ایران۱۳۰۲:
کشوری آشفته، پر از هرج و مرج، همچنان درگیر عوارض قحطی و وبای پس از جنگ جهانی، بدون اثرگذاری در نظم منطقه ای
ایران۱۳۵۲:
در اوج درآمد نفتی، خریدار میلیاردها دلار تسلیحات نظامی از امریکا، ظاهرا دارای ارتش قوی اما حتی یک موشک هم ندارد
ایران۱۴۰۲:
قدرت بلامنازع منطقه، صادرکننده پهپاد به ابرقدرتهای دنیا، جزو چند کشور تعیین کننده نظم منطقه و بخشهایی از جهان، دارای پیشرفته ترین موشکهای دنیا.
#اربیل
@Sabeti ✅
بعد از حدود ۳ هفته که مدارس به خاطر امتحانات تعطیل بود، امروز به یک مدرسه متوسطه دخترانه رفتم. مدرسه دولتی مختار افشار در منطقه 15، کمی پایین تر از میدان خراسان.
برعکس چند مدرسه دخترانه دیگر که سوالات غیرسیاسی بچه ها زیاد بود، اینجا برعکس بود و طبیعتا از این مساله خوشحال بودم. چون آمادگی بیشتری برای پاسخ به این مدل سوالات دارم. سوالات از فلسطین و اسرائیل را شامل می شد تا تاریخ دوره پهلوی و قاجار. بحثهای مرتبط با اقتصاد و حجاب و... هم در سوالات بچه ها به چشم میخورد که تا جای ممکن پاسخ دادم.
اواسط جلسه که سوالات درباره پهلوی بود، پیشنهاد دادم کادر مدرسه بچه ها را به موزه عبرت ببرند، چون بعضی از شبهات با حرف زدن پاسخ داده نمیشود، با "دیدن" حل میشود. عموم بچه ها هم استقبال کردند. اما قسمت خوشحال کننده ماجرا این بود که کادر مدرسه گفتند هر سال بهمن ماه این کار را انجام میدهد و مشخصا معلمان دلسوز و دغدغه مندی داشتند.
با اینکه بچه ها سال آخر متوسطه اول بودند اما سطح سوالاتشان از بعضی مدارس متوسطه دوم هم بهتر بود که مایه امیدواری بود.
زمان جلسه هم نسبتا طولانی شد، با اینکه قرار بود از ساعت 10 تا 12 باشد، از حدود 10.15 تا 13.15 طول کشید.
آخرش هم اتفاق بامزه ای افتاد؛ یکی از بچه ها دم در درباره دوستی با پسرها و... سوال کرد. من هم صادقانه گفتم به هیچ پسری اعتماد نکن! مگر مسئولیت برعهده بگیرد و برای ازدواج قدم بردارد. یکدفعه دیدم مادرش هم به نشانه تایید سری تکان داد و گفت کارت مشاوره تان را میدهید؟ خنده ام گرفت. گفتم من درس و رشته ام تاریخ و علوم سیاسی بوده و مشاور ازدواج نیستم:)
@Sabeti ✅
دیروز دکتر کریم مجتهدی استاد برجسته فلسفه غرب تشییع و به خاک سپرده شد. در دوره دکترا، توفیق شاگردی ایشان را داشتم و هیچوقت حلاوت کلاسهایش را فراموش نمیکنم.
با اینکه در دوره کارشناسی، مفصل فلسفه سیاسی غرب را خوانده بودیم اما اعتراف میکنم که تازه چند سال بعد در کلاسهای ایشان با فلسفه غرب به معنای واقعی کلمه آشنا شدم. تسلط بی نظیرش بر فلسفه غرب، دانشجویان را میخکوب میکرد.
یکی از ویژگی های خاص استاد، تعصبی بود که بر هویت ملی و زبان فارسی داشت. گمان میکنم همان جلسه اول بود که اتمام حجت کرد کسی نباید از کلمات انگلیسی استفاده کند، تاکید داشت به جای رنسانس، از «دوره تجدید حیات فرهنگی غرب» استفاده کنیم و معادل بسیاری از کلمات غربی را میگفت و تاکید میکرد که «غرب را خوب بشناسید اما غرب زده نباشید.»
با اینکه آن زمان (یک دهه قبل) 82 سال سن داشت، دقت و نظم و سخت گیری اش زبانزد همه بود. کسی نباید بعد از حضور او در کلاس حاضر میشد (ولو یک ثانیه) و کلاسهایش راس ساعت آغاز میشد و با وجود سن بالا، عین دو ساعت کلاس را صحبت میکرد و بخش زیادی از زمان را نیز ایستاده سخن میگفت.
