eitaa logo
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
257 دنبال‌کننده
430 عکس
85 ویدیو
48 فایل
یادداشت های پژوهشی سید مهدی بیژنی پویا (بیژنی حاجی) خرده پژوهشگر بقاع متبرکه و انساب سادات اعرجی کیاکی قم، سالاریه ۰۹۱۲۶۵۱۹۰۱۱ اساتید راهنما: دکتر فقیه محمدی جلالی بحرالعلوم نسابه دکتر یوسف الهی دکتر سید محمد صادق ابراهیمیان دکتر امین نعیمایی عالی و...
مشاهده در ایتا
دانلود
گنبد علویون زاوقان سمنان
مزارات سید زین الدین مهدی و سید ضیاء الدینِ علی صالح زاوقان سمنان علی صالح قطعا در شهر مهران مدفون است و نسبت دادن به این مکان بی شک غلط است، اینجا مزار جد سادات ضیایی اعرجی است
از کتیبه های گنبد علویون سمنان: استاد علامه محمد صالح حایری مازندرانی بعد از سخنرانی کوبنده بر علیه رضاخان، زندانی شده و به زاوقان تبعید می شود، ایشان در دوره پهلوی دوم با دختری عفیفه از سادات کیای اعرجی سمنان ازدواج کرده و همسر بزرگوارشان با ۸۵ سال سن هم اینک در قید حیاتند، پژوهش مزارات علامه حایری که در اوقاف بیان شد نیمه کاره بود چون حضرت ایشان در سال ۱۳۵۰ به رحمت خدا رفتند و همچنین قطعا در سمنان تمام منابع علم انساب در دسترسشان نبود، مثالی میزنم: حضرت آیت الله نجفی مرعشی که قله ی علم انساب بود در مورد نسب نامه شخص خودش که بعدها به منابع بیشتری دست پیدا کرد اعلام نمود نسب نامه ی درست جدید و من اینه و نسب نامه ی قبلی من باطله. پس اظهار نظر علمی جدید در نسب شناسی امری متداول و عادی است، آنچه مسلمه مزارات سمنان بخصوص گنبد علویون مدفن اجداد طایفه ی محترم کیای سمنان است، اما باید توجه داشت هم مثلا عبیدالله اعرج چندین نامدار در نسلهای بعد خود دارد و چندین مزار در نقاط دیگر هم به منسوب به این نام است. اینجا مزار عبیدلله الاعرج اول نیست اما مزار اجداد کیاکیون هست که در موردش بعدا می نویسم.
امامزاده حسین الاصغر چون پدر جد سادات اعرجی حضرت حسین اصغر پسر حضرت امام سجاد ع است، باید مزار منسوب به ایشان بررسی شود، از قدیم الایام شخصیت مدفون در این بقعه به عنوان حسین الاصغر، فرزند بلافصل امام زین العابدین (علیه السلام) خوانده می شده است. در نیشابور دو تن از سادات حسین زندگی می کردند که بسیار خوش نام وجلیل القدر وعظیم الشأن بودند. یکی از آن دو حسین الاکبر بن محمد الکرش بن جعفر بن عیسی غضاره بن علی بن الحسین الاصغر بن امام زین العابدین (علیه السلام) است که ملقب به رندانی بود و بیهقی نیز نام جدش را از جمله مهاجرین نوادگانش به نیشابور ذکر نموده است. به نظر می رسد شخصیت مدفون در این بقعه همین ابو عبدالله حسین است که در کنیه و نام و نام پدر با حسین اصغر تشابه اسمی داشته و همچون او به زهد و تقوی و نیز نقل حدیث شهرت داشته است. علامه سیداحمد کیاگیلانی ذیل سادات اردلان نیشابورمی نویسد: نسب شریف سادات اردلان نیشابور شاه حسین بن محمد بن حسین بن فضل بن علی بن افضل بن سعدالدین اسماعیل بن حسن بن حسین بن جعفر بن حسن بن جعفر بن حسین بن محمد بن عبدالله حسین بن حسن بن حسین الاصغر بن امام زین العابدین (علیه السلام) است. بر این اساس چون شاه حسین نواده حسین الاصغر بوده؛ لذا به حسین الاصغر خوانده شده است و از سادات قرن هفتم و اواسط قرن هشتم هجری است.
