📌 #دروغ در #معاملات
📍یکی از رایجترین انواع دروغ که آثار و تبعات منفی بسیاری هم دارد، دروغهای مختلفی است که در انجام انواع معاملات واقع میشوند.
🚩حال مساله دروغهای شاخ داری که فروشندگان در تعریف و تمجید از جنس و کالای خود میکنند، موضوع تازهای نیست و بر همگان آشکار است؛ ولی یک بخش از این امور، نوعی دروغ عملی است که از آن به عنوان «غش در معامله» تعبیر میشود و خودش از گناهان کبیره است.
🔺مثل آن که فروشنده، جنس معیوب و کم ارزش را میان جنس خوب و مرغوب جا بزند یا قطعات اصلی داخلی یک وسیله الکتریکی را با وسایل بدل و غیر اصلی جا به جا کند و بعد به خریدار از همه جا بیخبر بگوید: «حضرت عباسی این جنس، اصل اصله.»
@sadeghoun
بی آبرویی !
یکی از زیانهای اجتماعی #دروغ، بی آبرویی است. هنگامی که چند دروغ از دروغگو ثابت و او رسوا شد، بی آبرویی نصیبش میشود. رسوایی دروغگو، از کشف دروغ اوست و بی آبرویی، او را بی ارج میسازد. اندیشمندان و خردورزان، در همه حال آبرو و حیثیت خویش را پاس میدارند. ثروتمند، دارایی خود را برای بدست آوردن آبرو و جایگاه شخصی اش صرف میکند؛ قدرتمند، قدرتش را برای رسیدن به این موقعیت به کار میگیرد و دانشمند، از دانش خود برای جلب افکار عمومی بهره میبرد. پس محبوبترین چیزها نزد دوراندیشان و نیک کرداران، آبرومندی است، حال آنکه دروغگو خود را از این موقعیت محروم میسازد.
📗پایگاه اطلاع رسانی حوزه
@sadeghoun
☘️ما در تعارفات روزانه وقتي يك نفر احوال كسي را مي پرسد ميگوئيم: «خوب است، سلام ميرساند»
در صورتي كه در آن لحظه آن شخص سلامي نرسانده است؛ آيا اين حرف ما مصداق دروغ و نفاق است يا خير؟
🔸جمله «سلام میرساند» حکایت از این واقعیت (محکی) دارد که شخص غایب، به محض التفات و مواجهه با مخاطب، سلامگو است؛ آداب دان است؛ متواضع است؛ متکبر نیست.
در اینجا، متکلم برای توصیف شخص غایب به خوبی و درستی، متوسل به مجازگویی شده است.
بدین ترتیب به نظر حقیر، جمله فوق، زیاد محل اشکال و انکار نیست؛
ولی جمله «سلام رساندند یا سلام رساند» که حکایت از وقوع کاری از سوی فرد غایب در زمان گذشته دارد، محل شبهه و تأمل است که آیا مصداق دروغگویی است؟!
شاید بتوان این جمله را هم حمل بر مجازگویی کرد؛ یعنی «سلام رساندند» حاکی از «سلام میرسانند» باشد و «سلام میرسانند نیز به همان معنایی که در بالا گفته شد باشد. قرینه این مجازگویی، علم هر دو نفر به عدم تحقق این کار -سلام رساندن- از سوی فرد غایب است.
مشاهده پاسخ کامل در انجمن گفتگوی دینی:
http://askdin.com/node/65090
@sadeghoun
صداقت - حجت الاسلام عالی.mp3
4.11M
🌷 #صداقت باعث میشه که زمین و زمان با آدم آشتی بکنند.. تمام موجودات عالم حیات دارند و موجود مُرده نداریم!
🎤 حجت الاسلام عالی
@sadeghoun
#حکایت
💐💐هر راست نشاید گفت💐💐
👑پادشاهی قصد کشتن اسیری کرد.
اسیر در آن حالت ناامیدی شاه را دشنام داد.
شاه👑به یکی از وزرای خود گفت:
《او چه می گوید؟》
وزیر گفت: "به جان شما دعا می کند."
شاه 👑اسیر را بخشید.وزیر دیگری که در محضر شاه بود و با آن وزیر اول مخالفت داشت گفت:"ای پادشاه، آن اسیر به شما دشنام داد."
