31.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻ترجمه و بیان مفاهیم صفحه ۹۹ قرآن
سوره نساء جزء ۵
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
🔻نکته تفسیری صفحه ۹۹ 🌷
پاداش دنیا و آخرت:
تاریخ زندگی بشر، سرگذشت افراد زیادی را حکایت می کند که از ترس از دست دادن مال و ثروت و منافع مادی یا مقام و شهرتشان، دعوت پیامبران را نمی پذیرفتند؛ زیرا باور آنان این بود که آنچه به دست آورده اند، نتیجه ی زحمت خودشان بوده و بس؛ و خدایی که پیامبران از او سخن می گویند، نمی تواند زندگی دنیایی آنان را آباد کند. به همین سبب، هنگامی که حضرت موسی علیه السلام به قارونِ ثروتمند دستور داد که زکات مالش را بپردازد، او در پاسخ گفت: «من این اموال را فقط با علم و دانشی که داشتم، به دست آوردم، و خدا آنها را به من نداده که بخواهم به دستور او انفاقش کنم.»[1] خداوند در این آیات، بر این اعتقاد غلط خط بطلان می کشد و می فرماید که پاداش و بهره ی دنیا و آخرت، فقط نزد اوست و برای داشتن زندگی خوب و مناسب در هر دو جهان باید از دستورهای او پیروی کرد.
در اینجا ممکن است این سؤال طرح شود که چرا برخی از افراد بی ایمان، در رفاه و ثروت فراوانی زندگی می کنند و بعضی از مؤمنان، زندگی دشواری دارند. پاسخ سؤال این است که «داشتن ثروت و رفاه»، با «داشتن زندگی خوب» متفاوت است. به فرموده ی قرآن، داشتن مال و ثروت یا نداشتن آن، دو روی یک سکّه است و هدف خدا از قرار دادن این دو نوع زندگی متفاوت برای بندگانش، آزمایش آنهاست؛ ولی زندگی خوب این است که انسان در تمام لحظات عمر خود، از فرمان آفریدگار خود اطاعت کند و در پی به دست آوردن خشنودی او باشد. قرآن، زندگی اینگونه را «حیات طیبه» می نامد؛ یعنی زندگی همراه با آرامش، امنیت و رفاه که خدا به بندگان باایمان و صالحش عنایت میکند (برگرفته از آیه ی 97 سوره ی نحل). در این حالت اگرچه انسان برای بهتر شدن زندگی اش تلاش می کند، سعادت دنیا و آخرتش را به دست خدا می داند، و نه به دست خودش؛ مانند حضرت علی علیه السلام که اگرچه همواره با جدّیت و تلاش زندگی می کرد، در عین حال به خدا عرض می کرد: «زیاد و کم شدن روزی من و سود و زیانم، تنها به دست توست، و نه به دست دیگران.»[2] همان پیشوای بزرگ در این باره به زیبایی فرموده است: «ای بندگان خدا، بدانید که پرهیزکاران، هم نعمتهای زودگذر دنیا را گرفتند و هم نعمتهای جاودانهی آخرت را. آنان در استفاده از نعمتهای دنیا، با دنیاداران مشارکت کردند؛ ولی دنیاداران در بهره بردن از نعمتهای آخرت، با ایشان شریک نشدند. پرهیزکاران به مناسب ترین شکل در دنیا اقامت کردند و به مناسب ترین شکل از غذاهای آن خوردند و از لذّت هایی که ثروتمندان بی ایمان نیز داشتند، بهره بردند. سپس با توشه ای که آنان را به بهشت می رساند و با سود فراوان از عبادتهایشان از دنیا رفتند [و به بهشت رسیدند].» [3]
[1] - اقتباس از آیه 78 سورة قصص
[2] - بخشی از مناجات شعبانیه. مفاتیحالجنان
[3] - نهج البلاغه، نامة 27
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
✔️هنيئاً لک يا هنية...
#اسماعیل_هنیه
#القدس_لنا
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
🏴
زندگی #تجارت است.
🥀معاملۀ با #خداوند_متعال
✔️سه آيه پيرامون معامله با خداوند متعال در #قرآن_كريم وجود دارد،كه مقايسۀ اين سه آيه با هم خالى از لطف نيست.
