📕 بوستان سعدی
حکایت درویش با روباه
بخور تا توانی به بازوی خویش
که سعیت بود در ترازوی خویش
چو مردان ببر رنج و راحت رسان
*مخنث خورد دسترنج کسان
بگیر ای جوان دست درویش پیر
نه خود را بیفکن که دستم بگیر
کرم ورزد آن سر که مغزی در اوست
که *دون همتانند بیمغز و پوست
کسی نیک بیند به هر دو سرای
که نیکی رساند به خلق خدای
خدا را بر آن بنده بخشایش است
که خلق از وجودش در آسایش است
*مخنث = بیخاصیت
*دون همت = ناتوان
🇮🇷 @sabzpoushan
*یک غذا خوری بین راهی بر سردر ورودی اش با خط درشت نوشته بود:*
«شما در این مکان غذا میل بفرمایید، ما پول آنرا از نوه ی شما دریافت خواهیم کرد»
راننده ای با خواندن این تابلو، اتومبیلش را فورا " پارک کرد و وارد رستوران شد و ناهار مفصلی را سفارش داد و نوش جان کرد. بعد از خوردن غذا، سرش را پایین انداخت که بیرون برود. ولی دید پیش خدمت با صورت حسابی بلند و بالا جلویش سبز شده است ...
با تعجب پرسید: «مگر شما ننوشته اید پو ل غذا را از نوه ی من خواهید گرفت؟»
پیش خدمت با خنده جواب داد: « چرا قربان، ما پول غذای امروز شما را از نوه تان خواهیم گرفت ولی این صورت حساب مربوط به پدر بزرگ مرحوم شماست ...! »
*نتيجه اخلاقی:*
اين داستان حقيقتی را در قالب طنز بيان میکند که کاملا مصداق دارد ...
*ممکن است ما کارهایی را انجام دهيم که آيندگان مجبور به پرداخت بهای آن باشند ...*
*" انتخاب ها را جدی بگیریم ... در قبال آیندگان مسئولیم ...! "*
*صورتحساب سال۹۲ راالان داریم پرداخت میکنیم* 😭😭😭
*❗️مراقب انتخاب ۱۴۰۰ باشیم...*
🇮🇷 @sabzpoushan
مهم نیست کودک شما چقدر اسباب بازی دارد.
مهم این است که زمان کافی و انرژی روانی برای بازی کردن داشته باشد و از بازی کردن لذت ببرد، کودک را مجبور نکنید با اسباب بازی خاصی بازی کند. او شاید ۱ ماه با یک قوطی خالی سرگرم شود.
فراموش نکنید که تلویزیون به هیچ وجه اسباب بازی کودک به حساب نمی آید.
🇮🇷 @sabzpoushan
اعتیاد کودک به رسانه موجب میشود، حوصلۀ کودک برای بازیهای غیررسانهای کم شود.
رسانه به نیازهای واقعی انسان به صورت کاذب پاسخ میدهد؛ در نتیجه انسان انگیزهای برای پرداختن به نسخۀ اصلی آن نیازها نخواهد داشت.
🇮🇷 @sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سایه جنگی که دولت تدبیر و امید از آن حرف می زد
🇮🇷 @sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بابک زنجانی نتیجه اقتصاد لیبرالی است نه انقلابی
🇮🇷 @sabzpoushan
امیدوارم همه کسانی که در طول این هشت سال سوء تدبیر دولت روحانی که ارمغان آن برجام نافرجام و ناامیدی بود، می گفتند که چرا رهبری چیزی نمی گوید و کاری نمی کند( که البته رهبری آنچه باید و شاید به دولت ناکارآمد گفت ولی عمل نکرد ) حداقل به هر آنچه درباره انتخابات می گوید گوش داده و عمل کنند تا مبتلا به بلایی مثل دولت روحانی نشوند؛ چرا که باز هم قصد دروغ پردازی برای فریب مردم برای رای آوری دارند
🇮🇷 @sabzpoushan
شجاعت در برابر هیبت دشمن، جزو شاخصها[ی هویت اسلامی]ست. در مقابل دشمن اگر مسئولین کشور احساس رعب و خوف بکنند، بر سر ملت بلاهای بزرگ خواهد آمد. آن ملتهائی که ذلیل و مقهور دست دشمن شدند، عمدهی علت این بود که مسئولان- پیشروان قافلهی ملت- شجاعت لازم، اعتماد به نفس لازم را نداشتند.
