💛 با #سفرنامههای_علماء آشنا شویم
«بندبند سرگذشتم» نوشتۀ آیتالله محمدحسین کاشفالغطاء به کوشش علی شمس
✅ مرحوم آیةالله علامه شیخ محمدحسین کاشف الغطاء نویسندهی این خاطرات و برادر فقیه وی آیةالله حاج شیخ احمد (مرجع تقلید صاحب نام )، هر دو اهل نجف ، شاگرد ، حامی و دستیار خاص آیةالله العظمی سیدمحمد کاظم طباطبائی یزدی و همچنین وصی شرعی و قانونی و لاجَرَم محرم اسرار آن زعیم عظیم بودهاند.
در این کتاب گوشه هایی از اوضاع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایران، عراق و اطرافشان را در مقطع میان مشروطه و کودتای 28مرداد، از نگاه یک مجتهدِ مصلحِ آگاه از سیاست و غمخوار امت که در خیلی از رویدادها شاهد عینی یا دخیل و بلکه میدان دار بوده ، آمدهاست. مرحوم مؤلف برروی هم بیش از نصف این دفتر را پیرامون ایران و ایرانیان نوشته اما روایتش از اوضاع عراق، سوریه، لبنان و مصر هم سخت دلکش و خواندنیست.
۱۸ ذی القعده، سالروز وفات "محمدحسین کاشف الغطاء" متکلم و فقیه مجاهد شیعه (۱۳۷۳ ق)
🌹@safarname40 🌹
#محمدحسین_کاشفالغطاء
#بندبند_سرگذشتم
#سفرنامه_علماء
#علی_شمس
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
«آیتالله سیدضیاءالدین مرتضی مـرعشینـجفی»
✅ ایشان _برادر آیت الله سید شهابالدین نجفی مرعشی _ یکی از علمای بنام و فقهای عظام تبریز به شمار میرفت.
ایشان مدّت چهار سال از محضر آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حایری یزدی و آیت الله سید محمدتقی خوانساری و علامه شیخ اسدالله قمی بهره برد و خود نـیز بـه تـدریس شرح لمعه و مطول پرداخت. سـپس به سوی نجف حرکت کرد (۱۳۵۰ق) و بلافاصله در درسهای آیات عظام: سید ابوالحسن اصفهانی، میرزای نائینی، میرزا ابوالحسن مشکینی، میرزا علی ایروانی شـرکت کـرد و همزمان با آن رجال و درایه و فلسفه را از اساتید وقت مانند: آیت الله سید حسین بادکوبهای آموخت. و به تدریس رسائل و مکاسب نـیز پرداخـت.
او در ۱۳۶۰ق بـرای زیـارت امام هشتم علی بن موسی الرضا (علیهالسلام) و صله ارحام به ایران مسافرت کرد و با اصـرار خـویشاوندانش در تـبریز ماندگار شد.
سرانجام در ۹۱ سالگی در تاریخ ۱۹ ذیقعدة الحرام ۱۴۱۶ق، بدرود حیات گفت و پیکرش پس از تشیع در تبریز، به قم انتقال داده شد و در صحن حرم حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) به خاک سپرده شد.
🌹@safarname40 🌹
#سیدمرتضی_مرعشینجفی
#قم
💛بازهم جمعه و بازهم چشم انتظاری💚
🌸صل الله علیک یا بقیة الله فی ارضه🌺
🌹@safarname40 🌹
#امام_مهدی
💛با #علمای_جهان_اسلام آشنا شویم
«مفتی جعفرحسین» (۱۹۱۴۔۱۹۸۳م) عالم، نویسنده، خطیب و رهبر شیعیان پاکستان.
✅ ترجمه نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه به زبان اردو از آثار ایشان است. وی در اولین حزب شیعه که در پاکستان تشکیل شد، بهعنوان اولین رییس انتخاب گردید. مفتی جعفر حسین همچنین به ریاست مؤسسه حفظ حقوق شیعیان پاکستان و اداره تعلیمات اسلامی منصوب شد و در راستای حفظ حقوق شیعیان، مانع اجرایی شدن مصوبه زکات که بر اساس فقه اهلسنت بود، به مخالفت با دولت پاکستان پرداخت. وی در سال ۱۹۸۳ش درگذشت و در شهر لاهور به خاک سپرده شد.
