در مورد شیوههای مبارزه با فساد به زودی بیشتر خواهم نوشت.
فعلاً این را از من داشته باشید که گاهی برخی به نام عدالتخواهی، موجب وهن عدالتخواهان میشوند.
رادیکالیسم آمیخته با آرمان، در نهایت منجر به واپسگرایی میشود.
مثال تاریخیاش را در عدالتخواهی و استکبارستیزی «جریان رادیکال چپ در دههی ۶۰» میتوان دید. موسوی خوئینیها و سیدمحمد #خاتمی نمونههای خوبی از این ارتجاع و واپسگراییِ پسارادیکالیسم هستند...
@SaeedTavanarad
بسمه تعالی
در باب راه چاره برای «همگرایی در #عدالت و #مبارزه_با_فساد»
چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بهانهای شد تا رهبر انقلاب بار دیگر با مردم و به خصوص جوانان سخن گفته و طرح کلی قوهی عاقلهی نظام برای پیشبرد اهداف بلندمدت انقلاب را ترسیم کنند. از مقدمات و تعارفات مرسوم دربارهی بیانیهی #گام_دوم انقلاب که بگذریم، آنچه موستوجب تأکید و توجه است، عبور از عرصهی محدود به حرف و نظر و به تبع آن، ورود مجاهدانه به عرصهی #اقدام است. این یعنی علاوه بر آنکه بندهی نگارنده بر شرح، بسط، توضیح، تفصیل و تفسیر این منظومهی فکری منسجم در قالب بیانیهی گام دوم بپردازم، وظیفهی والاتری برعهده دارم که شامل تلاش برای ارائهی «راهکار عملیاتی» برای پیادهسازی مفاد این بیانیه و ارائهی الگوی عملی حداقل در یکی از زمینههای مدنظر میشود. بدین منظور، بنده سرفصل «عدالت و مبارزه با فساد» را انتخاب کرده و در این یادداشت به آن خواهم پرداخت. پیش از ورود به اصل مطلب، خواهش میکنم حتیالامکان یک دور دیگر این بخش از بیانیه را با دقت، ریزبینی و تمرکز بر روی تک تک واژگان آن مطالعه بفرمایید و سپس ادامهی متن را پی بگیرید. در ادامه، نکات زیر به نظر این حقیر مهم و ضروری هستند:
۱- در فضای اجتماعی، تقریباً میتوان گفت که هیچ دیدگاه عمده و همهگیری ادعای مقابله و مبارزه با گفتمان عدالتمحوری و مبارزه با فساد را ندارد. تقریباً تمامی گروهها و فعالان سیاسی و اجتماعی، اقشار مردم و نخبگان داعیهدار عدالت بوده و برای آن سر و دست میشکنند! در این میان، برخی واقعاً راست میگویند و برخی به دلایل عدیدهی #فرهنگی، اجتماعی یا سیاسی، شو بازی میکنند و عدالت برای آنها علیرغم ظاهری که از خود نشان میدهند، هیچ اهمیت ماهوی ندارد! این دودستگی قابل پذیرش و منطقی است اما چنددستگی در بین #عدالتخواهان واقعی که نیت درستی هم دارند، به خودی خود آسیبهای زیادی به این جریان وارد کرده و سبب شده در بسیاری موارد، مبارزه با اردوگاه #فساد و مفسدین داخل آن، به «جنگ داخلی» میان اردوگاه عدالت کشیده شود! به نظر میرسد با سرعت فعلی انباشت ثروتهای عمومی در انبان طبقات خاص و فعل و انفعالات سریع صنعتی، #سیاسی و علمی امروز، راهی جز مبارزهی جبههای (و به اصطلاح روزهای دفاع مقدس، #قرارگاهی) با فساد باقی نمانده است و گرنه حجم رو به گسترش مصادیق فساد و پیچیدگیهای روزافزون آن، به مرور و موریانهوار پایههای #مشروعیت نظام را سست خواهد کرد و به تعبیر امام #خمینی(ره) یک انفجار حاصل خواهد شد. با این حساب، پیشنهاد نگارنده این است که گروههای فسادستیز و #عدالتخواه، ذیل یک سازمان مردمنهاد فراگیر کشوری جمع شده و دور یک میز بنشینند. باید بر #مشترکات اصرار ورزید و بر سر اختلافات در روشها، گفتگو کرد و روشی که بیشترین همگرایی را جلب میکند، عمومیت بخشیده و به شکل #متحد به مردم معرفی کرد. روشی که نه تنها ساختار و قانون را زیر پا نمیگذارد، بلکه بتواند #قانون را هم به پشتیبانی از خود جلب کند، مثلاً اجماع بر سر «قانون جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، میتواند نقطه عزیمت مناسبی باشد.
