💛با #سفرنامههای_مدافعین_حرم آشنا شویم
«همسایههای خانم جان»
نویسنده: زینب عرفانیان
تجربه ناب پرستار «احسان جاویدی» از چهارماه حضورش در بیمارستان البوکمال سوریه.
✅ این کتاب روایتی است خواندی از جنگ در سوریه و خدمات مدافعینحرم ایرانی به این مردم. روایتی از خط فکری حاج قاسم سلیمانی که بعد از فتح البوکمال(آخرین پایگاه داعش در سوریه)، دستور داد همه زنها و بچهها باید سالم از شهر بیرون بیایند، بعد نیروها وارد شهر شوند. در «همسایههای خانمجان» روی دیگر جنگ که میان دودِآتش و انفجار و وحشیگریهای داعش است به تصویر کشیده میشود. تصویری که فقط در جبههحق دیده میشود و همین فرق میان جبههحق و باطل است.
▫️روز جهانی پرستارها
🌹@safarname40 🌹
#روز_جهانی_پرستارها
#همسایههای_خانمجان
#احسان_جاویدی
#زینب_عرفانیان
#دمشق
💛 با #قبور_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء ، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
آیت الله سید نعمت الله جزایری (رحمة الله علیه)
✅ سید نعمت اللّه جزایری در سال ۱۰۵۰ هجرى، در منطقهاى به نام «صباغیه الجزایر» که از توابع شهر بصره در عراق است به دنیا آمد. وى در خانوادهاى دیده به جهان گشود که از قرنها پیش به فضل و علم شهرت داشتند.نسب آنان به امام کاظم (علیهالسلام) میرسد.
سید فرزندان خود را نیز در راه ترویج مکتب اهل بیت (علیهمالسلام) تربیت نمود، به طورى که تا چند نسل فرزندان او نیز از بزرگان شیعه بودند و مؤلف چندین جلد کتاب شدند که هم اکنون نیز کتب آنها موجود است.
اصفهان در آن زمان از وجود شخصیتى چون علامه مجلسى به خود مىبالید و سید که عمر خود را براى یافتن استادى کامل و مقتدایى که زانوى شاگردى در خدمتش بزند سپرى کرده بود، با یافتن علامه مجلسى گمشده خویش را یافت. لذا ملازم علامه و در زمره حلقه نگارش بحارالانوار قرار گرفت.
پس از آن، به دنبال دریافت نامههای متعدد اهالی شوشتر به آن دیار پای گذاشت و مرجعیت دینی و علمی خوزستان و جنوب عراق قرار گرفت. و خدمات فراوانی به آن دیار نمود و از سوی شاه سلیمان صفوی به شیخ الاسلامی جنوب برگزیده شد.
در عاقبت آیت الله جزایری در سن ۶۲ سالگى و در سال ۱۱۱۲ هجرى هنگام بازگشت از زیارت مشهد مقدس در منطقه «پلدختر» خرم آباد از دنیا رفت و همانجا به خاک سپرده شد.
▪️۲۲ شوال، وفات "سید نعمت الله جزائری" فقیه و محدث بزرگ شیعه (۱۱۱۲ ق)
🌹@safarname40 🌹
#سید_نعمتالله_جزایری
#پلدختر
💛با مشاهیر جهان اسلام آشنا شویم
«داعی کبیر یا داعی اول از مشاهیر شیعیان زیدیه»
✅حسن بن زید بن محمد، ملقب به داعی کبیر و داعی اول، از پیشوایان زیدیه، بنیان گذار سلسله علویان طبرستان در سده سوم هجری، و از سادات بنی الحسن است. پدر او زید بن محمد بن اسماعیل بن زید بن حسن بن علی از سادات بنی الحسن ساکن در مدینه و مادرش دختر عبدالله بن عبیدالله اعرج بود.
حسن بن زید به دعوت اهالی طبرستان به این منطقه رفت و سلسله علویان طبرستان را تشکیل داد و به تبلیغ زیدیه پرداخت. او با بیرون راندن طاهریان از طبرستان و ری، حکومت خود را آغاز کرد اما در نبرد با عباسیان شکست خورد. بعدها پس از مرگ المعتز بالله عباسی، حکومت خود را بازپس گرفت. گفته شده وی مردی پارسا، فقیه و بخشنده بود اما با مخالفانش با شدت برخورد میکرد.
