🔴 درک ظهور و یار حضرت شدن
🔵 امام صادق علیه السلام فرمودند :
🌕 هر کس سوره اسراء را در هر شب جمعه بخواند نمی میرد تا آنکه زمان قائم آل محمد علیه السلام را درک کند و از یاران او بشود.
📚 البرهان فی تفسیر القرآن ج ۸
🆔 @monjieakhar
#دعای_ماه_رمضان
🔰 دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان
🌹 #بسم_الله_الرحمن_الرحیم
🔸 اللهمّ اهْدِنی فیهِ لِصالِحِ الأعْمالِ واقْـضِ لی فیهِ الحَوائِجَ والآمالِ یا من لا یَحْتاجُ الی التّفْسیر والسؤالِ یا عالِماً بما فی صُدورِ العالَمین صَلّ علی محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرین.
🔸 خدایا، مرا در این ماه به سوی کارهای شایسته و اعمال نیک هدایت فرما و حاجت ها و آرزوهایم را برآور، ای آن که نیاز به روشنگری و پرسش ندارد، ای آگاه به آنچه در سینه جهانیان است بر محمّد و خاندان پاکش درود فرست.
🔰 «اللَّهُمَّ اهْدِنِی فِیهِ لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ وَ اقْضِ لِی فِیهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ یَا مَنْ لاَ یَحْتَاجُ إِلَی التَّفْسِیرِ وَ السُّؤَالِ یَا عَالِماً بِمَا فِی صُدُورِ الْعَالَمِینَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین»
«خدایا در این روز مرا به #اعمال_صالح هدایتم كن؛ و حاجتها و آرزوهایم را برآور؛ ای خدایی که احتیاج نداری که من حاجتم را برای تو شرح و تفسیر کنم؛ اى که به آنچه در صدرهای جهانیان است، آگاهی؛ درود فرست بر محمد و آل او پاكیزگان»
🔹 اعمال ما در هر حال، یا صالحاند و یا فاسد؛ اما معیار این صلاح و فساد، چیست؟
🔹 اگر عمل هرکسی، متأثر از اعتقادات اوست، سبک زندگی انسان مؤمن از باور و ایمان او شروع میشود و به صورت «عمل صالح» متجلی میشود و این تجلی از دروازهی حفظ حدود الهی میگذرد؛ به معنای سادهتر، عمل صالح همان رعایت #حدود_الهی است که تخطی از آن، عمل ما را #فاسد میکند.
🔹 ایمان و عمل صالح 65 بار در قرآن کریم همراه با هم آورده شده «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ» اما تصور ما بر این است که باید عالم باشیم تا بتوانیم عمل کنیم! آیا مشکل بشر از ندانستههایش است، یا دانستههایی که به آن عمل نمیکند؟
🔹 اگر «علم» مبنای عمل ما باشد و نه ایمان، در این صورت دیگر مهم نیست که همین علم در مواقعی ضد دین عمل میکند. پس همان نوع نگرش غربیها در سیاست، مدیریت، جامعهشناسی، اقتصاد و... را وحی منزل میپنداریم! علم میباید تابعی از ایمان باشد.
❓چرا برای ایمان تنها به توصیه روی منبرها اکتفا میکنیم و هیچ نهاد رسمی تقویت ایمان نداریم؟
✳️ اگر برای علم، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و... ایجاد کردهایم، همزمان نیاز به ایجاد نهادهای #اشاعه_ایمان هم داریم.
▫️شرحی بر دعای روز هفدهم ماه رمضان
◀️مراقب داستان هايی كه براي كودكتان تعريف میكنيد، باشيد.
◀️بسياری از مادران، داستان زندگی فداكارانه و يا قهرمانانهای از آنچه بر آنها گذشته را برای فرزندان خود تعريف می كنند.
_ آن زمان كه پدرت ورشكست شده بود، تمام مسئوليت مراقبت از تو به عهده من بود.
_ وقتی تو كوچک بودی، بسياری از اوقات پدرت به مأموريت میرفت و تو مريض میشدی، من دست تنها بودم.
_ اگر من (مادر) نبودم كه پدرت نميتوانست اين زندگی را بسازد.
◀️ يكی از نتايج شنيدن اين داستانها، احساس خشم نسبت به پدر است و عدم نقش داشتن در زندگی است، تصور يک قربانی به عنوان مادر؛
🌹🌹 پدر باید قهرمان زندگی بچهها باشد تا از او اعتمادبهنفس را داشته باشند.
❌هرگز پدر یا مادر نباید، به هر دلیلی، یکی را تخریب و خود را قهرمان جلوه دهند.
