ركن استوار بقيع
مزار حضرت باقر، عزيز پيغمبر
كه بر فزوده به اجلال و اشتهار بقيع
مزار حضرت صادق رييس مذهب و دين
جهان علم و عمل، نور كردگار بقيع
قبور منهدم ديگر از تبار رسول
فزوده است بر اوضاع رنج بار بقيع
ز ظلم فرقه وهّابيان ناكس دون
بيا ببين كه خزان گشته نوبهار بقيع
سعوديان عميل يهود و صهيونيسم
ز ظلم، هتك نمودند اعتبار بقيع
قبور آل پيمبر، خراب و ويران است
فرشتگان همگاناند سوگوار بقيع
در اين مصائب عظمى ولىّعصر بوَد
شكسته خاطر و محزون و داغدار بقيع
كند ظهور و جهان پر كند ز دانش و داد
زند به ريشه خصم ستمشعار بقيع
قيام بايد و مردانگى و همّت و عزم
كه بر طرف كند اين وضع ناگوار بقيع
وگر نه تا نشود قطع دست استعمار
جهان شيعه بود زار و دل فكار بقيع
حراميان به حرم تا كه حاكماند رواست
كه مسلمين همه باشند شرمسار بقيع
سلام بىحد و بسيار بر پيمبر و آل
درود وافر و بىانتها نثار بقيع
ز ياد مرقد ويران اولياى خدا
هميشه «لطفى صافى» است بىقرار بقیع
🔰بازنشر نوشتاری از مرجع ولائی حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره؛
📍بمناسبت هشتم شوال سالروز تخریب بقیع
🌐https://www.saafi.com/node/8680
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
👇👇👇👇
بسم الله الرّحمن الرّحیم
قال الله تعالی:
(وَ ذَكِّرهُم بِأیام اللهِ)
▪️بقیع عنوان بقعهای از بقاع مدینه طیبه است كه حافظ آثار بخشهای مهمّی از تاریخ صدر اسلام است و در طول چهارده قرن و اندی كه از هجرت میگذرد همواره یادآور روزهای بزرگی است كه هركدام در معرّفی اسلام و رسالت الهی حضرت رسول اكرم صلّی الله علیه و آله از اسناد مهمّ تاریخ است.
پاسداری از این آثار و حفاظت از آنها، پاسداری از مبانی دعوت به توحید و قرآن كریم است.
▪️این آثار و سایر آثار تاریخی كه در حرمین شریفین قرار دارد، همواره بین مسلمانان، با عظمت و قداست و مورد احترام بوده و هست و مردم، سیرهی پیغمبر، مجاهدات پیغمبر، غزوات پیغمبر، اهلبیت پیغمبر و اصحاب پیغمبر صلّی الله علیه و آله را در آنها میدیدند و از اعتبار بالا و بیمانندی برخوردار است.
▪️هر نقطهی این دو حرم، بینشافزا و ایمانپرور است. وجود پیامبر اسلام و حواشی و اطراف وجود آن حضرت، خاندان بزرگوارش، عبدالمطّلب جدّ آن حضرت، ابوطالب عموی ایشان، فاطمه بنت اسد همسر محترم ابوطالب ـ كه به منزلة مادر برای ایشان بود ـ ، همسرانش در مدینه و همسر یگانهاش خدیجه، سبط اكبرشان و نوادگان عالیقدر و حمزه عموی بزرگوار دیگرشان، بخش بسیار مهمّی از تاریخ اسلام است. همچنین غزوهی اُحد و بدر و مقامات و مساجدی مانند مولد آن حضرت، كوه تاریخی حرا و غار شریف آن ـ مركز بعثت آن بزرگوار به سوی خلق و آغاز دعوت ـ و نیز خانهی امّ هانی ـ جایگاه شروع معراج ـ، و دهها مكان مقدّس دیگر، همه تاریخ این دین حنیف را معرّفی میكند و حرمین شریفین علاوه بر كعبهی معظّمه و مسجدالنّبی، نیز به اعتبار این اماكن تاریخی و محترم، دارای عالیترین هویت است.
