💛با #سفرنامههای_عرفانی آشنا شویم:
« سفرنامه سلوک » ترجمه رسالة الولایه
نوشته علامه طباطبایی رحمة الله علیه
ترجمه سیدعلی طباطبایی
این کتاب در بیان مقامات و مراحل «سیر و سلوک» عرفانی است. در این رساله ابتدا مراتب ولایت و تشکیکی بودن آن از دیدگاه «علامه طباطبایی» بیان شده و استدلالها و براهین عقلی مبتنی بر آن ارایه شده سپس مراحل و مراتب سیر و سلوک و تهذیب نفس براساس مساله ولایت تبیین گردیده است.
نگارنده معتقد است که ظواهر شرایع مختلف دارای اسرار و حقایقی است و شواهدی از آیات و روایات در این زمینه ذکر مینماید.
🌹@safarname40 🌹
#علامه_طباطبایی
#سفرنامه_سلوک
💚شب جمعه، شب زیارتی سیدالشهداء علیهالسلام 💚
کمترین ثواب زائر کربلا: أَنْ یُغْفَرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ
امام موسی بن جعفر علیه السلام فرمودند:
کمترین آنچه از ثواب که به زائر اباعبدالله علیه السلام کنار نهر فرات داده می شود آنگاه که حق و حرمت و ولایت او را بشناسد، این است که آنچه از گناهان پیش فرستاده و بعداً می فرستد (گناهان گذشته و آینده او) آمرزیده می شود.
(الکافی/ ج4/ص)
❤️صل الله علیک یا اباعبدالله❤️
🌷@safarname40🌷
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
#حرم
💚 با برکات و #آثار_صلوات آشنا شویم:
🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد 🌸
« آمرزش گناهان با صلوات »
حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) فرمودند :
هر کس هر روز از روي شوق و محبت به من #سه_مرتبه_صلوات بفرستد ، بر خدا لازم مي شود که گناهان او را بيامرزد ، در همان روز يا همان شب.
منبع : بحار الانوار- ج 94 – ص 69 – داستانهاي صلوات
🌷@safarname40🌷
#جمعه
#صلوات
💛با #سفرنامههای_سوریه آشنا شویم:
« شام ملیتا »
( روایتی از سفر به لبنان و سوریه )
در بهار ۱۳۹۷، حزبالله لبنان به مناسبت برخی مداحیهای دکتر میثم #مطیعی به زبان عربی و در حمایت از جریان مقاومت در #لبنان، که میان شیعیان و اهالی #جنوب این کشور نیز محبوبیت ویژهای دارد، از او دعوت کرد تا به همراه چند تن از شاعران همکارش با هدف برگزاری برخی دیدارهای فرهنگی و نیز انجام مقدمات لازم جهت همکاریهای بیشتر، سفری به #بیروت و نیز سفری به #دمشق ( زیارت حضرت #زینب سلام الله علیها) داشته باشد.
محمدرضا #وحیدزاده نیز کنار دکتر محمدمهدی #سیار، دکتر محسن #رضوانی و میلاد #عرفانپور بوده است. آنچه در کتاب #شام_ملیتا میخوانید روایت این نویسنده از این #سفر است.
🌷@safarname40🌷
#سفرنامه_لبنان
#سفرنامه_سوریه
💛با #سفرنامههای_علماء آشنا شویم:
« سفرنامه علامه جعفری »
(دلیل پیشرفته کشورهایی اروپایی+عکس دستنویس)
بخشی از #سفرنامه علامه محمدتقی جعفری به اروپا در زیر آمده است. که مربوط به تاریخ مهر و آبان ۱۳۵۵ خورشیدی است.
... طرف صبح حدود ساعت ۸ است که درباره مجموع مشاهدات اینجانب و دوستانی که سالها در #پاریس یا سایر کشورهای #اروپایی زندگی نموده و علاقه باطلاع درباره وضع روانی افراد داشته اند، مذاکره شروع شده، اینجانب چنین گفتم: بنا به مشاهدات عینی و نمودهای گوناگونی که بطور مستقیم یا غیر مستقیم از زندگانی مردم این سامان دیده یا شنیده میشود، این نتیجه را میتوان گرفت که در جوامع اروپایی، هر انسانی با دو بُعد یا دو رویه زندگی میکند: ۱ـ بُعد رو به اجتماع با مدیریت های مربوطه اش ۲ـ بُعد رو به خویشتن. ...
🌷@safarname40🌷
#سفرنامه_اروپا
#سفرنامه_علماء
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#اصفهان
(رفتن به زیارت علما: سفر آفاقی و أنفسی)
« موسوی اصفهانی » رحمة الله علیه
شهید آیت الله موسوی اصفهانی (۱۳۰۱ - ۱۳۴۸ ق) معروف به صاحب مکیال، فقیه، ادیب، خطیب و از مجتهدان شیعه در قرن چهاردهم هجری و از شاگردان سید ابوالقاسم دهکردی بود. او از شیفتگان و دلباختگان حضرت ولی عصر (عجلاللّهتعالیفرجه) بود و بنا بر آنچه در کتبش آورده تشرفاتی به محضر آن حضرت داشته است. کتاب «مکیال المکارم فی فوائد الدعاء للقائم» معروفترین اثر اوست.
🌹@safarname40 🌹
#آیتالله_موسوی_اصفهانی
#تخت_فولاد
💛با خاطرات #مهاجران_مسلمان آشنا شویم:
« تولد در کالیفرنیا »
نوشته هدی سادات حامی
این کتاب روایت زندگی ستوده یارمحمودی است که دست سرنوشت او را به #انگلیس میرساند و آنجا زندگی و تحصیل میکند. همانجاست که با فرهنگ دین آشنا میشود و درمییابد که زندگی با چاشنی و محوریت خدا میتواند انگیزهای صدچندان به او و دوستانش در گذر از روزهای سخت و دشوار دهد. راوی پس از این است که درمییابد میتواند با خدمت به خلق خدا، این مسیر جدید را با سرعت بیشتری طی کند و از پلههای کرامت انسانی سریعتر بالا روند.
🌹@safarname40 🌹
#هجرت
#انگلیس
💛 با #مزار_مشاهیر جهان اسلام آشنا شویم
#مصر
« شیخ محمد عبدُه »
شیخ محمد عبده (۱۲۶۶ - ۱۳۲۳ ق)، #فقیه، حقوق دان، اصلاحگر دینی، مفتی اسبق #مصر و از شاگردان #سیدجمالالدین #اسدآبادی است. وی نامورترین مرید سیدجمال بود، ولی ارج و آوازه او نزد اهل سنت از آن رو بلند است که نه تنها در #احیای_فکر_دینی و انطباق آن با مبانی عقلی کوشید، بلکه از تجددخواهی دینی برای اصلاح پارهای از وجوه زندگی #اجتماعی مصر بهره جست. «#تفسیرالمنار» و «شرح #نهجالبلاغه» از مهمترین آثار او ست.
در مقدمه شرح نهجالبلاغه گفته است: «در همهٔ مردم عربزبان، یک نفر نیست مگر آنکه معتقد است سخن علی (ع) بعد از قرآن و کلام نبوی، شریفترین و بلیغترین و پرمعنیترین و جامعترین سخنان است.»
🌹@safarname40 🌹
#محمد_عبده
#قاهره
💚شب جمعه، شب زیارتی سیدالشهداء علیهالسلام 💚
همسایگی با اهل البیت (علیهم السلام) یکی از هزاران پاداشهای اخروی زیارت سیدالشهداء علیهالسلام است.
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام قَالَ:
مَنْ أَرَادَ أَنْ یَکُونَ فِی جِوَارِ نَبِیِّهِ وَ جِوَارِ عَلِیٍّ وَ فَاطِمَةَ فَلَا یَدَعْ زِیَارَةَ الْحُسَیْنِ علیهالسلام
( وسائل الشیعه/ج14/ص425)
🌷@safarname40🌷
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
#حرم
💚 با برکات و #آثار_صلوات آشنا شویم:
🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد 🌸
« وجوب بهشت با صلوات »
در روایتی از پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) فرمودند: «هر کس در هر روز #هزار_صلوات بر من بفرستد، بهشت بر او واجب میشود.»