۲- اگر فساد را با اغماض یک راه میانبر، غیرقانونی و غیراخلاقی برای رسیدن به ثروت و #قدرت در نظر بگیریم، عقل حکم میکند اولویت را به بستن این راه از ورودی آن بدهیم. اگر گلوگاهها و شاهراههای ایجاد فساد را به امید خدا یا خودکنترلی رها کنیم و تمرکز نهادها و جریانات ضدفساد خود را بر خروجیهای این راه متمرکز کنیم، علاوه بر پایین بودن بازدهی، ناامیدی مردم و گسترش روزافزون فساد، عملاً در یک سیکل معیوب گرفتار میشویم. از لحاظ دینی هم حکومت اسلامی در کنار برخورد با مفسدین، در اولویت و افقی بالاتر، موظف به از بین بردن زمینههای شکلگیری و گسترش فساد و صیانت از حقوق عموم است. در مجموع برای جلوگیری از هدررفت انرژی نیروهای اردوگاه عدالت، مطالبهی بستن عمومی گلوگاههای فسادزا و کمک اجتماعی به دولت برای ایجاد ساختار، قانون، نظارت بر اجرا باید در ردهی اول در نظر گرفته شود و غربال و برخورد با مفسدین که جزو مراحل پایانی است، در اولویتهای بعدی مطالبات عدالتخواهان باشد. این همان «عدالتخواهی مسألهمحور» است که به عنوان جایگزین برای «برخوردهای مصداقیِ کمبازده و #پرخطا» و همچنین «کلیگوییها و بیعملیها» پیشنهاد میشود.
۳- توفیق در ایجاد سازمان مردم نهاد سراسری برای مبارزه با فساد، به موازات ادامهی حرکات جهادی هماهنگ و پازل مانند و کارهای پژوهشی برای اصلاح ساختار و قوانین برای #توزیع عادلانهتر امکانات، #ثروت و قدرت در آحاد مردم، خواه ناخواه نیاز به پشتوانه و قدرت #اجتماعی و سیاسی توأم دارد. قدرت اجتماعی جز با افزایش آگاهیهای مردم و همراه کردن آنان در مبارزه با فساد که جزءلاینفک این هماورد عظیم است، / 👇
مطالعات سیاستگذاری | سعید توانا راد
بسمه تعالی در باب راه چاره برای «همگرایی در #عدالت و #مبارزه_با_فساد» چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب
اتفاق نخواهد افتاد و این قدرت اجتماعی با تأثیر بر خواست عمومی #مردم و ظهور و بروز در صندوق آراء #انتخابات مجلس شورای اسلامی و #رئیس_جمهور (دو قوهی مقننه و مجریه) منجر به ایجاد قدرت #سیاسی با پشتوانهی مردم برای مبارزهی پرقدرتتر و بالا به پایین با گلوگاههای #فسادزا و همچنین افزایش قدرت قوهی قضائیه برای برخوردهای مصداقی گسترده با مفسدین زالوصفت خواهد شد. این مسیر پیشنهادی قابل بحث و تبادل نظر بیشتری است ولی به اعتقاد نگارنده، تا قوهی مقننه و سپس مجریهی نظام در برخورد با فساد، چابک و دغدغهمند و روششناس نشوند، #قوه_قضائیه بعید است حتی با تغییرات گستردهی نفرات ولو در حلقهی اول، بتواند چندان کارآمدتر از آنچه تا کنون بوده است، عمل کند.
