🌹سهم #روز_صد_وچهلم : خطبه ۱۴۵ تا خطبه ۱۴۳ #نهج_البلاغه
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
📜 #خطبه145
1⃣ دنياشناسی
♦️ای مردم! شما در اين دنيا هدف تيرهای مرگ هستيد که در هر جرعه ای اندوهی گلوگير و در هر لقمه ای استخوان شکسته ای قرار دارد؛ در دنيا به نعمتی نمی رسيد جز با از دست دادن نعمتی ديگر و روزی از عمرِ سال خورده ای نمی گذرد، مگر به ويرانی يک روز از مهلتی که دارد و بر خوردنی او چيزی افزوده نمی شود، مگر به نابود شدن روزی تعيين شده و اثری از او زنده نمی شود، مگر به نابودی اثر ديگر و چيزی برای او تازه و نو نمی شود مگر به کهنه شدن چيز ديگر و چيز جديدی از او نمی رويد، مگر به درو شدن چيزی ديگر. ريشه هايی رفتند که ما شاخه های آن می باشيم، چگونه شاخه ها بدون ريشه ها برقرار می مانند؟
2⃣ نكوهش از بدعتها
♦️هيچ بدعتی در دين ايجاد نمی شود، مگر آن که سنّتی ترک گردد؛ پس از بدعت ها بپرهيزيد و با راه راست و جادّه آشکار حق باشيد، نيکوترين کارها سُنّتی است که ساليانی بر آن گذشته و درستی آن ثابت شده باشد و بدترين کارها آنچه که تازه پيدا شده و آينده آن روشن نيست.
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
📜 #خطبه144
1⃣ فلسفه بعثت پيامبران
♦️خداوند پيامبرانش را برانگيخت و وحی را به آنان اختصاص داد و پيامبران را حُجّت خود بر بندگان قرار داد تا استدلالی يا جای عذری برای کسی باقی نماند، پس پيامبران انسان ها را با زبان راستگويی به راه حق فراخواندند. آگاه باشيد که خداوند از درون بندگان پرده برمی گيرد، نه آنکه بر اسرار پوشيده آنان آگاه نيست و بر آنچه در سينه ها نهفته دارند بی خبر است، بلکه خواست آنان را آزمايش کند، تا کدام يک اعمال نيکو انجام می دهد و پاداش برابر نيکوکاری و کيفرِ مکافات در خور بدی ها باشد.
2⃣ ويژگيهای امامان دوازده گانه
♦️کجا هستند کسانی که پنداشتند دانايانِ علمِ قرآن، آنان می باشند نه ما؟ که اين ادّعا را بر اساس دروغ و ستمکاری بر ضدّ ما روا داشتند. خدا ما اهل بيت پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را بالا آورد و آنان را پست و خوار کرد، به ما عطا فرمود و آنها را محروم ساخت، ما را در حريم نعمت های خويش داخل و آنان را خارج کرد که راه هدايت را با راهنمايی ما می پويند و روشنی دل های کور را از ما می جويند. همانا امامان (دوازده گانه) همه از قريش بوده که درخت آن را در خاندان بنی هاشم کاشته اند. مقام ولايت و امامت در خور ديگران نيست و ديگر مدّعيانِ زمامداری شايستگی آن را ندارند.
3⃣ شناساندن گمراهان و خبر از ستمكاری عبدالملك مروان
♦️گمراهان دنيای زودگذر را برگزيدند و آخرتِ جاويدان را رها کردند. چشمه زلال را گذاشتند و از آب تيره و ناگوار نوشيدند. گويا فاسقِ آنها (عبدالملک مروان) را می نگرم که با منکر و زشتی ها يار است و با آن اُنس گرفته و همنشين می گردد، تا آنکه موی سرش در گناهان سفيد گشته و خُلق و خوی او رنگ گناه و منکر گيرد. در چنين حالی کف بر لب به مردم يورش آورد، چونان موج خروشانی که از غرق کردن هر چيزی بی پروا باشد، يا شعله ای که تر و خشک را بسوزاند و همه چيز را خاکستر گرداند.