۲۳ شوال. تصرف آمل توسط داعی کبیر بنیانگذار سلسله علویان طبرستان (۲۵۰ ق)
🌹@safarname40 🌹
#داعی_اول
#آمل
🖤 با #قبور_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء ، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
«آیت الله العظمی میرزا حسین فقیه سبزواری» (۱۳۰۹-۱۳۸۴ ق)
و
✅ آیت الله میرزا حسین فقیه سبزواری، (فرزند آیتالله میرزا موسی سبزواری)، از فقها و مراجع برجسته شیعه در قرن ۱۴ هجری و از شاگردان میرزای نائینی و سید ابوالحسن اصفهانی بود. به همت او و با همکاری مرحوم میرزا مهدی غروی اصفهانی، حوزه علمیه مشهد تأسیس و پایدار شد. مرحوم فقیه سبزواری در طول حیات پر برکت خود، خدمات اجتماعی و عمرانی متعددی چون احداث مسکن، مساجد و مدارس علمی انجام داد.
سرانجام، ایشان در ۷۷ سالگی، شب شهادت امام جعفر صادق علیهالسلام وفات میکنند و حوزه علمیه خراسان، مؤسّس و پشتیبان خود را از دست می دهد.
هم اکنون با توسعه حرم مطهر حضرت ثامن الحجج علیه السلام، مزار ایشان در صحن شمالی و در جوار مقبره شیخ طبرسی واقع شده است.
🌹@safarname40 🌹
#میرزاحسین_فقیه_سبزواری
#مشهد
🖤۲۵ شوال، سالروز شهادت امام صادق علیهالسلام
✅«سفرنامه عشق»: شرحی بر سفر معنوی مدینه منوره، ۱۳۸۶
نوشتهٔ احمد محمدعلیخاکی
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_عشق
#مدینه
💛 با #سفرنامههای_علماء آشنا شویم
«از دجله تا گنگ» نوشتۀ علامه شهرستانی به کوشش محمدرضا مروارید
✅ سیدمحمدعلی شهرستانی از فقهای عراق و متولد سال ۱۳۰۱ هجری قمری در این شهر است. علامه شهرستانی ملقب به هبةالدین و معروف به شهرستانی از علمای قرن ۱۴ق است. او از درس محمدکاظم خراسانی، سید محمدکاظم یزدی و فتح الله شریعت اصفهانی بهره برد. شهرستانی بیش از صد جلد کتاب و رساله در علوم و زمینههای مختلف تالیف کرده است. وی یکی از رهبران مبارزه با دشمنان اشغالگر عراق بود و از اول سال ۱۳۲۳ تا آخر ربیع الثانی ۱۳۳۴ برای جهاد با دشمنان کشور عراق، مسافرت می کردند و در طول این مدت از سواحل فرات تا هندوستان مشغول سفر و مبارزه بوده است. این کتاب شرحی از این سفرها و مشاهدات وی است.
۲۶ شوال. درگذشت سید هبةالدین شهرستانی، فقیه، متکلم و مفسر شیعه.(۱۳۸۶ ق)
🌹@safarname40 🌹
#سید_هبةالدین_شهرستانی
#از_دجله_تا_گنگ
#محمدرضا_مروارید
💛 با مزار علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء ، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
آیتالله سیداحمد کربلایی (استاد آقاسیدعلی قاضی طباطبایی)
✅ سید احمد کربلایی تهرانی (متوفای ۱۳۳۲ق)، عالم، فقیه و از عرفای بزرگ شیعه در قرن سیزدهم و چهاردهم هجری قمری بود.
او اصالتا اهل تهران ولی در کربلا متولد شده و در نجف اشرف تحصیل کرده و به درجه اجتهاد رسید.
وی در فقه و اصول فقه از محضر بزرگانی چون میرزای شیرازی، میرزا حسین خلیلی تهرانی، میرزا حبیبالله رشتی، آخوند خراسانی استفاده نموده و در عرفان از ملا حسینقلی همدانی بهره برد.