۴- شخصاً وظیفهی #شرعی و اجتماعی خود در سال ۹۸ برای «رونق تولید» را تلاش برای ایجاد سازمان مردمنهاد فراگیر در کشور خواهم کرد و در این راه، تمامی نیروهای تحولخواه، عدالتطلب و آرمانگرا را به همکاری دعوت میکنم. تا سدی بزرگ از شفافیت، نظارت عمومی و قانون در برابر سوءاستفاده از بیت المال، بدهکاریهای کلان بانکی، حجم بزرگ قاچاق از مبادی رسمی و گمرکات و فرار مالیاتی نسازیم، نخواهیم توانست اقتصاد و تولید داخلی را از شر سیل ویرانکنندهی فساد #اقتصادی نجات دهیم. علی الحساب اگر بخواهم ساختار و راهکاری دم دست به مخاطبین محترم معرفی کنم، عضویت، همکاری و حمایت از سازمانهای مردم نهاد مانند «قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی» و کمک به شکلگیری هستههای استانی آن در سراسر کشور برای تکمیل زنجیرهی ملی مبارزه با فساد است.
پ.ن: ارتباط با بنده برای گفتگو و پرسش و پاسخ در این باب از طریق صفحهی مجازی اینستاگرام به آدرس @SaeedTavanarad امکان پذیر خواهد بود.
#سعید_توانا_راد - فعال دانشجویی و دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان #مستقل دانشگاههای سراسر کشور
"نه سیاهنمایی، نه مالهکشی!"
https://www.instagram.com/p/Bv25MoKF39B/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=umtk9172fet6
اخیراً باز بحثی در فضای مجازی و حقیقی در گرفته در مورد دوگانهی «سیاهنمایی-سفیدنمایی» و «امید-ناامیدسازی». شنیدم برخی عزیزان به کل منکر اصالت و اهمیت «مقابله با سیاهنمایی» شدهاند و آن را مصداق دوقطبیسازی دانستهاند! سری زدم به سایت @Khamenei_ir، با جستجوی واژهی #سیاه_نمایی به مطالب زیر رسیدم:
"شیاطین میدانند که چشم ملتهای بیدار شده منطقه، به کشور عزیزِ ما دوخته شده است به همین دلیل تمام روشها و امکانات را به کار گرفته اند تا ایران و ایرانی الگوی حرکت عظیم بیداری اسلامی نشوند و خط ایستادگی ملت ایران در میان دیگر ملتها رواج نیابد.
حضرت آیتالله خامنهای با استناد به تلاش دشمنان برای #سیاهنمایی اوضاع کشور از طریق «بزرگ کردن ضعفها و کمرنگ کردن پیشرفتها»، همگان بویژه «اهل قلم، اصحاب مطبوعات و صاحبان تریبون و #رسانه» را به مراقبت و هوشیاری در این زمینه فراخواندند و افزودند: «مبادا کسی دانسته یا ندانسته با اظهار نظر، #حرف و یا #نوشته خود به این خواست دشمن(سیاهنمایی وضع کشور) کمک کند.»"
بیانات #رهبر_انقلاب، ۲۷ مهر ۱۳۹۰ - دیدار با مردم شهرستان #کنگاور
القصه گاهی بر شاخه نشستهایم و بُن میبُریم... مثل وقتی که در تمام روزهای بحران #سیل به شکل هیجانزده و احمقانهای به #دولت و رئیس جمهور تاختیم و نمک بر زخم #مردم پاشیدیم ولی چشم بر مدیریت بحران خوب دولت در #کرمانشاه و #خوزستان بستیم. آخر سر هم که رهبری با تمجید از کلیت حضور میدانی و به موقع مسئولان ارشد دولتی، نگذاشتند کسی از آب گِل آلود، ماهی بگیرد. اینطور خوب شد؟!