4⃣ اندرزهای جاودانه
♦کجايند عقل های روشنی خواه از چراغ هدايت!؟ و کجايند چشم های دوخته شده بر نشانه های پرهيزگاری!؟ کجايند دل های به خدا پيشکش شده و در اطاعت خدا پيمان بسته!؟ افسوس که دنياپرستان بر متاع پست دنيا هجوم آوردند و برای به دست آوردن حرام يورش آورده يکديگر را پس زدند. نشانه بهشت و جهنّم برای آنان برافراشته، امّا از بهشت روی گردان و با کردارِ زشتِ خود به طرف آتش روی آوردند، پروردگارشان آنان را فراخواند امّا پشت کرده، فرار کردند و شيطان آنان را دعوت کرد، پذيرفته به سوی او شتابان حرکت کردند.
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🌹سهم #روز_صد_وچهلم : خطبه ۱۴۵ تا خطبه ۱۴۳ #نهج_البلاغه
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
📜 #خطبه143 : در طلب باران
1⃣ نظام آفرينش برای انسان
♦️آگاه باشيد! زمينی که شما را بر پشت خود می برد و آسمانی که بر شما سايه می گستراند، فرمانبردار پروردگارند و برکت آن دو به شما نه از روی دلسوزی يا برای نزديک شدن به شما و نه به اميد خيری است که از شما دارند، بلکه آن دو مأمور رساندن منافع شما بوده، اوامر خدا را اطاعت کردند، به آنها دستور داده شد که برای مصالح شما قيام کنند و چنين کردند.
2⃣ فلسفه آزمايشها
♦️خداوند بندگان خود را که گناهکارند، با کمبود ميوه ها و جلوگيری از نزول برکات و بستن دَرِ گنج های خيرات آزمايش می کند، برای آنکه توبه کننده ای بازگردد و گناهکار دل از معصيت بکند و پندگيرنده پند گيرد و بازدارنده راه نافرمانی را بر بندگان خدا ببندد. و همانا خدا استغفار و آمرزش خواستن را وسيله دائمی فروريختن روزی و موجب رحمت آفريدگان قرار داد و فرمود: «از پروردگار خود آمرزش بخواهيد، که آمرزنده است، برکات خود را از آسمان بر شما فرو می بارد و با بخشش اموال فراوان و فرزندان، شما را ياری می دهد و باغستان ها و نهرهای پرآب در اختيار شما می گذارد.» پس رحمت خدا بر آن کس که به استقبال توبه رود و از گناهان خود پوزش طلبد و پيش از آن که مرگِ او فرا رسد اصلاح گردد.
3⃣ نيايش طلب باران
♦️ بار خداوندا! ما از خانه ها و زير چادرها پس از شنيدن ناله حيواناتِ تشنه و گريه دلخراش کودکان گرسنه به سوی تو بيرون آمديم و رحمت تو را مشتاق و فضل و نعمت تو را اميدواريم و از عذاب و انتقام تو ترسناکيم. بار خداوندا! بارانت را بر ما ببار و ما را مأيوس برمگردان! و با خشکسالی و قحطی ما را نابود مفرما و با اعمال زشتی که بی خردان ما انجام داده اند ما را به عذاب خويش مبتلا مگردان. ای مهربانترين مهربان ها! بار خداوندا! به سوی تو آمديم از چيزهايی شکايت کنيم که بر تو پنهان نيست و اين هنگامی است که سختی های طاقت فرسا ما را بيچاره کرده و خشکسالی و قحطی ما را به ستوه آورده و پيش آمدهای سخت ما را ناتوان ساخته و فتنه های دشوار کارد به استخوان ما رسانده است. بار خداوندا! از تو می خواهيم ما را نااميد برمگردانی و با اندوه و نگرانی به خانه هايمان باز نفرستی و گناهانمان را به رخمان نکشی و اعمال زشت ما را مقياس کيفر ما قرار ندهی. خداوندا! باران رحمت خود را بر ما ببار و برکتِ خويش را بر ما بگستران و روزی و رحمتت را به ما برسان و ما را از بارانی سيراب فرما که سودمند و سيراب کننده و روياننده گياهان باشد و آنچه خشک شده دوباره بروياند و آنچه مرده است زنده گرداند. بارانی که بسيار پرمنفعت، روياننده گياهان فراوان، که تپّه ها و کوه ها را سيراب و در درّه ها و رودخانه ها چونان سيل جاری شود، درختان را پربرگ نمايد و نرخ گرانی را پايين آورد. «همانا تو بر هر چيز که خواهی توانايی.»
