🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
6️⃣ بخش ششم: پاسخ حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام به محمد حنفیه
📖 محمد حنفیه خدمت حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام رسید و با خیرخواهی از حضرت خواست تا به نقطهاى دور دست از یزیدیان برود تا خونش ریخته نشود!
💎 حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام در پاسخ محمد حنفیه چنین فرمود: یا اَخِى لَوْلَمْ یکنْ فِى الدُّنْیا مَلْجَاء وَلا مَاءْوىً لَما بایعْتُ یزیدَ بْنَ مُعاوِیةَ؛ برادر تو که براى امتناع از بیعت یزید حرکت از شهرى به شهر دیگر را پیشنهاد میکنى این را بدان که اگر در تمام این دنیاى وسیع هیچ پناهگاه و ملجاء و مأوایى نباشد باز هم من با یزید بن معاویه بیعت نخواهم کرد.
💎 سپس حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام به گفتار خویش چنین ادامه داد: برادر! خدا به تو جزاى خیر دهد که وظیفهی خیرخواهى و صلاحدید خود را انجام دادى و اما من وظیفهی خود را بهتر از تو مىدانم و تصمیم گرفتهام که به مکه حرکت کنم و من و برادرانم و فرزندان برادرم و گروهى از شیعیانم مهیا و آمادهی این سفر هستیم؛ زیرا این عده با من هم عقیده بوده و هدف و خواستهی آنان همان هدف و خواستهی من است و اما وظیفهاى که بر تو محول است این است که در مدینه بمانى و در غیاب من آمد و رفت و حرکت مرموز دستیاران بنى امیه را در نظر بگیرى و در این زمینه اطلاعات لازم را در اختیار من قرار بدهى.
🚩 بازخوانی پاسخ حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام به محمد حنفیه
🔹1. سه گزینهی پیش رو
حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام در برابر اجبار به بیعت با یزید ملعون سه گزینه پیش رو داشت، یکی تسلیم و بیعت و دوم فرار و مخفی شدن و سوم مخالفت و قیام بود و از آن جایی که محمد حنفیه دریافته بود که آن بزرگوار هرگز تسلیم نخواهد شد و بیعت نخواهد کرد؛ از روی دلسوزی گزینهی دوم را به حضرت پیشنهاد میدهد.
🔸2. بین تسلیم یا فرار فرقی نیست
در منطق حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام تنها یک گزینه در بین همهی گزینهها صواب و درست است و دیگر گزینهها خاری و خفت است. در منطق آن بزرگوار که منطق دین و رهبری است، بین تسلیم یا فرار فرقی نیست، چرا که هر دو به دور از شأن امامت و رهبری جامعهی اسلامی است. اقتضای منطق دین و رهبری جامعه این است که رهبر در برابر شرائط بوجود آمده در جامعه در اوج مسئولیت پذیری باشد نه حداقلی. پا پس کشیدن امامت و رهبری در شرائط بحران، با رهبری جامعه منافات دارد، اضافه بر این، اگر امامت و رهبری در شرائط بحران، پا پس بکشد چه انتظاری از دیگر افراد جامعه میتوان داشت؟!
🔹3. تسلیم یا فرار خاری و خفت است
حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام با بیان لَوْلَمْ یکنْ فِى الدُّنْیا مَلْجَاء وَلا مَاءْوىً لَما بایعْتُ یزیدَ بْنَ مُعاوِیةَ آب پاکی را روی دست محمد حنفیه و همفکرانش ریخت و هدف بلندش را نمایان ساخت و برای چندمین بار، تسلیم یا فرار را خواری و خفت دانست و تصمیم قاطع خود را نسبت به حماسهی جهاد و شهادت، علنی ساخت و با همه اتمام حجت کرد و تکلیف همگان را در این مبارزهی نفسگیر روشن نمود.
