✔️ شرط اصلی خدا محوری و خداترسی
اصل خدا ترسی ،تبعیت محض از خداوند را به دنبال دارد و انسان اگر بخواهد راه بندگی را دنبال کنند باید طبق دستور خداوند عمل کنند و نه طبق تشخیص خود؛
👌به این حدیث توجه کنیم
امام صادق (ع) فرمود:
«فَقَالَ إِبْلِیسُ یَا رَبِّ اعْفُنِی مِنَ السُّجُودِ لِآدَمَ وَ أَنَا أَعْبُدُکَ عِبَادَهًًْ لَمْ یَعْبُدْکَهَا مَلَکٌ مُقَرَّبٌ وَ لَا نَبِیٌّ مُرْسَلٌ قَالَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی لَا حَاجَهًَْ لِی إِلَی عِبَادَتِکَ إِنَّمَا أُرِیدُ أَنْ أُعْبَدَ مِنْ حَیْثُ أُرِیدُ لَا مِنْ حَیْثُ تُرِیدُ»
ابلیس گفت: «پروردگارا! مرا از سجده بر آدم معاف کن و آنگاه من بهگونهای تو را عبادت میکنم که هیچ فرشته مقرّبی و نه هیچ پیامبر مرسلی آنگونه تو را عبادت نکرده است». پس خداوند فرمود: «من نیازی به عبادت تو ندارم. من میخواهم آنگونه که خود دوست دارم مورد عبادت قرار بگیرم نه آنگونه که تو میخواهی».(۲)
✔️جلوه های خدا محوری و خداترسی
خدامحوری خداترسی حضرت فاطمه زهرا در سه بخش قابل توجه است:
➕رعایت حقوق دیگران
یکی از مهم ترین جلوه های خداترسی رعایت حقوق دیگران است ،
آن حضرت ،در رابطه با رعایت حق زوجیت که میکوشید به گونهای عمل کند که شوهر از او راضی باشد و حق او ادا شده باشد. آن حضرت به اندازهای حساب شده عمل میکرد که تمام نارساییهای طبیعی خانه را بتوان تحمل کرد و هیچگاه به روی حضرت علی نیاورد و هیچگاه از او تقاضا و خواهشی نکرد که مبادا بر حسب اسباب و علل طبیعی و عادی، حضرت علی تهیدست باشد و خجالت بکشد.
اینگونه برخورد نشانه رعایت حریم حق زوجیت بوده و نشان میدهد که آن حضرت تا چه اندازه آن را مراعات میکرده است و با این که دردانه رسالت بود هیچگاه در زندگی مشترک در برابر حضرت علی خود را مطرح نکرد و به حساب نیاورد.
💠داستان
روزی حضرت علی(ع) از آن حضرت پرسید: چرا از رنج گرسنگی و بی غذا ماندن خانه وی را خبردار نکرده، فاطمه(س) در پاسخ فرمود:
«يا أباالحَسَنِ! إنّي لأَستَحيي مِن إلهي أن اُكَلِّفَ نَفسَكَ مالاتَقدِرُ عَلَيهِ »:اى على! من از پروردگارم شرم دارم كه چيزى از تو درخواست كنم كه توان برآوردن آن را نداشته باشى .(۳)
➕ عبودیت و معنویت اصیل
متأسفانه معنویت در زندگی ها کم رنگ شده است. امسال تعداد زیادی درخت کریسمس در تهران خریداری شد. سگ ، به خانه های زیادی وارد شده است. طلاق زود هنگام بسیار رایج شده است. حضرت زهرا(ع) در شب اول زندگی به فکر فرو رفته بودند. امیرالمومنین (ع) از ایشان علت فکرشان را جویا شد. ایشان فرمودند:
« تَفَكَّرْتُ في حالي وَاَمْرِي عِنْدَ ذَهَابِ عُمْرى وَنُزُولِي فِي قَبْرِي فَشَبَّهْتُ دُخُولِي فِي فراشی بِمَنْزِلِي كَدُخُولِي إِلَى لَحَدي....»