آقاسید علی قاضی، سید محسن امین، محمدتقی بافقی قمی و سید ابوالقاسم لواسانی از شاگردان مشهور او هستند.
۲۶ شوال، سالروز درگذشت سید احمد کربلایی از فقهای شیعه (۱۳۳۲ ق)
مزار ایشان را زیارت کنیم: در نجف اشرف، روبروی ایوان طلا، مقبرۀ علماء
🌹@safarname40 🌹
#آیتالله_سید_احمد_کربلایی
#نجف
🌸السلام علی مَنِ الائمه من ذریته🌸
🌸
🌸سلام علیکم❤️
#شب_زیارتی_سیدالشهداء
#شب_جمعه
#حرم
🌷@safarname40🌷
باغ خیال رضا بابایی.mp3
4.06M
گر بر کَنم دل از تو و بردارم از تو مهر
آن مهر بر که افکنم آن دل کجا برم؟
📔از ندبههای دلتنگی
✍ اثر مرحوم رضا بابایی
🎙با صدای سید مهدی سلیمان پناه
#پادکست
#امام_زمان
🌹@safarname40🌹
🔸با #سفرهاى_علماء آشنا شویم
«آیت الله حاج ملاّ على واعظ خیابانى»
✅ ملاّ علی تبریزی (۱۲۸۲-۱۳۶۷ق)، مشهور به واعظ خیابانی، عالم و واعظ شیعی قرن چهاردهم قمری است. وی از آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی، میرزاعلی آقا شیرازی، شیخ محمدحسین کاشف الغطاء و آیتالله حسین بروجردی اجازه روایت داشت.
سفرهاى آیتالله حاج ملاّعلى واعظ خیابانى را مىتوان به دو دسته تقسیم کرد.
«سفرهاى مذهبى ـ زیارتى»:
خود ایشان در خصوص این سفرها مىنویسد:
«بحمد الله الملک الوهّاب، ۲ مرتبه به حج بیت الله الحرام و ۶ دفعه به زیارت ارض اقدس رضوى و ۳ مرتبه به تقبیل اعتاب مقدسه ائمه عراق ـ علیهم الصلوة و السّلام ـ و زیارت بیت المقدّس و قدس خلیل الله موفّق شدم».
دیگر «سفرهاى علمى ـ سیاحتى»:
وى همچنین براى دیدار با دانشمندان اسلامى و تحقیق در آثار و تألیفات علماى شهرهاى دور و نزدیک به شهرهاى مختلف ایران سفر نموده است. ایشان در این سفرها تمام خصوصیات و ویژگى هاى علماء و کتابهاى خطى مهمى را که ملاحظه کرده بود با دقّت فراوان در یک دفتر به نگارش در آورده و آن را «ذخایرالاسفار» نامیده است.
🌹@safarname40 🌹
#آیتالله_ملّاعلی_خیابانی
#ذخایر_الاسفار
💛 با مزار علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء ، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
«آیت الله محمدباقر وحید بهبهانی» (۱۲۰۵-۱۱۱۷ ق)، از علما و فقهای بزرگ شیعه در قرن ۱۲ هجری
✅ علامه وحید بهبهانی از نامآورترین مشعلداران علم اصول فقه بوده است که به حمایت و دفاع از آن برخاست و علم اصول را احیا نمود. شکست دادن اخباریان و تربیت مجتهدان مبرّزی چون علامه بحرالعلوم و میرزای قمی، سبب شد که وحید بهبهانی را «استاد الکل فی الکل» خوانند.
مرحوم وحید بهبهانی، تمام عمر گرانبهای خود را صرف نگاهداری علوم و آثار اهل بیت علیهمالسلام و تعلیم و تربیت نوابغ و برجستگان کثیری نمود و سرانجام در ۲۹ شوال ۱۲۰۵ هـ.ق وفات یافت و در کربلای معلی به جوار رحمت حق پیوست و پیکر مطهرش در رواق حضرت امام حسین علیه السلام، پایین پای شهدای کربلا مدفون گردید.