مقام معظم رهبری( حفظه الله تعالی )
🇮🇷 @sabzpoushan
بعضىها احساس مسئولیّت داشتند در دوران مبارزات، امّا نمیفهمیدند این را کجا خرج کنند؛ جایى خرج میکردند که به ضرر حرکت عظیم مبارزاتىِ امام بزرگوار بود؛ بعد از انقلاب هم همینجور؛ تا امروز هم همینجور است. بعضىها احساس دارند، احساس مسئولیّت میکنند، انگیزه دارند امّا این انگیزه را غلط خرج میکنند؛ بد جایى خرج میکنند؛ اسلحه را به آنجایى که باید، نشانه نمیگیرند؛ این بر اثر بىبصیرتى است. حالا ما چند سال پیش در قضیّهى فتنه گفتیم بصیرت؛ بعضى دهنکجى کردند که بصیرت! بله، بصیرت؛ بصیرت که نباشد، هرچه که مسئولیّت و انگیزه بیشتر باشد، احساس بیشتر باشد، خطر بیشتر است؛ اطمینانى دیگر نیست به این آدم بىبصیرت و بدون روشنبینى که دوست را نمىشناسد، دشمن را نمىشناسد و نمیفهمد کجا باید این احساس را، این نیرو را، این انگیزه را خرج کند... اگر این [بصیرت] نباشد، امر به معروفش هم اشتباهى درمىآید، جهادش هم اشتباهى درمىآید، امرِ مورد اهتمامش هم دچار خطا میشود، و به کجراهه مىافتد.
مقام معظم رهبری( مد ظله العالی )
🇮🇷 @sabzpoushan
رهبر_معظم_انقلاب:
تلاوت قرآن مقدّمهی عمل است.🔻
♦️قرآن فقط برای تلاوت کردن نیست؛ تلاوت قرآن مقدّمهی فهم قرآن و به دست آوردن معرفت قرآنی است؛ این را بایستی برای خودمان تأمین کنیم.
اگر تلاوت، تلاوت درست و بهجایی باشد، دو فایدهی مهم را باید به ما بدهد:
یکی اینکه معنویّت ما را، روح معنوی ما را تعمیق کند، عمق ببخشد. ما غرق در امور مادّی هستیم؛ انسانها احتیاج دارند به توجّه معنوی، به روح معنویّت و این با تلاوت قرآن -اگر خوب تلاوت کنیم قرآن را- حاصل میشود.
و دوّم اینکه به فکر خودمان و اندیشهی خودمان مدد برسانیم و آن را از معرفت قرآنی تغذیه کنیم؛ یعنی قرآن، هم در دل ما اثر میگذارد، هم در ذهن ما اثر میگذارد.
اگر با قرآن مأنوس بشویم، خیلی از مفاهیم حیات و زندگی برای ما روشن خواهد شد. کجرَویها، بدفهمیها، یأسها، خیانتهای انسانها به یکدیگر، دشمنیهای انسانها با یکدیگر، ذلیل کردن انسانْ خود را در مقابل طواغیت عالم و امثال اینها، همه ناشی از دوری از قرآن است.
قرآن، هم به ما معنویّت میدهد، هم به ما معرفت میدهد.
🇮🇷 @sabzpoushan
شبهه:
مگر نمی گویید امام زمان در میان شیعیان مانند پدر است؟ چرا در این اوضاعِ شیعیان مثل جنگ و بیماری، كاری نمی كند؟! چرا شیعیان به حال خود رها شده اند؟!
پاسخ :
۱٫ شبهه كننده از كجا اثبات كرده است كه امام زمان (عج) تاكنون برای شیعیان كاری نكرده و شیعیان را به حال خود رها كرده است؟
اولاً: همواره احتمال وضعیت بدتر از وضعیت موجود قابل تصور است!
ثانیاً: هیچ گاه نمی توان تنها بر اساس ظواهر پدیده ها قضاوت كرد. بسا اتفاقاتی كه به ظاهر، دردناك و ناگوار است، اما در دل خود خیرها و سودمندی های زیادی برای فرد و جامعه دارد.
ثالثاً: حمایت و یاری امام زمان علیه السلام لزوما به معنای این نیست كه امور را به صورت فیزیكی، یكسره به سود شیعیان بگرداند؛ از این روی، حمایت امام زمان علیه السلام اگرچه ممكن است در برخی موارد به صورت فیزیكی باشد، اما همواره به صورت معنوی و از طریق بالا بردن ایمان و روحیه شیعیان بوده است.
۲٫ نظام عالم بر اساس اسباب و مسببات مادی و معنوی است. این تصور كه امام اگر امام است باید هر مشكل پیش آمده را با معجزه و كرامت برطرف كند، تصویر درستی از جایگاه و وظیفه امام نیست. وظیفه امام هدایت معنوی آشكار و پنهان است. انسان ها در دل طبیعت به دنیا آمده، می زیند و می میرند و وظیفه امام، در كنار عقل و علم، هدایت انسان به سوی بهترین سبك زندگی است!