1⃣ در آيۀ 111 سورۀ توبه مىخوانيم:
♦️إِنَّ اللّٰهَ اشْتَرىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوٰالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ يُقٰاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّٰهِ فَيَقْتُلُونَ وَ يُقْتَلُونَ وَعْداً عَلَيْهِ حَقًّا فِي التَّوْرٰاةِ وَ الْإِنْجِيلِ وَ الْقُرْآنِ وَ مَنْ أَوْفىٰ بِعَهْدِهِ مِنَ اللّٰهِ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَيْعِكُمُ الَّذِي بٰايَعْتُمْ بِهِ وَ ذٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ
♦️خداوند از مؤمنان جانها و اموالشان را خريدارى كرده،كه (در برابرش) بهشت براى آنها باشد؛(به اين گونه كه:) در راه خدا پيكار مىكنند،مىكشند و كشته مىشوند؛اين وعدۀ حقّى است بر او،كه در تورات و انجيل و قرآن ذكر فرموده؛ و چه كسى از خدا به عهدش وفادارتر است؟! اكنون بشارت باد بر شما،به دادوستدى كه با خدا كردهايد؛و اين است آن پيروزى بزرگ!
🔰📣در اين معاملۀ بزرگ،خريدار خداوند متعال،و فروشنده بندگان مؤمن و مجاهد،و كالاى مورد معامله جان مؤمنان،و قيمت و ثمن معامله بهشت برين،و سند اين معاملۀ جالب و با ارزش در سه كتاب آسمانى معتبر (قرآن و انجيل و تورات) به ثبت رسيده است.
✔️اين معامله آنقدر #بابركت است كه خداوند از آن به «#پيروزى-بزرگ» ياد مىكند و به فروشندگان تبريك و تهنيت مىگويد!
🔰و حقيقتاً چنين معاملهاى بزرگ است؛زيرا خريدار،جنسى را كه متعلّق به خود اوست به بالاترين قيمتها از فروشنده مىخرد! آيا چنين معاملهاى،«پيروزى بزرگ» محسوب نمىشود،و تبريك و تهنيت ندارد؟! ⁉️
2⃣خداوند متعال در آيات 10 تا 13 سورۀ صف به معاملۀ ديگرى،كه با بندگانش نموده،اشاره مىكند،در اين آيات چهارگانه مىخوانيم:
♦️يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلىٰ تِجٰارَةٍ تُنْجِيكُمْ مِنْ عَذٰابٍ أَلِيمٍ* تُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَ رَسُولِهِ وَ تُجٰاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللّٰهِ بِأَمْوٰالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ ذٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ* يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَ يُدْخِلْكُمْ جَنّٰاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهٰارُ وَ مَسٰاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنّٰاتِ عَدْنٍ ذٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ* وَ أُخْرىٰ تُحِبُّونَهٰا نَصْرٌ مِنَ اللّٰهِ وَ فَتْحٌ قَرِيبٌ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ
♦️اى كسانى كه ايمان آوردهايد! آيا شما را به تجارتى راهنمايى كنم كه شما را از عذاب دردناك رهايى مىبخشد؟! به خدا و رسولش ايمان بياوريد و با اموال و جانهايتان در راه خدا جهاد كنيد؛اين براى شما (از هر چيز) بهتر است اگربدانيد! (اگر چنين كنيد) گناهانتان را مىبخشد و شما را در باغهايى از بهشت داخل مىكند كه نهرها از زير درختانش جارى است و در مسكنهاى پاكيزه در بهشت جاويدان جاى مىدهد؛و اين پيروزى عظيم است! و (نعمت) ديگرى كه آن را دوست داريد به شما مىبخشد،و آن يارىِ خداوند و پيروزى نزديك است؛ و مؤمنان را (به اين پيروزى بزرگ) بشارت ده!
🔰📣در اين معاملۀ پرسود نيز فروشنده مؤمنان،و خريدار خداوند مهربان،و متاع و كالاى مورد معامله جان انسانهاى با ايمان،و قيمت و ثمن معامله آمرزش گناهان، رفتن به بهشت،مسكنهاى پاكيزۀ بهشتى،پيروزى نزديك و يارى خداوند (فتح مكّه) مىباشد.
