دایی شهیدم شهید سید محمد مهدی نقل می کرد که فکچالی ها به او گفته اند امامزاده برهان فکچال جعلی و بر اساس داستان سرایی است که فردی بنام برهان الدین اینجا غیب شده و تاریخ مزار جدید است.
چندی پیش دوست فرهیخته ام آقا محسن داداش پور باکر به نسخه ای خطی بنام کتاب السعاده دست یافت که تاریخ نوشتنش ۱۰۱۸ قمری توسط یکی از حاجی تباران شیخ موسی بنام پیران حاجی بود و در آن کتاب از مزار امامزادگان بندپی و از جمله امامزاده برهان فکچال نام برده شده است، بنابراین این مزار واقعی بوده و قدمتش از ۴۵۰ سال کمتر نیست.
ایشان جد سادات برهانی بابل و سادات میرنیازی فکچال بوده و در طول تاریخ این سادات خدمتگزار مزار امامزاده بودند و درگذشتگانشان را در اینجا دفن می کنند.
تنها بازمندگان درختان جنگلی سادات محله ی فکچال در این نقطه و همچنین در خرابه های تکیه تاریخی اشکاربیشه وجود دارند.
عکس از استاد فرزانه، دایی عزیزم جناب آقای ابوالحسن حبیب زاده ی بیژنی می باشد.
از بی تدبیری، دفن تاریخ فکچال و کندن و جابجایی سنگ قبور و... که سخن بسیار است.
سالها سفارش میکردم اوراق قرآن های خطی و... که پاره شده بود را دور نریزن و در سه گونی در بوم تکیه پایین محله فکچال جمع کرده بودیم که بدون کوچکترین هماهنگی با بزرگان محله و روحانیون و... بخاطر اینکه تو بام موش بود و میخواستن تمیز کنن، یک چاله در حیاط کندن و اوراق را سوزاندن تا به خیال خودشون بی احترامی نشه....
بنا به مستندات قدیمی (به تاریخ ۱۳۷۳ قمری) در پرونده ی امامزاده سید بیژن در اوقاف نور که به قلم آیت الله زاده ضیاءالدین کجوریست نام یکی از برادران بیژن، سید عزیزالله است که نسلش بخصوص در تنکابن سراب با نام خانواده ی حسینی ساکن هستند.
از خوانندگان محترم درخواست دارم محل سراب تنکابن را به من معرفی بفرمایند.
بنا به مستندات قدیمی (به تاریخ ۱۳۷۳ قمری) در پرونده ی امامزاده سید بیژن در اوقاف نور که به قلم آیت الله زاده ضیاءالدین کجوریست نام یکی از برادران بیژن، سید سعدالدین است که او در بخش بلده دهستان شیخ فضل الله نوری روستای یاسل مدفون بوده و اهالی هم به حسینی بودنش تاکید دارند. بنای امامزاده متصل به مسجدی است و طرح داخل آن چهارضلعی با گنبد عرقچینی است. ورودی بقعه در جانب شمال قرار دارد.بر فراز بقعه، یک گنبد هرمی هشت ترک بر پا شده است. درب ورودی بقعه که هر لنگه آن به کمک یک الوار یکپارچه ساخته شده، دارای کتیبه ای است که نام «درویش یوسف» بر آن نقش بسته است. در این بقعه، صندوق چوبی با کنده کاری های ظریف و زیبا قرار دارد.