🖤با #سفرنامههای_مشهدالرضا آشنا شویم:
« سفر به مشهد »
نوشته؛ محمدرضا آلابراهیم
کتاب حاضر، #سفرنامهای از سفر نویسنده به شهر #مشهد است که با زبانی ساده و روان و بیانی داستانی به رشته تحریر درآمده است. این سفرنامه با پرداخت مناسب خاطرات و توصیف عمیقترین احساسات و افکار نویسنده و همچنین بیان دقیق جزئیات نگاشته شده است.
#سفر_به_مشهد
#محمدرضا_آلابراهیم
#سفرنامه_مشهدالرضا
🌷@safarname40🌷
۲۵ شهریور ۱۴۰۲
🖤 صل الله علیک یا ابا الحسن یا علی بن موسی الرضا علیهالسلام 🖤
امام صادق علیهالسلام: «یکی از فرزندان من درشهر طوس در سرزمین خراسان کشته خواهد شد، هر کس او را زیارت کند و حق او را بشناسد، روز قیامت خودم دست او را خواهم گرفت و روانه بهشت خواهم کرد؛ اگر چه از اهل گناه کبیره باشد.»
از امام صادق پرسیدند: شناخت حق آن حضرت یعنی چه؟ حضرت فرمود:
«یعنی بداند که او امام و حجت خدا ست و اطاعت از او واجب و غریب و شهید است.»
🌷@safarname40🌷
۲۵ شهریور ۱۴۰۲
🧡با #سفرهای_انبیاء(ع) آشنا شویم:
📔کتاب مسیر هجرت حضرت رسول خدا
نوشته عاتق بن غیث بلادی
✅این نوشتار ترجمه کتاب «علی طریق الهجرة» در موضوع بررسی مسیر هجرت رسول خدا (صل الله علیه و آله وسلم) از مکه به مدینه است. نویسنده در این کتاب بر اساس متون کهن تاریخی نحوه، مسیر و کیفیت سفر و هجرت پیامبر در بیابانهای مکه تا مدینه را با بیانی علمی و متقن به تصویر میکشد. لذا این کتاب ضمن بررسی ریز جزئیات سفر و روزهای هجرت رسول خدا از منابع تاریخی و جغرافیایی، سندی مرجع در هجرت پیامبرر از مکه به مدینه است.
#مسیر_هجرت_پیامبر_اسلام
#عاتق_بن_غیث_بلادی
#هجرت_پیامبر
🌷@safarname40🌷
۲۶ شهریور ۱۴۰۲
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#اصفهان
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
« سیدمحمدباقر شفتی بیدآبادی » رحمة الله علیه
✅ سید محمدباقر شَفتی بیدآبادی (۱۱۸۱-۱۲۶۰ق)، فقیه شیعی در دوره قاجاریه. شفتی از نخستین فقیهانی بود که به لقب حجت الاسلام مشهور شد. او به ثروت زیاد و قدرت اجتماعی فراوان در شهر اصفهان شهرت داشت و در دورههایی از حیاتش بر تحولات سیاسی این شهر تاثیرگذار بود. شفتی مستقل از حکومت، امور قضایی را سرپرستی میکرد و بر اجرای حدود شرعی (مجازاتهای اسلامی) اصرار داشت و بسیاری از حدود را به دست خود جاری میساخت.
او را به دلیل زهد بسیار ستودهاند و از سخاوت او و حمایتش از فقرا یاد کردهاند. مسجد سید اصفهان با حمایت وی ساخته شده است.
سید شفتی در یکشنبه ۲ ربیعالاول ۱۲۶۰ق وفات یافت.
🌹@safarname40 🌹
#سیدمحمدباقر_شفتی
#اصفهان
۲۷ شهریور ۱۴۰۲
۲۸ شهریور ۱۴۰۲
💛 با #امامزادگان ( علیهمالسلام) آشنا شویم:
«محمد بن احمد بن موسى مبرقع»
ایشان مُکنّى به ابوعلى و ابوجعفر (م، ۳۱۵ ق)، از نوادگان بزرگوار #امام_جواد علیهالسلام و از #سادات_رضوى است.
صاحب «منتهى الآمال» در ذکر اولاد حضرت جواد علیه السلام می گوید: «و محمد بن احمد بن موسى که او را ابوعلى و ابوجعفر نیز گویند، مردى بود فاضل و به غایت پرهیزکار و خوش محاوره و نیکو منظر و فصیح و دانا و عاقل و در "تحفة الازهار" است که او رئیس و نقیب بود در #قم و امارت #حاج با او بود. و بالجمله نقل است که والى قم او را تشبیه به ائمه کرده در فضل و او را قابل امامت دانسته است.
محمد بن احمد در سوم ربیع الاول سال ۳۱۵ قمرى در شهر مقدس قم وفات یافت و پس از تشییع باشکوه در بقعه "#چهل_اختران" قم مدفون گردید.
