🗯 بی کفایتی حاکمان عامل فقر مردم
🔻 امیرالمومنین علیه السلام در نامه خود خطاب به استاندار خویش در مصر ؛ جناب مالک اشتر فرمودند:
« ...بی تردید خرابی هر سرزمینی از تنگدستی مردمان آن است و تنگدستی مردم هم از رو کردن زمامداران به مال اندوزی و بدگمانی حاکمان به ماندن خویش [به آینده حکومت خویش اعتماد ندارند] و کم بهرهگیری حاکمان در عبرت گیری از گردش روزگار است.»
📚نهجالبلاغه نامه ۵۳
#حکومت_علوی
🗯 حق ناتوانان در حکومت امیرالمومنین علیه السلام
🔸امیرالمومنین به مالک اشتر فرمودند:
وَ اجْعَلْ لِذَوِى الْحاجاتِ مِنْكَ قِسْماً تُفَرِّغُ لَهُمْ فيهِ شَخْصَكَ، وَ تَجْلِسُ لَهُمْ مَجْلِساً عامّاً، فَتَتَواضَعُ فيهِ لِلّهِ الَّذى خَلَقَكَ، وَ تُقْعِدُ عَنْهُمْ جُنْدَكَ وَ مِنْ اَحْراسِكَ وَ شُرَطِكَ، حَتّى يُكَلِّمَكَ مُتَكَلِّمُهُمْ غَيْرَ مُتَتَعْتِع، فَاِنّى سَمِعْتُ رَسُولَ اللّهِ صَلَّى اللّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَقُولُ فى غَيْرِ مَوطِن: «لَنْ تُقَدَّسَ اُمَّةٌ لايُؤْخَذُلِلضَّعيفِ فيها حَقُّهُ مِنَ الْقَوِىِّ غَيْرَ مُتَتَعْتِع».
🔻پس بخشی از وقت خود را به کسانی اختصاص ده که به تو نیاز دارند، تا شخصاً به امور آنان رسیدگی کنی، و در مجلس عمومی با آنان بنشین و در برابر خدایی که تو را آفریده فروتن باش؛ و سربازان و یاران و نگهبانان خود را از سر راهشان دور کن تا سخنگوی آنان بدون اضطراب در سخن گفتن با تو گفتگو کند؛ من از رسولخدا بارها شنیدم که میفرمود: «ملتی که حق ناتوانان را از زورمندان، بی اضطراب و بهانهای باز نستاند، رستگار نخواهد شد.»
📚 نهج البلاغه نامه۵۳
#حکومت_علوی
🗯 وظیفه حکومت در برابر فقرا
قال امیرالمومنین علیه السلام:
ثم احتَمِلِ الخُرق مِنهُم و العِیَّ و نح عَنهُمُ الضِّیقَ و الأنفَ یبسُطِ اللّٰهُ علیڪَ بذلِکَ أکنافَ رَحمتِهِ یُوجِبُ لڪَ ثوابَ طاعَتِهِ
پس درشتی و سخنان ناهموار فقرا را بر خود هموار کن و تندخویی و خود بزرگ بینی را از خود دور ساز تا خداوند از رحمت خود , تو را مستوجب پاداش فرماید.
📚 نهج البلاغه نامه ۵۳
#حکومت_علوی
🗯 شدت عدالت امیرالمومنین علیه السلام
🔸امیرالمومنین علیه السلام در نامهای به جناب محمد بن ابوبکر که از جانب ایشان به امارت مصر منصوب شده بود فرمودند:
«آسِ بَيْنَهُمْ فِي اللَّحْظَةِ وَ النَّظْرَةِ وَ الْإِشَارَةِ وَ التَّحِيَّةِ، حَتَّى لَا يَطْمَعَ الْعُظَمَاءُ فِي حَيْفِكَ وَ لَا يَيْأَسَ الضُّعَفَاءُ مِنْ عَدْلِك»
🔻 به صورت یکسان و یکنواخت گوشۀچشم، نگاه، اشاره،سلام وتعارف خود را بین آنان تقسیم کن تا زورمندان در نقض عدالت به نفع خودشان طمع نورزند و ضعيفان از عدالت تو مأيوس نشوند.
#حکومت_علوی
🗯چه پناهی بهتر از اهلبیت علیهمالسلام؟
🔸 قَالَ أَمِيرُاَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ :
أَنَا مَلْجَأُ كُلِّ ضَعِيفٍ وَ مَأْمَنُ كُلِّ خَائِفٍ
من پشت و پناه هر ضعیفی و موجب امنیت هر کس که ترسیده هستم.