🔸4. تحول آفرین با درک صحیح از پیام
کسانی که پیام حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام را به درستی درک کردند؛ تحول آفرین شدند. سید جمال الدین اسد آبادی، میرزای شیرازی، مرحوم مدرس و رهبر کبیر انقلاب از این گروه بودند که با دریافت صحیح پیام عاشورا توانستند نهضتی عظیم، کارساز، ماندگار و تأثیر گذار، به وجود آورند و برای اسلام و مسلمین و حتی برای بشریت عزت آفرین باشند.
🔹5. پیام حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
پیام حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام، تن به خواری و خفت ندادن، زیر بار ظلم وستم نرفتن، در برابر ظلم وستم سکوت نکردن، با ظالمان سازش نکردن، مبارزهی چشمگیر و خستگیناپذیر با ظلم و فساد داشتن و دفاع جانانه از حق و حقیقت است و لو بلغ ما بلغ.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/14000525-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
💠 ضرورت امر به معروف و نهی از منکر
👈 به مناسبت دههی امر به معروف و نهی از منکر
✍️ خداوند تبارک و تعالی بشر را موجودی اجتماعی آفرید و حس مسئولیتپذیری را در نهان و فطرت او قرار داد بنابراین باید در برابر یکدیگر احساس مسئولیت نمایند، نسبت به سرنوشت یکدیگر حساس باشند و نسبت به یکدیگر اظهار علاقه نمایند و امر به معروف و نهی از منکر برای اعمال همین علاقمندی و همین حساسیت و همین مسئولیتپذیری است.
🔹 همان گونه که از اشیاء قیمتی و ارزشمند، مراقبت و محافظت میشود؛ باید برای تقویت خصلتهای نیک و ارزشمند فردی و اجتماعی کوشش نمود و امر به معروف و نهی از منکر برای تقویت همین خصلتهای نیک و ارزشمند است.
🔸 همان گونه برای تناول غذاهای مفید، سفارش میشود تا سلامت افراد تأمین شود؛ باید با راهکارهای اساسی، برای تقویت ذائقهی معنوی افراد جامعه، تلاش کرد و امر به معروف و نهی از منکر برای تقویت همین ذائقهی معنوی و اعمال همین مراقبتها است.
🔹 همان گونه که با واکسن از بیماریهای ناعلاج و بیماریهای واگیردار پیشگیری میشود؛ باید با امر به معروف و نهی از منکر از ناهنجاریهای اخلاقی پیشگیری شود.
🔸 همان گونه که با هزینههای کلان، با بیسوادی و جهل مبارزه میشود؛ باید با امر به معروف و نهی از منکر با بیتوجهی نسبت به ارزشها جلوگیری کرد.
🔹 همان گونه که در خودرو برای جلوگیری از خطر، کمر بند ایمنی و کیسه هوا نصب میشود، همان گونه که در جادهها برای جلوگیری از خطر، تابلو راهنمائی نصب میشود، همان گونه که در جادهها برای جلوگیری از خطر، از بلوک نیوجرسی استفاده میشود؛ همان گونه که در جادهها برای کنترل رانندگان، دوربین ثبت تخلف نصب میشود؛ همان گونه که از پلیس راهنمائی برای پیشگیری از تخلف استفاده میشود و همان گونه که از پلیس انتظامی برای جلوگیری از جرم استفاده میشود؛ باید با امر به معروف و نهی از منکر از آسیب به روان جامعه پیشگیری نمود.
🔸 همان گونه که در برابر کسی که در کشتی زیر صندلی خود را سوراخ میکند؛ نباید سکوت کرد و همان گونه که در برابر کسی که آتشی را در جنگل روشن میکند؛ نباید بیتفاوت بود؛ به همان دلیل در برابر تارک معروف و عامل منکر، نباید بیتفاوت گذشت و باید عکس العمل نشان داد.