▪️امّا افسوس كه بیشتر این مشاهد و مقامات را تخریب نمودند. خسـارات بزرگی به تاریخ اسـلام به واسطهی ازبین بردن این اسناد تاریخی وارد شد كه جبرانپذیر نیست و پشتوانههای تاریخی دین مبین را ویران نمود.
▪️در دنیای كنونی كه دولتها و مردم به حفظ سوابق فرهنگی و مواریث افتخارآمیز خود اهتمام دارند، این مواریث عزیز منهدم گردید و یا نام آنها را عوض نمودند. هیچ امّت و هیچ فرد آگاهی، تاریخِ خود را اینگونه ضایع نمیسازد.
▪️قرآن مجید، «بیت» را به وجود آیات بینات و مقام ابراهیم، معزّز و مكرّم معرّفی نموده و«مقام ابراهیم علیهالسّلام» به این نسبت مورد احترام است.
حرمین شریفین، بقعههایی دارد كه بسیاری از آنها منسوب به خاتمالانبیا حضرت محمّد صلّی الله علیه وآله وسلّم است. سزاوار است كه مقامات جلیله و كریمهای كه همه مضاف به محمّد است، به مرور اعصار باقی بماند و مقامات محمّد در مكه و در مدینه همچون مقام ابراهیم باید معروف و مشهور باشد.
▪️همانگونه كه نام ابراهیم، پیامآور بزرگ توحید به آن مقام جاودانگی دارد؛ نام محمّد و رسالت او به توحید و مقامات او در حرمین شریفین باید جاودان بماند و خواهد ماند. همانطور كه تخریب مقام ابراهیم و جلوگیری از عبادت خدا و نماز در آن به عنوان شركگرایی جایز نیست؛ منع از تعظیم و تكریم مقامات محمّدی ـ كه هركدام جلوهی مقام ابراهیمی است ـ ، به این عناوین جایز نیست.
▪️مكانهای مقدّس مكّه و مدینه اگرچه به نام دیگران هم باشد، همه نام و جایگاه پیامبر اسلام و شعاع نام آن حضرت است. همه مكمّل دعوت به توحید و تاریخ دین توحید و عقیده به توحید و پیام توحید و اعزاز كلمهی توحید است. اگر ابراهیم به این مقام واحد یاد میشود؛ محمّد صلّی الله علیه و آله به همهی این مقامات متعدّد یاد میشود كه همه جاودانگی دارد.
همهی مسلمانان باید مقامات اسلام را گرامی بدارند و نگذارند كه این پشتوانهی بزرگ تاریخی فراموش و مهجور و متروك گردد.
▪️روز هشتم شوّال، روزی است كه ویرانگریهای این گروه از بقیع شروع شد و مراقد مطهّر و نورانی اهلالبیت علیهم السّلام را تخریب نمودند و به هویت اسلام عزیز تاختند. لذا لازم است كه همهی مسلمانان، اعمّ از شیعه و سنّی و مذاهب مختلف، این روز را جهانی و جنایات آنان را محكوم نمایند و همه با هم تجدید بنای این مشاهد عزیز و احیای سوابق درخشان اسلام را مطالبه نمایند.
وَلاحول وَلا قوّه إلا بالله العلی العظیم
تخریب_بقیع،_ضربه_ای_به_تاریخ_اسلام.pdf
710.5K
🏴 تخریب بقیع، ضربهای بر تاریخ اسلام
🔰 مجموعه شعر، پیامها، یادداشتها و نامههای مرجع ولائی حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
▪️ درباره حادثه جانسوز تخریب قبور ائمه بقیع علیهمالسلام.
🌐https://www.saafi.com/node/8681
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
🔰حالات زیبای آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره؛
📍در تشرف به زیارت ائمه علیهم السلام در قبرستان بقیع
🌐https://www.saafi.com/node/9110
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
👇👇👇👇
▪️بعد از زيارت روضه مطهره رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم به سوى قبرستان بقيع روانه شدم قبرستان بقيع دو در داشت كه يكى از آنها هميشه بسته بود و آمد و شد از يك در بود كه روزانه دهها هزار نفر از آن آمد و شد داشتند و زوار در فشار سختى واقع مى شدند كه از جمله خودم يك بار به قسمى در فشار ازدحام قرار گرفتم كه نزديك بود به كلى از پا درآيم.