▪️۲۹ شوال، سالروز درگذشت علامه وحید بهبانی (۱۲۰۵ هـ.ق)
🌹@safarname40 🌹
#آیتالله_وحید_بهبهانی
#کربلا
💛 ۱ ذی القعده، سالروز ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها
«حرم حضرت معصومه(س) از نگاه سفرنامه نویسان اروپایی»
منبع : مجله وقف میراث جاویدان » زمستان 1384 - شماره 52 , محمود امیری
✅یکی از مهم ترین ویژگی های بقاع متبرکه و امامزادگان، جاذبۀ معنوی آنهاست. این ویژگی زمانی بیشتر جلوه گر می شود که می بینیم افرادی با مذاهب و فرهنگ هایی غیراسلامی از راه های دور به دیدار این اماکن می آیند. ازاین روست که سفرنامه ها از گنجینه های ادبی و هنری باارزشی هستند که علاوه بر جذابیت هنری و تاریخی، دارای ظرایف و نکات فراوانی در این مورد هستند. با مطالعۀ این سفرنامه ها می توان به وضعیت مکان های مقدس و متبرک در جوامع اسلامی و خصوصیات آنها پی برد.
لینک کامل مقاله
🌹@safarname40 🌹
#حضرت_معصومه_سلاماللهعلیها
#قم
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء ، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
«آیت الله محمدجواد انصاری» همدانی(۱۲۸۰-۱۳۳۹ش) روحانی، عارف و عالم شیعی.
✅ آیت الله انصاری همدانی در ۲۴ سالگی به درجه اجتهاد رسید.علاوه بر فقه، اصول با طبابت نیز آشنا بود. در اثر حادثهای مسیر زندگیاش تغییر یافت و به سلوک و عرفان روی آورد. روش تربیتی ایشان، همان شیوه مرحوم آخوند ملاحسینقلی همدانی یعنی التزام کامل به شرع اسلام بود.
برخی از ویژگیهای اخلاقی وی، پایبندی به شرع، دوری از شهرت و خدمت به دیگران بود. وی اولین مرحله سلوک را انجام واجبات و ترک محرمات میدانست.
۲ ذیالقعده، سالروز درگذشت آیتالله انصاری همدانی (۱۳۷۹ق)
🌹@safarname40 🌹
#انصاری_همدانی
#قم
#علی_بنجعفر
💛با #مزار_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء ، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
آیتاللّه سید محمد طباطبایی فشارکی (۱۳۱۶-۱۲۵۳ ق) عالم ربانی شیعه در قرن ۱۴ قمری و از شاگردان میرزای شیرازی.
✅ ایشان با القابی چون استاد اکبر و سید استاد معرفی شده است و با وجود اعلمیت، مرجعیت و ریاست امور شرعی را نپذیرفت و تنها به تدریس و تربیت پرداخت. شیخ عبدالکریم حائری از جمله شاگردان اوست.
🔻سید استاد در زمان مرض وبا فرمودند:
«من به تمامی شیعیان سامرا از زن و مرد، حکم می کنم تا ده روز مشغول خواندن زیارت عاشورا شوند و ثواب آن را به روح نرجس خاتون والده ماجده حضرت حجة بن الحسن (علیه السلام) هدیه نمایند تا آن حضرت در پیشگاه خداوند شفاعت کند که خداوند، شیعیان این سامان را از بیماری مهلک وبا نجات دهد و من ضامن میشوم هر کس این عمل را انجام دهد، مبتلا به عارضه وبا نگردد». از فردای آن روز هیچ کس از شیعیان به دلیل بیماری وبا، تلف نگردید.
▪️۳ ذی القعده، سالروز درگذشت آیتالله طباطبایی فشارکی.
ایشان در یکی حجرههای صحن مطهر علوی دفن شدند.
