📌 احکام #زکات_بدن و #زکات_مال.طبق فتوای آیت الله #مکارم
✳️ دو نوع #زکات داریم،
1- زکات بدن و حیات انسان آنست که : هر سال یک مرتبه در روز #عید_فطر پرداخت مى شود و تنها بر کسانى که قدرت پرداخت آن را (از نظر مالى) دارند واجب است،
🔻 زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را بدهد کافى است.
2- #زکات_اموال : که به #9چیز زکات تعلق میگیرد،گندم، جو، خرما، کشمش، شتر، گاو، گوسفند، طلا و نقره سکّه دار، البته در بسیارى از اموال دیگر نیز دستور پرداخت زکات به صورت مستحب آمده است.
🍃 زکات در صورتى واجب مى شود که مورد زکات به #حدّ_نصاب برسد.
🔻احتیاط واجب آن است که زکات گاو و گوسفند و شتر را اگر به حدّ نصاب رسید بدهند، خواه از علف بیابان خورده باشد، یا از علف دستى.
🍃 #زکات_طلا_و_نقره در صورتى واجب است که به صورت سکّه اى باشد که معامله با آن رواج دارد، بنابراین آنچه امروزه بانوان به عنوان زیور استفاده مى کنند، زکات ندارد.
#سبک_زندگی
#تربیت_فرزند
#اصول_تربیت_فرزند
#یتیم_نوازی
🌷 اهمیت سرپرستی از یتیم
💠 اصحاب و یاران، گرد پیامبر اسلام صلّی الله علیه و آله را گرفته بودند و به سخنانش گوش می دادند. ناگهان دیدند پسر بچه ای نزد پیامبر صلّی الله علیه و آله آمد و گفت: ای پیامبرخدا، من پسری هستم که پدرم از دنیا رفته است، مادر و خواهرم نیز بی سرپرستند. از آنچه خداوند به شما عنایت فرموده است به ما کمک کن.
پیامبر صلّی الله علیه و آله به بلال فرمود: به خانه من برو و هر غذایی که یافتی آن را بیاور.
بلال به حجره هایی که مربوط به پیامبر صلّی الله علیه و آله بود رفت و پس ازجستجو 21 دانه خرما پیدا کرد و به خدمت ایشان آورد.
پیامبر صلّی الله علیه و آله به آن پسرک فرمود: بیا این خرماها را از من بپذیر. هفت دانه آن مال خودت، هفت دانه دیگر مال خواهرت، و هفت دانه باقیمانده مال مادرت باشد.
در این هنگام یکی از اصحاب به نام معاذ، دست نوازش بر سر آن یتیم کشید و گفت: خداوند تو را از یتیمی بیرون آورد و جانشین پدرت سازد.
پیامبر صلّی الله علیه و آله به معاذ فرمود: محبت تو را به این یتیم دیدم. بدان که هرکس یتیمی را سرپرستی کند و دست نوازش بر سر او بکشد، خداوند به تعداد هر مویی که از زیر دست او می گذرد، پاداش شایسته ای به او می دهد، گناهی از گناهان او را محو می سازد و مقام او را بالا می برد.
📚 [مجمع البیان، ج1،ص506]
وداع با ماه مبارک رمضان
قال الله تبارک و تعالی: «قَالَ عَذَابِی أُصِیبُ بِهِ مَنْ أَشَاءُ وَرَحْمَتِی وَسِعَتْ كُلَّ شَیءٍ»(اعراف: 156.)
اصولاً یکی از ادبهایی که انسان باید رعایت کند؛ مثلا وقتی انسان از منزلی، مهمانی، یا حرمی خارج میشود، ادب وداع و خداحافظی است، لذا ماه مبارک رمضان که ماه رحمت و مغفرت و ماه گسترش خوان الهی است ائمه بزرگوار و رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم به ما آموختهاند این ادب را رعایت کنید و با ماه رمضان وداع کنید. وداع با ماه رمضان، هرگز به معنای وداع با ویژگی های ارزشمند این ماه نیست. بنابراین، اگر صفات پسندیده ای چون پهن کردن سفره اطعام، حضور در محافل دینی، قرائت قرآن، شب زنده داری و پرهیز از محرمات را حفظ کنیم، می توانیم همواره و تا رمضان بعد، از پی آمدهای معنوی آن بهره ببریم .
