🌺در زمان تدريس در دانشگاه پرينستون، دکتر حسابي تصميم مي گيرند سفره ي هفت سيني براي انيشتين و جمعي از بزرگترين دانشمندان دنيا از جمله "بور"، "فرمي"، "شوريندگر" و "ديراگ" و ديگر استادان دانشگاه بچينند و ايشان را براي سال نو دعوت کنند...
🌹🌹آقاي دکتر خودشان کارت هاي دعوت را طراحي مي کنند و حاشيه ي آن را با گل هاي نيلوفر که زير ستون هاي تخت جمشيد هست (لوتوس) تزئين مي کنند و منشا و مفهوم اين گل ها را هم توضيح مي دهند.
چون مي دانستند وقتي ريشه مشخص شود براي طرف مقابل دلدادگي ايجاد مي کند.
🌺دکتر مي گفت:"براي همه کارت دعوت فرستادم و چون مي دانستم انيشتين بدون ويالونش جايي نمي رود، تاکيد کردم که سازش را هم با خود بياورد.
همه سر وقت آمدند اما انيشتين 20دقيقه ديرتر آمد و گفت:
چون خواهرم را خيلي دوست دارم خواستم او هم جشن سال نو ايرانيان را ببيند.
🌺من فورا يک شمع به شمع هاي روشن اضافه کردم و براي انيشتين توضيح دادم که ما در آغاز سال نو به تعداد اعضاي خانواده شمع روشن مي کنيم و اين شمع را هم براي خواهر شما اضافه کردم.
🌺به هر حال بعد از يک سري صحبت هاي عمومي، انيشتين از من خواست که با دميدن و خاموش کردن شمع ها جشن را شروع کنم.
🌺من در پاسخ او گفتم:ايراني ها در طول تمدن 10هزار ساله شان حرمت نور و روشنايي را نگه داشته اند و از آن پاسداري کرده اند.
🌺براي ما ايراني ها شمع نماد زندگيست و ما معتقديم که زندگي در دست خداست و تنها او مي تواند اين شعله را خاموش کند يا روشن نگه دارد."
🌺آقاي دکتر مي خواست اتصال به اين تمدن را حفظ کند و مي گفت بعدها انيشتين به من گفت: "وقتي برمي گشتيم به خواهرم گفتم حالا مي فهمم معني يک تمدن 10هزارساله چيست.
ما براي کريسمس به جنگل مي رويم درخت قطع مي کنيم و بعد با گلهاي مصنوعي آن را زينت مي دهيم اما وقتي از جشن سال نو ايراني ها برمي گرديم همه درخت ها سبزند و در کنار خيابان گل و سبزه روييده است."
🌺بالاخره آقاي دکتر جشن نوروز را با خواندن دعاي تحويل سال آغاز مي کنند و بعد اين دعا را برای مهمانان تحليل و تفسير مي کنند...
🌺به گفته ي ايشان همه در آن جلسه از معاني اين دعا و معاني ارزشمندي که در تعاليم مذهبي ماست شگفت زده شده بودند.
🌺بعد با شيريني هاي محلي از مهمانان پذيرايي مي کنند و کوک ويلون انيشتين را عوض مي کنند و يک آهنگ ايراني مي نوازند.
🌺همه از اين آوا متعجب مي شوند و از آقاي دکتر توضيح مي خواهند.
🌺ايشان پاسخ می دهند که موسيقي سنتی ايراني يک فلسفه، يک طرز تفکر و بيان اميد و آرزوست.
انيشتين از آقاي دکتر مي خواهند که قطعه ي ديگري بنوازند.
🌺پس از پايان اين قطعه که عمدأ بلندتر انتخاب شده بود انيشتين که چشم هايش را بسته بود چشم هايش را باز کرد و گفت:"دقيقا من هم همين را برداشت کردم و بعد بلند شد تا سفره ی هفت سين را ببيند..."
🌺آقاي دکتر تمام وسايل آزمايشگاه فيزيک را که نام آنها با "س" شروع مي شد توي سفره چيده بود و يک تکه چمن هم از باغبان دانشگاه پرينستون گرفته بود.
بعد توضيح مي دهد که اين در واقع هفت چين يعني 7 انتخاب بوده است.
تنها سبزه با "س" شروع مي شود به نشانه ي رويش...
ماهي با "م" به نشانه ي جنبش،
آينه با "آ" به نشانه ي يکرنگي،
شمع با "ش" به نشانه ي فروغ زندگي و ...
🌺همه متعجب مي شوند و انيشتين مي گويد آداب و سنن شما چه چيزهايي را از دوستي، احترام و حقوق بشر و حفظ محيط زيست به شما ياد مي دهد.
آن هم در زماني که دنيا هنوز اين حرف ها را نمي زد و نخبگاني مثل انيشتين، بور، فرمي و ديراک اين مفاهيم عميق را درک مي کردند.
يک کاسه آب هم روي ميز گذاشته بودند و يک نارنج داخل آب قرار داده بودند.
🌺آقاي دکتر براي مهمانان توضيح مي دهند که فلسفه ی اين کاسه 10هزارسال قدمت دارد.
آب نشانه ي فضاست و نارنج نشانه ي کره ي زمين است و اين بيانگر تعليق کره زمين در فضاست.
انيشتين رنگش مي پرد عقب عقب مي رود و روي صندلي مي افتد و حالش بد مي شود.