۳٫ وقوع جنگ ها، پیدایش برخی از بیماری ها، و بسیاری از امور دردناك به دست خود انسان ها است و خودشان نیز باید با بازگشت به سنت ها و قوانین خداوند امور را اصلاح كنند. این امر، لازمه زندگی در عالم طبیعت و مختار بودن انسان ها است. اگر قرار باشد امور همواره بر خلاف لوازم طبیعی عالم طبیعت و انسان رقم بخورد، اساسا خلقت طبیعت بیهوده خواهد بود. انسان ها باید با هدایت عقل و دین راه صحیح زیستن را بیاموزند و برای كمال خود و جامعه خود تلاش كنند. پیامبر و امام جز آموختن معارف و ارزش های الهی به انسان ها و راهبری آنان تا سرمنزل مقصود وظیفه ای ندارند. حتی آنگاه كه خود پیامبر یا امام زمامدار جامعه است، باز هم رویدادهای جامعه انسانی به صورت طبیعی و بر اساس سنت های تكوینی و تشریعی خداوند به پیش می رود. تاریخ به روشنی گواه است كه در زمان رسول خدا و امامان هدی(علیهم السلام) این گونه نبوده است كه مشكلات، گرفتاری ها و رنج های مردم با امور خارق العاده سامان می یافته است. مسلمانان در ابتدا مجبور بودند به دره ها پناه ببرند، به حبشه هجرت كنند، در شعب ابی طالب محصور شوند و مشكلات بی شمار دیگری را برای حفظ ایمان خود تحمل كنند و در همه این فرار و نشیب ها از معجزه و امور غیر عادی حرفی نیست و مسلمانان از پیامبر درخواست معجزه نمی كنند. جالب است بدانیم كه درخواست معجزه و كرامت از پیامبر و امام بیش تر از سوی كافران و منكران مطرح می شده است!
🇮🇷 @sabzpoushan
ﮐﻼﻏﯽ ﺑﺎﻻﯼ ﺩﺭﺧﺖ ﭘﯿﺘﺰﺍ ﻣﯿﺰﺩ
ﺭﻭﺑﺎﻩ ﮔﻔﺖ : چه ﺳﺮﯼ ﭺه دﻣﯽ
ﻋﺠﺐ ﺗﯿپِ ﺧﻔﻨﯽ
ﺁﻭﺍﺯ ﺑﺨﻮﺍﻥ ﻓﯿﺾ ﺑﺒﺮﻡ؟ . . . . . . . . . . . .
ﮐﻼﻍ ﭘﯿﺘﺰﺍ را ﺯﯾﺮ ﺑﻐﻞ گذاشت ﻭ ﮔﻔﺖ : ﻋﻮﺿﯽ ﺭﻭﺯﯼ ﮐﻪ ﭘﻨﯿﺮ منو ﺑﺮﺩﯼ کلاس ﺳﻮﻡ ﺑﻮﺩﻡ ...ﺍﻻﻥ ﻟﯿﺴﺎﻧﺴﻢ ...
ﺭﻭﺑﺎﻩ ﮔﻔﺖ ﻫﻤﯿﻨﻪ ﮐﻪ ﭘﺮﺍﺕ ﺭﯾﺨﺘﻪ؟
ﮐﻼﻍ ﭘﺮ ﺑﺎﺯ ﮐﺮﺩ
ﮐﻪ ﻧﮕﺎﻩ ﮐﻨﻪ ﭘﯿﺘﺰﺍ ﺍﻓﺘﺎﺩ
ﺭﻭﺑﺎﻩ ﮔﻔﺖ:
ﺭﻭﺯﯼ ﮐﻪ ﭘﻨﯿﺮت رو ﺑﺮﺩﻡ؛ دانشجوی دکترای در انگلیس بودم
ﺍﻻﻥ
رئیس جمهور هستم جیگر....🤣🤣😄😄
🇮🇷 @sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرغم و پرواز می کنم
🇮🇷 @sabzpoushan
گل به خودی های روحانی
آقای روحانی می گوید:
در مدیریت جنگ اقتصادی، سه تا گل زده و یک گل خورده است.
🔹گل ها را به کدام دروازه زده اید؟ آمریکا یا دروازه مردم خودمان؟! شما که هیچ وقت باور نکردید آمریکا، دشمن است. او با تحریم های "فلج کننده"، دنبال ضربه زدن بود و شما می گفتید "اوباما بسیار مودب" است و "امضای کری تضمین است" و "آمریکا سر تعهدش می ایستد و کار غیر اخلاقی می کند".
♦️آنها با تحریم های ویزا و آیسا و سیسادا و کاتسا و...، سرگرم دشمنی (گل زدن) بودند و شما پشت سر هم، برجام را حلوا حلوا می کردید. دولت بعدی، "فشار حداکثری را در دستور گذاشت و زیر تعهدش زد، اما شما باز هم تعهدات را یکطرفه اجرا می کردید.
