3. تکنیک شش کلاه تفکر؛ یکی از بهترین تکنیک های ایده پردازی
🔹 یکی از انواع روش های ایده پردازی که در سازمانهای بزرگ و پیشرفته جهان، رایج و متداول شده، تکنیک شش کلاه تفکر است. ادوارد دوبونو، پدر تفکر خلاق در سال 1985 این تکنیک را در کتاب خودش تحت عنوان «شش کلاه تفکر» معرفی کرد. در این روش ایده پردازی، حداقل شش نفر باید در جلسه حضور داشته باشند.
🔹 وقتی میگوییم شش کلاه تفکر به این معناست که هر کدام از شش نفری که در جلسه حاضر میشوند باید از یک زاویه خاص به مسئله یا مشکل فکر کنند. در واقع شش کلاه تفکر، یک حالت تشبیهگونه دارد؛ به این معنا که وقتی هر کدام از این شش کلاه تفکر را بر سر خود میگذاریم، مغز ما میفهمد که باید به شیوه خاصی عمل کند و از زاویه خاصی به موضوع بنگرد. این شش کلاه تفکر عبارت است از:
▫️کلاه سفید
کسی که کلاه سفید روی سر خودش میگذارد (نماینده تفکر کلاه سفید است)، وظیفهاش این است که در جلسه ایدهپردازی در مورد اطلاعات، دادهها و ارقام ملموس مربوط به مسئله یا موضوع جلسه صحبت کند. رنگ سفید، خنثی و منفعل است و راجع به یک مسئله یا راهکار، موضع سخت و جدی نمیگیرد و تنها در پی این است که واقعیتها را بدون هیچ قضاوتی در اختیار سایر اعضای گروه قرار دهد.
▫️کلاه قرمز
کسی که نماینده تفکر کلاه قرمز است، باید از منظر عواطف و احساسات به قضیه نگاه کند. او باید یک بینش غیراستدلالی و هیجانی را در پیش بگیرد و نظرات خودش را با این نگاه بیان کند. متفکر یا نظریهپردازی که کلاه قرمز دارد، در واقع باعث میشود که سایر افراد حاضر در جلسه بتوانند با نگرش احساسی و عاطفی در مورد یک مسئه آشنا شوند.
▫️کلاه سیاه
در واقع نماینده کلاه سیاه در جلسه باید نگاهی نقادانه و منفی در مورد یک موضوع یا مسئله داشته باشد. او باید نظرات منطقی و بدبینانه در مورد آن مسئله یا محصول را بیان کند. در واقع به بیان ساده میگوید که محصول یا خدمتی که یک مجموعه میخواهد روانه بازار کند، بر اساس چه دلایلی شکست خواهد خورد و آن نتیجه مطلوب را برای سازمان به همراه نخواهد داشت.
▫️کلاه زرد
کسی که در بحث نماینده کلاه زرد به حساب میآید، وظیفه دارد که نگاهی مثبت در مورد مسئله وموضوع داشته باشد و با مثبتاندیشی، نظرات و دیدگاههای خودش را بیان کند. نگرشهای فرد دارای کلاه زرد درست در مقابل نگرش کلاه سیاه قرار دارد؛ یعنی باید فکر کند و چند دلیل خوب و منطقی برای موفقیت محصول یا خدمت سازمان در بازار پیدا کند.
▫️کلاه سبز
کسی که نماینده کلاه سبز در نشست ایده پردازی باشد، باید همواره در پی خلاقیت و نوآوری باشد. او تمرکز خودش را روی تغییر و تحول میگذارد و نظراتش به این مسئله اختصاص دارد که چگونه میشود محصول یا خدمات کنونی را به گونهای تغییر داد که بهتر شود. او با خلاقیتی که به خرج میدهد، میخواهد سبکهای کهنه را کنار بزند و راه و روشی نو ارائه دهد.
▫️کلاه آبی
نماینده تفکر کلاه آبی، در واقع کنترل جلسه ایده پردازی را در اختیار دارد و به نظرات دیگران توجه میکند. او به اندیشههایی که سایر اعضای جلسه بیان میکنند توجه میکند و میکوشد که این اندیشهها را سازماندهی کند.
4. تکنیک نوشتن افکار یا افکارنویسی
🔹 نوشتن افکار یا افکارنویسی یکی از بهترین مدلهایی است که برای ایده پردازی وجود دارد. این روش هم به صورت شخصی و هم به صورت گروههای 6 تا 8 نفره قابل اجراست. در این روش افراد یک کاغذ برمیدارند و هر چه به ذهنشان میآید روی کاغذ میآورند. نکتهای که در این زمینه باید به آن توجه کنیم این است که اصلاً نباید جلوی افکار خود را بگیریم و هر چه به ذهنمان میآید، روی کاغذ بیاوریم.
🔹 اگر تنها هستید، وقتی نوشتن افکارتان تمام شد، کاغذ را بردارید و به دقت بخوانید و روی مطالب خود فکر کنید و در صورتی که نکته جدیدی به ذهنتان میرسد، یادداشت کنید. حال تأمل روی این مطالب، جدا کردن نکات خوب آن میتواند یک سری ایده عملی و درجه یک باشد.
