14.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌هر چیزی به وقتش!
➕چند مثال از گفتگوهای غلط بین زن و شوهر
#استادپناهیان
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#حدیث_روز
💠 خوش اخلاقی
✍️ گفته شدافراد اگر خود بخواهند میتوانند موجبات خوش اخلاقی را فراهم کنند.
✳️ از این رو، به بیان دو عامل مهم که در زمینه رشد و پرورش خوش اخلاقی مؤثر است، میپردازیم:
🌀 *ايمان* عامل اول بود كه مختصرا به بيان آن پرداختيم حال عامل دوم را تحت عنوان *تمرين* بيان میكنيم.
✅ ۲- *تمرین*
🔹 تمرین یکی از عوامل رشد و پرورش صفات اخلاقی است. برای انجام رفتار و کردار پسندیده، باید تمرین کرد تا به آن عادت نمود.
☘️ حضرت امیرالمومنين علیه السلام فرمودند:
🔆 «عَوِّدْ نَفْسَک فِعْلَ الْمَکارِمِ»؛ «نفست را به انجام اعمال پسندیده عادت ده».
🔰 *تمرین و تکرار نسبت به یک خصلت زیبا یا زشت، آن را به صورت عادت یا طبیعت دوّم انسان در میآورد.
☘️ حضرت علی علیه السلام فرمود:
🔆 «الْعادَةُ طَبْعٌ ثانٍ»؛ «عادت، طبیعت دوم است».
🔸 *وقتی چیزی به صورت عادت درآمد، بتدریج اعضا و جوارح انسان را کنترل کرده، بر وجود او مسلّط می شود*؛
☘️ به فرموده امیر مؤمنان علیهالسلام:
🔆 «لِلْعادَةِ عَلی کلِّ انْسانٍ سُلْطانٌ»؛
«عادت بر هر انسانی حکومت میکند.»
🔹 در هر ازدواجی، زن و شوهر به محیطی قدم میگذارند که زندگی در آن برای آنان تازگی دارد.
✳️ از این رو، بر آنان لازم است در رفتارشان با یکدیگر به فضایل اخلاقی و آداب متناسب با زندگی خانوادگی توجّه داشته باشند و با تمرین برای ایجاد و کسب ارزشهای اخلاقی بکوشند تا کم کم به صورت ملکه درآید، بگونه ای که بدون هیچ زحمتی و براحتی با همسر و فرزندان خویش، رفتار نیک داشته باشد. همان حضرت فرمود:
🔆 «کفی بِفِعْلِ الْخَیرِ حُسْنَ عادَةٍ»؛ «عادت نیکو برای انجام عمل نیک، کفایت میکند.»
📚 حوزه .نت
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#عزت_و_ذلت ۲۲
♦️ تعصبات نابجا، عامل ذلت
🔆 «وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُواْ بِمَا أَنزَلَ اللّهُ قَالُواْ نُؤْمِنُ بِمَا أُنزِلَ عَلَيْنَا وَيَكْفُرونَ بِمَا وَرَاءهُ وَهُوَ الْحَقُّ مُصَدِّقًا لِّمَا مَعَهُمْ قُلْ فَلِمَ تَقْتُلُونَ أَنبِيَاءَ اللّهِ مِن قَبْلُ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ»
🔆 «و چون به آنان گفته شود به آنچه خدا نازل كرده ايمان آوريد مىگويند ما به آنچه بر [پيامبر] خودمان نازل شده ايمان مىآوريم و غير آن را با آنكه [كاملا] حق و مؤيد همان چيزى است كه با آنان است انكار مىكنند بگو اگر مؤمن بوديد پس چرا پيش از اين پيامبران خدا را مىكشتيد»
📔 سوره مبارکه بقره، آیه ۹۱
💢 یکی از عوامل ذلت تعصبات نابجا است. قرآن میفرماید زمانی که به یهود و نصاری و … گفته شد به دین اسلام روی آورید میگویند ما به دینی که خود داشتهایم ایمان داریم و به غیر آن کافریم. اين عامل ذلت است
💠 همچنان كه هميشه گفته شده ما مخاطب آياتی هستيم كه میشنويم اگر بر اموری تعصب داشته باشيم كه بیجا باشد و بر مبنای سنت هاي غلط پيشينيان و اجدادمان باشد عاملی است كه باعث ذلت ما میگردد.