🌹@safarname40 🌹
#طباطبایی_فشارکی
#نجف
#صحن_مطهر
💛با #سفرنامههای_دفاع_مقدس آشنا شویم
«یک لقمه آسفالت»
(یادبودی گذرا از مرحله چهارم عملیات بیت المقدس و آزادی خرمشهر)
✅ کتاب "یک لقمه آسفالت"، خاطرات غلامرضا قائنی ثانی از 3 روز پایانی عملیات بیت المقدس (آزادسازی خرمشهر) را دربر دارد. کتاب حاضر حوادث روزهای اول تا سوم خرداد سال 1361 و مرحله چهارم عملیات بیت المقدس را شامل می شود. این عملیات در ساعت یک بعدازظهر روز سوم خرداد منجر به فتح خرمشهر شد. در این اثر 3 محور شرح عملیات بیت المقدس، خاطرات نویسنده از آن روزها و بازبینی تاریخ جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و حوادث مرتبط با خرمشهر، ادغام شده اند. همچنین در بخش هایی از کتاب "یک لقمه آسفالت" برخی از حوادث روز جهان که همزمان با این عملیات بوده، شرح داده شده اند.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_جنگ
#خرمشهر
#عملیات_بیتالمقدس
💛با #سفرنامههای_مذهبی آشناشویم
«آرامی آدمها»
مؤلف: محمد ساداتاخوی
✅ این کتاب متضمن #سفرنامههای کوتاه از #زیارتگاههای ایران است، که نویسنده با رویکرد #معرفتی و شناختی ، دلنوشتههایی را با ادبیاتی زیبا به نگارش درآوردهاست.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_مذهبی
#آرامی_آدمها
#سادات_اخوی
🌸السلام علیک یا اباعبدالله 🌸
اگر دلتان از روزگار گرفت، «ففروا الی الحسین علیهالسلام»❤️
به دلیل: فَفِرُّوا إِلَى اللَّهِ (ذاریات / آیه 50)
#شب_زیارتی_سیدالشهداء
#شب_جمعه
#حرم
🌷@safarname40🌷
💛 حرم مطهر #شاهچراغ از نگاه #سفرنامه_نویسان: ابنبطوطه
#ابن_بطوطه، جهانگرد مراکشی، در سال ۷۴۸ هجری قمری (۱۳۴۷ میلادی) برای بار دوم به #شیراز سفر کرد. او در سفرنامهی خود در توصیف آرامگاه شاهچراغ چنین نوشته است:
✅ این آرامگاه در نظر شیرازیها احترام تمام دارد و مردم برای تبرک و توسل به زیارتش میروند. تاشی خاتون، مادر شاه ابواسحاق، در جوار این بقعهی بزرگ مدرسه و زاویهای ساخته که در آن به مسافران غذا میدهند و عدهای از قاریان پیوسته بر سر تربت #امامزاده #قرآن میخوانند. شبهای دوشنبه خاتون به زیارت آرامگاه میآید و در آن شب قضات و فقها و سادات شیراز نیز حاضر میشوند. این جمعیت در بقعه جمع میشوند و با آهنگ خوش قرآن میخوانند. خوراک و میوه به مردم داده میشود و پس از صرف غذا، واعظ بالای منبر میرود. تمام این کارها بین نماز مغرب و عشا انجام میشود. خاتون در غرفهی مشبکی، که مشرف به #مسجد است، مینشیند. در آخر هم، به احترام این بقعه، همانند سرای پادشاهان طبل و شیپور و بوق مینوازند».
۵ خرداد، روز بزرگداشت #احمد_بنموسی الکاظم شاهچراغ علیهالسلام
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_پژوهی
#شاهچراغ
#شیراز
#ابن_بطوطه
💛با #مزار_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء ، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
«آیتالله آقا شیخ مرتضی تهرانی» فقیه و استاد اخلاق.
✅ ایشان امام جماعت مسجد میرزا موسی (واقع در بازار تهران) بودند و علاوه بر تدریس دروس خارج فقه و اصول، در آن مسجد پس از نماز ظهر و عصر به سخنرانی مباحث اخلاقی برای بازاریان میپرداختند. همچنین جلسات عمومی هفتگی نیز شبهای جمعه در زیرزمین منزل مسکونی ایشان (که به صورت حسینیه دایمی درآمده بود) برگزار میشد که ماهیت این جلسات تفسیر قرآن با رویکرد تربیتی، اعتقادی و اخلاقی بود. ایشان برادر حاج آقا مجتبی تهرانی نیز بودند.