✔️خداوند متعال از اين معاملۀ بزرگ نيز به #پيروزى_عظيم تعبير كرده است و آن را به خريداران با سعادت تبريك و تهنيت گفته است.
3⃣آيۀ 207 سورۀ بقره(آیه #لیله_المبیت)
♦️وَ مِنَ النّٰاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغٰاءَ مَرْضٰاتِ اللّٰهِ وَ اللّٰهُ رَؤُفٌ بِالْعِبٰادِ
♦️بعضى از مردم (با ايمان و فداكار،همچون على عليه السلام در«ليلة المبيت»به هنگام خفتن در جايگاه پيغمبر صلى الله عليه و آله) جان خود را به خاطر خشنودى خدا مىفروشند؛و خداوند نسبت به بندگان مهربان است...
🔰📣و همانطور كه گفتيم خريدار در اين معامله نيز خداوند و فروشنده على بن أبي طالب عليه السلام و كالاى مورد معامله جان على عليه السلام و بها و ثمن معامله #رضايت و #خشنودى خداوند متعال مىباشد.
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت زیبای قرآن کریم با صدای شهید #اسماعیل_هنیه/ آیه شریفه #شهادت(سوره مبارکه آل عمران)
🔘وَلَا تَحۡسَبَنَّ ٱلَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ أَمۡوَٰتَۢاۚ بَلۡ أَحۡيَآءٌ عِندَ رَبِّهِمۡ يُرۡزَقُونَ 169
🔘فَرِحِينَ بِمَآ ءَاتَىٰهُمُ ٱللَّهُ مِن فَضۡلِهِۦ وَيَسۡتَبۡشِرُونَ بِٱلَّذِينَ لَمۡ يَلۡحَقُواْ بِهِم مِّنۡ خَلۡفِهِمۡ أَلَّا خَوۡفٌ عَلَيۡهِمۡ وَلَا هُمۡ يَحۡزَنُونَ 170
منابع فلسطینی امروز در پی شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، تصاویری از لحظه قرائت آیه شریفه شهادت در حین اقامه نماز منتشر کردند.
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه ۱۰۰ قرآن
سوره نساء جزء ۵
استاد شهریار پرهیزگار
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
32.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه وتفسیر صفحه ۱۰۰ قرآن
سوره نساء جزء ۵
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
عجب موهبتی است این قرآن و ما از آن غافل....
روزی یک صفحه را جدی بگیریم و به دیگران هم توصیه کنیم...
دعوت به خیر کنیم....
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
نکته تفسیری صفحه ۱۰۰:
شرکت در مجلس گناه، ممنوع!:
خداوند در آیه ی 68 سوره ی انعام به پیامبر و مسلمانان چنین دستور داد: «هرگاه کسانی را دیدی که آیات ما را به مسخره می گیرند، از آنان روی گردان تا سخن دیگری بگویند.» پس از این دستور، برخی از مسلمانان ظاهری که ایمان حقیقی نداشتند، در مجالس یهودیان مدینه شرکت می کردند و به یاوهگوییهای آنان در مورد قرآن و پیامبر(ص)گوش میکردند. خداوند در این آیه ـ که بعد از آیه ی 68 سوره ی انعام نازل شده ـ دوباره بر آن دستور تأکید کرده و چنین افرادی را سرزنش نموده است. بر اساس این آیات، حضور در مجالسی که آیات و دستورهای خدا مسخره می شود، ممنوع است و گناه شرکت در چنین مجالسی، مانند گناه کسانیست که آیات خدا را مسخره می کنند.