در حال خود اندیشیدم و گذر عمر و ورود به قبر را از ذهن گذراندم و آمدن و منتقل شدنم به منزل خود را به ورودم به منزل قبر تشبیه نمودم ....(۴)
عبادت و نماز و دعا ، علائق شدید آن حضرت بود. بهترین دلیل بر عشق عبادی وی این است که با اینکه تمام کارهای خانه را به حکم تقسیم رسولالله تقبل نموده بود و باید گندم را با آسیاب دستی آرد کرده و طبخ نماید و... که طبعاً از کثرت کار، خسته و ناتوان میگردید و شب را باید استراحت میکرد، اما فرزندش امام حسن میفرماید: مادرم از سحر تا سپیده صبح، پیوسته رکوع و سجود به جا میآورد و میشنیدم که مؤمنین و مؤمنای را دعا میکرد و آنها را نام میبرد.
➕اهتمام به دستورات شرعی
عبادت خداوند در نماز و روزه خلاصه نمی شود بلکه شیوه بندگی فاطمه زهرا (ع) اهتمام ویژه به رعایت حلال و حرام الهی و رعایت دستورات شرعی است.
به عنوان بیان مصداق ،حضرت زهرا درباره حجاب و حریم بسیار حساس بود. آن حضرت در رعایت فرمان الهی در رابطه با حجاب و فاصله نامحرم بینظیر بود. چنان به این موضوع پایبند بود که هنگام بیماری و در بستر شهادت، یکی از غصههای او این بود که پس از ارتحال، مبادا بدن او را به گونهای حمل کنند که نامحرم حجم آن را ببیند.
💠داستان
اِسْتَأْذَنَ أَعْمَى عَلَى فَاطِمَةَ ع فَحَجَبَتْهُ فَقَالَ رَسُولُ اَللَّهِ ص لَهَا لِمَ حَجَبْتِيهِ وَ هُوَ لاَ يَرَاكِ فَقَالَتْ ع إِنْ لَمْ يَكُنْ يَرَانِي فَإِنِّي أَرَاهُ وَ هُوَ يَشَمُّ اَلرِّيحَ فَقَالَ رَسُولُ اَللَّهِ ص أَشْهَدُ أَنَّكِ بَضْعَةٌ مِنِّي.
شخصي كه نابينا بود از حضرت فاطمه اجازه خواست تا به حضور او برود، حضرت فاطمه اجازه داد ولي در طول ملاقات حجاب بر سر داشت. پيامبر خدا به او فرمود: چرا حجاب در بر نمودي در حالي كه او تو را نمي ديد؟ حضرت فاطمه گفت: اگر او مرا نمي بيند، من او را مي بينم، و او بوي تن مرا نيز حس مي كند. پيامبر فرمود: شهادت مي دهم كه تو پاره اي از وجود من هستي.(۵)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
✔️گریز به روضه
در روزهای آخر زندگی، «اسماء بنت عمیس» را فراخواند و فرمود: دوست ندارم بر پیکر زن پارچه ای بیفکنند و اندام وی زیر آن نمایان باشد.
اسماء پاسخ داد: نه من چیزی به تو نشان خواهم داد که درحبشه دیدم سپس چند شاخه تر خواست، آنها را خم کرد و پارچه ای بر روی آن کشید و تابوت گونه ساخت. فاطمه (ع) فرمود: چه چیز خوبی است پیکر زن و مرد قابل تشخیص نیست. ای اسماء! هنگامی که جان دادم تو مرا غسل بده و نگذار کسی نزد جنازه من بیابد . این اولین تابوتی بود که در اسلام ساخته شد و هنگامی که فاطمه (ع) آن را دید تبسمی کرد که تنها تبسم او بعد از وفات پدرش رسول خدا بود.
◼️روضه
با دعای که از علی(ع) نقل شده است وارد توسل می شویم؛
حضرت علی(ع) وقتی زهرا(ع) از دنیا رفته بود و جنازه حضرت روی زمین بود، «لَمَّا مَاتَتْ فَاطِمَة قَامَ عَلَيْهَا أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ» آن گاه که زهرا درگذشت، امیرالمؤمنین کنار جنازه اش ایستاد. «وَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي رَاضٍ عَنِ ابْنَةِ نَبِيِّكَ» اینطور دعا کرد: خدا! من از دختر پیغمبرت راضی هستم.«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ أُوحِشَتْ فَآنِسْهَا»؛ خدا! اکنون که فاطمه تنها شده، تو خودت همدم او باش. «اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ هُجِرَتْ فَصِلهَا»خدایا! فاطمه جدا شد، ولی تو وصلش کن. آخرین جمله اش این است:«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ ظُلِمَتْ فَاحْكُمْ لَهَا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْحَاكِمِينَ» خدایا! به فاطمه ستم شد، خودت دادِ او را بستان که تو بهترین دادستانی.