منبع: فضیلت صلوات ص 14
🌷@safarname40🌷
#جمعه
#صلوات
💛با #سفرنامههای_فلسطین آشنا شویم:
« سرزمین مقدس؛ سفری به فلسطین »
نویسنده: گی دولیل
مترجم: عاطفه احمدی
گی دولیل، کارتونیست مشهور کانادایی، یک سال همراه همسر و فرزندانش در #فلسطین زندگی کرده و دیدهها و شنیدههایش در این مدت را به تصویر کشیده است. دولیل در این کتاب مثل #سفرنامههای دیگرش، در پی ارائهی تفسیر و توضیحی جامع دربارهی شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور میزبانش نیست. روایت مصور او فقط گزارشی دقیق و پرجزئیات از مشاهدات شخصی دربارهی زندگی روزمره درون جامعهی ملتهب #فلسطین است که رسانهها معمولاً به آن نمیپردازند.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_مصور
#فلسطین
🖤 #صلوات_خاصه حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدّیقَةِ فاطِمَةَ الزَّکِیَّةِ حَبیبَةِ حَبیبِکَ وَنَبِیِّکَ وَاُمِّ اَحِبّآئِکَ وَاَصْفِیآئِکَ الَّتِى انْتَجَبْتَها وَفَضَّلْتَها وَاخْتَرْتَها عَلى نِسآءِ الْعالَمینَ
اللّهُمَّ کُنِ الطّالِبَ لَها مِمَّنْ ظَلَمَها وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّها وَکُنِ الثّائِرَ اَللّهُمَّ بِدَمِ اَوْلادِها
اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَها اُمَّ اَئِمَّةِ الْهُدى وَحَلیلَةَ صاحِبِ اللِّوآءِ وَالْکَریمَةَ عِنْدَ الْمَلاَءِ الاَْعْلى
فَصَلِّ عَلَیْها وَعَلى اُمِّها صَلوةً تُکْرِمُ بِها وَجْهَ اَبیها مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَتُقِرُّ بِها اَعْیُنَ ذُرِّیَّتِها وَاَبْلِغْهُمْ عَنّى فى هذِهِ السّاعَةِ اَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَالسَّلامِ.
🌹@safarname40 🌹
#حضرت_فاطمه سلام الله علیها
#فاطمیه
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#کاظمین
(رفتن به زیارت علما: سفر آفاقی و أنفسی)
«خواجه نصیرالدین طوسی» رحمة الله علیه
خواجه نصیرالدین (۵۹۷-۶۷۲ ق)، فیلسوف، متکلّم، منجّم و ریاضیدان بزرگ ایرانی شیعه در قرن هفتم هجری و بناکننده رصدخانه مراغه است. وی کتب و رسالههای علمی متعددی در موضوعات گوناگون به رشته تحریر درآورد که از آن جمله میتوان به تجرید الاعتقاد و اخلاق ناصری اشاره کرد. عالمان بزرگی همچون علامه حلی و قطبالدین شیرازی از شاگردان او هستند.
خواجه نصیرالدین وقتی که در بغداد حالش دگرگون شد و دید دارد از این نشئه به جوار الهی ارتحال می کند، وصیت کرد: «مرا از کنار امام هفتم، باب الحوائج الی الله، از این معقل و پناهگاه بیرون نبرید و در عتبه به خاک بسپارید و روی قبر من بنویسید: "و کلبُهم باسطٌ ذراعَیه بالوَصید"»(سوره کهف، ۱۸).
🌹@safarname40 🌹
#خواجه_نصیرالدین_طوسی
#حرم_کاظمین
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#اصفهان
(رفتن به زیارت علما: سفر آفاقی و أنفسی)
«حاج آقا رحیم ارباب» رحمة الله علیه
حاج آقا رحیم ارباب (۱۲۵۹ - ۱۳۵۵ش)، از فقیهان مقیم اصفهان. او شاگرد ملا محمد کاشی و جهانگیرخان قشقایی بود. رحیم ارباب در فقه و اصول، هیئت و ریاضی، فلسفه و کلام، و عرفان تحصیل کرده بود و از آخرین دانشوران مکتب فلسفی اصفهان بهشمار میرفت.
او همچون استاد خود میرزا جهانگیرخان قشقایی هیچ گاه معمم نشد و تنها در هنگام نماز، به دلیل استحباب، شالی را دور سر میبست و بعد از نماز آن را باز میکرد.
حاج آقارحیم ارباب، در جریان استقلال الجزایر در سال ۱۳۴۲ش، فتوایی برای کمک به مسلمانان و ملت الجزایر و علیه دولت فرانسه صادر کرد.
شهید مرتضی مطهری، حاج آقا رحیم ارباب را از علمای طراز اول در فقه و اصول و فلسفه و ادبیات عرب و قسمتی از ریاضیات قدیم دانسته است.