در همه ی زمانها، افراد لاابالی و بی ایمانی بوده و هستند که بدون ترس از خدا و مجازات هایش، سخنان و نشانه های او را به باد مسخره می گیرند و بدین وسیله سعی می کنند دین خدا را در چشمان مردم کوچک کنند. به فرموده ی قرآن، اگر ما نتوانیم با این افراد مقابله کنیم، وظیفه داریم که از کنار آنان برخیزیم و به سخنان کفرآمیزشان گوش نکنیم. امام صادق علیه السلام در این باره فرموده است: «برای انسان باایمان شایسته نیست که در مجلسی حاضر شود که نافرمانی خدا در آن صورت می گیرد و او نمی تواند آن را تغییر دهد.»[1] در روایت دیگری از همان امام می خوانیم: «منظور از این دستور این است که اگر شنیدی کسی حق را انکار می کند و آن را دروغ می شمرد و سخنان ناروا در مورد امامان می گوید، از کنار او برخیزی و با او ننشینی؛ هر که می خواهد باشد.»[2] همچنین پیشوایان معصوم، ما را از حضور در مجلسی که در آن از فرد باایمانی غیبت می شود، نهی کرده اند.[3] بر اساس فرمایش امامان، در چنین مجالسی، شیاطین حضور می یابند و لعنت خدا بر اهل آن مجلس نازل می شود. پس اگر کسی نمیتواند آن را ترک کند، وظیفه دارد دستکم در دل خود از سخنان پلید و آلودهای که در آن محفل گفته می شود، بیزاری بجوید و در قلب خود آن مطالب زشت را انکار کند[4]. ترک مجلس گناه، دو اثر مهم دارد: 1ـ انسان مؤمن را از آلودگی به گناهان دور می کند؛ 2ـ کسانی را که مشغول گناه هستند، متوجّه خطا و اشتباهشان می کند؛ چرا که حضور در مجلس گناهکاران، به معنای تأیید کارهای ایشان و تشویق آنان به ادامه ی گناه است، و ترک آن، نوعی اعلام نارضایتی از اعمال و گفتارشان است.
[1] - کنزالدقائق، ج 4، ص 352
[2] - تفسیر عیاشی، ج 1، ص 282
[3] - تفسیر قمی، ج 1، ص 204
[4] - کنزالدقائق، ج 4، ص 351
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
☄آیا می شود با ارواح ارتباط برقرار کرد؟
✅ طبق آیات و احادیث فراوان این حقیقت به اثبات رسیده است که میتوان با ارواح ارتباط برقرار نمود و ارواح نیز میتوانند با افراد صحبت کنند، همان طور که رسول خدا(ص) با کشته شدگان قریش (که آنها را در چاه بدر انداختند) صحبت کرد و به آنها فرمود: "شما چه بد همسایگانی برای رسول خدا بودید..."
📚 بحارالانوار، ج
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
🌿بخوانید وتامل کنید👆👆
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری_قرآن
💠 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْناکُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لا بَيْعٌ فيهِ وَ لا خُلَّةٌ وَ لا شَفاعَةٌ وَ الْکافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ
ای کسانی که ایمان آوردهاید، از آنچه به شما روزی دادهایم انفاق کنید، پیش از آنکه روزی فرا رسد که در آن نه داد و ستدی است و نه دوستی و نه شفاعتی و کافران خود ستمکارانند.
بقره/۲۵۴
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
وقتی همه چیز تیره
و تار به نظر می رسه،
خدا رو با این اسم
صدا کن: " یا نور کل نور"....
امیدوارم دلتون همین روزا با یه خبر خوب روشن شه
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
28.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلام تلخ ،ولی صادقانه را بپذیر....
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
الحُبّ دُعاء
وَ قَلبي بِالدُعاء یَرعاك...
«عشق، دعاست
و قلبم بوسیله دعا از تو مراقبت میکند...»
