4_5791935884542609352.mp3
21.06M
💬 قرائت دعای "عهــــد"
🎧 با نوای علی فانی
هدیه میڪنیــم به امام زمــان ارواحنافداه ❤️🌹
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱ اسفند ۱۴۰۲
🌷 رهبر انقلاب: عدهای وانمود میکنند که انتخابات فایدهای ندارد/ در مقابل اینها باید جهادتبیین سینه سپر کند/ هر کس با انتخابات مخالفت کند با جمهوری اسلامی و اسلام مخالفت کرده است
✏️ رهبر انقلاب در دیدار مداحان اهلبیت بهمناسبت ولادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها:
ما انتخابات در پیش داریم
یک عدهای نمیخواهند این انتخابات آنچنانی که شایستهِی این ملت است انجام بگیرد؛ تلاش میکنند مردم را مأیوس کنند، مردم را بیاعتماد کنند، وانمود کنند که انتخابات فایدهای ندارد، تأثیری ندارد.
✏️ در مقابل اینها باید جهاد تبیین سینه سپر کند، در مقابل اینها باید حقیقت را بیان کند، کسانی هستند که میخواهند حضور مردم در ادارهی کشور که ثابت کنندهی تحقق مردمسالاری دینی در کشور است، ضعیف بشود تا حرف امام بزرگوار دروغ دربیاید.
✏️ هدفشان این است که وعدهی الهی را مخالف واقع نشان بدهند.
✏️ تلاش باید کرد در مقابل این حرکت خصمانه، این حرکت خصمانه است؛ هرکس با انتخابات مخالفت کند با جمهوری اسلامی مخالفت کرده، با اسلام مخالفت کرده.
✏️ انتخابات یک وظیفه است. این یکی از کارهاست. امروز احساس وظیفهی نسبت به انتخابات یکی از کارهای نقد جامعهی مجاهد در جهاد تبیین است. ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
8.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷 رهبر انقلاب در دیدار اخیر: پیشرفتها در جمهوری اسلامی دشمنان را عصبی میکند.
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹امام خامنه ای: تک تک آحاد مردم دیگران را هم به شرکت در انتخابات دعوت کنند❤
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
#علی اکبر ،الگوی جوان مسلمان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌺شعر
ای طلعت زیبای تو عکس جمال لم یزل
وی غرۀ غرای تو آئینۀ حسن ازل
ای درۀ بیضای تو مصباح راه سالکان
وی لعل گوهر زای تو مفتاح اهل عقد و حل
ای غیب مکنون را حجاب زان گیسوی پر پیچ و تاب
وی سر مخزون را کتاب زان خط خالی از خلل
پیش قد دلجوی تو طوبی گیاه جوی تو
ای نخلۀ طور یقین وی دوحۀ علم و عمل
روح روان عالمی جان نبی خاتمی
طاوس آل هاشمی ناموس حق عزوجل
در صولت و دل حیدری زانرو علی اکبری
در صف هیجا صفدری درگاه جنگ اعظم بطل
در خلق و خلق و نطق و قیل، ختم نبوت را مثیل
ای مبدء بیمثل و بی مانند را نعم المثل
ای تشنۀ بحر وصال، سرچشمۀ فیض و کمال
سرشار عشق لایزال، سرمست شوق لم یزل
کردی چه با تیغ دوس در عرصۀ میدان گذر
بر شد ز دشمن الحذر و ز دوست بانگ العجل
ای شاه اقلیم صفا سرباز میدان وفا
بادا علی الدنیا العفا بعد از تو ای میر اجل
ای سرو آزاد پدر ایشاخ شمشاد پدر
ناکام و ناشاد پدر ای نو نهال بی بدل
زینب شده مفتون تو آغشته اندر خون تو
لیلی ز غم مجنون تو، سر گشتۀ سهل و جبل
💠نقل ماجرای تاریخی
[ایجاد انگیزه]
خوارزمى مورّخ معروف نقل مى کند: هنگامى که امام حسین(ع) به منزل «ثعلبیّه» رسید. موقع ظهر بود امام(ع) در آنجا فرود آمد، خواب سبکى وى را فرا گرفت. سپس گریان از خواب برخاست. فرزندش على بن حسین(ع) عرض کرد: پدرجان! سبب گریه تو چیست؟ خداوند دیدگانت را گریان نکند. امام(ع) پاسخ داد: «یا بُنَىَّ إِنَّها ساعَةٌ لا تُکْذَبُ فیهَا الرُّؤْیا، فَأُعْلِمُکَ أَنِّی خَفَقْتُ بِرَأْسِی خَفْقَةً فَرَأَیْتُ فارِساً عَلى فَرَس وَقَفَ عَلَىَّ فَقالَ: یا حُسَیْنُ! إِنَّکُمْ تَسْرَعُونَ الْمَسیرَ وَ الْمَنایا بِکُمْ تَسْرَعُ إِلَى الْجَنَّةِ; فَعَلِمْتُ أَنَّ أَنْفُسَنا نُعِیَتْ إِلَیْنا»؛ فرزندم! این زمان، ساعتى است که خواب آن دروغ نیست. در خواب دیدم اسب سوارى در برابرم ایستاد و گفت: «اى حسین! شما شتابان مى روید و مرگ با شتاب شما را به بهشت مى برد!»، پس دانستم که از مرگ ما خبر مى دهد
على اکبر عرض کرد: « یا أَبَتِ لا اَراکَ اللهُ السوءَ أَفَلَسْنا عَلَى الْحَقِّ » پدر جان! خدا بده نده . آیا ما بر حق نیستیم؟
امام فرمود: «بَلى یا بُنَىَّ وَالَّذِی إِلَیْهِ مَرْجَعُ الْعِبادُ!»؛ آرى، فرزندم! سوگند به خدایى که بازگشت همه بندگان به سوى اوست، بر حقّیم.
على اکبر عرض کرد: «إذاً لاَ نُبالی بِالْمَوتِ»؛ پس، از مردن باکى نداریم.
امام حسین(ع) فرمود: «جَزاکَ اللّهُ یا بُنَىَّ خَیْرَ ما جَزى بِهِ وَلَداً عَنْ والِد»؛ خداوند به تو بهترین پاداشى که از ناحیه پدرى به فرزندش داده مى شود، عطا فرماید.(۱)
✅تبیین موضوع
جامعه اسلامی و به خصوص نسل جوان در جستجوی قهرمانی محبوب و اسوهای شایسته است تا اخلاق و رفتار خویش را مطابق او تنظیم نماید. بدان امید که پرتوی از کمالات وی در وجودش راه یابد و از امتیازات الگوی خویش بهره مند گردد. یک جامعه سالم و زنده که مشعل اصلاح، ترقی، توسعه فکری و فرهنگی را به دوش میکشد و در تباهیها و مفاسد کنونی که چون مردابهای متعفّن جهان را فرا گرفته، انسانهای تشنه حق را به سرچشمه معنویت و معرفت توجّه میدهد، در صورتی میتواند در این راه موفق شود که در جهت بهبود وضع فکری و روحی جوانان اهتمام ورزد.
به طور مسلم بزرگترین و مؤثرترین عامل که جوانان را به سوی معارف دینی و افتخارات معنوی سوق میدهد و مجد و عزّت و عظمت آنان را میسر میسازد و روح ایمان و فداکاری را در اعماق وجودشان احیا میکند، معرفی ابعاد زندگی اسوههای فضایل و جلوههای مکارم است. آری، باید برای تقویت عرق دینی و ترویج سنّتهای نیکو در میان نسل جوان از ارادههای نیرومند و همّت طلایه داران عظمتهای معنوی استمداد طلبید که حضرت علی اکبر یکی از این چهره هاست.
از این رو شمّهای از زندگی حضرت علی اکبر (ع) مورد اشاره قرار می گیرد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ گمنام🔰🔰🔰
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
✔️نام های زیبای علی اکبر
حضرت علی اکبر (ع)در روز یازدهم شعبان سال سی و سوم هجرت متولد شد
پدرش سبط رسول خدا، خامس آل عبا، از مخصوصین آیه تطهیر و سید جوانان بهشت است.
مادر علی اکبر لیلی، دختر ابی مرة بن عروة بن مسعود ثقفی است.
یکی از چیزهایی که در شخصیت انسان تاثیر گذار است چگونگی انتخاب نام است.
حضرت امام حسین علیه السلام نام او را علی نامید تا نام پدر را در جامعه اسلامی برخلاف تبلیغات مسموم و شایعات امویان، احیا کند. از سنتهای ائمه این بود که برای فرزندان خود کنیه تعیین میکردند. چنانچه امام باقر علیه السلام فرموده اند: «ما برای فرزندانمان در دوران کودکی کُنیه مشخص میکنیم، زیرا بیم آن داریم که در سنین بالاتر به لقبهای ناگوار مبتلا شوند.
حضرت امام حسین علیه السلام در جهت اجرای این سنّت پسندیده کنیه ابوالحسن را ـ که کنیه پدرش میباشد برای فرزندش، علی اکبر علیه السلام، برگزید.
در آداب زیارت علی اکبر ـ که «ابو حمزه ثمالی» از امام ششم علیه السلام روایت کرده ـ آمده است که «صورت را بر قبر بگذار و بگو: «صلّی اله علیک یا اباالحسن» و این ذکر را سه مرتبه تکرار نما.»
امّا علامه مقرّم احتمال داده که علی اکبر فرزندی به نام حسن داشته و شاهد بر این ادعا را روایت احمد بن ابی نصر بزنطی میداند.
این سید شهید به لقب اکبر معروف گردید و این لقب به دلیل فزونی سن او از امام سجّاد میباشد.
✔️ تربیت دینی علی اکبر
امام حسین(ع) در وهله اول با محبتی که به فرزندش می فرمود او را در رسیدن کمال عاطفی کمک می فرمود که نوشته اند : «امام حسین علیه السلام از آن کسانی بود که به فرزندان خود محکمترین علایق و محبتها را دارند و عواطف نیرومندی دارند.»
قاعده ای که پیامبر و امامان همواره توصیه داشتند اقدام به تربیت دینی فرزندان در طفولیت بود که پیامبر می فرمود:
« مُرُوا أَوْلاَدَكُمْ بِالصَّلاَةِ وَهُمْ أَبْنَاءُ سَبْعِ سِنِينَ »کودکان خود را از سن هفت سالگی به نماز وادارید.»(۲)
طبق همین قاعده مهم امام حسین (ع) نیز به تربیت دینی فرزندش علی اکبر اهتمام داشتند.
وقتی عبدالرحمان سلمی به حضرت علی اکبر علیه السلام سوره حمد را آموخت، و علی اکبر آن سوره را به زیبایی تمام در حضور پدر قرائت کرد، امام به معلمش پول و هدایای فراوان داد و دهانش را از مروارید پر نمود. برخی از این رفتار حضرت شگفت زده شده و چنین عطایی را برای آن تلاش معلم بزرگ دانستند. دلیل آن را از امام سوم جویا شدند. حضرت فرمودند: این هدایا کجا میتواند با عطای سلمی؛ یعنی، تعلیم قرآن (آموزش سوره حمد) برابری کند که هرچه به ازای آن داده شود، ناچیز است.»
این تربیت دینی و الهی تا جایی پیش رفته که علی اکبر ، شخصیتی پیامبر گونه یافته است.
فرمود: «اَللّهُمَّ اشْهَدْ عَلی هؤُلاءِ الْقَوْمِ فَقَدْ بَرَزَ اِلَیْهِمْ غُلامٌ اَشْبَهُ النّاسِ خَلْقاً وَ خُلْقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِکَ کُنّا اِذَا اشْتَقْنا اِلی نَبِیِّکَ نَظَرْنا اِلی وَجْهِهِ؛ خداوندا! تو بر این قوم گواه باش، جوانی به مصاف آنان میرود که از نظر خلقت و خُلق و خُوی و سخن گفتن شبیهترین مردم به رسول توست، ما هرگاه مشتاق دیدار پیامبر تو میشدیم به سیمای این جوان مینگریستیم.»(۳)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ گمنام🔰🔰🔰
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
✔️اعتراف دشمن به فضیلت علی اکبر
حضرت علی اکبر(ع)به حدی در قلوب مردم جا گرفته بود که مخالفین هم با دیده احترام و عزّت به او مینگریستند.
روزی معاویه از اطرافيانش پرسيد: "چه كسي در اين زمان براي خلافت مسلمانان برديگران برتري دارد و براي حكمراني بر مردم از ديگران سزاوارتر است؟" اطرافیان متملق به ستايش خليفه پرداختند و او را لايق اين منصب معرفي كردند.
معاويه گفت: نه چنين نيست، «أَولَی النَّاسِ بِهَذَا الأَمرِ عَلِی بنُ الحُسَینِ بنِ عَلِی(ع) جَدُّهُ رَسَولُ اللهِ(ص)، وَ فِیهِ شُجَاعَةُ بَنِی هَاشِمِِ وَ سَخَاءُ بَنِی أُمَیةِ وَ زَهوُ ثَقِیفِِ» شايسته ترين افراد براي امر حكومت، علي اكبر فرزند حسين است كه جدّش رسول خدا است و شجاعت بني هاشم، سخاوت بني اميه و زيبايي قبيله ثقيف را در خود جمع كرده است.(۴)
✔️فضایل علی اکبر (ع)
🔸حضرت امام حسین علیه السلام به هنگام بدرقه جوانش به سوی میدان این آیه را تلاوت فرمود:
«إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَىٰ آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِيمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِينَ ذُرِّيَّةً بَعْضُهَا مِنْ بَعْضٍ ۗ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ»
خداوند، آدم و نوح و آل ابراهیم و آل عمران را بر جهانیان برتری داد.آنها فرزندان و (دودمانی) بودند که (از نظر پاکی و تقوا و فضیلت،) بعضی از بعض دیگر گرفته شده بودند؛ و خداوند، شنوا و داناست (و از کوششهای آنها در مسیر رسالت خود، آگاه میباشد).
که درجاتی از پاکی و طهارت روح را برای علی اکبر علیه السلام به اثبات میرساند.
🔹هنگامی که بدن علی اکبر زخمهای فراوان خورده بود، خطاب به پدر گفت: «یا ابتاه هذا جدی رسول الله قد سقانی بکاسه الاوفی لا ظما بعدها ابدا»
پدر! این جدم رسولخداست با کاسه ای سیرابم کرد که بعد از آن تشنگی نمیباشد.
این سخنان که در لحظات آخر عمر بیان شده است حقیقت شأن و منزلت علی اکبر را تأیید میکند.
🔸امام سجاد علیه السلام بدن مطهر او را در مقبرهای مستقل در مجاورت مرقد مطهر پدرش به گونهای دفن نمود که از دیگر قبور شهدا مشخص باشد.
🔹حضرت مهدی (عج) در زیارت ناحیه مقدسه او را از نسل پاک و تبار ابراهیم (ع) دانسته، بر او و پدرش درود فرستاده است؛
السَّلامُ عَلَیکَ یا أوَّلَ قَتیلٍ مِن نَسلِ خَیرِ سَلیلٍ مِن سُلالَةِ إبراهیمَ الخَلیلِ صَلَّى اللّهُ عَلَیکَ وعَلى أبیکَ إذ قالَ فیکَ: قَتَلَ اللّهُ قَوما قَتَلوکَ، یا بُنَیَّ ما أجرَأَهُم عَلَى الرَّحمنِ وعَلَى انتِهاکِ حُرمَةِ الرَّسولِ! عَلَى الدُّنیا بَعدَکَ العَفا.
سلام بر تو، اى نخستین کُشته از تبار بهترین بازمانده از نسلِ ابراهیم خلیل؛ درود خدا بر تو و بر پدرت، آن گاه که در بارهات فرمود: «خدا بکُشد آن گروهى را که تو را کُشت. پسرم چه جرأتى بر خداى مهربان کردند و چه جسارتى در هتکِ حرمت پیامبر؛ پس از تو، خاک بر سرِ دنیا».
کأنّی بِکَ بَینَ یَدَیهِ ماثِلاً، ولِلکافِرینَ قائِلاً :
أنَا عَلِیُّ بنُ الحُسَینِ بنِ عَلِیّ
نَحنُ وبَیتِ اللّهِ أولى بِالنَّبِیّ
أطعَنُکُم بِالرُّمحِ حَتّى یَنثنَی
أضرِبُکُم بِالسَّیفِ أحمی عَن أبی
ضَرَبَ غُلامٍ هاشِمِیٍّ عَرَبِیّ
وَاللّهِ لا یَحکُمُ فینَا ابنُ الدَّعِیّ
گویى که من ، در نزد تو هستم و تو به کافران مىگویی من على، پسر حسین بن علىام. به خانه خدا سوگند که ما به پیامبر نزدیکتریم. با نیزه چنان بر شما خواهم زد که نوک آن کج شود و با شمشیر در حمایت از پدرم، شما را مىزنم، زدنِ جوان هاشمىِ عرب. به خداوند سوگند، پسر بى نسب (ابن زیاد)، حق ندارد بر ما حکمرانى کند.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.مقتل الحسین خوارزمى، ج۱، ص۲۲۶.
۲.كنز العمّال ،۴۵۳۲۴.
۳.لهوف، سید بن طاوس، ص۱۱۳.
۴.مقاتل الطالبیین ابوالفرج اصفهانی، ص۵۲
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ گمنام🔰🔰🔰
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱ اسفند ۱۴۰۲
19.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نسخه پیشنهادی رهبری در رابطه با حل مسئله کشف حجاب
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱ اسفند ۱۴۰۲
امام کاظم علیه السلام:
اَلْمُؤْمِنُ قَلیلُ الْکَلامِ کَثیرُ الْعَمَلِ، وَ الْمُنافِقُ کَثیرُ الْکَلامِ قَلیلُ الْعَمَلِ
مؤمن کم حرف و پر کار است و منافق پر حرف و کم کار
تحف العقول صفحه۳۹۷
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱ اسفند ۱۴۰۲
#حضرت_علی_اکبر_علیه_السلام
🔰 وصف زیبا و ناشنیده از «کرامتِ» کمنظیر حضرت علی اکبر علیهالسلام ...
در وصف کرامت و جود و بخشش حضرت علی اکبر علیهالسلام، نقلهای متعدّدی به ما رسیده است که به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم:
✔️ در وصف کرامت آن حضرت چنین آمده است:
📋 جَميلُ الخُلْق ، عَميمُ الفَضل ، عَظيمُ الجُود
🔻حضرت علی اکبر علیهالسلام اخلاق بسیار نیکویی داشت؛ بخشش او به همگان میرسید و جود و کرمش بسیار بود.
📚فرسان الهیجاء، ج۱ ص۴۰۹
📚معالی السبطین، ج۱، ص۴۰۳ (با اندکی تفاوت)
✔️ حضرت علی اکبر علیهالسلام آنقدر بخشنده و مهمان نواز بود که در نقلها آمده است:
📋 إنَّ لَهُ دارًا لِضِیافَةِ الغُرَباء و الوَفادِ بِهِ و لَهُ غِلمٰانًا قَد اَعَدَّهُم لِخِدمَةِ أضیافِهِ وَ النّازِلینَ بِه
🔻آن حضرت یک خانهای داشت مخصوص پذیرایی از غریبان و آن کسانی که تازه وارد مدینه میشدند. در آن خدمتکارانی داشت که وظیفه آنان خدمت رسانی به مهمانانش بود.
📋 اِنَّهُ کانَ یَأمُرُهُم لَیلاً اَنْ یُوقِدُوا النّارَ عَلَی سَطحِ دٰارِهِ لِیَهتَدِی اِلَیها الغُرَباءُ و القادِمونَ اِلَی المَدینة
🔻هر شب به آنان امر مینمود تا بر بالای آن خانه آتش روشن کنند تا غریبان و افرادی که تازه وارد مدینه میشوند، به خانه آن حضرت راه پیدا کرده و پذیرایی بشوند.
عرب به کسی که این نوع ضیافت ومهماننوازی میکند، «نارئُ القُریٰ» میگوید؛ که در بین بنیهاشم این لقب را تنها برای حضرت علی اکبر علیهالسلام نقل کردهاند.
📚المنابع النوراء،بحرانی، ص۲۳۲
📚فرسان الهیجاء،محلاتی، ج۱ ص۴۱۶
📚مهیج الاحزان،یزدی، ص۴۴۵
✍ جهاندار و جهانبخش و جهانآرا علی اکبر
فَلک دست و فلک جاه و فلک پیما علی اکبر
ندیده هیچ چشمی در تمام عالم امکان
عَدیلت را، شبیهت را، نظیرت را علی اکبر
برای بُردن دل از حسین بن علی،کافیست
بگویی با تبسّم زیر لب "بابا" علی اکبر
بنازم شانه های استوارت را که دهها بار
به دوشت تکیه کرده زينب كبری علي اكبر
تو از بس سفرهداری کردهای در شهر پیغمبر
شده بعد از حَسَن با تو کرم، معنا علی اکبر
تویی مصداق زیبای حدیث بضعةٌ مِنّي
شباهت داشتی از بس که با زهرا علی اکبر
تو آن سَروی که در هر پنج نوبت وقتِ "قَدقامَتْ"
کند تعظیم پیش قامتت طوبیٰ علی اکبر
منم پایین تر از پایین تر از پایین تر از پایین
تویی بالاتر از بالاتر از بالا علی اکبر
مرا در تن بود تا جان به هر سختی و هر آسان
بگویم یا علی اصغر بگویم یا علی اکبر
چنان دست و سر از دشمن زدی در عرصهی میدان
که تکبیر مَلَک شد "لا فَتیٰ الّا علی" اکبر
حسین بن علی را سنگ و تیر و نیزه نه بلکه
غم پاشیدنت انداخته از پا علی اکبر
اگرچه سوی چشمش رفته بود از دست اما شاه
تو را بر خاک صحرا دید صدها جا علی اکبر
به دنبال صدای یک نفر از خیمه بیرون زد
ولی برگشت لَختی بعد با صدتا علی اکبر...
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
#حضرت_علی_اکبر_علیه_السلام
🔰 کمال ادب و تواضعِ حضرت علیاکبر «علیهالسلام» در برابر امام زینالعابدین «صلواتاللهعلیه» ...
در نقلی آمده است: امام سجاد علیهالسلام اینگونه فرمودند:
🥀 من روز عاشورا به مرض شديدی گرفتار بودم، ناگاه ديدم يكی آهسته آهسته دست و پای مرا ميبوسد.
📋 نظر كردم ديدم برادرم علي اكبر عليهالسلام است، كه در كمال ادب روی پايم افتاده و صورت خود را به كف پايم میمالد.
🥀 گفتم: اي برادر! تو را چه میشود كه حالت دگرگون است و گريانی؟! برادرم گفت: پدرمان تنها مانده و يارانش كشته شدهاند، قصد دارم كه جانم را نثارش كنم ...
📚تذكرة الشهداء، ج۱ ص۴۷۸
✍ طبق تحقیق و أصحّ اقوال، حضرت علیاکبر علیهالسلام فرزند بزرگ امام حسین علیهالسلام بوده و حدود ۵ سال از امام سجاد علیهالسلام بزرگتر بودند؛ و اینگونه ادب و تواضع در برابر امام زینالعابدین علیهالسلام از جانب ایشان، حاکی از درک والا و معرفت عمیقی است که ایشان نسبت به برادر کوچکتر از خود یعنی امام سجاد علیهالسلام داشتند.
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲
#حضرت_علی_اکبر_علیه_السلام
🔰 روی او پیغمبری و رزم او هم حیدریست / چون سخن گوید، همه گویند عیناً مجتباست ...
در نقلی آمده است:
📋 و کانَ علیُّ بن الحُسینِ أَشبَهَ برسولِ اللّهِ صلیاللهعلیهوآله فِی الوَجه
🔻حضرت علی اکبر علیهالسلام شبیهترین مردم در صورت به رسول خدا صلیاللهعلیهوآله بود.
📋وَ اِذَا رَکبَ وَ حَرّکَ فَرَسَه کانَ اَشبَهَ لِعَلیِّ بنِ أَبی طالب علیهالسلام
🔻و زمانی که بر مرکب مینشست و اسبش را حرکت میداد، شبیهترین مردم به امیرالمؤمنین علی علیهالسلام بود.
📋 وَ اِذَا َتکلّمَ وَ حَرَّکَ بِیَدِه کانَ اَشبهَ النّاسِ بِالحَسَن علیهالسلام.
🔻 و زمانی که صحبت میکرد و دستانش را تکان میداد، شبیه ترین مردم به امام حسن مجتبی علیهالسلام بود.
📚 بحرالمصائب ج۴ ص٢٩٢
✍ چو میبینم جمالش را به چشمم مصطفی باشد
چو میبینم جلالش را سرا پا مرتضی باشد
قد و بالاش غوغایی میان لشگر اندازد
جهانی را به یاد مصطفی و حیدر اندازد
به وصفش واژهها را در صف ابیات بنشاندم
نبی بود و علی بود و علی اکبرش خواندم
شبیه مصطفا نور خدایی بر جبین دارد
و در رگ های خود خون امیرالمومنین دارد
زبان در وصف او عاجز چو طفل مانده در راه است
چه باید گفت در وصفش که او ممسوس فی الله است
ببین که دست و دلبازیش بر خیرالنسا رفته
و رزم او میان معرکه بر مجتبی رفته
به درگاهش بیاور رو که جان عالمین است او
شبیه کاشف الکرب الحسین، بابالحسین است او
جوانی که تمامًا نور «اللهالصمد» باشد
الهی که قد و بالاش دور از چشم بد باشد
به خاک کربلا در بین چشم شور آن امّت
نظر خورد عاقبت در معرکه آن قد و آن قامت
ز دامان حرم بنگر که قرآن حسین میرفت
علی میرفت و دنبالش ز تن جان حسین می رفت
چنان جسم علی اکبر به مقتل ارباً ارباً شد
تو گویی که تمام نیزه ها بر پیکرش جا شد
کنار اکبرش گریان بیامد پیش ثارالله
علی را چید در بین عبای خویش ثارالله
https://eitaa.com/sadrGomnam
۱ اسفند ۱۴۰۲