ایشان در ۷ ذی القعده پس از تشییع در حرم حضرت علی بن ابیطالب علیهماالسلام در نجف، به کربلا منتقل و به خاک سپرده شدند.
🌹@safarname40 🌹
#آیتالله_مرتضی_تهرانی
#کربلا
💛با #مزار_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
«آیتاللّه حاج شیخ عبدالرحیم سامت»
✅ ایشان یکی از عالمان مشهور قزوین و رئیس حوزه علمیه آن، بود. وی پس از تحصیل در حوزه علمیه قزوین و قم به نجف رفته و بعد از ده سال تحصیل و استفاده از مراجع و بزرگان حوزه علمیه نجف و اخذ اجازات متعدد روایت و اجتهاد از استادان خویش، به زادگاهش قزوین بازگشت و بیش از نیم قرن به تدریس و تبلیغ دین و اقامه جماعت و احیای مساجد و مدارس علوم دینی و رسیدگی به امور دینی مردم پرداخت.
شیخ عبدالرحیم سامت، این عالم مجاهد پس از نیم قرن تدریس، تبلیغ دین و اقامهی نماز جماعت سرانجام در هشتم ذیقعده سال ۱۴۲۰ ق در سن ۹۹ سالگی دار فانی را وداع گفت و در صحن امامزاده حسین (علیهالسّلام) قزوین به خاک سپرده شد.
۸ ذی القعده، سالروز وفات آیت الله
"میرزا عبدالرحیم سامت" فقیه و عالم شیعی (۱۴۲۰ ق)
🌹@safarname40 🌹
#آیتالله_رحیم_سامت
#قزوین
💛 با #سفرنامههای_مشاهیر آشنا شویم
✅ نگاهی نو به «سفرنامه ناصرخسرو»
ناصر خسرو قبادیانی (۳۹۴ق/قبادیان (بلخ) ـ ۴۶۸ق/یمگان (بدخشان)) متکلم، شاعر، نویسنده و جهانگرد قرن پنجم که مذهب اسماعیلی داشت. ناصر خسرو در جوانی به تحصیل علوم پرداخت و به دربار غزنویان و سپس سلجوقیان راه یافت. در ۴۳۷ق در پی خوابی که دید، کارهای دولتی را رها کرد و به سفر حج رفت. در این سفر به مصر رفت. چندسالی در این کشور که مرکز حکومت فاطمیان بود، ماند و با پیوستن به فرقه اسماعیلیه به تبلیغ عقاید آنان پرداخت. حاکمان سلجوقی در صدد کشتن وی برآمدند، پس به ناچار به بدخشان فرار کرد. سرانجام در ۴۶۸ق در روستای یمگان در ولایت بدخشان افغانستان فوت کرد.
از آثار ناصر خسرو میتوان به سفرنامه و دیوان اشعار اشاره کرد.
در آثار او ارادت به پیامبر صل الله علیه و آله وسلم و اهل بیت علیهم السلام نمود فراوان دارد. در دیوان این شاعر بیش از ۶۰ مضمون و اندرز که ترجمه و یا برگرفته از سخنان امام علی(علیهالسلام) است، یافت میشود.
۹ ذی القعده، زادروز "ناصر خسرو قبادیانی" شاعر و حکیم مشهور ایرانی (۳۹۴ ق)
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_ناصرخسرو
#بدخشان
#افغانستان
💛 با #علمای_بیمزار آشنا شویم
«شیخ زینالدین علی عاملی»
(۹۱۱-۹۶۵ ق)
معروف به «شهید ثانی»
✅ ایشان فقیه اصولی، محدث رجالی و ادیب بزرگ شیعه در قرن دهم قمری و از شاگردان محقق کرکی است. او آثار متعددی در علوم مختلف اسلامی تألیف نمود که «الروضة البهیة فی شرح اللمعة الدمشقیة» از آن جمله است.