آستان باشکوه و زیبای امامزاده شاهزاده حسین الاصغر (علیه السلام) در شهرستان نیشابور، ارتفاعات کوه اردلان و در نزدیکی روستای برزنون و در 90 کیلومتری شمال غربی شهر نیشابور واقع شده و بسیار مورد توجه اهالی روستاهای همجوار و تمام خراسانی ها است. هسته مرکزی این بنا که اتاق مرقد است به شکل مربع و به ابعاد 6×6 متر است و سه پلکان پایین تر از کف مسجد و یا شبستان جنوبی واقع شده است. این زیارتگاه دارای 110 زائرسرا، سرویس های بهداشتی، مغازه و بازارچه کوچک و تمام امکانات زیارتگاه مهم را در بر دارد.
استان خراسان رضوی ـ شهرستان نیشابور ـ بخش سرولایت ـ دهستان برزنون ـ روستای برزنون.
بر خلاف شهرت، مزار جد ما حسین اصغر ع اینجا نیست بلکه او در قبرستان بقیع دفن است، مدفن سه تن از اجداد ما در بقیع است: حضرت زهرا س حضرت امام سجاد ع حضرت حسین اصغر ع جناب عبیدالله اعرج پسر حسین اصغر ع
اجداد من یعنی کاظم بیک و پسرش محمد مقیم هر دو موقوفاتی در مشهد دارند که حداقل شامل بازارچه، دکان و مدرسه بوده است، بجز تاریخ شفاهی جمع آوری شده توسط من در سازمان اسناد و کتابخانه ی ملی ایران هم چنین چیزی ثبت است اما من و اوقاف خراسان رضوی نتوانستیم به این اطلاعات تاریخی برسیم، از عموم پژوهشگران تقاضا دارم راهنمایی ام بفرمایند که برای دسترسی به این اسناد کجا بروم.
امروز در اوقاف خراسان جلسه داشتم، بزرگان این اداره با من همکاری صمیمانه داشتند، بسیار جستجو کردند، متاسفانه هنوز چیزی پیدا نکردیم و در آینده طرفین به جستجو ادامه می دهیم. اوقاف مشهد به من گفت دو مزار دیگر که منسوب به عبیدالله اعرج (بجز سمنان) در نیشابور و گلبهار مطرح است که به آنجا سفر میکنم.
هدایت شده از سید احمد کیا
سلام امروان روستای دامغان بخش امیرآباد دهستان قهاب صرصر تقریبا درمسیر دراپلیکیشن مشخص است اطلاعات ازچگونگی آمدن عبیدالله در صفحه اول کتاب عربی عبیدالله ازقول علامه حایری موجود است
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
امروز در اوقاف خراسان جلسه داشتم، بزرگان این اداره با من همکاری صمیمانه داشتند، بسیار جستجو کردند، م
در نسل عبیدالله اعرج بن حسین اصغر بن امام سجاد ع تعداد زیادی عبیدالله اعرجی در نسل های مختلف و زمان های مختلف وجود دارند، سادات اعرجی هم بیشتر در ایران پراکنده اند و این عبیدالله ها جد این سادات هستند، تعدادی امامزاده عبیدالله اعرج در ایران دارای مزارند که از آنها بعنوان نوه ی امام سجاد یاد می شود که صحیح نبوده بلکه آنان از نوادگان حضرت عبیدالله هستند، با تحقیق میدانی و بررسی تاریخ محلات و اسناد منطقه ای و نسب نامه های سادات می توان به قدمت مزار آن عبیدالله دست یافته و مزارش را در کتاب نسب نامه درختی جامع اعرجیون ایران مشخص کرد (بلطف حق و با راهنمایی علامه نسابه بحرالعلوم و به شرط حیات کتابم در حال تدوین و تالیف است، من خود را وقف عبیدالله اعرج کردم و دنبال مسایل مادی نیستم)، حدود سی سال است این پژوهش را آغاز کرده ام و هزاران صفحه مطلب شده است.