▪️۲۰ ذیالقعده ، سالروز درگذشت "مفتی جعفرحسین" متفکر شیعی پاکستانی (۱۴۰۳ ق)
🌹@safarname40 🌹
#علمای_جهان_اسلام
#مفتی_جعفرحسین
#لاهور
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
«آیتالله ضیاءالدین آملی»
✅ وی در نجف از محضر حضرات آیات سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا حسین نایینی، حاج آقا ضیاءالدّین عراقی، میرزا ابوالحسن مشکینی و شیخ محمدکاظم شیرازی بهره برده و به درجه اجتهاد رسید. از فعالیتهای علمی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی او تدریس و تربیت نفوس، تبلیغ، اقامه نماز جماعت، نشر معارف اسلامی و رهبری شیعیان در مصر و حمایت از نهضت امام خمینی را میتوان نام برد. زهد و تقوا، عبادت شبانه و تهجد، اهتمام ویژه به قرآن و اهلبیت (علیهمالسلام) از خصوصیات این عالم شمرده شده است. ایشان در ایوان طلا حرم امام رضا (علیهالسلام) دفن شده است.
ایشان عشق عمیقی به امیرالمؤمنین علی علیهالسلام داشتند.
و همواره بر امام حسین (علیهالسّلام) میگریست که شبها پس از برپایی نماز شب به آرامی به سینه خود میزد و به یاد مصائب امام حسین (علیهالسّلام) آرام و بی صدا چشمه اشک خویش را جاری میساخت
🌹@safarname40 🌹
#ضیاءالدین_آملی
#مشهد
💛 با #مزار_مشاهیر جهان اسلام آشنا شویم
«خواجه نظامالملک طوسی»( قرن پنجم ه.ق)
✅ ابوالحسن علی بن اسحاق بن عباس طوسی، مکنّی به ابوعلی مقلب به «سیدالوزراء و قوامالدین» و مشهور به خواجه «نظامالملک طوسی»، دانشمند و نویسنده قرن پنجم و وزیر نامدار دوره سلجوقی است. خواجه مردی ادیب و بسیار دانا بود.
وی علاوه بر آنكه دانشمندان را به شدت گرامی می داشت و تمامی وسایل آسایش آنان را آماده می ساخت تا فقط به كار گسترش علم مشغول باشند و بی دغدغه به تالیف و تدریس بپردازند، به عرفا نیز ارادت تام می ورزید. در كودكی از قضای روزگار یك بار عارف نامی، ابوسعیدابوالخیر را از نزدیك دیده بود و این دیدار شعله ای در دلش افروخت.
این مرد ممتاز و بزرگوار از دلبستگان به دانایی بود و بدین سبب بنیانگذار دانشگاه های ((نظامیه)) شد و چندین و چند نظامیه در سراسر كشور برپای ساخت كه علوم اسلامی، پزشكی، نجوم و ریاضی، ادب و فنون نویسندگی مواد درسی این دانشگاه ها بودند. نیشابور، اصفهان، بلخ و بغداد از مراكز مهم علمی آن دوره به شمار می رفتند و نظامیه های این شهرها كانون گرم توسعه دانش بودند؛ به ویژه نظامیه بغداد.
داستان زندگی خواجه نظامالملک
🌹@safarname40 🌹
#خواجه_نظام_الملک
#اصفهان
#سفرنامه مشهد الرضا (علیه السلام)
مولف : علیاکبر مغیثیپورسبزواری
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ عَلِیِّ بْنِ مُوسَىٰ الرِّضَا الْمُرْتَضَىٰ الْإِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ وَحُجَّتِکَ عَلَىٰ مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَمَنْ تَحْتَ الثَّرَىٰ الصِّدِیقِ الشَّهِیدِ صَلاهً کَثِیرَهً تامَّهً زاکِیَهً مُتَواصِلَهً مُتَواتِرَهً مُتَرادِفَهً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ.
۲۳ ذیالقعده، روز زیارتی امام رضا علیه السلام و الصلاة
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_مشهدالرضا
#مشهد
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
«بانو مجتهده امین» ( رحمه الله علیها)
✅ استاد سیده نصرت امین (۱۲۷۴ - ۱۳۶۲ ش) فقیه، عارف، حکیم و مفسر قرآن مشهور اصفهانی می باشد که با تأیید علماء و مراجع تقلید وقت به دریافت درجه اجتهاد و روایت نائل می گردد. او به بانو امین شهرت دارد و غالبا آثار خویش را با نام بانوی ایرانی یا بانوی اصفهانی منتشر می نمود.
سرکار خانم قاضی یکی از شاگردان بانو امین در رابطه با سلوک بانو تعریف میکردند در سالهایی که ایشان در نقاهت بودند یک بار از منزل ایشان تماس گرفتند که بیایید منزل بانو به دیدارشان. به دیدن بانو که رفتم بانو گفتند 7 بار سوره حمد را برای شفایم بخوان من شروع کردم به خواندن سوره حمد که دیدم درختان حیاط خانه ایشان هم با من سوره حمد تلاوت میکنند. پس از پایان تلاوت، جریان را برای بانو تعریف کردم ایشان گفتند تازه به یکی از رموز جهان هستی وقوف پیدا کردهای.
بانو امین در شب دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۶۲ درگذشتند. و در بقعه خانوادگی خاندان امین در تخت فولاد اصفهان، به خاک سپرده شدند.
