امیرحسین ثابتی
یازدهمین گزارش شفاف از یازدهمین روز کاری مجلس دوازدهم (یکشنبه 31 تیر 1403) قبل از ساعت 8 وارد مجل
فیلم و تصاویر مرتبط با گزارش یازدهمین روز کاری مجلس
@Sabety_ir ✅
گزارش شفاف از دوازدهمین روز کاری مجلس دوازدهم (سه شنبه 2 مرداد 1403)
دستور اول جلسه؛ حضور سید صولت مرتضوی وزیر کار برای ارائه گزارش به نمایندگان بود. مثل بقیه وزرا، پس از گزارش وزیر که مشروح آن در رسانه ها منتشر شده، تعدادی از نماینده ها نطق موافق و مخالف خود را مطرح کردند. اما مهم ترین دستور بعدی، رسیدگی به وضعیت نمایندگانی بود که در هیچ کمیسیونی جا یابی نشده اند و از طرف دیگر، برخی کمیسیون ها به حد نصاب برای تشکیل نرسیده اند.
طبق قانون، کف اعضای هر کمیسیون باید 19 نفر و سقف آن 23 نفر باشد. دو کمیسیون فرهنگی و قضایی مثل ادوار گذشته هنوز به کف 19 نفر نرسیده اند اما بعضی کمیسیونهای دیگر مثل انرژی، امنیت ملی، اقتصاد، صنایع و... با مازاد درخواست مواجه بودند. از طرف دیگر 11 نماینده هیچ اولویت دومی انتخاب نکردند لذا در هیچ کمیسونی حضور ندارند. برای حل این مشکل قرار شد اول رای گیری شود تا کمیسیونهایی که کمتر از 19 عضو دارند امکان شروع به کار را پیدا کنند که این مساله رای آورد اما برای افزایش سقف کمیسیونها به 25 نفر، نمایندگان رای لازم را ندادند.
البته من به هر دو مورد رای مثبت دادم تا وضعیت از بلاتکلیفی خارج شود اما در نهایت قسمت مهم طرح، رای نیاورد و حالا رییس و هیات رییسه مجلس باید برای حل این مشکل فکر دیگری کنند. نمی دانم در ادوار گذشته نیز چنین مساله ای تا این حد که 11 نماینده بدون کمیسیون بمانند، سابقه داشته یا نه، ولی در این دوره انتقادات خود نماینده ها به نوع چینش اعضای کمیسیون ها زیاد است.
ضمنا یکی از قوانین مصوب مجلس در دوره قبلی نیز از سوی شورای نگهبان اعاده شده بود که کمیسیون اقتصادی برای رفع آن، مواردی را اصلاح کرده بود. اما به خاطر اینکه نسبت به اصل قانون ابهام و بعضی از قسمتهای اصلاحی اشکال داشتم، رای منفی دادم.
@Sabety_ir ✅
امیرحسین ثابتی
گزارش شفاف از دوازدهمین روز کاری مجلس دوازدهم (سه شنبه 2 مرداد 1403) دستور اول جلسه؛ حضور سید صول
فیلم و تصاویر مرتبط با گزارش دوازدهمین روز کاری مجلس
@Sabety_ir ✅
گزارش شفاف از سیزدهمین روز کاری مجلس دوازدهم (چهارشنبه 3 مرداد 1403)
دستور اصلی جلسه؛ انتخاب رییس و دادستان دیوان محاسبات بود. طبق قانون افرادی که برای این دو سمت متقاضی هستند باید به کمیسیون برنامه و بودجه درخواست بدهند و اعضای این کمیسیون در نهایت برای هر سمت، دو نفر را به صحن معرفی می کنند تا نمایندگان یک نفر را انتخاب کنند. اما با توجه به اینکه رییس کمیسیون برنامه و بودجه این دوره غلامرضا تاجگردون است، از بین افراد مختلفی که برای این دو جایگاه اعلام آمادگی کرده بودند نهایتا این افراد برای رای گیری در صحن معرفی شدند؛ احمدرضا دستغیب و حمید رضا تیموری. همچنین برای دادستانی دیوان نیز داوود محمدی و مولایی جم.
در بین بسیاری از نماینده ها روایت غالب این بود که آقایان تیموری و محمدی گزینه های مورد علاقه تاجگردون و اصلاح طلبان مجلس هستند لذا من به آقایان دستغیب (رییس فعلی دیوان) و مولایی جم رای دادم. در نهایت هم دستغیب برای ریاست دیوان انتخاب شد اما برای دادستانی دیوان، محمدی انتخاب شد که قبلا در مجلس دهم نماینده قزوین بود.
در ادامه نیز برای معرفی نمایندگان در شوراهای مختلف آموزش و پرورش، وزارت علوم، انرژی و... رای گیری شد که چون به صورت اجماعی رای گیری میشد و نه رقابتی، من به همان کسانی رای دادم که نهایتا انتخاب شدند و اسم شان هم در رسانه ها منتشر شده.
اما در ساعت پایانی مجلس و در حالی که نمایندگان تذکرات خود را مطرح می کردند، ناگهان نماینده بوکان تند و تیز خطاب به ریاست مجلس که البته در آن زمان در جلسه حضور نداشت، انتقاد کرد و نسبت به اینکه طرح دو فوریتی اش درباره رفع فیلترینگ در دستور کار نیامده گلایه داشت. تعابیر وی و واکنش برخی نمایندگان، دو سه دقیقه ای صحن را متشنج کرد، یعنی دقیقا همان اتفاقی که سه روز قبل رهبر انقلاب هشدار دادند مواظب باشید رخ ندهد و فضای مجلس را تند و متشنج نکنید، متاسفانه رخ داد. هر چند دقایقی بعد ماجرا خیلی زود فیصله یافت.
اما نکته اصلی اینجاست که فیلتر تلگرام در دولت روحانی و اینستاگرام و واتساپ در دولت رئیسی با تصمیم شورای عالی امنیت ملی به ریاست روسای جمهور وقت انجام شده و اصلا مجلس در این باره مصوبه ای نداشته. لذا حالا هم که پزشکیان رییس جمهور شده به عنوان رییس این شورا می تواند در این باره تصمیم سازی کند. لذا معتقدم این حواشی فعلا به نتیجه ای هم نخواهد رسید و کارهای مهمتر مجلس از جمله رای اعتماد به وزرا، اولویت بیشتری دارد.
بعد از جلسه صحن نیز، جلسه مجمع نمایندگان استان تهران برگزار شد. هدف از جلسه، انتخاب هیات رییسه بود که انجام شد و آقای یزدی خواه با اجماع حضار، به عنوان رییس مجمع نمایندگان استان تهران برای یک سال انتخاب شد. قرار شد در ادامه نیز جلسات مجمع به صورت منظم برگزار شود تا مشکلات و مطالبات مردم استان تهران به خصوص ری، اسلامشهر، پردیس، شمیرانات، رباط کریم، پرند، دماوند، پاکدشت، ورامین، قرچک و... توسط نمایندگان پیگیری و ان شاالله حل شود.
@Sabety_ir ✅
فیلم و تصاویر مرتبط با گزارش سیزدهمین روز کاری مجلس
@Sabety_ir ✅