بچهها تشنه شادی هستند و شما بهعنوان پدر و مادر نقش پررنگی در فراهم کردن فضایی مفرح و پرمحبت برای یادگیری و پرورش فرزندتان دارید.
اگر مادران کودک درونشان شیطنت کند، زندگی در خانه جریان مییابد، اگر خنده، اگر شادی، اگر شوخی، اگر بازی کنند همه اهل خانه را به زندگی نوید میدهند. انتقال شادی از پدران و مادران به کودکان میسر است. کودکان همین چند سال را برای شادی و بازی وقت دارند، کودک شاد امروز، انسان موفق و خوشبخت فرداست.
بازی کردن به کودکان، کشف دنیا، قوانین طبیعت، تفکر در پیرامون زندگی را میآموزد آنها تواناییهای خود را در بازیها میسنجند که هیچ علمی آن را به کودکان نخواهد آموخت. کودکی که به اجبار والدین به جای بازی و تحرک و شادی پشت میز کلاس زبان مینشیند، کودکی که به جای گرفتن مداد رنگی برای نقاشی و خطخطی کردن، الفبا را میآموزد، رشد سالم روانی را که بین یک تا شش سالگی اول زندگی باید اتفاق بیفتد را از دست میدهد. کودک دانشمند امروز، انسان مضطرب فرداست که شانس پیشرفت در بسیاری از زمینههای احساسی را از دست خواهد داد.
💥صلوات در ماه مبارک رمضان
✅امام علی بن موسی الرضا(ع) فرموده اند:
"شما رابه کثرت در ذکر و یاد خدا و صلوات بر محمد و آل محمد (ع ) در شب وروز ماه رمضان،به مقداری که می توانید توصیه و سفارش می کنم".
📚 بحار الانوار، ج۹۶،ص ۳۸۰
✅مرحوم شیخ مفید(ره) در "مقنعه" می نویسد:" از سنت های نبوی آن است که هر روز از ماه رمضان، صد بار بر محمد و آل محمد(ع) صلوات فرستاده شود ، و صلوات به تعداد بالاتر و بیشتر بهتر است
📚المقنعه، ص ۳۱۳
✅فلسفه ی این همه اهمیت صلوات به اهمیت پذیرش رهبریت و ولایت پذیری حق و آثار و تبعات آن بر می گردد به همین خاطر است که خداوند از پیامبر اکرم (ص) می خواهد که در برابر مزد رسالتش از مردم چیزی جز مودت و محبت به خاندانش نخواهد.
💠 انواع کفارات
۲- کفاره مخیّره
✍ کفاره مخیره کفاره ای است که مکلف در انتخاب هر کدام آزاد است و با انجام همان، وظیفهاش ادا میشود. این کفارات برای اعمال زیر قرار داده شده است:
۱- افطار عمدی روزه ماه رمضان،
۲- شکستن نذر و عهد،
۳- آنجا که بانویی، موی سرش را در هنگام سوگواری بکَند.
✅ در این موارد مکلف بین چند کفاره مخیر است که عبارتند از:
۱- آزاد کردن بنده،
۲- دو ماه روزهداری پی در پی
۳- و یا به شصت فقیر غذا دادن.
🌺🌺🌺🌺🌺
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 برترین کارها در ماه مبارک رمضان (۱۴)
🌷امیرالمومنین علی علیهالسلام فرمود:
من برخاستم و گفتم:
❓ اى پیامبر خدا! برترینِ کارها در این ماه چیست؟
فرمود: «اى ابو الحسن! برترینِ کارها در این ماه، پرهیز از حرام هاى الهى است».
🌹 قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع فَقُمْتُ فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِي هَذَا الشَّهْرِ فَقَالَ يَا أَبَا الْحَسَنِ أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِي هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
🌺🌺🌺🌺🌺
#ضیافت_الهی_1400
#مشاوره
#همسرانه
#تقویت_متقابل
پیام شماره2️⃣
💠برای بهبود یک رابطه، دو نوع تغییر باید ایجاد کنید: ۱. رفتارهای ناخوشایند را حذف کنید و ۲. رفتار خوشایند را افزایش دهید.
◀️افزایش رفتارخوشایند، آسانتر و مؤثرتر از حذف رفتارهای ناخوشایند است. برای اکثر افراد انجام دادن چیزهایی که همسرشان دوست دارد، آسانتر از انجام ندادن چیزهایی است که همسرشان از آنها متنفّر است.