🔹 همانگونه که نسبت به چک پول قلابی یا اسناد جعلی مرتب هشدار داده میشود؛ باید در برابر خطر بزرگتر و جدیتر روز قیامت، با امر به معروف و نهی از منکر به افراد جامعه هشدار داد. خداوند تبارک و تعالی خطر قیامت را این گونه گوشزد میفرماید: إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِنَا سَوْفَ نُصْلِيهِمْ نَارًا كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُمْ بَدَّلْنَاهُمْ جُلُودًا غَيْرَهَا لِيَذُوقُوا الْعَذَابَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَزِيزاً حَكِيماً؛ به زودى كسانى را كه به آيات ما كفر ورزيدهاند، در آتشى سوزان درآوريم؛ كه هر چه پوستشان بريان گردد، پوستهاى ديگرى بر جايش نهيم تا عذاب را بیشتر بچشند. آرى، خداوند تواناى حكيم است.
📜 اگر بینی که نابینا و چاه است * اگر خاموش بنشینی گناه است
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1400051802-2/
#امر_به_معروف #نهی_از_منکر
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehran
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
7️⃣ بخش هفتم: وصیت نامه امام حسین علیه السلام
📖 امام حسین علیه السلام در وصیت خود آورده است:
💎 وَاَنَّى لَمْ اَخْرُجْ اَشِرا وَلا بَطِراً وَلا مُفْسِداً وَلا ظالِماً وَ إِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِصْلاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی، أُریدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعرُوفِ وَ أَنْهى عَنِ الْمُنْکَرِ، وَ أَسیرُ بِسیرَةِ جَدِّی وَ أَبی؛
🔹 من برای سرکشى و تکبر و فساد و ظلم قیام نکردم، تنها براى اصلاح امّت جدّم به پا خواستم. مىخواهم امر به معروف و نهى از منکر کنم و به روش جدّم و پدرم رفتار نمایم.
💎 حضرت أَبا عَبدِاللهِ الحُسَين عَلَيهِ السَّلام با پیش بینی آینده و با وصیت تاریخی خود، از خباثت بنیامیه پرده برداشته و اتهام خارجی خوانده آن بزرگوار را از حرکت و قیام خود دور میکند
و با وصیت الهی خود، زمینه تأثیر رسالت پیام رسانان نهضت را فراهم کرده و پیروزی خون بر شمشیر را رقم میزند.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1402042801-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
پیام حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
📜 پیام حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام،
🔸 تن به خواری و خفت ندادن،
🔹 زیر بار ظلم وستم نرفتن،
🔸 در برابر ظلم وستم سکوت نکردن،
🔹 با ظالمان سازش نکردن،
🔸 مبارزه چشمگیر و خستگیناپذیر با ظلم و فساد داشتن و دفاع جانانه از حق و حقیقت است و لو بلغ ما بلغ.
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/14000525-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani
📌 منطق دین و رهبری
🔹 در منطق حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام که منطق دین و رهبری است، بین تسلیم یا فرار فرقی نیست، چرا که هر دو، به دور از شأن امامت و رهبری است.
🔸 اقتضای منطق دین و رهبری جامعه این است که رهبر در برابر شرائط بوجود آمده در جامعه در اوج مسئولیت پذیری باشد نه حداقلی.
🔹 پا پس کشیدن امامت و رهبری در شرائط بحران، با رهبری جامعه منافات دارد،
👈 اضافه بر این، اگر امامت و رهبری در شرائط بحران، پا پس بکشد چه انتظاری از دیگر افراد جامعه میتوان داشت؟!
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/14000525-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani
✍️منشور اخلاقی عزاداری
👈زنده نگه داشتن یاد و خاطرهی سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین عَلَيْهِ الْسَّلام در گرو برگزاری شایستهی مراسم عزاداری و مجالس سوگواری است و برگزاری شایستهی مراسم عزاداری و مجالس سوگواری، به رعایت شایستهی آداب و شرائط، و حدود و ثغور عزاداری است.