🌹@safarname40 🌹
#حاج_آقا_رحیم_ارباب
#تخت_فولاد
💛با #سفرنامههای_علماء آشنا شویم:
« به پیشواز خورشید غرب »
مرحوم استاد مصباح یزدی
این کتاب گزارشی تحلیلی از سفر استاد مصباح (ره) به #اسپانیا و چند کشور از منطقه #آمریکای_لاتین است.
عنوان برخی از سخنرانیهای ارایه شده در کتاب از این قرار است: نقش معرفت، ایمان و محبت در تکامل حقیقی انسان؛ عزت اسلامی؛ رهبری، وحدت و استقامت رمز پیروزی و سعادت؛ تحولات فلسفه اسلامی از آغاز تا عصر حاضر؛ تکلیف، مسئولیت و استقامت از دیدگاه اسلام؛ ...
🌷@safarname40🌷
#سفرنامه_آمریکای_لاتین
#سفرنامه_علماء
💚شب جمعه، شب زیارتی سیدالشهداء علیهالسلام 💚
محمد بن مسلم میگوید: از امام باقر و امام صادق (علیهماالسلام) شنیدم که خداوند در عوض شهادت سیدالشهدا (علیهالسلام) چند ویژگی به او داده است:
«إِنَّ اللَّهَ عَوَّضَ الْحُسَیْنَ (علیهالسلام) مِنْ قَتْلِهِ أَنَّ الْإِمَامَهَ مِنْ ذُرِّیَّتِهِ وَ الشِّفَاءَ فِی تُرْبَتِهِ وَ إِجَابَهَ الدُّعَاءِ عِنْدَ قَبْرِهِ وَ لَا تُعَدُّ أَیَّامُ زَائِرِیهِ جَائِیاً وَ رَاجِعاً مِنْ عُمُرِهِ.
همانا خداوند در ازای شهادت حسین (علیهالسلام) امامت را در نسلش و شفا را در خاکش و اجابت دعا نزد قبرش و ایام زیارت از ایام عمر زائرینش حساب نمیشود»
( وسائل الشیعه/ج۱۴/ص ۴۲۳)
🌷@safarname40🌷
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
#حرم
💚 با برکات و #آثار_صلوات آشنا شویم:
🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد 🌸
« برآورده شدن حاجات »
قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ:
مَنْ قالَ ثَلاثَ مَرّاتٍ: ألّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ قَضَی اللهُ حاجَتَه
پیامبر گرامی اسلام صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَ آلِهِ فرمودند:
هر کسی که سه مرتبه بگوید ألّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ خدای متعال حاجت او را برآورده میکند.
🌷@safarname40🌷
#جمعه
#صلوات
💛با #سفرنامههای_عرفانی آشنا شویم:
« داستان مرغان » ترجمه رسالة الطیر
نوشته خواجه احمد غزالی
ترجمه نصرالله پورجوادی
بهره گیری از داستان #سفر مرغان به سوی سیمرغ، در بیان رمزی و تمثیلی #سیر_و_سلوک #معنوی یکی از موضوعات مورد توجه عرفای قرون پنجم و ششم هجری است که از قرن پنجم به تدریج به تکمیل و ذکر نکات عرفانی داستان پرداختند.
🌹@safarname40 🌹
#خواجه_غزالی
#سفرنامه_سلوک
💛با #سفرنامههای_فلسطین آشنا شویم:
« در جستجوی فاطیما »
نویسنده: غاده کرمی
مترجم: فروخ کاخ ساز
کتاب «در جستوجوی فاطیما» زندگینامه خودنگاشت «غاده» است. وی در این کتاب به واقعیتهای موجود در زمان کودکیاش و همچنین بزرگ شدنش میان یهودیان مستقر در #لندن را به تصویر میکشد.