📚 «استاد بروجردی»
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#روانشناسی_در_قرآن ۲۵
💠 «تمرکز نکردن بر زشتیها»
🔆 «وَدَّ كَثِيرٌ مِّنْ أَهْلِ الْكِتَابِ لَوْ يَرُدُّونَكُم مِّن بَعْدِ إِيمَانِكُمْ كُفَّاراً حَسَدًا مِّنْ عِندِ أَنفُسِهِم مِّن بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُمُ الْحَقُّ فَاعْفُواْ وَاصْفَحُواْ حَتَّى يَأْتِيَ اللّهُ بِأَمْرِهِ إِنَّ اللّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»
🔆 «بسيارى از اهل كتاب از روى حسدى كه در درونشان هست، دوست دارند شما را بعد از ايمانتان به كفر بازگردانند، با اينكه حقّ براى آنان روشن شده است، ولى شما عفو كنيد و درگذريد تا خداوند فرمان خويش بفرستد، همانا خداوند بر هر كارى تواناست.»
📔 سوره مبارکه بقره، آیه ١٠٩
✳️ صاحبان اندیشه صحیح بر نازیباییها متمرکز نمیشوند و ذهن خود را بر آزار و اذيت ديگران متمركز نمیكنند بلكه به خير رسانی و خوبیهای افراد توجه دارند.
🔸 قرآن میفرمايد: «فَاعْفُواْ وَاصْفَحُواْ»
شما آنها را عفو كنيد و گذشت نماييد.
💢 بايد بدیهای ديگران را از صفحه وجود خود پاک کنیم. یک فیلم وحشتناک را نباید چند بار ديد. باتكرار بدیهای ديگران در ذهن و فكر كردن به آنها به خود آسيب میزنيم كه اين امر نوعی ظلم به خود محسوب میشود.
🔹 شاید بسیاری از انسانها گمان میکنند مراقبه دارند و روی نفس خود كار كردهاند، و انتقام گیری نسبت به آزار دیگران ندارند و حتی به خدا هم واگذار نمیکنند، اما بدی دیگران را از صفحه ذهن خود پاک نمیکنند. اما قرآن میفرماید: «وَاصْفَحُواْ»: از صفحه ذهن خود پاک کنيد.
✳️ اگر میخواهيم زندگی خوب و با نشاطی داشته باشيم، باید بدیهای دیگران را از ذهن پاك كنيم، اين كار به حفظ روحيه و سلامت روان كمك میكند.
💠 در اندیشه صحیح، اساس بر انتقامگیری نیست بلکه سعی در تغییر صفحه ذهن است و لذت بردن از آن، صفحهای که هیچ بدی ای در آن ثبت نشده است.
📚 «استاد بروجردی»
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
📌پرسش های شما
سوال:
🔹احساس عدم کفویت در دوران عقد
در دوران پس از عقد به سر میبرم. شوهرم از اقوام است. وقتی به خواستگاریام آمد، میدانستم از نظر خطّ سیاسی و سطح ایمان، مقداری تفاوت داریم؛ امّا اعضای خانواده، فوق العاده خوشحال شدند؛ چرا که او و خانوادهاش را خوب میدیدند. حالا با شوهرم رابطۀ خیلی خیلی خوبی دارم. از نظر ایمانی هم تأثیراتی در او داشتهام؛ امّا وقتی خبر ازدواج دختران آشنایان را با پسران خیلی مؤمن میشنوم، به شدّت افسرده میشوم؛ چرا که خودم را مقصّر میدانم که به خواستگاری شوهرم، جواب مثبت دادم و بیشتر صبر نکردم تا شخص بهتری بیاید. از خواهر بزرگترم هم ناراحت هستم که مرا تشویق به این ازدواج کرد. آنها خانوادۀ پرجمعیّتی هستند و رفت و آمدشان زیاد است. من دوست دارم جمعهها به نماز جمعه بروم و تمایلی به شرکت در مجالس گناه ندارم؛ امّا شوهرم و خانوادهاش، این طور نیستند. کمی هم چهرهاش نازیباست.