هنگام ورود به قبرستان با الهام از آيه كريمه «فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ انَّكَ بِالْوادِ الْمُقَدَّسِ طُوي»[۱۰۴] پا را برهنه كردم و به سمت قبور مقدسه ائمه عليهم السلام متوجه شدم. ابتدا اذن دخول خواندم و آهسته قدم بر مى دارم،
با شدت اشتياقى كه به زيارت دارم، و از ايران تا مدينه منوّره براى كسب عنايات ائمه عليهم السلام آمده ام، آرام آرام قدم بر مى دارم عيناً مانند كسى كه يك گام به جلو بر مى دارد و يك گام به عقب بر مى گردد «يقدم رجلا و يؤخر اخرى» دل انسان با خبر است كه با چه منظره اسف انگيز و وضع توهين آميز روبرو مى شود پس هر چه ديرتر برسم از اين لحاظ كه ديرتر اين منظره را ببينم بهتر است.
تا به قبور مطهره نرسيده بودم فكر مى كردم آيا قبور در چه حالت است؟
آيا صورت ظاهر آنها به چه نحو است؟
خوب است قدرى دورتر بايستم كه اصلا چشمم به قبور ويران شده فرزندان عزيز على و زهرا عليهم السلام نيفتد.
هر چه نزديكتر مى شدم صداى ضجه و شيون و ناله مردم و احساسات آنها را كه مثل كسى كه عزيزترين كسانش را از دست داده ناله مى كردند بيشتر مى شنيدم.
شايد به طور يقين بتوان گفت كه در هيچيك از مشاهد اين قدر حال رقت به مردم و زوار دست نمى دهد.
ناچار بودم پيش بروم گاهى از پشت جمعيت سرم را قدرى بلند مى كردم كه نگاه كنم اما باز دلم راضى نمى شود اندكى جلوتر رفتم ناگاه چشمم به چهار صورت قبر افتاد كه اندكى از زمين بلندتر و بر سمت سر هر يك سنگ كوچكى نصب بود، صدايم به گريه بلند و اشكم مسلسل جارى بود، شنيده بودم كه وضع اين قبورعزيز به همين شكلها است اما شنيدن كى. بود مانند ديدن، ديگر گريه به من فرصت نمى داد و توانائى اينكه سلام عرض كنم از فرط تأثر برايم نبود.
راستى نمى توان اين حال ناراحت كنند و اسف بار را تقرير كرد. به غير از قبور مطهره التفات به جاى ديگر نداشتم گريهها كردم نالهها داشتم نه من اينطور بودم كه همه و بسيارى به مراتب از من بيشتر نالان و گريان بودند مانند بانوى فرزند مرده مى گريستند. بالأخره در ميان اشك جارى و گريه و ناله شروع به زيارت كردم.
السَّلامُ عَلَيْكُمْ ائِمّة الْهُدي...
جمله هاى زيارت را مكرر مى گفتم دلم نمى خواست زيارت تمام شود، و آن حال با اينكه حال گريه و اندوه و تألم بود عوض شود.
به قدرى اين حال مرا راضى كرده بود و وجدانم را باز و شاد و نورانى ساخته بود كه توصيفش از عهده قلم و بيان خارج است.
احساس قرب، احساس حضور، احساس وجود ارتباط با اولياى خدا، درك توفيقى كه در تمام عمر آرزومند آن بوده و هستم، لذائذ و حالاتى است كه تمام دنيا و لذائذ عمر در برابر آن كم بها و بلكه بى بها است.