دستور پیامبر به جابر
جابر میگوید: من در آخرین جمعهی ماه رمضان خدمت رسول خدا رفتم حضرت فرمودند: جابر، با ماه رمضان وداع کن. گفتم: آقا، چگونه خداحافظی کنم؟ چه بگویم؟ فرمود: این که من به تو یاد میدهم بگو: «اَللّـهُمَّ لا تَجْعَلْهُ اخرَ الْعَهْدِ مِنْ صِيامِنا اِيّاهُ»؛ یعنی خدایا این رمضان را آخرین ماه رمضان ما قرار مده- این امکان ندارد که همهی ما تا رمضان سال آینده زنده باشیم، مسلماً دنیا هر روز مرگ و میر دارد- بعد حضرت فرمودند: در ادامه بگو: «فَاِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْني مَرْحُوماً»؛ اگر صلاح دیدی که من از دنیا بروم و ماه رمضان دیگر را درک نکنم مرا با رحمت و بخشش از این دنیا ببر. بعد پیامبر فرمود: جابر، «فَإِنَّهُ مَنْ قَالَ ذَلِکَ»، هر که اینگونه دعا کند و بگوید: «ظَفِرَ بِإِحْدَی الْحُسْنَیَیْنِ»؛ به یکی از این دو نیکی میرسد؛ «إِمَّا بِبُلُوغِ شَهْرِ رَمَضّانَ مِنْ قَابِلٍ وَ إِمَّا بِغُفْرَانِ اللهِ وَ رَحْمَتِهِ»(وسائل الشیعه، ج 10، ص 365؛ مستدرک، ج 7، ص 480؛ بحارالانوار، ج 95، ص 172.)؛ یا ماه رمضان آینده را درک میکند و یا اگر از دنیا رفت مغفرت و رحمت را درک کند که هر دوی اینها خوب است. هماینکه انسان زنده باشد و رمضان را درک کند، و دیگر اینکه اگر از دنیا رفت آمرزیده از دنیا برود. این آموزش رسول خداست راجع به وداع از ماه مبارک رمضان.
برخورد امام سجاد علیه السلام با خدمتکارانش
سیّد السّاجدین در شب عید فطر غلامان و کنیزانش را جمع میکرد، دفتری را میآورد و میفرمود: من خطاهای شما را از اول ماه نوشتهام که چه کسی چه خطا و اشتباه کرده است؟ چه کسی حرفم را گوش نکرده است؟ -افرادی که در خانهی امام بودند به خاطر علاقهای که به امام داشتند در آن جا بودند، و نظام خدمتکاری و اربابی حاکم نبود، مثل کسانی که الآن خام حرم امام رضا علیه السلام هستند و برای آمدن به آن جا التماس میکنند- خطاهایشان را به آنها نشان میداد، بعد میفرمود: همهی شما را بخشیدم، حالا برخیزید و «ارْفَعُوا أَصْوَاتَکُم»؛ با صدای بلند دعا کنید. فریاد بزنید، و بگویید: «اللَّهُمَّ اعْفُ عَنْ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ»؛ خدایا، علی بن الحسین را ببخش «کَمَا عَفَا عَنَّا»؛ همانگونه که از ما گذشت، «فَأَعْتِقْهُ مِنَ النَّار»؛ او را از آتش جهنم نجات بده، همانگونه که ما را آزاد کرد. اما اشک میریخت و آنها هم بلند میشدند و دعا میکردند. در صبح عید فطر نیز برای همهی آنها هدیه میخرید و میفرمود: هم آزادتان کردم، هم شما را بخشیدم و هم به شما احسان کردم. (بحارالأنوار، ج 46، ص 103؛ الاقبال، ص 261.) «وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَاللَّهُ یحِبُّ الْمُحْسِنِینَ» (آل عمران: 134.) خدا میفرماید: هم ببخش، هم نادیده بگیر و هم احسان کن. اینها آداب وداع با ماه رمضان است.