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
سفرنامه
❓❓این تصویر چه پیامی قرآنی رو قراره در دل خودش بگونجونه ؟؟
#نساء / آیه ۸۶
🔹وَ إِذَا حُیِّیتُم بِتَحِیَّةٍ فَحَیُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَآ أَوْرُدُّوهَا
🔸هرگاه به شما تحیّت گویند،پاسخ آن را بهتر از آن بدهید،یا (لااقل) به همان گونه پاسخ گویید
🍃امام علی علیه السلام:
چون تو را درود گفتند،در پاسخ،درودی بهتر گوی
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
در این صبح زیبا🕊🌹
از خداوند میخواهم🕊🌹
آنچه را شایسته ی توست بدهد🕊🌹
نه آنچه را که🕊🌹
آرزویت هست !!🕊🌹
🌺صبـحتـون بخیر 🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه ۱۰۱ قرآن
سوره نساء جزء ۵
استاد شهریار پرهیزگار
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
18.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه وتفسیر صفحه ۱۰۱ قرآن
سوره نساء جزء ۵
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
نکته تفسیری صفحه ۱۰۱:
نیرنگ با خدا!:
این آیه و آیه ی بعد، در باره ی منافقان سخن می گوید و با بیان چند ویژگی از ویژگیهای زشت آنان، به مسلمانان کمک می کند که ایشان را بهتر و راحت تر بشناسند. منافقان، کسانی هستند که به ظاهر به خدا ایمان دارند؛ ولی در حقیقت کافرند و به ایمان تظاهر می کنند. البته این زنگ خطری برای همه ی افراد باایمان نیز هست که مبادا این ویژگی ها در آنان هم وجود داشته باشد. بر اساس این آیه، یکی از صفات منافقان، «ریا و خودنمایی» است. منافقان مانند مسلمانان دیگر، عبادتهایی انجام می دهند: نماز می گزارند، به حج میروند و حتّی شاید جهاد هم بکنند؛ امّا هیچیک از این کارهایشان برای فرمانبرداری از خدا و خشنود کردن او نیست؛ بلکه برای ادامهی زندگی در میان مسلمانان و بهره بردن از امکانات جامعه ی اسلامی است. حتّی ممکن است ظاهر عبادت هایشان زیبا و فریبنده باشد؛ ولی باطن آن، مانند میوه ای ست که از درون فاسد شده و از بیرون سالم به نظر میرسد. در روایتی از امام صادق علیه می خوانیم: «با کارها [وعبادت هایت] برای کسی[از مخلوقاتِ ناتوان خدا] که نه می تواند زنده کند و نه بمیراند و نه به تو سودی برساند، ریا، مکن. ریا درختیست که میوهی آن، فقط شرک مخفی است و ریشهاش نفاق است. در روز قیامت، [از سوی خدا] به ریاکار گفته میشود که پاداش کارهایت را از همان کسی بگیر که با من شریکش قرار دادی. بنابراین دقّت کن که چه کسی را عبادت می کنی و می خوانی، به چه کسی امید داری و از چه کسی می ترسی. و بدان که تو نمی توانی چیزی از باطنت را از خدا مخفی کنی؛ که اگر چنین فکری کنی، خودت را فریب داده ای [نه خدا را]. خدا [در آیهی 9 سورهی بقره] میفرماید: [منافقان] می خواهند خدا و افراد باایمان را بفریبند؛ در حالی که فقط خودشان را می فریبند و نمی فهمند.»[1]
یکی دیگر از نشانه های منافقان، کسالت و خستگی در خواندن نماز است. آنان در پیشگاه پروردگار جهان با بی حالی و کسالت می ایستند و در عباداتشان نشاط ندارند. از پیامبر گرامی ما نقل شده است: «نماز منافق اینگونه است که می نشیند و به خورشید چشم می دوزد تا ببیند کی غروب می کند. در آن موقع برمی خیزد و سر خود را مانند کلاغ چهار مرتبه به زمین میزند.»[2] در مقابل این شیوه ی ناپسند، مؤمنان حقیقی به عبادت عشق می ورزند و با نشاط کامل به آن مشغول می شوند و در هنگام نماز، سرزنده و سرحالاند. پیامبر خدا در این باره فرموده است: «برترین مردم، کسیست که به عبادت عشق بورزد و آن را [مانند دوستی عزیز] در آغوش کشد و با قلبش آن را دوست داشته و با بدنش بدان مشغول باشد.»[3]
[1] - مصباح الشریعة، ترجمة مصطفوی، ناشر: انجمن اسلامی حکمت و فلسفة ایران، سال 1360 ش
[2] - المیزان فی تفسیر القرآن، ج 5، ص121
[3] - الکافی، ج 2، ص 83
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
پیامی از سوی خدا به بنده های دلشکسته
عااااالی 👌
حتما ببینید
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
🌱 یک آیه 🕊
💞 به #رحمت خدا #امید دارند
و خدا بسیار #آمرزنده و #مهربان است
#خدای_مهربانم ☺️
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»🥀
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
سفرنامه
❓❓این تصویر چه پیامی قرآنی رو قراره در دل خودش بگونجونه ؟؟
#بقره/ آیه ۱۳۸
🔹صِبْغَةَ ٱللّٰهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ ٱللّٰهِ صِبْغَةً
🔸رنگ خدایی (بگیرید) و چه کسی رنگش نیکوتر از رنگ خداست؟
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313