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
❄️💠زیارت امام عصر
(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
در هر صبحگاه💠 ❄️
🌟اَللّـهُمَّ بَلِّغْ مَوْلاىَ صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ
عَنْ جَميعِ الْمُؤْمِنينَ وَالْمُؤْمِناتِ
في مَشارِقِ الاَْرْضِ وَمَغارِبِها،
وَبَرِّها وَبَحْرِها وَسَهْلِها وَجَبَلِها،
حَيِّهِمْ وَمَيِّتِهِمْ،
وَعَنْ والِدِيَّ وَوَُلَْدي
وَعَنّي مِنَ الصَّلَواتِ وَالتَّحِيّاتِ
زِنَةَ عَرْشِ اللهِ وَمِدادَ كَلِماتِهِ،
وَمُنْتَهى رِضاهُ
وَعَدَدَ ما اَحْصاهُ كِتابُهُ
وأحاط بِهِ عِلْمُهُ،
اَللّـهُمَّ اِنّي اُجَدِّدُ لَهُ
في هذَا الْيَوْمِ
وَفي كُلِّ يَوْم
عَهْداً وَعَقْداً
وَبَيْعَةً في رَقَبَتي
اَللّـهُمَّ كَما شَرَّفْتَني
بِهذَا التَّشْريفِ وَفَضَّلْتَنى بِهذِهِ
الْفَضيلَةِ وَخَصَصْتَنى بِهذِهِ النِّعْمَةِ،
فَصَلِّ عَلى مَوْلايَ وَسَيِّدي
صاحِبِ الزَّمانِ،
وَاجْعَلْني مِنْ اَنْصارِهِ وأشياعه
وَالذّابّينَ عَنْهُ،
وَاجْعَلْني مِنَ الْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْهِ طائِعاً غَيْرَ مُكْرَه فِي الصَّفِّ الَّذي
نَعَتَّ اَهْلَهُ في كِتابِكَ فَقُلْتَ:
(صَفّاً كَاَنَّهُمْ بُنْيانٌ مَرْصوُصٌ)
عَلى طاعَتِكَ وَطاعَةِ رَسُولِكَ
وَآلِهِ عليهم السلام،
اَللّـهُمَّ هذِهِ بَيْعَةٌ لَهُ في عُنُقي
اِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ 🌟
💠💦💠💦💠💦💠💦💠
»»» آیه ی روز :
**********
وَنَادَىَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ أَصْحَابَ النَّارِ أَن قَدْ وَجَدْنَا مَا وَعَدَنَا رَبُّنَا حَقًّا فَهَلْ وَجَدتُّم مَّا وَعَدَ رَبُّكُمْ حَقًّا قَالُوا نَعَمْ فَأَذَّنَ مُؤَذِّنٌ بَيْنَهُمْ أَن لَّعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الظَّالِمِينَ
اعراف-44
و بهشتیان دوزخیان را صدا میزنند که: «آنچه را پروردگارمان به ما وعده داده بود، همه را حق یافتیم؛ آیا شما هم آنچه را پروردگارتان به شما وعده داده بود حق یافتید؟!» گفتند: «بله!» در این هنگام، ندادهندهای در میان آنها ندا میدهد که: «لعنت خدا بر ستمگران باد!