🔸مراسم عزاداری و مجالس سوگواری باید مستند، محتوائی، شایسته، صحیح، دقیق، فراگیر، همگانی، پرشور، با پذیرائی وزین، با آداب و شرائط، با حدود و ثغور و با نظر کارشناسانِ خِبره و آزموده برگزار شود تا شرکت کننده تعبدش نسبت به دین، التزامش نسبت به وظائف دینی، تبعیت پذیریش نسبت به رهبران دینی بیشتر شود و اسلام گسترش یابد، دین تقویت شود و از آفت، آسیب، انحراف و دشمنی حفظ گردد.
🔹آن چه در پیش رو است "آداب عزاداری سید و سالار شهیدان" است که از آن به "منشور اخلاقی عزاداری" یاد میشود و در این نوشتار، در سه بخش:
💎آداب عزادار؛
💎آداب متولیان و کارگزاران؛
💎و آداب مراسم عزاداری و مجالس سوگواری،
تقدیم علاقمندان میگردد.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1400051601-2/
#منشور_اخلاقی_عزاداری
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩بعد حماسی نهضت امام حسین علیه السلام
💠آن چه سبب افتخار بشریت است و بشریت باید به آن ببالد،
👈 بعد حماسی نهضت و قیام سید و سالار شهیدان است.
🔹سرتاسر حرکت سید و سالار شهیدان حرکت حماسی است.
🔸سخنان حضرت زینب در گودی قتلگاه که فرمود: "تقبل منا هذا القربان" حرکت حماسی است
🔹جواب حضرت زینب به ابن زیاد ملعون که فرمود: "ما رأیت الا جمیلا" حرکت حماسی است
#عزاداری_حماسی
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/1400051601-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani
💎ارتباط با خالق هستی برای مبارزه و جهاد ضروری است
🔹اگر بخواهیم در مبارزه و جهاد استوار و پابرجا بمانیم
🔸اگر بخواهیم مبارزه و جهادمان اثرگذار، کارساز و ماندگار باشد
🔹اگر بخواهیم از شکست، سستی و انحراف مصون بمانیم؛
💎باید با راز و نیاز با حضرت حق، خاصه در دل شب، جایگاه معنوی خود را ارتقا ببخشیم.
#ارتباط_با_خالق_هستی
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/1400051601-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
8️⃣ بخش هشتم: تعیین مسیر حرکت امام حسین عَلَيهِ السَّلام
📖 حضرت امام حسین علیه السلام پاسخ به پیشنهاد خروج از راههاى فرعى و کوهستانى مدینه فرمودند:
💎 لا وَاللّه لا اُفارِقُهُ حَتّى یقْضِی اللّهُ ماهُوَ قاضٍ؛
🔹نه به خدا سوگند! مسیر معمولى و جاده عمومى را میرویم و به کورهراهها منحرف نخواهم شد تا آن چه را خدا خواهد محقق شود.
💎 حضرت أَبا عَبدِاللهِ الحُسَين عَلَيهِ السَّلام به عنوان یک رهبر الهی، در حرکت اصلاحی و مقدس خود، فرار را، خواری و خفت دانسته و با انتخاب راه اصلی مدینه به مکّه و قرار دادن حرکت خود در مرئی و منظر همگان، دست به یک فراخوان عمومی زده است تا آنانی که میخواهند در این حرکت اصلاحی و مقدس شرکت کنند راحت بتوانند ملحق شوند و آنانی که گریزانند حجتی نداشته باشند.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/14020402802-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
💎 بعد حماسی نهضت امام حسین علیه السلام
👈بعد حماسی نهضت و قیام سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین علیه السلام است که
🔹اسلام را زنده نگه داشته است.
🚩ماجرای عاشورا را با عظمت، پُرشکوه و ماندگار جلوگر ساخته است.
🔸دل میلیونها آزاده را به خود مشغول کرده است.
🔹و رهبری قیامهای ارزشمند بشری را به عهده گرفته است.