👑پادشاه گفت :《تو راست می گویی اما دروغ آن وزیر که جان انسانی را نجات می دهد،بهتر از راست توست که باعث مرگ🗡 انسانی می شود.》
🌼جز راست نباید گفت🌼
🌼هر راست نشاید گفت🌼
📚(گلستان سعدی،باب اول،حکایت اول)
@sadeghoun
💠اول باور نمیکردیم، بعد دیدیم آسان است!💠
✍️ آیتالله بهجت(ره) :
خدا میداند کفار چه زحمتهایی میکشند تا #دروغ و افترا را به جای #راست و درست در رسانهها تحویل دهند.
فرض کنید تطمیع و تهدید در ما اثر نکرد، فریبخوردن چطور؟ به خدا پناه میبریم! ما که معصوم نیستیم، مگر از طرف خدا الهام و هدایت شویم. خدا میداند کفار چه زحمتهایی میکشند تا دروغ و افترا را به جای راست و درست در رسانهها تحویل دهند، و هر روز با وسایلی و نقشههایی علیه مسلمانان به میدان میآیند تا غافلان، آگاه نشوند. ما هم اول باور نمیکردیم، ولی بعد دیدیم آسان است.
💥دولت انگلیس شخصی را اجیر کرده بود تا در بازار کرمانشاه به انگلیس فحش و ناسزا بدهد، تا بدین وسیله دشمنهای انگلیس را بشناسد و از کارهای آنها مطلع گردد و اسرار دشمنان خود را کشف کند. آری، کفار تا به این درجه برای کار خود فکر میکنند!
📚در محضر بهجت، ج١، ص١٣٢
@sadeghoun
❌ مصادیق #دروغ
🔺 #دروغ_سفید
🔺 دروغ سفید به دروغی گفته میشود که نیت و هدف آن آسیبرسانی یا سوء استفاده از اعتماد دیگران نیست، بلکه هدف آن کاهش درد و یا اجتناب از جریحهدار کردن احساسات دیگران می باشد و یا اینکه با این دروغ تصمیم داریم خودمان را آن گونه که دیگران دوست دارند نشان دهیم.
🔺 مثلا اهل مطالعه و تلاش نیستیم ولی در بین مردم خودمان را اهل مطالعه و پرتلاش نشان بدهیم و یا اینکه کسی از ما درباره لباسش سؤال نماید و ما به تعریف و تمجید آن بپردازیم، در حالی که واقعاً از آن لباس خوشمان نیامده باشد.
🔺 بسیاری از صاحب اندیشان معتقدند دروغ سفید دروغی است که در آن ما خودمان را فریب می دهیم و اثرات این دروغ را بر انسان بیشتر از دروغ سیاه می دانند و معتقدند گفتن این دروغ انسان را به ورطه نابودی میکشد .
@sadeghoun
🔸قذف چیست؟ حکم آن چیست؟
☘️«قَذف»؛ در لغت به معناى انداختن، گذاشتن و رها کردن آمده است.[1] و در اصطلاح فقهی، عبارت است از اینکه به مرد یا زن، تهمت و نسبت زنا یا لواط زده شود.[2] به طورى که نتوان آن را با بیّنه ثابت نمود.
حدّ شخص قاذف(تهمت زننده) این است که به او هشتاد تازیانه زده میشود.[3] همانطور که در قرآن کریم میخوانیم: «کسانى که زنان عفیفه پاکدامن را به زنا متّهم میکنند، سپس چهار شاهد نمیآورند، به آنان هشتاد تازیانه بزنید، و هرگز شهادتى را از آنان نپذیرید، و اینها هستند که در حقیقت بدکار و نافرماناند».[4]
[1]. قرشى، سید على اکبر، قاموس قرآن، ج 5، ص 259، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ ششم، 1412ق؛ ر.ک: واسطى زبیدى، محب الدین، تاج العروس من جواهر القاموس، محقق و مصحح: شیرى، على، ج 12، ص 424 – 427، دار الفکر للطباعة و النشر و التوزیع، بیروت، چاپ اول، 1414ق.
[2]. ترحینى عاملى، سید محمد حسین، الزبدة الفقهیة فی شرح الروضة البهیة، ج 9، ص 297، دار الفقه للطباعة و النشر، قم، چاپ چهارم، 1427ق؛ امام خمینى، زبدة الأحکام، ص 231، سازمان تبلیغات اسلامى، تهران، چاپ اول، 1404ق.
[3]. شیخ مفید، المقنعة، 793، کنگره جهانى هزاره شیخ مفید، قم، چاپ اول، 1413ق؛ زبدة الأحکام، ص 231.
[4]. نور، 4.
اسلام کوئست نت
@sadeghoun
♦️دین تا عملی نشود، لذت دینداری در جامعه احساس نخواهد شد.
🔹فرض کنید در یک جامعه خیالی چند صد هزار نفری بصورت پراکنده و جزیره ای آدمهای "خوب" زیست دارند. با معیارهایی که ما آن را تحسین می کنیم. #صداقت، بخشش، کمک به همنوع، دوری از #دروغ و...
🔹این جامعه لذت دینداری را احساس نخواهد کرد مادامی که از افراد "خوب" به سمت جامعه خوب حرکت نکند. یعنی دینداری جمعی، به آن معنای معروف که دست خدا با جماعت است و اینکه عباداتی که در اسلام بصورت جمعی سفارش شده چقدر اجر و ثواب دارند.
🔹اینکه در تحلیلهای محاسبه گر امروزی دین بدون کارکرد و عقب مانده از تحولات دنیای مدرن نشان داده می شود به همین نگرش غلط بازمی گردد.
♦️ ما زمانی لذت دینداری را درک خواهیم نمود که جامعه دیندار باشد و جمعی دینداری کنیم.
🔹اگر جامعه، پبامبر(ص)، امیرالمومنین(ع)، حضرت فاطمه(س) و همه ائمه را یکجا داشته باشد اما اهل جامعه دینداری نکنند باز هم لذت عملیاتی شدن دین درک نخواهد شد.
🔹ابتدا باید دین و قوانین دین را عملیاتی کنیم و سپس از دین انتظار حلال مشکلات بودن داشته باشیم.
🔹 جامعه مهدوی، جامعه ظهور، جامعه ای که می خواهد امام زمان را از پسِ پرده غیبت به عرصه بیاورد دقیقا به این احتیاج دارد: دینداری جمعی
حجه الاسلام پناهیان
@sadeghoun
📚دروغگو غالبا سوال ها را با دروغ جواب می دهد ودروغ را لحظه ای می سازد٬ پس اگر دوباره از او همان سوال رابکنی یادش نیست بار اول با چه دروغی جواب داده واین همان فراموشی است.
📒ضرب المثلی هم در این مورد هست که میگه؛
📗بالای کلاه دروغگو سوراخ داره.
که این مثل کنایه از کم حافظه بودن وفراموش کاربودن دروغگو هست.
@sadeghoun
📌 #شایعه
📍یکی از ابزارهای شیطان برای محو ایمان و ایجاد تفرقه بین انسانها #شایعه پراکنی و تهمت زدن است، زیرا این عمل زشت سبب خشم خداوند و بر هم خوردن اعتماد در اجتماع می شود.
🍂 زبان تنها عضوی است که در طول عمر انسان از حرف زدن نه درد می گیرد و نه خسته می شود شکل و اندازه ی آن کوچک اما جُرم و گناه آن بزرگ است.
🍃چـه بسیار کافرانی که با گفتن یک جمله (شهادت به یگانگی خدا) مسلمانی پاک می شوند و چه بسیارند مسلمانانی که با به زبان آوردن شایعات بی اساس و تهمت به گناه آلوده می شوند، زیرا خداوند در قرآن کریم به انسان هشدار می دهد که پذیرش آنچه بر سر زبانهاست بدون تحقیق و یقین در نزد او نه تنها محکوم است بلکه گناه کبیره نیز محسوب می شود.
🍁ضمن اینکه شایعه پراکنی و تهمت به دیگران بر اساس گفته ها و گمان ها علاوه بر عذاب آخرت در دنیا نیز کیفر دارد و چه بسا سرچشمه ی برخی از عذاب های دنیوی که نصیب ما می شود ریختن آبروی دیگران بر اساس حدس و گمان باشد.
🌾نتیجه اینکه باور کردن حدس و گمان ها، قضاوت های بدون علم و دلیل، نقل شنیده های بی اساس و شایعات در نزد پروردگار گناه کبیره محسوب می شود و ممنوع است.
☘️یادمان باشد که حفظ آبرو در اسلام مورد توجه است و مؤمنان در برابر آبروی یک فرد مسئولند.
@sadeghoun