🔹سپس نوبت هم تیمی های اوباما شد تا با وجود انتقاد از سیاست ترامپ، مسیر دشمنی او را ادامه دهند؛ اما شما از تیم بایدن تمجید کردید و به مجلس و "مجمع" و منتقدان حمله کردید که چرا توقف تعهدات در برابر بدعهدی دشمن را مطالبه می کنند!
♦️به مدت پنج سال و به شکل یکطرفه با FATF (ابزار نقطه زنی تحریمی آمریکا) همکاری کردید و 39 تعهد را به اجرا گذاشتید، اما تحریم ها شدت یافت و FATF حاضر نشد از فشارها بکاهد؛ چون اصلا اختیار چنین کاری را نداشت.
🔹ناگهان دیدیم نهادها و شخصیت های ایرانی با بخشنامه ای عجیب، توسط بانک های خودمان تحریم شده اند و از آنها خواسته شده، تحریم های خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا را مراعات (اجرا) کنند! آقای روحانی و تیم ویژه اش، پشت سر هم مشغول گل زدن بودند!
♦️اینها سویه خارجی بازی تیم روحانی است. اما سویه داخلی داستان و زمین زدن تولید اقتصاد ملی، بسی عمیق تر است. آقای روحانی در اوج "جنگ اقتصادی" دشمن، وزیر صمت خود را عزل کرد و برای پنج ماه، سکان صنعت و تجارت کشور را بی سکاندار گذاشت.
🔹تیم او همین کار را در حوزه خارجی کردند، چنان که سفارت ایران در چین به مدت پنج ماه فاقد سفیر بود! به جای گسترش شرکای سیاسی و اقتصادی، هفت سال به امید تغییر بازی آمریکا و اروپایی نشستند که حالا آقای روحانی به تناسب سخنرانی اش، آنها را "حریف و دشمن" قلمداد می کند!
♦️هفت سال نشستید تا حریف گلباران تان کند، شاید که نظرش برگشت و یک گل هم به دروازه خودش زد؟! مغز مخاطب از این همه هوش و ذکاوت هنگ می کند. اصلا چرا سه گُل؟ چرا تواضع می کنید؟ بگویید سی یا پنجاه گل زده و آقای گُل شده اید! اصلا از مسی و رونالدو جلو زده اید!
🔹قبلا هم که به خاطر اجرای به تنهاییِ برجام، جام اخلاق را گرفته اید. کدام جام افتخار مانده که به آن دست نیافته باشید؟ اگر هم محبوبیت شما در نظرسنجی ها به زیر هفت درصد رسیده، دنده مردم نرم! مشکل از آنهاست که گُل زنی سرشان نمی شود. این، چیزی از ارزش های شما کم نمی کند.
🇮🇷 @sabzpoushan
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸اگر گروه تواصی نداشتید، در خسران هستید🔸
قرآن میفرماید: «والعصران الانسان لفی خسر»: انسان در حال #زیانکاری است. یعنی عمرش دارد میرود؛ اما جای عمرِ به این عزیزی، چیزی نمیآید. بعد میگوید: «الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات» یعنی ایمان، تو را از خسران تطهیر میکند. اساسِ خسران تو، در شرک است. حالا که ایمان آوردی، باید «عملوا الصالحات» انجام دهی. «عملوا الصالحات» یعنی: «خدایا، خودم را خرج تو میکنم».
بعد میگوید: باز هم ضرر میکنی! ایمان آوردی، عمل صالح هم بجا آوردی، اما باز هم در خطری! خطرت چیست؟ خطرت این است که تنها تنها #نمیتوانی راه بروی. «تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر» یعنی باید با یک گروهی متحد شوید؛ با همدیگر قرار بگذارید، همدیگر را به #حق و #صبر توصیه کنید.
چرا اگر بدون اینها باشد، خسران است؟ #حبۀ_آتش را از منقل بردار و بگذار در خاکستر و بادش هم بزن؛ زغال میشود. هزار تا حبۀ آتش بگذار در هزار تا خاکستر و هزار نفر هم باد بزنند؛ هیچ فایده ندارد! آخرش زغال میشوند! حالا این هزار تا را کنار هم بگذار در منقل، هیچکس هم باد نزند. خودش شعله میکشد! «تواصوا بالحق» یعنی اگر با هم شدید #شعله_میکشید.
با همدیگر #گروه_تواصی تشکیل دهید و بگویید ما میخواهیم با هم قرار بگذاریم؛ به هم توصیۀ به حق و به صبر کنیم. تو هوای من را داشته باش، من هوای تو را دارم. «هوایم را داشته باش» معنایش این نیست که اگر ناحق گفتم بیا به نفع من شهادت بده. خیر. اگر ناحق گفتم بیا به من بگو حیا کن، چرا حرف ناحق میزنی؟ برای این دنیای دو روزه چرا این کار را میکنی؟
🇮🇷 @sabzpoushan