🌹@safarname40 🌹
#بانو_امین
#اصفهان
💛 بیست و پنجم ماه ذی القعده روزدحوالارض است.
💚دحوالارض را چنین معرفی می کنند "روزی که زمین از زیر کعبه کشیده وگسترانیده شد" .
✅ حسن بن علی وشار گفت من کودک بودم که با پدرم در خدمت امام رضا علیه السلام شام می خوردیم . شب بیست و پنجم ماه ذی القعده بود . امام فرموند : امشب حضرت ابراهیم ( ع ) و حضرت عیسی ( ع ) متولد شده اند و زمین از زیر کعبه پهن شده است و قائم ( عج الله تعالی فرجه الشریف ) در این روز قیام خواهد نمود .
🟣 پس ازآنکه تمام سطح کره زمین به مدت طولانی در زیر آب فرو رفته و خداوند خواست تا آن رااز زیر آب بیرون آورد که صحنه زندگی موجودات مهیا گردد ، اولین نقطه ای که از زیرآب سر بیرون آورد همان مکان مقدس کعبه و بیت الحرام بود . این واقعه نشان دهنده اهمیت این نقطه و مرکزیت آن برای همه عالمیان است
🟧 فضیلت روزه روز دحو الارض:
روز دحوالارض از چهار روزی است که در تمام سال به فضیلت روزه گرفتن، ممتاز است و در روایتى آمده است که روزه اش مثل روزه هفتاد سال است ؛ و در روایت دیگر کفاره هفتاد سال است و هر که این روز را روزه بدارد و شبش را به عبادت بسر آورد از براى او عبادت صد سال نوشته شود ؛ و هر چه در میان آسمان و زمین وجود دارد براى کسی که در این روز روزه دار باشد استغفار میکنند.
🌹@safarname40 🌹
#دحوالارض
#روزه
#مکه
💛با #اماکن_مذهبی آشنا شویم
«محمد بن ابی بکر» (رضوان الله علیه)
✅ ایشان فرزند ابوبکر است که بعد از مرگ او، به واسطه مادرش اسماء بنت عمیس در خانه امام علی (علیه السلام) تربیت شد. محمد بن ابی بکر از یاران وفادار و مورد اعتماد حضرت علی بود و از جانب ایشان حاکم مصر گردید. او سرانجام در سال ۳۸ هجری توسط سپاه معاویه به شهادت رسید. احادیث متعددی در فضیلت و منزلت محمد بن ابیبکر از ائمه اطهار علیهمالسلام نقل شده است.
مدفن محمد بن ابی بکر که در واقع محل دفن خاکستر این یار وفادار امام علی (علیهالسلام)است امروز به شکل مظلومانه ای در مسجد محمد بن ابی ابکر و در منطقه ای فقیر نشین با محیطی ناخوشایند است و جالب آنکه بسیاری از نمازگزاران این مسجد بواسطه تلاش حاکمان مصری از یادآوری گذشته شیعی این کشور، از سرگذشت این مرد مومن و مجاهد بی اطلاعند.
🌹@safarname40 🌹
#محمد_ابیبکر
#مصر
آه از آن ساعتی که با تَن چاک چاک…
نهادی ایتِشنهلب صورتخود رویخاک
💚شب جمعه، شب زیارتی سیدالشهداء علیهالسلام 💚
صل الله علیک یا اباعبدالله 🌴
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
#حرم
🌷@safarname40🌷
💛 با #سفرنامههای_علماء آشنا شویم:
«سفرنامه هرات»
نوشتهٔ آخوندملا محمدحسن هردنگی
(نسخۀ خطی)
✅ آخوند ملا محمدحسن هردنگی (م، ۱۳۲۷ هجری) از عمده علماء و فقهاء منطقه قهستان بوده و در مراکز علمی قاینات شخصیت علمی آن مرحوم بر احدی از دانشمندان آن عصر پوشیده نبوده است و فضلاء وقت از محضر درس وی تلمذ و با عنوان برجستهترین شخصیتهای علمی او را معرفی مینمودهاند. ارادت خاص به اهل بیت علیهمالسلام او را بارها به اماکن مقدسه #عراق، #قم و #مشهد سوق داده است.
#سفرنامه هرات، آخوند ملامحمد حسن به امر استادش به اتفاق سید ابوتراب پسر آقا سید ابوطالب که بیمار بوده، در حدود سال ۱۲۹۲ قمری برای معالجه عازم #افغانستان شده و حاصل مسافرتش #سفر نامهای بوده که در این کتاب شرح کارهایی که در ضمن #مسافرت انجام داده و همچنین مباحثاتی که با علمای تسنن داشته، به خصوص متن مذاکرات خود با شمس الدین هروی را در آنجا نقل کرده است.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_هرات
#آخوند_ملامحمدحسن_هردنگی