🌺از او مي پرسند که چه اتفاقي افتاده؟
مي گويد:
"ما در مملکت خودمان 200 سال پيش دانشمندي داشتيم که وقتي اين حرف را زد کليسا او را به مرگ محکوم کرد اما شما از 10هزار سال پيش اين مطلب را به زيبايي به فرزندانتان آموزش مي دهيد.
علم شما کجا و علم ما کجا؟!"
🌺خيلي جالب است که آدم به بهانه ي نوروز يا هر بهانه ي خوب ديگر، فرهنگ و اعتبار اسلامی وملي خودش را به جهانيان معرفي کند.
13.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این یک ویدئوی طنز نیست!
واقعیت تلخیست از استدلال برخی کانالها و افراد و جریانات به اصطلاح انقلابی که با توهم جهادتبیین و دفاع از انقلاب و نظام و .... هر گونه نقد دلسوزانه ای را تخریب قلمداد و به کانالداران و افراد انقلابی که دلسوز انه به دنبال اصلاح فرایندها و رفع آسیب ها هستند هجمه وارد می کنند .
📼 این مسئله خیلی زیبا و هنرمندانه در این کلیپ به تصویر کشیده شده است. حتما ببینید.
9.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گل آرایی صحن باصفای حضرت امیر ع
در نوروز ۱۴٠۳
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
❤️امیرالمومنین علی علیه السلام:
بسا برادری که مادرت او را نزاده است.
غررالحکم ۵۳۵۱
💐 وقتی آیه «انّما المؤمنون اخوه» (حجرات، آیه ۱۰) نازل شد، پیامبر اسلام صل الله علیه وآله وسلم بین اصحاب خود از مهاجر و انصار عقد اخوت برقرار كرد و هر یك از مهاجران را با یكی از انصار برادر ساخت. آن حضرت همچنین در پایان، حضرت علی علیه السلام را به برادری خویش انتخاب نمود.
حضرت پس از آن پیمان برادری و اخوت با امیرالمومنین بست و به آن حضرت فرمود:
"تو برادر من در این جهان و سرای دیگر هستی. به خدایی که مرا به حق برانگیخته است ... تو را به برادری خود انتخاب می کنم، اخوتی که دامنه آن هر دو جهان را فرا گیرد."
🥰۱۲ رمضان سالروز عقد اخوت امیرالمومنین با نبی مکرم اسلام بر دوستدارانشان مبارک باد.
4.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌙 همه گفتن سقط کن !
✨ ماجرای زندگی نازنین فاطمه حسن زاده
3.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نظر یک سوپر انقلابی تندرو راجع به بی حجابی و ولنگاری
همین حرفها رو زد که مردم اطرافش جمع شدند و باعث براندازی رژیم شاه شدند....
13.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اذان متحیرکننده و متفاوت برنامه محفل شبکه سه توسط موذن ۵ ساله
شرح دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
🔹 أللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فيهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذار وَ صَبِّرْنِی فیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَ وَفِّقْنِی فیهِ لِلتُّقَی وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِكَ یَا قُرَّةَ عَیْنِ الْمَساکین
🔸خدایا! در این روز مرا از پلیدی و کثافات پاکساز و بر حوادث خیر و شرِ قضا و قدرت، صبر و تحمل عطا کن و بر تقوا، پرهیزکاری و مصاحبت نیکوکاران موفق دار. به یاری خود، ای مایۀ شادی و اطمینان خاطر مسکینان!
پیامهای دعا
1- درخواست پاکی از پلیدیهای ظاهری و باطنی
2- صبر بر مقدرات الهی
3- توفیق تقوا و مصاحبت با خوبان
4- اجابت دعاها
پیام منتخب
✍️از سالكی پرسيدند: تقوا چگونه است؟ گفت: هرگاه در زمينی وارد شدی كه در آن خار وجود دارد، چه میكنی؟ گفتند: دامن برمیگيریم و خويشتن را مواظبت مینمايیم تا خار و خاشاک به ما نچسبد. گفت: در دنيا نيز چنين كنید، كه تقوا اين گونه است.
📚قمی، شيخ عباس، سفينة البحار، ج ۲، ص ۶۷۸
از امام صادق(ع) دربارۀ تفسیر تقوا سؤال شد، حضرت فرمود: «أنْ لايَفْقِدَكَ اللَّهُ حَيْثُ أمَرَكَ وَ لايَرَاكَ حَيْثُ نَهَاك؛
تقوا آن است که خداوند تو در جایی که امر فرموده، غایب نبیند و در جایی که نهی فرموده، حاضر نبیند.
📚محمدی ریشهری، محمد، میزان الحکمه، باب تقوا
10.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 جزو ده کشوری هستیم که چرخه کامل فضایی را در اختیار داریم
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه تلویزیونی گفت:
🔸ما از دی ۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته ۱۲ پرتاب فضایی داشتیم که معادل پرتاب های ۳ دولت گذشته بوده است و الان ما جزو ده کشوری هستیم که چرخه کامل فضایی را در اختیار داریم.
Joze 13.mp3
زمان:
حجم:
3.89M
📢بشنوید| تندخوانی (تحدیر)
"جزء سیزدهم" قرآن کریم با صدای استاد
معتز آقایی📖
#رمضان ۱۴۰۲🌙