🌷@safarname40🌷
#موسی_مبرقع
#قم
۲۸ شهریور ۱۴۰۲
💛با #اماکن_مذهبی آشنا شویم:
#مکه
«غار ثور »
کوه #ثَور کوهی مشهور در شهر #مکه. شهرت این کوه به سبب وجود غاری است که پیامبر(صل الله علیه وآله) در آغاز #هجرت به #مدینه برای رهایی از دست مشرکان در #لیلة_المبیت به آنجا پناه برد. مشرکان تا کنار #غار آمدند ولی با امداد غیبی خداوند به پیامبر(صل الله علیه وآله) دست نیافتند.
۴ ربیع الاول، سالروز خروج پیامبر(صل الله علیه و آله) از غار ثور و حرکت به سوی مدینه. سال اول هجری
🌹@safarname40 🌹
#غار_ثور
#مکه
۲۹ شهریور ۱۴۰۲
🖤 با #امامزادگان ( علیهمالسلام) آشنا شویم:
« سکینه بنت الحسین سلام الله علیها»
#دمشق
#مدینه
سُکَینه دختر امام حسین(سلام الله علیها) و رباب بنت امرؤ القیس از حاضران در واقعه کربلا و اسیران کربلا بود که پس از شهادت پدرش با کاروان اسیران به کوفه و شام برده شد.
سکینه دختر امام حسین(ع) را از باهوشترین، خوش اخلاقترین، باتقواترین و بزرگ زنان زمانه خویش دانستهاند. امام حسین(علیهالسلام) سکینه را بندهای غرق در ذات الهی معرفی کرده که نشان دهنده فضل و کمال اوست.
۵ ربیع الاول، درگذشت سکینه سلام الله علیها را در مدینه یا دمشق دانستهاند. ۱۱۷ق
🌹@safarname40 🌹
#سکینه_بنت_الحسین
#دمشق
#مدینه
۳۰ شهریور ۱۴۰۲
💚شب جمعه، شب زیارتی سیدالشهداء علیهالسلام 💚
صل الله علیک یا اباعبدالله 🌴
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
#حرم
🌷@safarname40🌷
۳۰ شهریور ۱۴۰۲
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#اصفهان
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
« سیدمحمدباقر خاتونآبادی » رحمة الله علیه
سیدمحمدباقر خاتون آبادی (۱۰۷۰_۱۱۲۷ق) عالم، فاضل، فقیه، محقق و ادیب مدقّق امامیه، از علمای قرن دوازدهم هجری اواخر دوره #صفوی در #اصفهان میباشد. ایشان اولین کسی بود که منصب #ملاباشی را عهدهدار شد. وی منصب #شیخ_الاسلامی را با وجود اصرار فراوان #شاه_سلطان_حسین_صفوی نپذیرفت، چراکه خود را واجد شرایط لازم برای پذیرش این منصب نمیدانست.
آیت الله خاتون آبادی در ۶ ربیع الاول ۱۱۲۷ق درگذشت و در تکیه خاتونآبادیِ #تخت_فولاد_اصفهان در کنار پدرشان به خاک سپرده شدند.
🌹@safarname40 🌹
#سیدمحمدباقر_خاتونآبادی
#اصفهان
۳۱ شهریور ۱۴۰۲
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#نجف
(رفتن به زیارت مزار علماء، هم سفر آفاقی ست و هم سیر أنفسی.)
« شیخ محمدرضا آل یاسین » رحمة الله علیه
آیت اللَّه شیخ محمدرضا آل یاسین در سال 1297 ق در خانواده ای عالمپرور در #كاظمین به دنیا آمد. پس از فراگیری دروس مقدماتی و سطح در زادگاه خود راهی #كربلا گردید و در بیست سالگی به اجتهاد دست یافت. از آن پس به تدریس همت گماشت و پس از ارتحال آیت اللَّه #سیدابوالحسن_اصفهانی، مرجعیت جمعی از شیعیان را به عهده گرفت. شرح بر عروةُالوثقی و حاشیه بر وسیلةُالنجاة از جمله آثار آیت اللَّه آل یاسین می باشند.
این فقیه عارف در ۷ ربیع الاول، سال 1370 هجری قمری، در ۷۳ سالگی ، در #کوفه از دنیا رحلت کردند و در #نجف_اشرف دفن شدند.
🌹@safarname40 🌹
#محمدرضا_آلیاسین
#نجف
۱ مهر ۱۴۰۲
🖤 #صلوات_خاصه امام حسن عسكري عليه السلام
▪️«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِيِّ الصَّادِقِ الْوَفِيِّ النُّورِ الْمُضِيءِ خَازِنِ عِلْمِكَ وَ الْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ وَ وَلِيِّ أَمْرِكَ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ الْهُدَاةِ الرَّاشِدِينَ وَ الْحُجَّةِ عَلَى أَهْلِ الدُّنْيَا فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيَائِكَ وَ حُجَجِكَ وَ أَوْلادِ رُسُلِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ»
🌹@safarname40 🌹
#امام_حسن_عسکری علیهالسلام
#سامراء
۱ مهر ۱۴۰۲