📚 التوحيد ، ج۱ ، ص۱۶۴
📚 معاني الأخبار ، ج۱ ، ص۱۷
📚 الإختصاص ، ج۱ ، ص۲۴۸
🔸 قَالَ أَبُوعَبْدِاللَّهِ علیه السلام :
نَحْنُ كَهْفٌ لِمَنِ الْتَجَأَ.
ما پناهگاهى هستيم براى كسى كه به ما پناه آورد.
📚 رجال الكشي ، ج۱ ، ص ۵۳۳
#اهل_بیت
📸 واکنش مخاطبان شبکه الجزیره به خطبههای آیت الله خامنهای چگونه بوده است؟
🔹"خداوند کسانی که ما را شستشوی مغزی داده و ایران را دشمن ما جلوه دادند لعنت کند، یک میلیون درجه نظرم در مورد ایران تغییر کرد."
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺عمق دفاع جانانه شیعیان لبنان از فلسطین در جهان عرب کم کم خود را نشان میدهد ...
🖇عالم اهل سنت:
خوشابهحال آن شهیدی که با خونش برای مکتبش آبرو میخرد: ای شیعیان امیرالمؤمنین علیبنابیطالب (رضیالله عنه) و ای پیروان امام حسینبننبی (علیهالسلام)، از زبان یک عالم دینی سُنی به شما میگویم:
پس از آنچه امروز در جنوب دیدیم، شما پاکترین آفریدگان خدا بر روی زمین هستید،
در این زمان و مکان. شما و برادران در فلسطین و هرکسی که همراه شماست. به همین دلیل خداوند شما را برای این مأموریت بزرگ انتخاب کرده؛ و آن دفاع از مسجدالاقصی است.
اما این امت میلیاردی، ارزشش نزد خدا بهاندازه بال پشهای هم نیست، بلکه آنان همچون کف روی سیلاب هستند و هرکس که غیر از این بگوید، از پیروان گمراهان و مغضوبین است. و لعنت خدا بر او و بر آنان باد
➖معنای حُسن ظن به خداوند
🛑سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع يَقُولُ حُسْنُ الظَّنِّ بِاللَّهِ أَنْ لَا تَرْجُوَ إِلَّا اللَّهَ وَ لَا تَخَافَ إِلَّا ذَنْبَك
سفيان بن عيينه گويد:
شنيدم امام صادق عليهالسّلام فرمود:
حسن ظن بخدا ايناست كه: بغير خدا اميدوار نباشى و جز از گناهت نترسى.
👇شرح روایت👇
🛑و فيه إشارة إلى أن حسن الظن بالله ليس معناه و مقتضاه ترك العمل و الاجتراء على المعاصي اتكالا على رحمة الله، بل معناه أنه مع العمل لا يتكل على عمله و إنما يرجو قبوله من فضله و كرمه
مرحوم علامه مجلسی علیهالرحمه در ذیل این روایت:
معنای حسن ظن داشتن به خداوند متعال این نیست که شخص ترک عمل بکند و دچار گناه بشود با امید به رحمت خداوند. بلکه معنای حسن ظن این است که با وجود عمل، متکی بر عمل خویش به تنهای نباشد بلکه قبول عمل با توجه به فضل و کرم خداوند متعال است
📚:منابع
1: الكافي ج2، ص: 72
2: مرآة العقول ج8، ص: 45
➖اینگونه از خدا بترسیم
🛑عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع يَا إِسْحَاقُ خَفِ اللَّهَ كَأَنَّكَ تَرَاهُ وَ إِنْ كُنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ يَرَاكَ فَإِنْ كُنْتَ تَرَى أَنَّهُ لَا يَرَاكَ فَقَدْ كَفَرْتَ وَ إِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهُ يَرَاكَ ثُمَّ بَرَزْتَ لَهُ بِالْمَعْصِيَةِ فَقَدْ جَعَلْتَهُ مِنْ أَهْوَنِ النَّاظِرِينَ عَلَيْك
اسحاق بن عمار گويد: امام صادق عليه السّلام فرمود:
اى اسحاق! چنان از خدا بترس كه گويا ترا ميبيند، و اگر تو او را نبينى، او ترا ميبيند، و اگر معتقد باشى او ترا نمىبيند، كافر شوى و اگر بدانى او ترا ميبيند و سپس نافرمانى او آشكار كنى [با گناهكارى بمبارزه او روى] او را پست ترين بينندگان خود دانستهئى (زيرا هيچ بندئى در برابر چشم آقاى خويش چنين نافرمانى نكند).
📚:الكافي ج2، ص: 68