آنكس كه تو را شناخت جان را چه كند/فرزند و عيال و خانمان را چه كند
ديوانه كنى هر دو جهانش بخشى /ديوانه تو هر دو جهان را چه كند
زيارت امين الله را هم خواندم بعد از زيارت دعا كردم و با دل سوخته خدا را خواندم براى مصالح مسلمين و عزت و سربلندى اسلام و تعجيل فرج حضرت مولى الورى امامنا المهدى المنتظر ارواح العالمين لتراب مقدمه الفدا و سائر حوائج عمومى و شخصى به قدر معرفت و لياقت خودم كه هرگز در خور آن مقام اعلى نبوده و نيست و در بين آنهمه مردم با حال و
اخلاص و متوجه به هيچ محسوب نيستم دعا كردم. حيف و صد حيف كه من نمى فهمم و نمى توانم درجه و فقر و احتياج خود را به خداوند غنى بالذات و قاضى الحاجات درك كنم كه هر مرتبه اى از اين ادراك كه براى انسان حاصل شود فخر است، و مراتب عاليه افراد عالى مقام بر حسب درجاتى است كه در اين ادراك دارند. لذا بالاترين مقامات را حضرت رسول اكرم صلى الله عليه وآله وسلم دارا است كه دركش و بينشش به فقر خودش به خدا و معرفتش به بى نيازى و غناى بارى تعالى از همه كس اقوى و اكمل است.
و زهى حالت انسان كه غنايش به درك فقرش حاصل مى شود و توانائيش به فهم ناتوانيش همانگونه كه حضرت زين العابدين عليه السلام در دعاى ابى حمزه به درگاه الهى عرض مى كند:
سَيّدي انَا الصَّغيرُ الَّذي رَبَّيْتَهُ وَ انَا الْجاهِلُ الَّذي عَلَّمْتَهُ وَ انَا الضّالُّ الَّذي هَدَيْتَهُ وَ انَا الْفَقيرُ الَّذي اغْنَيْتَهُ وَ انَا الْعارُ الَّذي كَسَوْتَهُ وَ انَا الْجائِعُ الَّذي اشْبَعْتَهُ
فقرهاى خود را بر شمارد و نعمت هاى خدا را بر خود متذكر گردد
▪️زیارت حضرت زهرا سلام الله علیها
بارى اين مواقف و مشاهد مواقف دعا و توجه و توسل است اگر انسان غنيمت بداند و از بركات آن محروم نشود.
در نزديك قبر چهار امام سمت بالاى سر آنها قبرى است منسوب به حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها در اينجا هم فاطمه زهراعليهاالسلام را زيارت مى كنيد دوباره رقت و تاثيرم از گم بودن قبر دختر پيغمبر و بضعه آن حضرت و سيدة النساء تازه گرديد و گريهام از نو آغاز شد با همان حال گريه زيارت خواندم، و بعد هم چون مى گويند اين قبر از
فاطمه بنت اسد كفيله پيغمبر صلى الله عليه وآله وسلم و مادر امير المؤمنين عليه السلام است آن معظمه را هم زيارت كردم و سپس به جناب عباس عموى معظم پيغمبر صلى الله عليه وآله وسلم سلام عرض نمودم و در اينجا و در روضه رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم براى كسان و بستگان و ارحام و ذوى الحقوق و همسايگان و احباء و اصدقاى از اهل وطن و غيرهم زيارت نمودم.
سپس با دلى سوزناك و سينه اندوه چاك به زيارت ساير قبور مطهره مشرف شدم. نخست قبور دختران پيغمبر صلى الله عليه وآله وسلم زينب و رقيه وام كلثوم را كه در سمت راست كسى است كه از زيارت ائمه عليهم السلام مراجعت مى كند زيارت كردم.
و بعد از آن نيز در همين طريق به قبور زوجات نبى صلى الله عليه وآله وسلم و امهات مؤمنين رسيدم، آنجا هم به طور شايسته رسم سلام و تحيت را بجا آوردم و فاتحه خواندم.
و از آنجا به فاصله كمى به قبور عبدالله بن جعفر طيار برادرزاده حضرت امير عليه السلام و داماد آن حضرت و قبر جناب عقيل بن
ابيطالب و ابى سفيان بن حارث بن عبدالمطلب پسر عموهاى پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم مشرف شدم در اينجا هم سلام و تحيت و عرض ادب نمودم و به وظيفه دوستى خاندان رسالت رفتار كردم.