🔍پژوهشها نیز نشان میدهند که افزایش رفتار مثبت مؤثرتر است. نتایج بررسیها نشان میدهند که حذف رفتارهای ناخوشایند، الزاماً رفتارهای خوشایند را افزایش نمیدهد، امّا افزایش رفتارهای خوشایند، رفتارهای ناخوشایند را کاهش میدهد.
ادامه دارد....
#ضیافت_الهی_1400
#مشاوره
#همسرانه
#تقویت_متقابل
پیام شماره2️⃣
💠برای بهبود یک رابطه، دو نوع تغییر باید ایجاد کنید: ۱. رفتارهای ناخوشایند را حذف کنید و ۲. رفتار خوشایند را افزایش دهید.
◀️افزایش رفتارخوشایند، آسانتر و مؤثرتر از حذف رفتارهای ناخوشایند است. برای اکثر افراد انجام دادن چیزهایی که همسرشان دوست دارد، آسانتر از انجام ندادن چیزهایی است که همسرشان از آنها متنفّر است.
🔍پژوهشها نیز نشان میدهند که افزایش رفتار مثبت مؤثرتر است. نتایج بررسیها نشان میدهند که حذف رفتارهای ناخوشایند، الزاماً رفتارهای خوشایند را افزایش نمیدهد، امّا افزایش رفتارهای خوشایند، رفتارهای ناخوشایند را کاهش میدهد.
ادامه دارد.
كودك نيازمند مهر والدين است
نه دلسوزی آنها...
هر چقدر توان داريد به کودک مهر بورزيد ولي دلسوزي نكنيد چرا كه دلسوزي مانع رشد كودك مي شود.
مثلاً اگر كودك شما قادر باشد خودش غذا بخورد ولي شما به او غذا بدهيد دلسوزي كرده ايد، كودك شما بايد بداند كه با گريه كردن نمي تواند به خواسته هايش برسد و اگر شما به درخواست او که با گريه است، توجه كنيد دلسوزی كرده ايد.
#ضیافت_الهی_1400
#احکام
#احکام_روزه
#روزه_دختر_بچه_ها
🤔 پرسش. دخترى كه به حد بلوغ رسيده، ولى به واسطه ضعف بنيه، نمىتواند روزه بگيرد و قضاى آن را تا دو سه سال به جا آورد، تكليف او چيست؟
🍃 همه مراجع (به جز مكارم و تبريزى): اگر گرفتن روزه براى او ضرر دارد، يا تحمل آن برايش زحمت و مشقّت زياد دارد، روزه بر او واجب نيست؛ ولى ترك آن به صرف برخى عذرها، جايز نيست و هر زمان توانست بايد قضاى آن را به جا آورد.
🍃 آيهاللّه تبريزى: اگر گرفتن روزه براى او ضرر دارد، يا تحمل آن برايش زحمت و مشقت زياد دارد، روزه واجب نيست و اگر تا ماه رمضان سال بعد، ضعف او برطرف شد، بايد قضاى آن را به جا آورد و اگر نتوانست، بايد براى هر روز يك مد طعام (تقريبا ده سير)، به فقير بدهد و قضاى روزه لازم نيست؛ ولى اگر فديه ممكن نبود، بايد هر زمان كه توانست روزهها را قضا كند.
🍃 آيهاللّه مكارم: در فرض ياد شده، روزه بر او واجب نيست و بايد براى هر روز يك مد طعام بدهد و قضاى اين روزهها هم بر او واجب نيست.
📚 امام، استفتاآت، ج 1، روزه، س 76 و 88؛ خامنهاى، اجوبهالاستفتاآت، س 731، 732؛ فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 568؛ صافى، جامعالاحكام، ج 1، س 491، 498؛ نورى، استفتاآت، ج 2، س 2893؛تبريزى، صراطالنجاة، ج 2، س 458 و 1519. مكارم، استفتاآت، ج 2، س 439
پنج كليد رابطه موثر در عشق و ازدواج ❤️
■ به جای پنهان كردن، تعمير كنيد. از مشكلات، ناراحتی ها دلخوری ها فرار نكنيد. آنها روی هم تلمبار شده باعث ميشود منفجر شده يا نااميد شويد.
■ همكاری كنيد. رابطه يك كار دو نفره است. يك نفر به تنهايی نميتواند رابطه را به موفقيت برساند.
■ نشان دهيد قابليت شنيدن گله و انتقاد را داريد. اگر گلايه همسرتان به شما بربخورد به مرور رابطه رو به سردی خواهد گذاشت.
■ تمركز خود را بر قسمتهای مثبت رابطه بگذاريد نه قسمتهای منفی آن.
■ برقراری درست رابطه را بیاموزید.