پاسخ سوال بالا ☝️در ۵ قسمت توضیخ داده خواهد شد:
۱.توجّه به مرحلهای که در آن هستید
حواستان باشد که شما در دوران عقد هستید؛ یعنی از مرحلۀ خواستگاری گذشتهاید، امّا هنوز زندگی مشترک خود را به صورت رسمی آغاز نکردهاید. شما در دوران به اصطلاح عقدکردگی، مرحلهای از ازدواج را پشت سر گذاشتهاید؛ امّا هنوز به صورت رسمی زندگی خود را زیر یک سقف، شروع نکردهاید. در این دوران، تصمیم به جدایی آسانتر از مرحلۀ بعد است؛ امّا از آن جایی که زندگی شما تا اندازهای شکل گرفته، نباید به این راحتی، تصمیم به جدایی بگیرید. از سوی دیگر در این مرحله، تصمیم به ادامۀ زندگی بدون رسیدن به یک اطمینان نسبی، از دست دادن یک فرصت خوب برای تصمیمگیری است.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول، ص۸۶ - ۸۵
#تا_ساحل_آرامش
#کتاب_اول
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
٢. رابطۀ خوب و تأثیر پذیری، دو نکتۀ امیدوار کننده
در پرسش شما دو نکتۀ بسیار امیدوار کننده وجود دارد. اوّل آن که گفتهاید با همسرم رابطۀ خیلی خیلی خوبی دارم. شما میتوانستید بگویید رابطهام بد نیست، یا خوب است یا خیلی خوب است. این که گفتهاید: «خیلی خیلی خوب است»، معلوم میشود واقعاً از این رابطه، راضی هستید.
دومین نکتۀ امیدوار کننده هم این است که گفتهاید: «به لحاظ ایمانی، تأثیراتی روی او داشتهام». از ضمیمۀ این دو نکته به هم، میتوانیم این نتیجه را بگیریم: اگر شما بتوانید از این رابطۀ خیلی خیلی خوب، خیلی خیلی خوب استفاده کنید، میتوانید با توجّه به تأثیرپذیری همسرتان، او را به نقطهای برسانید که مطلوب شماست. طعم این همراهی و به مقصد رسیدن، کمتر از طعم ازدواج با کسی که از همان ابتدا در نقطۀ مطلوب شما بوده، نیست. اگر کمی صبر داشته باشید و از عجله پرهیز کنید، اگر رابطۀ محبّتیِ خود با همسرتان را روز به روز بیشتر کنید، اگر در انجام دادن دستورهای دینی، راه افراط را در پیش نگیرید، به امید خدا میتوانید به آنچه در همسرتان میخواهید، برسید. البتّه این نکته، مختص به شماست که ازدواج کردهاید؛ یعنی ما نمیخواهیم در این جا به دختران توصیه کنیم با کسانی ازدواج کنند که کفوشان نیستند.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول، ص۸۶
#تا_ساحل_آرامش
#کتاب_اول
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
۳.توجّه به ارزش کاری که انجام میدهید
حتماً به قدر و قیمت کار خود، توجّه کنید. آیا از میزان پاداش کسی که فردی به دست او هدایت شود، آگاهی دارید؟
رسول مهربانی، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله وسلم به امیر مؤمنان علی علیه السلام فرمود:
به خدا سوگند، اگر خداوند کسی را به دستان تو هدایت کند، برای تو از هر آنچه که خورشید بر آن طلوع و غروب میکند، بهتر است.
اگر به این مسئله خوب توجّه کنید، دیگر با دیدن دخترانی که همسرشان خیلی مؤمن است، افسرده و ناراحت نمیشوید.
در کنار توجّه به این نکته، به این مسئله هم فکر کنید که آیا شما یقین دارید که اگر با ایشان ازدواج نمیکردید، کسی به خواستگاری شما میآمد که بهتر از او بود؟ از کجا معلوم؟ شاید کسی همسر شما میشد که سطح ایمانش، به مراتب از ایشان پایینتر بود. شاید هم کسی به خواستگاری شما میآمد که در ابتدا از ایشان بهتر بود؛ امّا به همان مقدار از معنویّتی که داشت، راضی بود و به رشد کردن فکر نمیکرد. همسر شما، اگر در نقطۀ آغاز از دیگران عقب است؛ امّا به گفتۀ خودتان در حال تغییر دادن خویش است که خود، مایۀ دلگرمی است.