او در خصوص آنچه پس از اشغال #فلسطین در اسرائیل رخ داده، توصیفات زیادی ارائه نمیکند، چرا که از شرایط سختی که همسالانش پس از حمله اسرائیل به #فلسطین رنج بردهاند، تا حدودی دور بوده اما گذر زمان در روح وی تأثیراتی منفی داشته است. وی در این کتاب بهنوعی به توصیف بحران موجود در #خاورمیانه که اسرائیل آن را به وجود آورد، میپردازد.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_فلسطین
#انگلیس
💛با #سفرنامههای_حج آشنا شویم:
« برهوت زیبا »
نوشته محمدحسین شمشیرگرزاده
شمشیرگرزاده در اینکتاب تلاش جمعی از مشتاقان #حج_تمتع را با همه فراز و فرودهایش به تصویر کشیده است. نویسنده در اینسفرنامه بهجز اعمال #حج، زوایای زندگی یک جمع از زائران در ۴۰ روز سفر را هم روایت کرده است.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_حج
#برهوت_زیبا
💛با #رمان_سفرهای_مذهبی آشنا شویم:
« صلیب سلمان »
حسین قربانزاده خیاوی
«صلیب سلمان» روایتگر زندگی نوجوانی به نام سلمان است که از پدری #آلمان ی و مادری اهل جنوب #ایران که تمام خانوادهاش را در #جنگ از دست داده به دنیا آمده است. سلمان سالها در کنار اویس یکی از فرماندهان بزرگ جنگ که جانباز هم هست در روستایی نزدیک به قله ساوالان باغداری میکند. اویس شیفته پیامبر است. با مرگ پدر و مادر، سلمان ناگزیر به آلمان میرود تا با عمویش زندگی کند.
🌹@safarname40 🌹
#رمان_سفر
#رمان_مذهبی
💛با #سفرنامههای_عکس_مقاومت آشنا شویم:
« عکاسان جنگ »
سعید صادقی
کتاب عکاسان جنگ (1367-1359) ) دربردارنده مجموعه ای از تصاویر مربوط به جنگ ایران و عراق است که طی سال های 1359 تا 1367 از دریچه دوربین سعید صادقی به ثبت رسیده اند؛ عکس های موجود که با پاره ای از توضیحات کوتاه همراه اند تنها گوشه ای از واقعیات مربوط به جنگ را به نمایش گذاشته اند. این اثر را نشر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به چاپ رسانده است.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_عکس
#دفاع_مقدس
💚شب جمعه، شب زیارتی سیدالشهداء علیهالسلام 💚
امام موسی بنجعفر (علیهالسلام) فرمودند: کمترین آنچه از ثواب که به زائر اباعبدالله (علیهالسلام) کنار نهر فرات داده میشود آنگاه که حق و حرمت و ولایت او را بشناسد، این است که آنچه از گناهان پیش فرستاده و بعداً میفرستد (گناهان گذشته و آینده او) آمرزیده میشود.
(الکافی/ ج4/ص582)
🌷@safarname40🌷
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
#حرم
💛با #سفرنامههای_حج آشنا شویم:
« از این خانه به آن خانه »
نوشته یحیی یثربی
در بخشی از این #سفرنامه میخوانیم: «حرم برایم ناآشنا است. آن مسجد باشکوه را دور می زنم، اما نمی توانم این همه زرق و برق را به آن عزیزی که تا زنده بود، بردهوار زندگی میکرد ربط دهم. دلم میخواست جلوهای از زندگی ساده آن خاکنشین ملکوتی را در پیش چشم داشته باشم. نمایی از خاک گلین! حجرات مفروش با ماسه! تکه ای از آن گلیم با حصیر خشنی که بر بدن او جا میانداخت! آه که چقدر دلم برای محمد تنگ است.»
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_حج
#از_این_خانه_به_آن_خانه
💛با #سفرنامههای_علماء آشنا شویم:
« أحسن التقاسيم في معرفة الأقاليم»
نام کتابى مشهور در #سفرنامه و جغرافيا، به زبان عربى تأليف شمسالدين مقدسى (قرن ۴ ه.ق)، #سفرنامهنویس و #جغرافیدان مشهور فلسطینی.
مقدسی در تألیف کتاب، در درجه اول به تجربیات خود و سوابق شاهدان عینی تکیه کرده است. همچنین منبع اطلاعاتی او از افراد مورد اعتماد و مطالب موجود در آرشیوها و کتابخانه ها بوده. به همین دلیل، «احسن التقاسیم» منبع مهمی درباره #وقایع_تاریخی آن دوران است.
اثر مقدسی حاوی اطلاعاتی در باره #سبک_زندگی، پوشش، آداب و رسوم، خرافات #جوامع_محلی است، برای مورخان دینی اطلاعات مربوط به عقاید و درگیریهای #فرقهها، آن گونه که در این کتاب آمده، در هیچ منبع دیگری ذکر نشده است و از اهمیت بالایی برخوردار است.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_کهن
#احسن_التقاسیم