ندای فرشته در شب عید فطر
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: در شب عید فطر و روز آخر ماه رمضان فرشتهای ندا میدهد: بندگان خدا، بشارت باد بر شما، خداوند همهی شما را آمرزید. بعد میفرماید: ببینید بعد از ماه رمضان چونه عمل میکنید؟ «كَيْفَ تَكُونُونَ فِيمَا تَسْتَأْنِفُونَ» (بحارالانوار، ج 87، ص 362؛ الامالی للصدوق، ص 100؛ مجموعه ورام، ج 2، ص 157.).
#همسرداری
❣اگر ظاهر طرف مقابلتان برایتان ناخوشایند است، مطمئن باشید با گذر زمان هم این مساله حل نمی شود 😐و در آینده نیز به همین منوال خواهد بود!
زیرا با گذشت زمان زیبایی عادی می شود، ولی زشتی و نازیبایی نه. به کسی که از روز اول کششی به لحاظ زیبایی و خوش آمدن نداشتین، با گذشت زمان هم چیزی عوض نمی شود. و نکته مهم تر اینکه هیچ چیز در ازدواج جای چیز دیگر را نمی گیرد، یعنی اخلاق خوب، تحصیلات، خانواده خوب در جایگاه خود مهم هستند اما نمی تواند جای چیز دیگر مثل ظاهر و زیبایی کسی که کششی از روز اول به او نداشتید و نپسندیدید را بگیرد! بنابراین موضوع ظاهر و زیبایی، خوش آمدن و تناسب مسئله مهمی است
@hamedemaminejhad🌹🌹
✨﷽✨
#ضیافت_الهی_1400
#عترت
#شیطان
🔴عملیات پنهانی و تدریجی شیطان برای تباهساختن عقاید انسان
✍️علامه جعفری: امیر المؤمنین علیه السلام دو مسئله را دربارهی اغواهای شیطانی متذکر شده است: یکی اینکه شیطان طرق مختلف فریفتن مردم را میداند و میفهمد که از چه راهی به گمراهکردن انسان وارد شود. دوم اینکه شیطان برای سلب عقاید اولاد آدم دست به حملهی آشکار و ناگهانی بهیکبار نمیبرد، بلکه با نیرنگهایی بسیار پنهانی و تدریجی دستبهکار میشود و از اعمال کینهتوزی خود دربارهی فرزندان آدم خوشحال میگردد.
این روایت از پیامبر اکرم صلی اللّه علیه و آله و سلم نقل شده است که: إنّ الشّیطان یجری من ابن آدم مجری الدّم (شیطان در وجود اولاد آدم علیه السلام مانند خون در رگهایش در جریان است) بدانجهت که قدرت اغواگری شیطان در حد علت تامه نیست و انسان میتواند با قدرت شخصیت خود، شیطان را از خود دور نماید، لذا این موجود خبیث دفعتا و با یک حمله وارد عرصهی پیکار با عقاید انسان نمیگردد بلکه همچنانکه با مهارت در کیفیت اغواء دستبهکار میشود، حملهی خود را بهتدریج از نقاط ضعف آدمی شروع میکند و همانگونه که امیر المؤمنین علیه السلام فرمود، به تباه ساختن یکایک عقاید و باورهای آدمی میپردازد. شیطان نخست معاصی را در نظر انسان سبک جلوه میدهد و با تاریک ساختن تدریجی درون آدم، به دستبرد به عقاید او میپردازد.
📚 شرح نهجالبلاغه ج۲۱
🆔 @ShamimeOfoq
زمانيكه كودكان كار بد بي خطر ميكنند مانند:
_ دست کردن در بینی
_ در دهان کردن اشیاء
_ دستکاری کردن اعضای بدن
_ ناسزا گفتن
_سر كوبيدن يا خود را پرت كردن.