نماد یک انسان تحصیل کرده، نخبه و با هویت بود که به واسطه تحصیل در سوربن فرانسه، غرب را بهتر از مدعیان شناخته بود اما هیچوقت مقابل غرب، خودباخته نشده بود.
خدایش رحمت کند و درجاتش را متعالی سازد...
پی نوشت: عکس سمت راست تصویر یکی از تکلیفهای کلاسی است که مزین به خط دکتر مجتهدی است. برای آن جلسه استاد گفته بود که بر اساس فهمی که از توضیحاتش درباره فرانسیس بیکن پیدا کرده ایم، یک سوال طرح کنیم.
@Sabeti ✅
44.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در اولین گفتگوی تفصیلی ام درباره انتخابات مجلس، به سوالات پایگاه خبری رجانیوز پاسخ دادم. اهم سوالاتی که در این گفتگو مطرح شد و پاسخ دادم عبارتند از:
چرا کاندیدا شدم؟
نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم چه بود؟
آیا در لیست اصولگرایان یا جبهه پایداری خواهم رفت؟
چقدر می خواهم برای انتخابات خرج کنم؟
چرا از تایید صلاحیت اصلاح طلبان برای انتخابات دفاع می کنم؟
نظرم درباره فیلترینگ و حجاب چیست؟
و ...
کیفیت این ویدئو کم شده تا حجم کمتری پیدا کند. برای مشاهده با کیفیت بالاتر میتوانید از اینجا اقدام کنید.
@Sabeti ✅
در لیلة الرغائب، چشمم به گریه گوید
من آرزو ندارم، جز کربلای ارباب...
#شب_جمعه
12.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا در انتخابات مجلس ثبت نام کردم؟
در این فیلم توضیحات نسبتا مفصلی از ماجرا و چگونگی ثبت نام در انتخابات ارائه کرده ام. از مشورتهایی که با افراد مختلف انجام دادم و در نهایت وقتی از یک عالم بزرگواری خواستم در این باره برایم استخاره بگیرد؛ گفت طبق آیه ای که آمده این کار مسیر دشواری دارد اما استثنائا برای شما خوب است.
فیلم کامل
@Sabeti ✅
19.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برای تبلیغات انتخابات نمیخواهم حتی ۱۰۰۰ تومان خرج کنم، چون اولا در فضای مجازی صدایم بلند است و رسانه دارم
ثانیا؛ قصدم از ورود به مجلس گرفتن شاسی بلند و پول در آوردن نیست، من این کار را به معنای برعهده گرفتن یک مسئولیت سخت میدانم که باید مقابل آن پاسخگو باشم. لذا نمیفهمم چرا باید برای این کار پول خرج کنم؟ مردم دوست داشتند رای بدهند، دوست نداشتند هم رای ندهند.
اگر میخواستم عافیت طلبی کنم، به اجرای جهان آرا ادامه میدادم. چون آنجا من پرسشگر بودم و بقیه باید پاسخ میدادند اما حالا پا به عرصه ای گذاشته ام که باید پاسخگو باشم.
اگر هم ستادی بزنم، همه چیزش شفاف و مردمی خواهد بود.
فیلم کامل
@Sabeti ✅
صبح پنجشنبه به یک مدرسه غیرانتفاعی پسرانه رفتم؛ در محله جنت آباد.
عمده سوالات بچه ها حول مسائل اقتصاد و اقتصاد سیاسی بود. سعی کردم با زبان ساده به پرسش هایشان جواب دهم اما بازهم حسرت خوردم که چرا در کتابهای درسی، به جای انبوهی از اطلاعات غیرمفید و غیرکاربردی، درباره مسائل اصلی تری که لازم است هر دانش آموزی درباره اش اطلاعات حداقلی داشته باشد محتوایی وجود ندارد.
کاش تدبیری میشد تا بخش زیادی از محتوای کتابهای درسی تغییر کند. از دل پرسش و پاسخ با دانش آموزان در مدارس مختلف به خوبی فهمیده ام که چقدر سوالات اساسی و مهم بچه ها بی پاسخ مانده و این مشکل درست نمیشود مگر با یک تحول اساسی در محتوای کتابهای درسی. بدتر اینکه خیلی از سوالات اساسی بچه ها حتی در دوران دانشجویی شان هم بی پاسخ می ماند و نتیجه میشود همین نقطه ای که امروز در آن قرار داریم. یعنی انبوه دانشجویانی که متاسفانه سوالات درون ذهن شان از ۱۳، ۱۴ سالگی بی پاسخ مانده اما لیسانس و فوق لیسانس شان را هم گرفته اند.
کاش مسئولان بفهمند که هیچ چیز مثل تحول آموزش و پرورش و وزارت علوم اولویت ندارد؛ هیچ چیز!
@Sabeti ✅