**********
نکته ها:
در اینكه مؤذّنِ قیامت چه كسى مى باشد اقوالى بیان شده است، از جمله: خداوند، اسرافیل، جبرئیل، مأموران جهنّم و مأموران بهشت، امّا در روایات شیعه (117) و برخى احادیث اهل سنّت (مانند روایات حاكم حَسكانى) مى خوانیم كه آن مؤذّن، حضرت على علیه السلام است، همان گونه كه سوره برائت را كه شامل اعلام برائت از مشركین در دنیا بود در مكّه خواند، قرائت قطعنامه هاى برائت و لعنت الهى نسبت به مشركان، در آخرت نیز از زبان على علیه السلام خواهد بود. (118) همچنان كه به بهشتیان نیز آن حضرت سلام خواهند داد. (119)
پیامبر صلى الله علیه وآله پس از جنگ بدر، خطاب به كشته مشركان فرمود: «انّا وجدنا ما وعد ربّنا حقّاً فهل وجدتم ما وعد ربّكم حقّاً»، اصحاب سؤال كردند: چگونه با اجسادى كه مرده اند تكلّم مى كنید؟ حضرت فرمودند: به خدا سوگند! همه ى آنان كلام مرا بهتر از شما شنیدند. چنانكه حضرت على علیه السلام نیز كشته هاى خوارج را با همین آیه مورد خطاب قرار دادند. (120)
-----
117) تفسیر نورالثقلین
118) تفسیر نمونه
119) تفسیر اثنى عشرى
120) تفسیر اثنى عشرى
**********
پیام ها:
- در قیامت، بهشتیان و دوزخیان با یكدیگر گفتگو دارند. «نادى...» بهشت و جهنّم به گونه اى است كه بهشتیان پس از استقرار، مى توانند از دوزخیان خبر بگیرند.
- در قیامت مؤمنان و كافران، وعده هاى الهى را حقّ و عملى مى یابند. «قد وجدنا ما وعدَنا ربُّنا حقّاً»
- خداوند توسط اهل بهشت، از دوزخیان اعتراف مى گیرد، تا شرمندگى و فشار بیشترى بر آنان وارد شود. (121) «قالوا نعم»
- دادگاه قیامت، با شعار، مرگ بر ستمگران پایان مى یابد. «لعنة اللّه على الظالمین»
-----
121) تفسیر المیزان
**********
⁉️مساله( )
بیان چه عیوبی غیبت محسوب میشود؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیات عظام(خامنه ای و سیستانی):
ذکر هر عیب و نقصی از انسان غایب، غیبت است؛ چه آن عیب پنهان،در اندام آن شخص باشد یا در نسب یا خاندانش یا در کردار و رفتار و اخلاقش یا در سخنان و گفتارش یا در امور دینی یا دنیوی.
✍آیت الله مکارم: غیبت آن است که انسان پشت سر کسی که عیب و عملش پوشیده است، سخنی بگوید که اگر به گوش او برسد، ناراحت
شود.
#نکته👈چند مثال برای عیب👇👇👇
🔹عیب در بدن👈 فلانی عقیم است یا بدن فلانی لکه و پیسی دارد.
🔹عیب در نسب👈او پسر فلان فاسق یا فلان حمال یا.. است.
🔹عیب در صفات👈 فلانی ترسو یا بخیل یا دزد یا بداخلاق یا حسود یا حق نشناس است.
🔹عیب در افعال👈 فلانی پرخور یا پرخواب است یا ادب ندارد.
🔹عیب در اقوال👈 فلانی بلد نیست سخنرانی کند یا لکنت زبان دارد.
🔹عیب در امور دینی: فلانی در نماز مسامحه گر است، در منزلش شراب میخورد، وسواس دارد یا از نجاسات پرهیز
نمیکند.
🔹عیب در امور دنیوی👈 فلانی کندذهن است، بیسواد است یا تنبل و بینظم و شلخته است.
#غیبت
#عیوب
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@porseman1402
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
💢تصویری از نشست صاحبنظران و نخبگان مسائل حوزه خانواده، عفاف و حجاب با حضور قالیباف و بدون حضور حتی یک خانم!😳
◽️ دو نکته مهم! مسعود معینی پور در ردیف اول دقیقا با چه هدفی حضور دارد و متن روی مانیتور را بخوانید. اگر به همین میزان تهدید به آمر به معروف را در حق آن بدحجاب هم میگذاشتید، خوب بود.
📌 @ponezs
خب!
فصل فصل گرماستو نظرا رو آب بازی و حموم بود بیشتر😅
ملسی از اونا که نظر دادن😍
دمتون گرم!
حموم قدیم با حالا خییییلی فرق داشته
می دونید که؟!
#غذای_لمسی_جذبی
#حمام
@hesohalekhooob
منظور از حموم جای خیلی گرم که بتونه بلغم و آب کنه😊
قدیما حموما معماری خاصی داشتن
همچی اصیل بودن🙃
چهارتا اطاق داشتن
که
بر اساس چهار طبع بدن طراحی شده😎
اطاق اول:سرد و خشک
اطاق دوم:سرد و تر
اطاق سوم:گرم و تر
اطاق چهارم:گرم و خشک
تو باید
به ترتیب بری تو هر اطاق یا اتاق
(املام قاطی کرده)
الکی که نیست!
می دونی چرا؟ 🤔
#غذای_لمسی_جذبی
#حمام
@hesohalekhooob
✅ زن و شوهر باید برای #رضای_خدا به هم خدمت کنند.
💝 توصیه های معصومین (ع) به #مردان در مورد رفتار با همسر:
1⃣ پیامبر اکرم (ص): «جبرئیل آن قدر درباره زن به من به سفارش كرد كه گمان كردم طلاق زن سزاوار نیست.»
(مستدرك الوسایل، ج۱۴صفحه۱۳۲)
2⃣ پیامبر اکرم (ص): «كاملترین مؤمنان در ایمان، خوشخلقترین آنهاست.
(طوسی، ۱۴۱۴ هـ ق،ص۳۹۲)
3⃣ پیامبر اکرم (ص): «هر مردی كه بر زنش صدمهای وارد كند، خداوند به نگهبان آتش دستور می دهد كه بر گونه او هفتاد ضربه در آتش دوزخ وارد سازد. هر مرد مسلمانی كه به گیسوی زن مسلمانی چنگ زند، دست او با میخهای آتشین كوبیده خواهد شد.»
(سنن ابن ماجه، ج۱ص۶۳۹)
4⃣ پیامبر اکرم (ص): «نشستن مرد نزد زنش نزد خدای متعال محبوب تر است از اعتکاف او در مسجد.»
(میزان الحکمة، ج۵ص۲۲۶)
5⃣ پیامبر اکرم (ص): «جز كریمان زنان را تكریم نكنند و جز انسانهای پست زنان را تحقیر ننمایند.»
(بدران، ج۷ص۵۰)
6⃣ پیامبر اکرم (ص): کسی که در راه خانواده اش بکوشد، همچون مجاهد در راه خداست.»
(مجلسی، بحارالانوار، ج۱۰۳ص۱۳)
7⃣ روزی رسول اکرم صلی الله علیه و آله وارد خانه فاطمه (س) شد و دید که علی (ع) و حضرت زهرا (س) با هم عدس پاک می کنند. پیامبر علی (ع) را تشویق کرده و فرمودند: «هیچ مردی زنش را در کار خانه کمک نمی کند مگر آنکه خداوند به تعداد موهای بدن او عبادت یک سال، که روزها روزه گرفته، و شب ها شب زنده داری کرده باشد ثواب به شوهر می دهد».
(جامع السعادات ج۲ص۱۴۰)
8⃣ پیامبر اکرم (ص): يا علي خدمت به خانواده, کفاره گناهان کبيره است و مايه فرونشاندن غضب پرودگار و مهريه حوريان بهشتي خواهد بود.»
(جامع السعادات، ج۲ص۱۴۲)
9⃣ امیرالمؤمنین (ع): مرد نباید زحمتی را که زن نمیتواند تحمل کند، بر دوش او قرار دهد چون زن ریحانه است.»