بهترین عکسالعمل این است که👇
* ابتدا حواس کودک را پرت کنید.
*دائم به کودک تذکر ندهید.
* و در آخر از بي توجهي فعال استفاده كنيد يعني به كار فرزندتان بي اعتنا باشيد.
@nooredideh
✨﷽✨
✍پنج سفارش فوق العاده زیبا
از حضرت امیر المومنین علی (علیه السلام) :
شما را به پنج چیز سفارش می کنم
که اگر در طلب آنها متحمل رنج زیاد
شوید سزاوار است:
1⃣ جز به خدا امیدوار نباشید .
2⃣ غیر گناه خود از چیزی نترسید.
3⃣ اگر چیزی بلد نیستید از گفتن
نمیدانم خجالت نکشید.
4⃣ اگر چیزی را نمیدانید در یادگیری آن
خجالت به خود راه ندهید .
5⃣ همواره صبر پیشه کنید که صبر در
ایمان مانند سر در بدن است. بدنی که
سر نداشته باشد خیری در آن نیست و
ایمانی که صبر نداشته باشد نیز خیر ندارد.
📚 نهج البلاغه (صبحی صالح) ،ص۴۸۲
هدایت شده از رسانه سخنرانی ایران صدا
14000218-23-hale-khoob-Low.mp3
7.37M
🔖 منبر کامل #ماه_رمضان 🔖
#استاد_پناهیان
💠 موضوع 💠
✍ حال خوب
🔻جلسه بیست و سوم🔻
🕌 مسجد امام صادق علیه السلام
#ماه_مبارک_رمضان
👇کانال سخنرانی تاثیرگذار👇👇
👌رسانه دینی 👇💯
╭┅─────────┅╮
🌺 @mediamenbar
╰┅─────────┅╯
هدایت شده از رسانه سخنرانی ایران صدا
14000219-24-hale-khoob-Low.mp3
6.77M
🔖 منبر کامل #ماه_رمضان 🔖
#استاد_پناهیان
💠 موضوع 💠
✍ حال خوب
🔻جلسه بیست و چهارم🔻
🕌 مسجد امام صادق علیه السلام
#ماه_مبارک_رمضان
👇کانال سخنرانی تاثیرگذار👇👇
👌رسانه دینی 👇💯
╭┅─────────┅╮
🌺 @mediamenbar
╰┅─────────┅╯
#سبک_زندگی
#حدیث_زندگی
#اقتصاد
#لقمه_حلال
#لقمه_حرام
#زهد
🌸 زهد به معنای واقعی
💠 امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام فرمودند:
🌿 «الزَّاهِدُ فِی الدُّنيا مَنْ لَمْ يَغلِبِ الحَرامُ صَبرَهُ وَ لَمْ يَشغِلِ الحَلالُ شُكْرَهُ؛
🌷 زاهد واقعی در جهان آن کس است که اموال حرام نیروی مقاومت او را در هم نشکند و حلال او را از یاد خدا و وظیفه سپاسگزاری باز ندارد.»
✍️ تحف العقول، ص 138.
✨شرح کوتاه✨
بعضی از ناآگاهان مفهوم زهد را تحریف کرده و یک شکل منفی به آن داده اند؛ زهد را به معنای فاصله گرفتن از مواهب الهی و پشت پا زدن به امکانات اقتصادی و همچون فقیران زیستن تفسیر کرده اند؛ در حالی که چنین نیست. زهد به معنای واقعی همان است که در عبارت بالا از علی علیهالسلام نقل شده که خلاصه آن دو جمله است:
«مقاومت و چشم پوشی در برابر اموال حرام» و «فراموش نکردن مسؤولیتها و وظایف در برابر اموال حلال».
اگر زهد را چنین تفسیر کنیم یک عامل سازنده و تربیت کننده در اجتماع خواهد بود نه یک عامل منفی و باز دارنده.
📚 (یکصد و پنجاه درس زندگی، تالیف حضرت آیتالله مکارم شیرازی)