شهید ثانی در سال ۹۶۵ ق. در #سفرمکه دستگیر شد و به سمت مرکز حکومت عثمانی حرکت داده شد، که در بین راه، به دست مأمورعثمانی سر از تن جدا و پیکرشان به دریا انداخته شد.
مرحوم خوانساری صاحب روضات الجنات، درباره شهید ثانی چنین میگوید:
تاکنون در جمع دانشمندان بزرگ و برجسته شیعه کسی را به یاد ندارم که از لحاظ شکوه شخصیت، سعه صدر، خوش فهمی، حسن سلیقه، داشتن نظم و برنامه تحصیلی، کثرت اساتید، ظرافت طبع، معنویت سخن و پختگی و بی نقص بودن آثار علمی به پای او برسد، بلکه این استاد بزرگوار در تخلق به اخلاق الهی و قرب منزلت، چنان می نمایاند که تالی تِلو معصوم علیه السلام است و بلافاصله در رده پس از معصومان علیهم السلام قرار دارد.
🌹@safarname40 🌹
#شهیدثانی
#استانبول
💛 روایت «#ابن_بطوطه جهانگرد مراکشی» از حال و هوای حرم #امام_رضا (علیهالسلام) در قرن ۷
✅ «... #مشهد مکرّم امام رضا (علیهالسلام) قبههای بزرگ دارد. قبر امام در داخل زاویهای است با مدرسهای و مسجدی در کنار آن. این عمارتها همه با سبکی بسیار زیبا ساخته شده و دیوارهای آن کاشی است. روی قبر، #ضریحی [صندوقی] چوبی قرار دارد که سطح آن را با صفحات نقره پوشانیدهاند. از سقف مقبره نیز قندیلهای نقره آویزان است. آستان درِ قبّه هم از نقره است و پردۀ ابریشم زردوزی بر در آویخته. داخل بقعه با فرشهای گوناگون مفروش گردیده. روبه روی قبر امام، قبر #هارونالرشید واقع شده که، هنگامی که رافضیان [#شیعیان] وارد بقعه میشوند، قبر هارون را به لگد میزنند و امام رضا (علیهالسلام) را سلام میکنند.»
منبع: #سفرنامه_ابن_بطوطه / ترجمهی محمدعلی موحد / جلد ۱ / ص ۴۷۰
🌹@safarname40 🌹
#مشهد
#ابن_بطوطه
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
حکیم «قطبالدین رازی» (۷۷۶ ق)
✅ میرسید شریف جرجانی، سعدالدین تفتازانی و شهید اول نزد رازی شاگردی کردند. شهید اول، قطب رازی را بزرگترین شاگرد علامه حلی میداند. قطب در ۷۱۳ق از علامه اجازه دریافت نمود.
وی در حدود سال ۷۰۸ق تا ۷۰۹ق از عراق به ایران آمد و به واسطه شیعه شدن سلطان محمد خدابنده و احترامی که نزد وی داشت، اقدام به تأسیس مدرسهٔ سیار و تعلیم و تربیت شاگرد کرد.
در این مدرسه علاوه بر علوم و فنون اسلامی اعم از معقول و منقول به ترویج شریعت اسلام و مذهب شیعهٔ امامیه پرداخت.
قطب الدین رازی، پس از قتل سلطان ابوسعید و وزیرش در ۷۳۶ق و هرج و مرج ایران، به شام رفت و تا آخر عمر آنجا ماند، در آنجا با شهید اول ملاقات کرد. او در ۱۲ ذیالقعده ۷۶۶ق در شام درگذشت و مدفن او در همان شهر است.
۲۱ ذی القعده. سالروز درگذشت قطبالدین رازی. دانشمند شیعه در منطق، کلام، فلسفه و از شارحان حکمت اشراق (۷۷۶ ق)
🌹@safarname40 🌹
#قطبالدین_رازی
#دمشق
❤️#صلوات_خاصه امام علی بن موسی الرضا علیهالسلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ
وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ
صَلاَهً کَثِیرَهً تَامَّهً زَاکِیَهً مُتَوَاصِلَهً مُتَوَاتِرَهً مُتَرَادِفَهً کَأَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ.
🌹@safarname40 🌹
#امام_رضا علیهالسلام
#مشهد