✍️ #سعید_توانا_راد
@SaeedTavanarad
اگر #ترامپ و نوکرانش در سعودی و امارات به حرفهایشان در مورد تأمین کامل نفت تحریمی ایران در بازار جهانی در عمل صادق باشند، باید با ثبات در بازار نفت و همچنین حفظ پیمان #اوپک خداحافظی کنند! اگر راههای مسالمتآمیز شکست بخورد، حاج قاسم باید با تروریسم اقتصادی هم وارد درگیری شود...
@SaeedTavanarad
قاچاق #پیاز در پوشش گوجه!
وقتی سامانهی انبارها و سامانهی شناسه و رهگیری کالا که قانونش سال ۹۲ تصویب شده هنوز روی زمین مونده، باید هم شاهد چنین تخلفات مضحکی باشیم! گمرک هم که برنامهای برای وصل کردن سامانهش به سامانهی جامع تجارت نداره!
#مبارزه_با_فساد هم راه حل علمی داره...
@SaeedTavanarad
دعوت برای حمایت از کمپین محاکمه سلبریتی حاشیه ساز؛ مهناز افشار
https://t.co/NhKD313a66
#فارس_من
با مطالبهی #محاکمه_مهناز_افشار همراه بودم و قبولش داشتم اما تعجب میکنم چرا هیچکدام از گروهها انقلابی فعال در فضای مجازی، مطالبهی #محاکمه_جهانگیری به خاطر به باد دادن پولی به اندازهی "نیمی از بودجهی جاری یک سال کشور" را سر دست نمیگیرد؟! این سکوت اصلاً خوب نیست...
@SaeedTavanarad
آقای #عراقچی؛ برادران و خواهران #افغانستانی تا وقتی که دلشان نخواهد هیچجا نخواهند رفت. ولی مطمئن باشید که شما برخلاف میل خود به زودی خواهید رفت... ۱۴۰۰ از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکتر است!
@SaeedTavanarad
ائتلاف "ارتجاع سرخ و سبز" (مارکسیستها و طیف انجمن تهران) در #دانشگاه_تهران، چیز جدیدی نیست. فریب ژست چپ یا راست هیچکدام را نمیخوریم! همه آلت دست هستند.
#لگدپرانی اینها هم پاسخ حماقت دیروز «برخی خودیها» در جلوگیری از مجازات عاملان آشوبهای دیماه ۹۶ دانشگاه بود. درس بگیرید...
@SaeedTavanarad
شکستن #انحصار بازار پزشکی و دندانپزشکی با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو
سرانه پزشک در ایران ۱۱ به ازای هر ۱۰۰۰۰ نفر است. اما این شاخص در بسیاری از کشورهای پیشرو در حوزه سلامت عموماً بین ۳۰ تا ۴۰ پزشک است. کمبود پزشک در ایران باعث به وجود آمدن بازار انحصاری در ارائه خدمات سلامت به خصوص خدمات تخصصی و منشأ بسیاری از مفاسد و ناکارامدیها از جمله کاهش کیفیت خدمات درمانی و افزایش خطاهای پزشکی، قیمت بالا، صف طولانی انتظار برای دریافت خدمات است.
از آنجایی که آموزش پزشکی برخلاف سایر رشتهها خارج از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و به دست خود پزشکان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت میگیرد، این قشر با محدود کردن ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی، هم در مقطع عمومی و هم تخصص، برای حفظ بازار انحصاری، اجازه ورود افراد بیشتر به این رشتهها را نمیدهند.
لطفاً با مراجعه به لینک زیر از شکسته شدن بازار انحصاری خدمات پزشکی حمایت کنید:
https://my.farsnews.com/c/8222
@SaeedTavanarad