یک ستم این بود که فدکش را غصب کردند. اما ستم بالاتر چه بود؟
من روایتی را نقل می کنم که از خود فاطمه(ع) نقل شده است.. می گوید: من پشت درب بودم. درب خانه ام را آتش زدند؛ شعله آتش زبانه می کشید؛«وَ رَكَلَ الْبَابَ بِرِجْلِهِ فَرَدَّهُ عَلَيَّ»؛ چنان لگدی به این درب نیم سوخته زد که این درب روی من افتاد؛«وَ أَنَا حَامِلٌ»؛ در حالی که من باردار بودم؛«فَسَقَطْتُ لِوَجْهِي »با صورت به زمین خوردم... در این حال من یک دعا از علی(ع) نقل می کنم و وارد توسلم می شوم. علی(ع) وقتی زهرا(ع) از دنیا رفته بود و جنازه حضرت روی زمین بود، «لَمَّا مَاتَتْ فَاطِمَةُ قَامَ عَلَيْهَا أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ» آن گاه که زهرا درگذشت، امیرالمؤمنین کنار جنازه اش ایستاد. «وَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي رَاضٍ عَنِ ابْنَةِ نَبِيِّكَ» اینطور دعا کرد: خدا! من از دختر پیغمبرت راضی هستم.«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ أُوحِشَتْ فَآنِسْهَا»؛ خدا! اکنون که فاطمه تنها شده، تو خودت همدم او باش. «اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ هُجِرَتْ فَصِلهَا»خدایا! فاطمه جدا شد، ولی تو وصلش کن. آخرین جمله اش این است:«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ ظُلِمَتْ فَاحْكُمْ لَهَا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْحَاكِمِينَ»خدایا! به فاطمه ستم شد، خودت دادِ او را بستان که تو بهترین دادستانی.
علی چه می خواهد بگوید؟ یک ستم این بود که فدکش را غصب کردند. من سراغ آن نمی-روم. اما ستم بالاتر چه بود؟ من روایتی را نقل می کنم که از خود فاطمه(س) نقل شده است. چند جمله را بیشتر نمی گویم. التماس دعا دارم. می گوید: من پشت درب بودم. درب خانه ام را آتش زدند؛ شعله آتش زبانه می کشید؛«وَ رَكَلَ الْبَابَ بِرِجْلِهِ فَرَدَّهُ عَلَيَّ»؛ چنان لگدی به این درب نیم سوخته زد که این درب روی من افتاد؛«وَ أَنَا حَامِلٌ»؛ در حالی که من باردار بودم؛«فَسَقَطْتُ لِوَجْهِي » با صورت به زمین خوردم... در این حال فاطمه دو نفر را صدا کرد. اوّل گفت:«يَا أَبَتَاهْ يَا رَسُولَ اللَّهِ هَكَذَا كَانَ يُفْعَلُ بِحَبِيبَتِكَ وَ ابْنَتِكَ »؛ ای پدر، آیا با دخترت اینطور رفتار می کنند؟ نفر دوم فضّه بود؛ گفت: «آهِ يَا فِضَّةُ إِلَيْكِ فَخُذِينِي! فَقَدْ وَ اللَّهِ قُتِلَ مَا فِي أَحْشَائِي مِنْ حَمْل»فضه بیا، محسنم را کشتند...
🌺شعر
سینه ای کز معرفت گنجینه اسرار بود
کی سزاوار فشار آن در و دیوار بود
طور سینای تجلّی، مشعلی از نور شد
سینه سینای وحدت، مشتعل از نار بود
ناله ی بانو، زد اندر خرمن هستی شرر
گویی اندر طور غم چون نخل آتشبار بود
آن که کردی ماه تابان پیش او پهلو تهی
از کجا پهلوی او را تاب آن آزار بود؟
گردش گردون دون بین کز جفای سامری
نقطه ی پرگار وحدت، مرکز مسمار بود
صورتش نیلی شد از سیلی، که چون سیل سیاه
روی گردون زین مصیبت تا قیامت تار بود
شهریاری شد به بند بنده ای از بندگان
آنکه جبریل اَمینش، بنده ی دربار بود
از قفای شاه، بانو با نَوای جانگداز
تا توانی به تن و تا قوّت رفتار بود
دست بانو گر چه از دامان شه کوتاه شد
لیک بر گردون بلند از دست آن گمراه شد
👈منابع
۱.بحارالأنوار، ج۴۳، ص۸۷
۲. همان، ج۱۱، ص۱۴۱
۳. همان،ج۴۳،ص۵۹
۴.احقاق حق ،ج۶،ص۴۸۱.
۵. بحار الانوار،ج۴۳،ص۵۹
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غربت در یک نگاه!
تصویری از نحوه انتقال شهدای غزه در کوچه و خیابانهایش...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #نماهنگ | امام(ره) را دوست داشتیم...
ما ملت ایران نیز با تمام وجود به شما ارادت داریم و همواره از رهنمودهای حکیمانهتان بهرهمند میشویم.
11.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ظهور ⭕️ اشارهی #قرآن به مردم ایران (سرزمین فارس)
💢 #انقلاب_اسلامی بستر فتح بیتالمقدس و #پیروزی_آخرالزمانی حق علیه باطل است!
#ظهور ⭕️ اشارهی #قرآن به مردم ایران (سرزمین فارس)
💢 #انقلاب_اسلامی بستر فتح بیتالمقدس و #پیروزی_آخرالزمانی حق علیه باطل است!
♦️ بزرگان گفتهاند:
چهل تا عاقل را میشود با یک حرف منطقی قانع کرد،
ولی یک احمق را نمیشود با چهل بار حرف منطقی قانع کرد!
حسنی مبارک گفت: نباید به آمریکا اعتماد میکردم.
معمر قذافی گفت:
بزرگترین اشتباه عمرم اعتماد به آمریکا بود.
محمد مرسی گفته است:
اشتباه استراتژیک من و عامل اصلی شکست انقلاب مصر اعتماد به آمریکا بود.
بن علی گفت: دلیل سقوط من اعتماد بیجای من به آمریکا بود.
منصور هادی در یمن گفت:
اگر فریب آمریکا را نمیخوردم، در قدرت باقی می ماندم.
تمام تاریخ نگاران
معاصر در کشور معتقدند:
دلیل سقوط دولت مردمی مصدق و کودتای 28 مرداد 1332 به دلیل اعتماد بیجای مصدق به آمریکا بود.
صدام در لحظه اعدامش گفته بود:
این طناب دار را آمریکائیها به گردن من انداختند.
در کتاب پاسخ به تاریخ ص 278، محمد رضا شاه در آخرین روزهای عمرش میگوید:
دلیل فروپاشی سلطنت من اعتماد به آمریکا بود.
یعنی حتی شاه هم بعد از سالها رفاقت و خدمت به آمریکا، فهمیده بود که نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد.
جمله معروف شاه:
... آن زمان که صاحب قدرت بودم، تصور میکردم که اتحاد من با غرب بر مبنای اتحاد و اطمینان دو جانبه برقرار است، شاید این اطمینان و اعتماد #یک_اشتباه_بود ..."
📚 کتاب پاسخ به تاریخ، نوشته محمدرضا پهلوی، صفحه ۲۷۸.
🔸 حالا برخی در کشور همچنان امیدوارند تا آمریکا این شیطان بزرگ و اروپاییها این شیاطین کوچک، برایشان آستین بالا بزنند و مشکلاتشان را حل کنند، در کجای عبرتهای تاریخ قرار گرفتهاند؟
قرآن میفرماید:یهود ونصارا هیچگاه از شما راضی نخواهند شد الا اینکه به دین وایین آنها درآیید ..
افلا تعقلون
افلاتدبرون
#روشنگری
#جهاد_تبیین
#دشمن_شناسی
#سواد_رسانه
#آخرالزمان
#امام_زمان_عج
اَلّلهُمـّ؏َجِّللِوَلیِّڪَالفَرَج