🔹 اگر به صورت گروهی از این تکنیک استفاده میکنید، افراد باید کاغذهای خود را پس از نوشتن افکار رد و بدل کنند تا سایر افراد اگر نکته یا نظری دارند به برگههای هم اضافه کنند. در نهایت افراد برگهها را جمع و روی آنها بحث میکنند.
5. تکنیک تفکر معکوس
🔹 در این روش که یکی از بهترین مدلهای ایده پردازی به حساب میآید، باید ابتدا مسئله خود را به یک سوال تبدیل کنیم. به عنوان مثال میخواهیم تعداد سابسکرایبر (مشترک) های کانال خود را بالا ببریم. باید برای رسیدن به این هدف چه کارهایی انجام داد؟ برای ایده پردازی به روش تفکر معکوس، لازم است ابتدا سوال خود را معکوس کنیم و بگوییم که چگونه میتوانیم تعداد سابسکرایبر (مشترک) های کانال خود را کاهش دهیم؟ اکنون میتوانیم پاسخهای مختلفی به این سوال بدهیم. به عنوان مثال:
▫️محتوای ارزشمند و جذاب منتشر نکنیم
▫️محتواهای خود را به صورت منظم منتشر نکنیم
🔹 پاسخهای مختلفی میتوانیم به این سوال بدهیم. 10 تا 15 دقیقه را برای پاسخگویی به این پرسش پاسخ دهید. زمانی که فرصت به پایان رسید، اکنون نوبت آن است که پاسخهای خود را معکوس کنیم تا بتوانیم به پاسخ سوال اصلی خود برسیم.
.
از ایده انتخاب عنوان کانال
انتخاب عکس و بایو نویسی
تا تولید محتوا و تبلیغات
رو میتونید با ایده پردازی جذاب کنید👍
ما در پست ایده پردازی ، مراحل تا تکنیک و روش ها رو بصورت کامل توضیح دادم
تا بتونید یه کانال جذاب داشته باشید
برای دیدن پست اول این مطلب به لینک زیر مراجعه کنید🙂
https://eitaa.com/saeedtaghipour/3399
.
.
سلام رفقا 🙋🏻♂️
⚠️ یه آموزش فوری داریم امروز
که همین الان شروع میکنم به توضیحش
.
آموزش کانال داری در ایتا
.
این پیام رو دیشب دیدم که بهش جواب دادم
مشکل بروز رسانی ...
این پیام بروز رسانی هیچ وقت پاک نمیشه و لیستتون هم بروز نمیشه
نه پیام میتونید بدین و ن میتونید داخل کانالتون مطلبی بزارید
.
.
من خودمم دچار همین مشکل شدم
و ایتا رو حذف کردم و دوباره نصب کردم
الان سرعتش فوق العاده بالاست
🔹نکته :
اگه سرعت ایتای شما بالا نیست و این کار باعث افزایش سرعت میشه
خودمم تست کردم 😊
خودمم تست کردم 😊
.
🔷 هدف گذاری و برنامه ریزی ؛ هنر کسبوکارهای برنده
🔹یکی از اصلیترین مواردی که در موفقیت هر کسب و کار تاثیرگذار است، هدف گذاری و برنامه ریزی است. به عبارت سادهتر برای پیش بردن هر کاری اگر هدف خود را بدانید و بتوانید به بهترین شکل ممکن برای آن برنامهریزی کنید، کسب و کار شما تا حد زیادی موفق خواهد شد.
🔹 حال در این پست به توضیح کامل نحوه هدف گذاری و برنامه ریزی در کسب و کار پرداختهایم
🔹 به کجا میروید؟ چگونه به آنجا میروید؟ اگر به هردوی این سوالات پاسخ ندهید هرگز به جایی نخواهید رسید. دقیقا همینجاست که علاوه بر هدف گذاری، اهمیت برنامه ریزی کسبوکار نیز مشخص میشود. آنها لازم و ملزوم یکدیگرند. در یک پیکنیک ساده، خیلی مهم نیست که دقیقا بدانید کجا میخواهید بروید ولی در کسبوکار اوضاع کاملا فرق میکند.
🔹 موضوع هدف گذاری و برنامه ریزی برای اهالی کسبوکار اهمیت حیاتی دارد و خوشبختانه روشهای بسیار خوبی هم برای موفقیت در آن وجود دارد. بنابراین در این پست اهمیت آن را برای شما میشکافیم تا به افزایش انگیزه شما کمک کنیم و روشهای آن را نیز توضیح میدهیم تا بتوانید بهخوبی از پس آن برآیید.
🔷 عواقب کشنده نبود هدف گذاری و برنامه ریزی
🔹 نداشتن هدف و برنامه حداقل به ۵ طریق کسبوکار شما را نابود میکند. اگر میخواهید از شکست کسبوکار خود اطمینان حاصل کنید، روی هدف گذاری و برنامه ریزی هیچ وقتی نگذارید و سر خود را به کارهای روزمره گرم کنید.
🔹 حداقل به این ترتیب احساس آزادی بیشتری خواهید کرد و از اینکه غرق در کارهای متنوع میشوید لذت خواهید برد! نهایتا با اینکه هر روز به سختی کار کردهاید، کسبوکارتان شکست میخورد و اصلا هم تقصیر شما نیست.
🔸در ادامه به چند تا از مهمترین عواقب نداشتن هدف و برنامه اشاره میکنیم: