فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله سید احمد خوانساری
آیت اللهی که حجت الاسلام واقعی بود
✅دیدار باعالمان عامل
استاد رضا استادی میگوید:
مرحوم آیتالله سید احمد خوانساری به علما و فقهای معاصر خود احترام میکرد و گاهی افراد را برای تقلید به برخی از آنها ارجاع میداد
آن مرحوم علاوه بر اینکه از غیبت و نکوهش دیگران اجتناب مینمود، در درس هنگامی که نام راویانی که نقص جسمی یا نقص دیگری داشتند مطرح میشد، ایشان نام آنها را بدون آن عیب و نقص ذکر میکرد.
به نماز جماعت اهمیت فوق العاده میداد؛ حتی صبحها که آمدن از منزل تا مسجد مشکل بود، مدتها برای اقامه جماعت پیاده به مسجد میآمد.
در رعایت تقوا و عدالت به حدی بود که برخی میگفتند آقای خوانساری در حد معصوم است. البته این قبیل مبالغهها شاید حُسنی نداشته باشد.
بر زبان خود کاملاً مسلط بود. بیهوده سخن نمیکرد، مگر در موارد لازم و سودمند و پس از استماع سخن دیگران اگر لازم نمیدید چیزی نمیگفت. در حضور او اگر عالم دیگری بود و سوالی مطرح میشد، سکوت میکرد تا آن عالم پاسخ دهد و گاهی سکوت او در برابر سخن برخی از دولتیها که از وی چیزی میخواستند به معنی مخالفت با آن خواستهها بود.
ایشان نام آنها را بدون آن عیب و نقص ذکر میکرد.
🔷به نماز جماعت اهمیت فوق العاده میداد؛ حتی صبحها که آمدن از منزل تا مسجد مشکل بود، مدتها برای اقامه جماعت پیاده به مسجد میآمد.
🔷در رعایت تقوا و عدالت به حدی بود که برخی میگفتند آقای خوانساری در حد معصوم است. البته این قبیل مبالغهها شاید حُسنی نداشته باشد.
🔷بر زبان خود کاملاً مسلط بود. بیهوده سخن نمیکرد، مگر در موارد لازم و سودمند و پس از استماع سخن دیگران اگر لازم نمیدید چیزی نمیگفت. در حضور او اگر عالم دیگری بود و سوالی مطرح میشد، سکوت میکرد تا آن عالم پاسخ دهد
🔷سفارش کرده بود به او «آیتالله العظمی» نگویند
در تواضع انصافاً نمونهای کم نظیر بود. در حضور مردم دو زانو بدون اینکه به دیوار یا پشتی تکیه بدهد، مینشست. به واردین احترام و جلوی پای آنان به خصوص در مجلس روضه که در خانه بود، برمیخاست. گاهی پاسخ به سؤال را از کتابی که پاسخ آن سؤال را داشت، میخواند و یا به سؤال کننده آدرس آن کتاب را میداد. به جای اینکه بگوید نظر ما این است گاهی مثلاً میفرمود: علامه حلی رحمت الله علیه چنین گفته است. مخصوصاً سفارش کرده بود که به او آیتالله نگویند. در کتاب جامع المدارک، عبارت «یمکن ان یقال» زیاد دیده میشود که در مواردی نظر خود اوست؛ اما نگفته «نحن نقول» و امثال آن.
🔷آیتالله خوانساری هیچگاه از کلمه من استفاده نمیفرمود و کسی از ایشان نشنیده و حتّی هنگام پاسخ به شخصی که نظر فقهی ایشان را استفسار مینمود، در پاسخ نمیفرمودند نظر من چنین است، بلکه معمولاً نظر فقهی یکی از بزرگانی را که با او هم نظر بود بیان میفرمودند مثلاً شیخ انصاری یا مثلاً صاحب جواهر چنین میفرمایند.
آن مرجع بزرگوار در اوج عظمت اجتماعی که داشت، یکّه و تنها و با پای پیاده مسیر منزل تا مسجد حاج سیّد عزیزالله را بدون داشتن همراهی یا پیش رو و پس رویی به آرامی و با متانت طیّ میفرمود و تا به خاطر دارم هیچگاه اتومبیل شخصی نداشت و در منزل نیز خدمتکاری به کار نگرفته بود و در هنگام داشتن میهمان غالباً مرحوم آقای حاج آقا مسعود، داماد ایشان که مسئول امور مالی ایشان بود، چای میآورد. معظم له در اوج مرجعیت خود نه دفتری داشت و نه پرسنلی.
🔷مرحوم حاج آقا جعفر نقل میکرد: «من دیدم از اتاق ایشان صدای حرف زدن میآید. با خودم گفتم من که در را به روی کسی باز نکردم. آقا با چه کسی حرف میزند؟ آرام اجازه گرفتم و در اتاق را باز کردم و وارد شدم. دیدم کسی نیست. گفت: آقا با چه کسی صحبت میکردید؟ فرمود: ملک الموت آمده بود. گفتم میخواهی مرا ببری؟ گفت: نه. من به عیادت آمدم. فردا نوبت شما است و من فردا میآیم.» خانواده ایشان نقل میکنند طبق تسبیحی که دستش بود، دوازده هزار بار ذکر لاالهالاالله را گفت و به رحمت خدا رفت.
از مرحوم آیة الله آقای حاج سیّد احمد خوانساری نقل شده است كه:
در سالهای دورتر بیماری وبا به ایران و خوانسار آمده بود. بدین دلیل در شهرستان خوانسار و در اكثر خانه ها یك نفر یا بیشتر از دنیا رفتند؛ مگر خانه هایی كه در هر روز این آیات مباركات را بعد از نماز صبح میخواندند كه به آنها هیچ صدمه ای وارد نشد!
🌙بسمِ اللهِ الرّحمنِ الرَّحیمِ
🔵قلْ لَنْ یصِیبَنَا إِلَّا مَا كتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا ۚ وَعَلَی اللَّهِ فَلْیتَوَكلِ الْمُؤْمِنُونَ
(آیه 51 سوره توبه)
🔵وإِنْ یمْسَسْك اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا كاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ ۖ وَإِنْ یرِدْك بِخَیرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ ۚ یصِیبُ بِهِ مَنْ یشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ ۚ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ.
(آیه 107 سوره یونس)
🔵ومَا مِنْ دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ إِلَّا عَلَی اللَّهِ رِزْقُهَا وَیعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا ۚ كلٌّ فِی كتَابٍ مُبِینٍ.
(آیه 6 سوره هود)
🔵وكأَینْ مِنْ دَابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ یرْزُقُهَا وَإِیاكمْ ۚ وَهُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
(آیه 60 سوره عنكبوت)
🔵ما یفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلَا مُمْسِك لَهَا ۖ وَمَا یمْسِك فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ ۚ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَكیمُ.
(آیه 2 سوره فاطر)
🔵قلْ أَفَرَأَیتُمْ مَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِی اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ كاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِكاتُ رَحْمَتِهِ ۚ قُلْ حَسْبِی اللَّهُ ۖ عَلَیهِ یتَوَكلُ الْمُتَوَكلُونَ.
(آیه 38 سوره زمر)
🔵حسْبِی اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ ۖ عَلَیهِ تَوَكلْتُ ۖ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ.
(آیه 129 سوره توبه)
منبع: بحار الانوار جلد 83. صفحه: 337
👌لازم به ذكر است در میان بستگان و فرزندان مرحوم آیت الله خوانساری، این آیات مباركه به هفت آیه معروف است.
و این مرجع بزرگ عالم تشیع، به جهت اهمیت و مجرب بودن این دعای شریف، از مرحوم شیخ احمد زنجانی خطاط درخواست نموده بودند كه این آیات را بنویسند، و آن را بین فرزندان و اقارب توزیع كرده بودند.
✅سلام علیکم
معرفی یک سایت روایی ؛
Alvahy.com
🔷روی هر سوره اي از قران که کلیک کنید ، ذیل هر آیه روایات را همراه با ترجمه می آورد.
اين سایت در واقع همان
"کتاب ۱۸ جلدی تفسیر اهلبیت علیهم السلام" است .
تالیف ؛ آقای علی رضا برازش
چاپ انتشارات امیرکبیر است که بعلت کمبود کاغذ دیگر تجدید چاپ نشد و به منظور استفاده عموم به شکل رایگان در فضای مجازی قرار گرفته است.
لازم است ذکر شود این کتاب در زمان انتشار خود یعنی در سال ۱۳۹۴ به مبلغ ششصد هزار تومان قیمت خورده است و شما می توانید با مراجعه به آدرس فوق به شکل رایگان و بسیار ساده تر وکامل تر از نسخه چاپی از آن استفاده کنید و فیش برداری فرمایید و فیش های تحقیقاتی خود را در کامپیوتر خود ذخیره کنید.
جناب آقای برازش تلاش کرده اند در ذیل هر آیه تمام روایات مربوط به آن آیه را گردآوری کنند و نکته جالب توجه در این تلاش این است که فقط به روایاتی که به طور صریح در آن آیه مورد بحث ذکر شده اکتفا نکرده اند و روایاتی که مفهوما آن آیه را مورد بحث قرار داده را نیز در ذیل آیه آورده اند.
ان شاءالله این کتاب مورد استفاده شما عزیزان قرار گیرد.
✅در این دنیا انسان ها دو دسته اند: یا حجت دورانند یا عبرت روزگار، صورت سومی ندارد اگر حجت نشیم عبرت روزگار میشیم. گرچه استاد اخلاق و عرفان باشی شاگرد علامه طباطبایی و هم سفره با آیت الله بهجت و از ملازمان آیت الله بهاء الدینی📝
مبادنی برداشت از قرآن ج4.mp3
10.92M
#مبانی برداشت از قرآن: مصحف شریف ، نام های سوره ها - جلسه چهارم
🔵نشست های هفتگی برداشت از قرآن
✅موضوع: تحلیل بلاغی و بیانی سوره مبارکه حمد
🕙 سه شنبه ۹آذر ساعت ۱۰/۳۰
🍃مکان: ستاد تفسیرقرآن کریم خیابان صفائیه کوچه ممتاز پلاک ۱۰۱
هدایت شده از نرم افزارهای تبلیغی
فیش جامع فاطمیه.apk
15.28M
🔖فیش جامع فاطمیه 🔖
🔺نسخه_۴ 🔺
🔸فیش منبر فاطمیه
🔸منبرهای مکتوب سخنرانان مشهور
🔸فیش مرثیه
🔸روضه های مکتوب و صوتی بزرگان
🔸محتوای ناب فاطمیه
🔸کتابخانه فاطمی
♦️تغییرات در نسخه چهارم :
🔸ثبت چندین فیش منبر روشمند فاطمیه
🔸اضافه شدن :
🔺سخنرانی های مکتوب استاد رفیعی (فاطمیه سال گذشته)
🔺سخنرانی های مکتوب استاد عالی (فاطمیه سال گذشته)
🔺سخنرانی های مکتوب استاد هاشمی نژاد (فاطمیه سال های گذشته)
🔸سخنرانی های صوتی منبری های مشهور
♦️اضافه شدن :
🔷منبرهای مکتوب کوتاه بزرگان
🔷روضه های مکتوب فاطمیه
🔷مستند مقاتل جدید
❇️ تغییر کلی گرافیک و محیط کاربری
و.....
♦️منبرها و روضه های فاطمیه♦️
👇دانلود مستقیم 👇
talabeyar.ir/2019/12/fatemiye
✍دانلود فــــیــــــش اندروید👇
╭┅─────────┅╮
🌺 @fish_apk
╰┅─────────┅╯
✅شیخ محمد بهاری همدانی رحمة الله علیه:
1⃣اقل مراتب علم ،علم به حقارت دنیا است
2⃣وعلم به جلالت آخرت است.
پس اگر مطلب اولی را نفهمیده باشد، واحمقاه
واگر عظمت دومی را نفهمیده واعتقاد نداشته باشد، واکفراه.
واگر جمع نشدن این دو را نفهمیده، وای از این بی دینی.
واگر همه رافهمیده، اعتقاد هم دارد، ولی از عهدهٔ نفس خود بر نمی آید؛ «فهو اسیر الشهوة و مثل هذه النفوس غیر قابلة من ان تعد فی درجة العلماء»
🔷(اواسیر شهوت خویش است و چنین کسانی شایسته نیستند در مرتبه علماء شمرده شوند).
تذکرة المتقین ص۶۵
https://eitaa.com/safarnamehh
🔵عقبه ایدئولوژی انقلاب شهید مطهری بود که جسمش ترورشد
🔷 وعقبه ایدئولوژی بعد از انقلاب برعهده آیت الله مصباح بود که شخصیت اش ترور شد
هل من ناصر الدین والنهضه.
روحشان قرین رحمت وراهشان پرره رو باد.
🌙حداقل سپاس از استاد فرزانه فیلسوف متأله، ذوشهادتین انقلاب و نفاق شناس عصر ما خار چشم دشمنان و نور دیده دوستان؛
اقامه «نماز لیلة الدفن »است.
🔵نشست های هفتگی برداشت از قرآن
✅موضوع: تحلیل بلاغی و بیانی ومعنایابی اصطلاحات سوره مبارکه حمد
🕙 سه شنبه ۲۶آذر ساعت ۱۰/۳۰
🍃مکان: ستاد تفسیرقرآن کریم خیابان صفائیه کوچه ممتاز پلاک ۱۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙حقیقت و اسرار نماز در کلیدی ترین و کوتاه ترین عبارات از مرحوم حاج شیخ علی آقا صفایی(ره)
⬆️به درخواست دوستان مجموعه دروسی که در مجمع عالی تفسیر درموضوع ( مبانی و قواعد روش برداشت)ارایه شده تا جلسه هفتم در کانال بارگذاری شد ادامه مباحث نیز ارایه خواهد شد . ان شاالله
✅موضوع «مبانی فقه ولایی» از مباحث نوینی است که استاد آیت الله مددی (زید عزه) در طرح ( نظام زیر ساخت اصول و فقه )درس خارج فقه ارائه نموده اند عزیزانی که دغدغه فقه نظام را دارند این اثر بسیار کارگشاست .
🔵نشست های هفتگی برداشت از قرآن
✅موضوع: تحلیل بلاغی و بیانی سوره حمد
🕙 سه شنبه ۲۳ دی ساعت ۱۰/۳۰
🍃مکان: ستاد تفسیرقرآن کریم خیابان صفائیه کوچه ممتاز پلاک ۱۰۱
🔵نشست های هفتگی برداشت از قرآن
✅موضوع: تحلیل بلاغی و بیانی سوره کوثر
🕙 سه شنبه 30دی ساعت ۱۰/۳۰
🍃مکان: ستاد تفسیرقرآن کریم خیابان صفائیه کوچه ممتاز