(کلینی، اصول کافی، ج۵)
-----------*✨🌹✨*----------
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▬▬▬▬▬▬▬
⭕️ دنیا روزهای خوبی در پیش نداره! خودتون رو آماده کنید برای اتفاق های عجیب و غریب
دنیا نه ایران
آنچه در ایران اتفاق افتاد یک شوخی و فانتزی بیش نیست، در مقابل آنچه که دنیا به چشم خواهد دید، مرگ های زیادی در پیش است در دنیا
شما خواهید دید که جزیره ثابت همین ایران خواهد بود، به برکت نور و کلام اهل بیت (ع)، اشک برای اهل بیت (ع) و خون شهدا
ایران جزیره ثابت 🇮🇷
▬▬▬▬▬▬▬
▬▬▬▬▬▬▬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹غدیر منشآ همه مناسبت هاست🌹
اطعام غدیر برابر است با اطعام ۱۲۴ هزار پیامبر خدا
#امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#امام_زمان
#غدیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دانشمندای هسته ای کشور یه جلبک کشت کردن که هر گرمش رو خارجی ها ۳۹۰ دلار میخرن
یعنی کیلویی ۳۹۰۰۰۰ هزار دلار
با دلار امروز کیلویی تقریبا ۱۸ میلیارد تومان
اینا رو به مردم نشون بدید نه دعواهاتون رو
🗣🇮🇷 m e h d i 🇮🇷
@twtenghelabi
📖 السَّلاَمُ عَلَى مُحْيِي الْمُؤْمِنِينَ وَ مُبِيرِ الْكَافِرِينَ...
🌱سلام بر آن خورشیدی که با ظهورش روحی تازه در کالبد اهل ایمان میدمد و بساط کفر را برای همیشه برمیچیند.
📚 مفاتیح الجنان، زیارت امام زمان سلام الله علیه به نقل از سید بن طاووس.
اللهمعجللولیکالفرج
»»» آیه ی روز :
**********
هَاأَنتُمْ هَؤُلَاءِ تُدْعَوْنَ لِتُنفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَمِنكُم مَّن يَبْخَلُ وَمَن يَبْخَلْ فَإِنَّمَا يَبْخَلُ عَن نَّفْسِهِ وَاللَّهُ الْغَنِيُّ وَأَنتُمُ الْفُقَرَاءُ وَإِن تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ ثُمَّ لَا يَكُونُوا أَمْثَالَكُم
محمد-38
آری، شما همان گروهی هستید که برای انفاق در راه خدا دعوت میشوید، بعضی از شما بخل میورزند؛ و هر کس بخل ورزد، نسبت به خود بخل کرده است؛ و خداوند بینیاز است و شما همه نیازمندید؛ و هرگاه سرپیچی کنید، خداوند گروه دیگری را جای شما میآورد پس آنها مانند شما نخواهند بود (و سخاوتمندانه در راه خدا انفاق میکنند).
**********
نکته ها:
سؤال: در دو آیه قبل فرمود: «لایسئلكم اموالكم» ما از اموال شما چیزى نمى خواهیم، در حالى كه این آیه مردم را دعوت به انفاق كرده و از آنان چیزى مى خواهد، این چند آیه را چگونه در كنار هم جمع نماییم؟
پاسخ: مراد از «لایسئلكم اموالكم» آن است كه ما در قبال هدایت و ایمانتان چیزى از شما نمى خواهیم و یا براى خودمان نیازى به شما نداریم، ولى دعوت به انفاق در این آیه، براى ایجاد عدالت اجتماعى، وحدت، نوع دوستى، برطرف كردن كدورت ها، كینه ها وتبعیض هایى است كه اگر برطرف نشود، تفاوت طبقاتى به صورت یك عقده و انفجار و انتقام در مى آید و دعوت به انفاق براى حفظ نظام زندگى خود انسان ها است. لذا خداوند مى فرماید: هر كس بخل ورزد، به ضرر خودش خواهد بود و خداوند از هر جهت غنى و بى نیاز است.
در تفاسیر مى خوانیم كه پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله در پاسخ كسى كه پرسید: آن قوم دیگر كه بخل نمى ورزند كیانند؟ حضرت دستى به شانه سلمان زدند و فرمودند: منظور، قوم سلمان (مردم ایران) است، سوگند به آن كس كه جانم به دست اوست، اگر ایمان به ثریّا بسته باشد، گروهى از فارسیان آن را به چنگ مى آورند.(105)
در شیوه تربیت باید مراحلى طى شود:
الف) هشدار به مخاطب. «ها أنتم»
ب) درخواست و دعوت. «تدعون...»
ج) توجیه و استدلال. «مَن یبخل فانّما یبخل عن نفسه»
د) تكرار و قاطعیّت. «واللّه الغنى و أنتم الفقراء»
ه) اتمام حجّت و تهدید. «و انّ تتولوا یستبدل...»
-----
105) تفاسیر مجمع البیان، المیزان، نمونه، كبیرفخررازى، مراغى، روح المعانى و شبّر.
**********
پیام ها:
- در تبلیغ، گاهى باید مخاطب را براى شنیدن حساس كرد. «ها أنتم...»
- تا مى توانید با دست خود انفاق كنید كه وارثان كارى نخواهند كرد. «لتنفقوا»
- آنچه مورد دعوت الهى است، كار خالصانه است. «لتنفقوا فى سبیل اللّه»
- مردم را باید به انفاق و كمك به دیگران دعوت كرد، امّا باید آزادشان گذاشت تا با فكر و انتخاب خود گامى بردارند. «فمنكم من یبخل»
- كسى كه بخل مى ورزد، گمان مى كند مردم را از مال خود محروم كرده، در حالى كه خودش را از محبوبیّت و عزّت وقرب الهى محروم كرده است. «فانّما یبخل عن نفسه»
- بخل مربوط به روحیه افراد است و لازمه ى آن ثروتمند بودن نیست، چه بسیارند افرادى كه سرمایه دارند و بخل ندارند. «فمنكم مَن یبخل»
- دعوت به انفاق، نشانه ى نیاز خداوند نیست. «واللّه الغنى»
- در تبلیغ، مخاطبین را مغرور نكنیم. «تدعون لتنفقوا... أنتم الفقراء» (در كنار دعوت به انفاق، بى نیازى خدا و فقر و نیازمندى انسان را یادآور مى شود)
- در تبلیغ و دعوت، از تملّق مردم پرهیز شود و كرامت احكام الهى حفظ گردد. «تدعون لتنفقوا... و ان تتولوا یستبدل»
- احكام خداوند تعطیل نمى شود، گرچه شما آن را انجام ندهید. «ان تتولّوا یستبدل قوماً غیركم»
- همان گونه كه تاریخ گذشته درس عبرت است، آینده نگرى نیز مى تواند سازنده باشد. «یستبدل قوما غیركم»
- ترك انفاق به قدرى خطر دارد كه ممكن است خداوند ملّت یا رژیمى را قلع و قمع كند. «و ان تتولّوا یستبدل...»
- براى تربیت و ترغیب، گاهى باید از اهرم تهدید استفاده كرد. «و ان تتولّوا یستبدل»
- زمین، هرگز از افراد صالح خالى نخواهد ماند. «یستبدل قوماً غیركم ثمّ لایكونوا امثالكم» (سنّت الهى آن است كه زمین خالى از حجّت نباشد.)
- آنچه براى خداوند مطرح است بندگان مطیع است، من و شما ندارد. «قوما غیركم ثم لایكونوا امثالكم» (دین الهى براى بقا و استمرار خود، وابسته به هیچ گروه و قوم خاصى نیست.)
**********
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چرا روحانیون در مورد تعطیلی شنبهها سکوت کردهاند؟!
🔸 محمدرضا صباغیان(نماینده بافق): شنبه روز تعطیلی یهودیان و یکشنبه روز تعطیلی مسیحیان و جمعه برای مسلمانان است. طولی نمیکشد که تعطیلی جمعه را هم حذف میکنند و برای نماز جمعه هم نسخهای خواهند پیچید.
#ساماندهی_تعطیلات
#یهودیان_مخفی
@Patoghedoostanha
♡{ ثائر }🇵🇸
🔴 چرا روحانیون در مورد تعطیلی شنبهها سکوت کردهاند؟! 🔸 محمدرضا صباغیان(نماینده بافق): شنبه روز تعط
سلام
همراهان گرامی کانال لطفا این کلیپ رو از این نماینده شجاع که داره حرف بسیار حقی می زنه گوش کنین