🍃حکم شرعی استفاده از تعبیرات مبالغه آمیز و استعمالات مجازی چیست؟
🔸اگر کسی بگوید:" من هزار مرتبه به فلانی تذکّر دادهام"، این مبالغه است و یقیناً مراد هزار مرتبه نیست. بلکه مقصود این است که مکرّر به او گفته ام. پس اگر این حرف مطابق با واقع باشد، یعنی مکرّر به او گفته باشد، این دروغ نیست.
همچنین در مجازگویی؛ مثل اینکه بگویید: "شیری در میدان جنگ تیراندازی میکرد" یا در کنایات، آنجایی که جملهای را میگویید و لازم آن را قصد میکنید که معنای کنایه است؛ مثلاً بگویید: "فلانی همیشه در خانهاش باز است" که مراد، کرم و سخاوت و مهماننوازی اوست. (نه اینکه واقعاً همیشه در خانهاش باز باشد.)
این اخبار خلاف واقع نیست؛ زیرا در تحقّق عنوان کذب، شرط، عدم تطابق مراد با واقع است؛ چون مراد شما در اینجا از آن مبالغه که گفتید "هزار مرتبه"، تکرار است، و این تکرار هم مطابق با واقع است، بنابراین خبر صدق است. همچنین در سایر مثالها. البته اگر برای کنایه یا مجاز، قرینهای باشد مستمع همین معنا را میفهمد. اما اگر قرینهای نباشد، مراد را درست نمیفهمد. امّا در هر دو صورت کذب نیست.
📔رساله آموزشی 2 احکام معاملات
@sadeghoun
☘️تنظیم و ارائه فاکتور و یا مبایعه نامه صوری برای اخذ وام از بانک چه حکمی دارد؟
🔸 ارائه فاکتور صوری، به این معناست که بیعی اتفاق نیفتاده و چون بیع صورت نگرفته، وکیل، در انجام وکالتی که به او محول شده، قصور کرده است و دریافت و استفاده از وام از این طریق از نظر شرعی اشکال دارد
از آنجا وکیل شرعا حق تصرف در مال را صرفا برای همان مورد قرارداد دارد نه کار دیگر؛ لذا با توجه به ارائه فاکتور صوری و عدم تحقق بیع، کارش حرام و تا زمانیکه رضایت صاحب مال که بانک یا شرکت است را نگیرد تصرفش در وام جایز نیست.
استفتاءات جديد (مكارم)، ج2، ص: 591
@sadeghoun
🌾 نخستین گام
🍃 هیچ ذکری بالاتر و مهمتر از عزم پیوسته و همیشگی بر ترک گناه نیست؛
🍃 یعنی تصمیم داشته باشید اگر خداوند صدسال هم به شما عمر داد، حتی یک گناه نکنید،
🍃 همچنان که اگر صد سال عمر کنید، حاضر نخواهید شد یک بار تَهِ استکانی زهر بنوشید؛ حقیقت و واقع گناه هم، زهر و سَمّ است.
🍃 اگر انسان یک گام در راه غیر رضای خدا بردارد، دیگر گامهای بعدی را نمی داندچه خواهد شد! همان گام اول، او را به جاهایی که نمی داند، خواهد کشید.
🎤 آیةاللّه بهجت رحمة اللّه علیه، پایگاه اطلاع رسانی حوزه
@sadeghoun
هدایت شده از انجمن گفتگوی دینی
11.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 از فاطمه (س) تا معصومه (س)
⁉️دلیل مقام والای حضرت معصومه سلام الله علیها چیست؟
حجت الاسلام #عالی
@askdin_com
روی قبرم بنویسید که خواهر بودم
سال ها منتظر روی برادر بودم
روی قبرم بنویسید جدایی سخت است
این همه راه بیایم، تو نیایی سخت است
یوسفم رفته و از آمدنش بی خبرم
سال ها می شود از پیرهنش بی خبرم
روی قبرم بنویسید ندیده رفتم
با تن خسته و با قد خمیده رفتم
▪️وفات حضرت معصومه سلام الله علیها تسلیت باد.
@sadeghoun
#دروغ_سفید چیست؟
🔸دروغ سفید ، دروغی است که در آن ما خودمان را #فریب می دهیم. بسیاری از صاحب اندیشان ، اثرات این دروغ را بر انسان بیشتر از دروغ سیاه می دانند و معتقدند گفتن این دروغ انسان را به ورطه نابودی میکشد .
پاول اکمن استاد زبان بدن می گوید:
در دروغ سفید شما همیشه از آنچه که نیستید برای دیگران واقعیتی می سازید که بعد از آن با روشهای گوناگون مجبور به حفظ و از دست ندادن آن تصور در نزد دیگران می شوید. اینگونه می شود که عزت نفس شما به شدت پایین می آید و آینده ای مبهم و توهمی را برای خود باز سازی میکنید. تکرار مداوم دروغ سفید فاصله شما را با واقعیت بیشتر میکند، و به تواناییهای شما آسیب میزند. شاید این نوع دروغ گفتن به صورت گذرا و موقت شما را راضی نگه دارد اما در دراز مدت می تواند از شما انسانی بی اراده و با عزت نفسی پایین بسازد.
در این مواقع باید تمام سعی ما مبنی بر این باشد که خودمان را همانگونه که هستیم نشان دهیم نه آنطور که بقیه دوست دارند و میخواهند از ما ببینند.
@sadeghoun
🔸لطفا بفرمایید #دوپینگ و استفاده از مواد نیروزا از نظر دینی چه حکمی دارد؟
🍃اگر ضرر قابل توجهی نداشته و خلاف مقررات نیز نباشد، فی نفسه منعی ندارد و در غیر این صورت جایز نیست.
موفق باشید
📗استفتاء کتبی از دفتر حضرت آیت الله خامنه ای
@sadeghoun