سپس به زيارت قبر مطهر حضرت ابراهيم پسر عزيز و گرامى رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم مشرف شدم و آن حضرت را به زيارت مذكور در كتاب هاى زيارت و دعا زيارت كردم و بعد از آنجا به قبورى رسيدم كه
بعضى آنها را قبور مجروحين غزوه احد كه پس از بازگشت در اثر جراحات به شهادت رسيدند و بعضى قبور شهداى حرّه و بعضى آنها را قبور هر دو معرفى مى كردند، آنجا هم وظيفه سلام و زيارت انجام شد و از آنجا مسافت بالنسبه دورى را تا آخر قبرستان طى كرديم در اينجا نخست قبر جناب حليمه سعديه مرضعه پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم را با كمال ادب و احترام زيارت نمودم و در پايين پاى ايشان زمين مسطحى بود كه صورت قبرى در آن نبود در آنجا هم كه حسب المعمول جناب فاطمه بنت اسد را زيارت مى كنند آن معظمه را به زيارت مذكور در كتاب هاى زيارت و دعا زيارت كردم و همچنين گفته مى شد كه قبر ايشان در پشت ديوار فعلى بقيع است كه روز بعد يا دو روز بعد كه براى زيارت بيت الاحزان حضرت زهرا
عليهاالسلام رفتيم در سمت چپ طريق صورت قبر منسوب به ايشان و صورت قبر ديگر منسوب به ابى سعيد خدرى است در اينجا نيز آن مكرمه را به همان زيارت كه در بقيع ايشان را زيارت كرده بودم مجدداً زيارت كردم و بالأخره قبر عاتكه و قبر صفيه دو عمه معظمه رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم و مرقدام البنين مادر مكرمه حضرت ابى الفضل العباس عليه السلام را نيز زيارت نموديم در اينجا مخصوصاً خاطرات واقعه جانگداز كربلا و وفادارى و فداكارى حضرت ابى الفضل العباس و برادرهاى عزيزش مردم را غرق تأثر و گريه و شيون مى نمايد و اشعارام البنين را هر كس ياد داشته باشد زمزمه مى كند:
لا تدعونى و يكام البنين تذكرينى بليوث العرين
كانت بنون لى ادعى بهم واليوم الصبحت و لا من بنين
اربعة مثل نسور الرمى قد واصلوالموت بقطع الوتين
تنازع الخرصان اشلائهم فكلهم امسى صريعاً طعين
ياليت شعرى اكما اخبروابان عباساً قطيع اليمين
و در اينجا به مناسبت براى درك فضيلت و ثواب مرثيه اين ابيات را كه يكى از شعراى متعهد به عنوان زبان حال حضرت عباس به هنگام قطع دست هاى مباركش سروده است مى نگارم اميد اينكه از بركات آن محروم نشوم.
تو از من با وفاتر بودى اى دست
كه خود قربان شه بنمودى اى دست
اگر بيند تو را شاه وفادار
يقين سازد كه گشته بى علمدار
اگر بيند تو را شاه مدينه
بخواهد عذر ما را از سكينه
در تمام اين مشاهد و اماكن صفحات مختلفى از تواريخ اسلام در برابر چشم انسان مجسم مى شود و حوادث اعصار صدر اسلام يكى پس از ديگرى از جلو آن عبور مى نمايد.
📚سفرنامه حج
مرجع ولائی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️هشتم شوال
🔹روز جهانی بقیع
🔸توصیه مرجع ولائی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره به مسلمانان جهان
▪️گزارش تصویری
🔹برگزاری مجلس سوگواری بمناسبت تخریب قبورائمه بقیع علیهم السلام در حسینیه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
🔸هشتم شوال سالروز هتک حرمت و تخریب قبور ائمه مظلوم بقیع علیهم السلام میباشد که از سوی مرجع ولایی ، حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره به(( روز جهانی بقیع)) نامیده شده است
🔹به همین مناسبت چهارشنبه صبح ۸ شوال المکرم ۱۴۴۵ مراسم سوگواری ، با حضور علما فضلا و اقشار مختلف مردم و حوزویان در حسینیه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره برگزار شد.