اگر شما بتوانید از دو نکتۀ امیدوار کنندهای که گفتم، خوب استفاده کنید، میتوانید همسرتان را از بسیاری از مردان مؤمنی که حسرتشان را میخورید، پیشتر ببرید.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول، ص۸۷
#تا_ساحل_آرامش
#کتاب_اول
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
۴.مراقب وظایف دینی خود باشید
در این مدّت، مراقب باشید که به دلایل مختلف، وظایف دینی خود را زیرِ پا نگذارید. شما نباید در مجلس گناه، شرکت کنید؛ حتّی اگر موجب ناراحتی همسرتان شود.
۵.اهمّیت قیافه
در بارۀ چهره و قیافۀ همسر و تأثیر آن در زندگی مشترک، در کتاب نیمۀ دیگرم، به صورت مفصّل، صحبت کردهایم؛ امّا همین قدر بدانید که قیافه در زندگی هیچ کس رُکن اصلی خوشبختی، نبوده، نیست و نخواهد بود.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول، ص۸۸ و۸۹
#تا_ساحل_آرامش
#کتاب_اول
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
📌سؤال:
انتخاب نادرستی کردهام و حالا دو دختر دارم. زندگی یا طلاق؟
دوازده سال است که ازدواج کردهام. انتخاب نادرستی کردهام. همسرم، بدبین و بددهان است و روابط اجتماعی مناسبی ندارد. فضای زندگیمان، پُر از تنش و دعواست. حاصل این زندگی، دو دختر در آستانۀ بلوغ است. از آن جا که طلاق را در خانوادۀ ما خیلی بد میدانستند، من به این امید که مشکلات حل شود، جدا نشدم؛ امّا الآن خسته شدهام.
طلاق، واقعاً بد است؛ امّا ...
بد بودن طلاق، ربطی به فضای خانوادگی شما ندارد. طلاق، حلالِ نکوهیدهای است. پیشوای صدق و راستی، امام صادق علیه السلام فرمود:
از آنچه خداوند عزّوجلّ حلال نموده، در نزد خداوند، چیزی مبغوضتر از طلاق نیست.
امّا تمام حرفهایی که بعد از این میزنیم، به این معنا نیست که طلاق، حرام است. ما میگوییم طلاق، حلالی است که باید برای آخرین راه حل از آن استفاده کرد.
🔹ادامه مبحث در جلسه های آینده سه مرحله پاسخ داده خواهد شد.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول، ص۹۱
#تا_ساحل_آرامش
#کتاب_اول
#محسن_عباسی_ولدی
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
🔹تبعات جدایی در مراحل مختلف
ازدواج، مراحلی دارد. اوّل خواستگاری، بعد نامزدی، بعد عقد و سپس، آغاز رسمی زندگی مشترک و پس از این هم فرزنددار شدن. جدایی در هر کدام از این مراحل، نسبت به مرحلۀ بعد، تبعات کمتری دارد. اگر در مرحلۀ خواستگاری به این نتیجه رسیدیم که مشکل جدّی وجود دارد، نباید به امید حلّ آن، پاسخ مثبت داد. اگر در دوران نامزدی... ، اگر در دوران عقد... و ... .
امّا این خواهر محترم، از تمام این مراحل گذشته و صاحب فرزند شده است. در این مرحله، توصیۀ ما به همۀ مادران و پدران بزرگوار، آن است که تا جایی که ممکن است، صبر کنید؛ چرا که تصمیم به طلاق در این مرحله، فقط تصمیمگیری برای خویش نیست؛ تصمیم گرفتن برای فرزندان هم هست؛ بویژه شما که دو فرزند دختر، آن هم در سنّ حسّاس بلوغ دارید.
📚تا ساحل آرامش، کتاب اول، ص۹۲
#تا_ساحل_آرامش
#کتاب_اول
#محسن_عباسی_ولدی
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane