Bachehaye Abade - Baz In Che Shooresh Ast (320) (1).mp3
21.16M
🏴
بازین چه شورش است
که در خلق عالَم است...
خاطره ی دورانِ کودکی
#محرّم
#امام_حسین
موضوع
نگاهی به درس های مکتب امام حسین علیه السلام
#محرم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌙بیان احکام
شرار سینة دل ها حسین است
بهار دامن صحرا حسین است
به هر زخمش بود ذکر سلامی
زیارتنامة زهرا حسین است
مگو در گوشه گودال تنهاست
تمام خلق عالم با حسین است
امامی که شفا در تربت اوست
به پیغمبر قسم، تنها حسین است
نجات کل خلقت روز محشر
به فریاد رسا یک یا حسین است
شهیدی که وضو بگرفت از خون
به مقتل ظهر عاشورا حسین است
به روی قلب هر مؤمن نوشته
که بر هر مؤمنی، مولا حسین است
خدا داده به شیعه بال معراج
عروج شیعه از خون تا حسین است
هراسی نیست از تاریکی حشر
چراغ سبز این صحرا حسین است
بدانید ای تمام اهل عالم
مرا دنیا حسین، عقبا حسین است
امام و رهبر و مولای "میثم"
در این دنیا و آن دنیا حسین است
✅مقدمه
🔶امام جواد علیهالسلام از جدش امام حسین علیهالسلام نقل میکند که آن حضرت گفت: ابیبنکعب پیش پیامبر خدا صلی الله علیه و آله بود که من وارد شدم، رسول خدا صلی الله علیه و آله به من گفت:
«مَرحَبا بكَ يا أبا عبدِ اللّه ِ يا زَينَ السَّماواتِ و الأرضِ»
آفرین بر تو یا اباعبدالله! ای زینت آسمانها و زمین!
ابی بن کعب به او گفت: یا رسول الله! چگونه جز تو، زینت آسمانها و زمین، تواند بود؟
پیامبر صلی الله علیه و آله گفت:
»يا اُبيُّ ، و الّذي بَعَثَني بالحَقِّ نَبيّا إنّ الحُسينَ بنَ عليٍّ في السَّماءِ أكبَرُ مِنهُ في الأرضِ ؛ فإنَّهُ مَكتوبٌ عَن يَمينِ العَرشِ : مِصباح هادٍ و سَفينَةُ نَجاةٍ و امامُ خَيرٍ و يُمنٍ و عِزٍّ و فَخرٍ و علمٍ و ذُخر»
ای ابی! سوگند به آن که مرا به حق پیامبری برانگیخته، به راستی که حسین بن علی، در آسمان بزرگتر از آن است که در زمین شناخته میشود.
هر آینه بر سمت راست عرش خدای عزوجل نوشته شده است: حسین، چراغ هدایت و کشتی نجات، پیشوای نیکی و برکت و عزت و افتخار، و دریای دانش و گنجی است که برای آینده اندوخته شده است.(۱)
🔶جابر بن عبداللَّه انصاری از پيامبر اكرم صلی الله عليه وآله نقل میكند كه فرمودند: «سُمِّی الحَسَنُ حَسَناً لأَِنَّ بِاِحْسانِ اللَّهِ قامَتِ السَّماواتُ وَ الأَْرَضُونَ، وَاشْتَقَّ الحُسينُ مِنَ الاِْحْسانِ، وَ عَلِی وَالْحَسَنُ اِسْمانِ مِنْ أَسْماءِ اللَّهِ تَعالی وَالْحُسَيْنُ تَصْغيرُ الْحَسَنِ»
حسن را حسن ناميدند برای اينكه با احسان خداوند آسمانها و زمينها برپا شد و حسين از احسان مشتق شد، و علی و حسن دو اسم از اسمهای خداوند متعال است و حسين تصغير حسن است.»(۲)
➖و در حديث ديگری نام حضرت برگرفته از اسم الهي، يعنی «محسن» دانسته شده كه خداوند میفرمايد: « أَنَا الْمُحْسِنُ وَ هذَا الْحُسَيْنُ»
من محسن هستم و اين حسين است.(۳)
🔻با این احادیث زیبا نگاهی می اندازیم به درس های مکتب سرخ امام حسین علیه السلام؛🔺
🔻 ادامه دارد 👇👇
#گمنام
╭┅─────────┅╮
🇮🇷🇵🇸
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰┅─────────┅╯
مجالس عزاداری و عاطفه ای که بین عزاداران و امام حسین(ع) ایجاد می شود روح افراد را برای درس گرفتن از مکتب عاشورا مساعد می کند، درس هایی از قبیل؛
✔️درس عبودیت و نماز
امام حسین«ع» در روز عاشورا، در آن بحبوحه جنگ، نماز خواندند، و خطاب به ابوثمامه که وقت نماز ظهر را به امام یادآور شده بود فرمود؛
«ذَكَّرْتَ الصَّلاةَ، جَعَلَكَ اللّهُ مِنَ الْمُصَلِّينَ الذّاكِرينَ! نَعَمْ، هذا أَوَّلُ وَقْتِها»؛ نماز را به يادآوردى، خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد. آرى، اكنون وقت فضيلت نماز است.(۴)
و هنگامی که روز تاسوعا حضرت عباس(ع) را برای مهلت گرفتن از دشمن می فرستاد فرمود:
«إرجِع إلَیهِم ، فَإِنِ استَطَعتَ أن تُؤَخِّرَهُم إلی غُدوَةٍ وَ تَدفَعَهُم عِندَ العَشِیةِ ؛ لَعَلَّنا نُصَلّی لِرَبِّنَا اللَّیلَةَ ، وَ نَدعوهُ وَ نَستَغفِرُهُ ، فَهُوَ یعلَمُ أنّی قَد کنتُ اُحِبُّ الصَّلاةَ لَهُ ، وَ تِلاوَةَ کتابِهِ ، وَ کثرَةَ الدُّعاءِ وَ الاِستِغفارِ »
به سوی آنان باز گرد و اگر توانستی ، [حمله] آنها را تا صبح به تأخیر بینداز و امشب ، بازشان گردان، بلکه امشب را برای پروردگارمان، نماز بخوانیم و به درگاهش دعا کنیم و از وی ، آمرزش بخواهیم ، که او خود می داند من نماز گزاردن برای او، تلاوت کتابش و دعا و آمرزش خواهی فراوان را دوست دارم .(۵)
✔️ درس فداکاری برای دین
شیخ محسن هویزی حائری، معروف به «ابوالحبّ هویزی»، از زبان امام حسین(ع) زیبا سروده است؛
إنْ کانَ دینُ مُحَمَّدٍ لَمْ یَسْتَقِمْ
إلاّ بِقَتْلی یا سُیُوفُ خُذِینی
اگر دین محمد(ص) جز با خون من استوار نمیماند، پس ای شمشیرها مرا دریابید.
که امام حسین«ع» به خاطر دین، همه هستي خود، حتی بچه شیرخوار را در راه خدا فدا کردند، پس ما نيز بايد درباره دين، از هيچ کوششي دريغ نکنيم و در رابطه با ديگران، ایثار و گذشت و فداکاری داشته باشیم. امام حسین«ع» برای احياي تشیّع، تلاش کردند، ما نيز بايد با عمل و رفتار خود، تشیّع را سربلند کنیم.
✔️ درس توبه
در روايات متعدّدی که از طریق شیعه و سنی از پيامبر(ص) نقل شده، دلیل پذیرش توبه حضرت آدم(ع) این بود که ایشان خداوند را به حق محمّد و على و فاطمه و حسن و حسين(ع) سوگند داد و لذا توبه اش مقبول شد؛
«فَتَلَقّى آدَمُ مِنْ رَبِّهِ كَلَمات فَتابَ عَلَيْهِ اِنَّهُ هُوَ التَّوابُ الرَّحيمُ».
➖در تفسير آيه «فَتَلَقّی آدَمُ مِنْ رَبِّهِ كَلِماتٍ» اين گونه روايت شده است: «اِنَّهُ رَأی ساقَ الْعَرْشِ وَ أَسْماءَ النَّبِی وَ الأَْئِمَّةِعليهم السلام فَلَقَّنَهُ جَبْرَئيلُ قُلْ يا حَميدُ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ يا عالِی بِحَقِّ عَلِی يا فاطِرُ بِحَقِّ فاطِمَةَ يا مُحْسِنُ بِحَقِّ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ وَ مِنْكَ الاِْحْسانُ فَلَمَّا ذَكَرَ الْحُسَيْنَ سالَتْ دُموُعُهُ وَانْخَشَعَ قَلْبُهُ وَ قالَ ياأخی جَبْرَئيل فی ذِكْرِ الْخامِس يَنكَسِرُ قَلْبی وَ يَسيلُ عَبْرَتی. قالَ جَبْرَئيلُ: وَلَدُكَ هذا يُصابُ بِمُصيبَةٍ تَصْغُرُ عِنْدَهَا الْمَصائِبُ. فَقالَ يا أَخی وَ ما هِي؟ قالَ يُقْتَلُ عَطْشاناً غَريباً وَحيداً فريداً لَيْسَ لَهُ ناصِرٌ وَ لامُعينٌ وَ لَوْ تَراهُ يا آدَمُ وَ هُوَ يَقوُلُ واعَطَشاهُ واقِلَّةَ ناصِراهُ حَتَّی يَحوُلَ الْعَطَشُ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ السَّماءِ كَالدُّخانِ فَلَمْ يُجِبْهُ أَحَدٌ اِلاَّ بِالسُّيوُفِ »
حضرت آدم ساق عرش و اسمهای پيامبر و ائمه عليهم السلام را ديد، پس جبرئيل به او تلقين كرد كه بگو: «ای ستايش شده به حق محمّد،ای بلندمرتبه به حق علي،ای آفريننده به حق فاطمه،ای احسان كننده بحق حسن و حسين و احسان از توست.» همينكه حسين عليه السلام را ياد كرد اشك هايش جاری شد و قلبش خاشع گرديد و گفت:ای برادرم جبرئيل! در ياد كردن از پنجمين نفر، قلبم میشكندو اشكم جاری میشود. جبرئيل گفت: اين فرزندت به مصيبتی برخورد میكند كه همه مصيبتها در مقابل آن كوچك است. گفت:ای برادر! آن چه مصيبتی است؟ گفت: تشنه، غريبانه و تنها كشته میشود در حالی كه يار و ياوری ندارد.ای آدم! اگر او را میديدي، مشاهده میكردی كه میگويد: «واعَطَشاهُ، واقِلَّةَ ناصِراهُ» تا عطش مثل دود بين او و آسمان حائل شود، پس كسی او را جواب ندهد جز با شمشيرها.» (۶)
➖مفسر اهل سنت سيوطى، در «الدّر المنثور» در ذيل همين آيه از ابن عبّاس نقل مى كند كه من از رسول خدا(ص) پرسيدم: منظور از اين كلماتى كه آدم(ع) از خداوند دريافت داشت و با آن توبه كرد چه بود؟ فرمود: «سَئَلَ بِحَقِّ مُحَمَّد وَ عَلىٍّ وَ فاطِمَةَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ(ع) اِلاّ تُبْتَ عَلَىَّ فَتابَ عَلَيْهِ» (او خدا را به حق محمد و على و فاطمه و حسن و حسين(ع) خواند و تقاضا كرد كه مرا ببخش و خداوند توبه او را پذيرفت.(۷)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#گمنام
╭┅─────────┅╮
🇮🇷🇵🇸
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰┅─────────┅╯
➖و چنانچه احادیث ، حدیث معروفی از امام صادق (ع) است که حضرتش فرمودند :
«مَن بَکی أَو أَبکی أَو تَباکی فی مُصیبهِ الحُسین حُرِّمَت جَسَدَهُ علی النار و وَجَبَت لَهُ الجَنَّه .» ؛هرکس در مصیبت امام حسین بگرید یا بگریاند و یا ( اگر گریه اش نیامد ) خود را به حالت گریه بزند ؛ جسدش بر آتش حرام شده و بهشت بر او واجب می گردد .(۸)
👌 برقراری رابطه عاطفی و رابطه عملی با امام حسین«ع»، نوعی توبه به شمار می رود و طبق تصریح قرآن کريم، گناه هرچه بزرگ و فراوان باشد، با توبه، آمرزيده ميشود.
✔️درس سعادت و عاقبت بخیری
در مکتب امام حسین(ع) عاقیت بخیری و سعادت افرادی مثل حر شیوه سعادت و عاقبت بخیری را برای انسان یاد آور می شود.
➖و در احادیث به خاصیت عاقبت بخیری دوستداران اهل بیت اشاره شده است؛
«الْزِمُوا مَوَدَّتَنا أَهْلَ الْبَیتِ فَانَّهُ مَنْ لَقَی اللَّهَ وَ هُوَ یوَدُّنا أَهْلَ الْبَیتِ دَخَلَ الْجَنَّةَ بِشَفاعَتِنا وَالَّذی نَفْسی بِیدِهِ لا ینْتَفِعُ عَبْدٌ بِعِلْمِهِ الَّا بِمَعْرِفَةِ حَقِّنا»؛
دوستی ما اهل بیت را بر خود لازم بدانید؛ چرا که هرکس خداوند را با محبت ما اهل بیت ملاقات کند، توسط شفاعت ما به بهشت خواهد رفت. قسم به خدایی که جانم در دست قدرت اوست، هیچ بنده ای از دانش خود بدون شناخت حق ما اهل بیت علیهم السلام بهره نخواهد برد.(۹)
عاقبت به خیری با شفاعت و دست عنايت امام حسین(ع) روی سر عزاداران یکی از آثار عشق به امام حسین علیه السلام است.
انسان به این واسطه، از عاقبت سوء و سرنوشت بد، مصون و در امان خواهند ماند. حسن عاقبت سه معنا دارد: اوّل اینکه ذلت بعد از عزت پیدا نمیکند. دوّم اينکه تا آخر عمر، حالت انحراف برای او پديد نميآيد و سوّم اينکه هنگام مرگ، اهل بیت(ع) را میبیند، آن بزرگواران به فریاد او میرسند و او نزد ايشان سربلند است. جلسات عزاداري، هر سه معناي حسن عاقبت را براي عزاداران پدیدار میسازد. به تجربه هم اثبات شده افرادی که با مسجد، روحانیّت و جلسات عزاداري رابطه دارند، عاقبت به خير ميشوند.
✔️ درس دعا و نیایش
یکی از مهم ترین برنامه های عبادی مسلمانان دعا و نیایش است و یکی از درس های بزرگ امام حسین(ع) دعا و نیایش در همه لحظات زندگی است .چنانچه حتی در قتلگاه هم دعا و نیایش امام حسین(ع) ترک نشده است که یکی از زیباترین نیایش هاست؛
«اللَّهُمَّ أَنْتَ مُتَعَالِي الْمَكَانِ عَظِيمُ الْجَبَرُوتِ شَدِيدُ الْمِحَالِ غَنِيٌّ عَنِ الْخَلاَئِقِ عَرِيضُ الْكِبْرِيَاءِ...»
و مجالس امام حسین(ع) موجب استجابت دعا هاست.
💠داستان
مرحوم آیت الله دستغیب«ره» نقل ميکنند: در شیراز حصبه آمده بود و بسیاری از افراد مبتلا شده بودند. در آن زمان، حصبه دارويي نداشت و همه دم مرگ رفته بودند. آقای دستغیب از قول یکی از افرادی که خانواده او دچار حصبه شده بودند، نقل میکنند که گفته بود: روزي همسايه ما جلسه روضه داشت. من به آن جلسه رفتم و برای امام حسین«ع» گریه کردم و از حضرت زهرا«س» شفای زن و بچهام را خواستم. وقتی به خانه آمدم، دیدم که زن و بچهام نشسته و غذا میخورند و سالم هستند. تعجب کردم. دخترم گفت: پدر جان، حضرت زهرا«س» در اين اتاق آمدند و سیاهپوش بودند. وقتي نشستند، به امام حسین«ع» گفتند: روی سر اینها دست بکش تا خوب شوند. امام حسین«ع» روی سر ما دست کشیدند و همه خوب شدیم، اما روی سر مادر دست نکشیدند. حضرت زهرا«س» فرمودند: چرا روی سر مادرشان دست نکشیدی؟ امام حسین«ع» فرمودند: مادر جان! او نماز نمیخواند. فرمودند: شوهرش شفاي آنها را از من خواسته است، پس روی سر او هم دست بکش. پس آن حضرت روی سر مادرم دست کشیدند و او هم خوب شد.
محمد بن مسلم از امام باقرعليه السلام و امام صادق عليه السلام نقل میكند كه فرمودند:"اِنَّ اللَّهَ تَعالی عَوَضَّ الْحُسَيْنَ عليه السلام مِنْ قَتْلِهِ أَنْ جَعَلَ الاِْمامَةَ فی نَسْلِهِ (ذُرِّيَّتِهِ)، وَ الشِّفاءَ فی تُرْبَتِهِ، وَ اِجابَةَ الدُّعاءِ عِنْدَ قَبْرِهِ»
خداوند متعال در عوض شهادت امام حسين (ع)، امامت را در نسل او و شفا را در تربت او و اجابت دعا را در نزد قبر او قرار داد.»(۱۰)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.عیون أخبارالرضا (ع) ج ۱، ص۵۹.
۲.المناقب ،جء۳ ،ص۳۹۸.
۳.بحارالانوار، ج۲۶، ص۶.
۴.بحارالانوار، ج۴۵، ص۲۱.
۵.موسوعة كلمات الامام الحسين حديث۳۹۲.
۶.بحارالانوار، ج ۴۴، ص۲۴۵
۷.الدر المنثور فی تفسیر المأثور، ج ۱، ص ۶۰.
۸.بحارالانوار، ج ۴۴، ص۳۰۸.
۹.مستدرك الوسائل، ج۱، ص۱۵۱.
۱۰.الأمالی شیخ طوسی ،ص۳۱۷.
#گمنام
╭┅─────────┅╮
🇮🇷🇵🇸
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰┅─────────┅╯