#عزاداری_حماسی
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/1400051601-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani
💎معنویت و عرفان توسّل و فناء فی الله و محو در معشوق شدن است
🔸 که ماجرای عاشورا را با عظمت، پُرشکوه و ماندگار کرده است،
🔸 شکوه جهاد و شهادت، آفریده
🔸و مخلوق عرفان و معنویت است.
#معنویت_عرفان #عزاداری
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/1400051601-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
9️⃣ بخش نهم: تلاوت قرآن کریم هنگام خروج از مدینه و ورود به مکه
💎 حضرت امام حسین علیه السلام در خروج از مدینه، آیه شریفه حرکت موسى از مصر را قرائت نمود:
🔸 فَخَرَجَ مِنْها خائفاً یتَرَقَّبُ قالَ رَبِّ نَجِّنى مِنَ الْقَومِ الظّالِمینَ؛
🔹 موسی ترسان و نگران از شهر خارج شد و گفت: پروردگارا ! مرا از این قوم ظالم رهایی بخش.
💎 و هنگام ورود به مکّه این آیه شریفه را قرائت نمود:
🔸وَلَمّا تَوَجَّهَ تِلْقاءَ مَدْینَ قالَ عَسى رَبِّى اَنْ یهْدِینى سَواءَ السَّبیلِ؛
🔹و چون موسى به شهر مدین روى آورد چنین گفت: امیدوارم پروردگارم به راه راست رهنمونم گردانده و بر آنچه خیر و صلاحم در آن است هدایتم فرماید.
📝 حضرت أَبا عَبدِاللهِ الحُسَين عَلَيهِ السَّلام با تلاوت این دو آیه، مبارزه تمام عیار بر علیه طاغوت زمان را شروع کرد و با تلاوت
«عَسى رَبِّى اَنْ یهْدِینِى سَواءَ السَّبیلِ»
و به همگان فهماند که نتیجه هرچه باشد به یقین عنایتی است از طرف پروردگار عالم و ما تسلیم خواسته او هستیم.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/140204294589-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
💎ارتباط با خالق هستی تضمین کنندهی پیروزی است
🔸ارتباط با خالق هستی تضمین کنندهی پیروزی نیروهایی است که میخواهند حماسه بیافرینند.
🔹این ارتباط هرچه قویتر و عمیقتر باشد؛ جهاد در مقابل دشمنان کارسازتر است.
🔸این ارتباط هرچه قویتر و عمیقتر باشد؛ شهادت در راه خدا پر ثمرتر خواهد بود.
#ارتباط_با_خالق_هستی
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/1400051601-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
🔟 بخش دهم: سخن امام حسین در پاسخ به عبدالله بن عمر
📌 پیشانی تمامیشان داغ سجده داشت
آنان که خیمهگاه مرا تیر میزدند
💎 پاسخ امام حسین به دلسوزی عبداللّه بن عمر این حقیقت را روشن میکند
🔸که چه بسیارند کسانی که منافع دین را میخواند،
اما حاضر نیستند هزینه تدینّشان را بپردازند،
اینان همواره دین را برای خود هزینه میکنند نه خود را برای دین،
اینان خود را علاقمند و دلسوز رهبران دینی میدانند
و برای اثبات ادعای ریاکارانه خود،
دست و بازوی امام را میبوسند و یا اشک تمساح میریزند
🔹 اما هرگز حاضر نیستند در حمایت و تحقق منویات امام قدمی بردارند.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1402042896798-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
📌برای صیانت بهتر مراسم عزاداری و اثر گذاری بیشتر مراسم سوگواری،
👈 باید مراسم و برنامههای عزاداری آسیب شناسی شود
🔹و پر واضح است که هر آسیبی به ترک یکی از آداب عزاداری برمیگردد
🔹 و سبب آسیب و آفت در عزاداری میشود.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1401041501-2/
#آسیب_شناسی_عزاداری
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
1⃣1⃣ بخش یازدهم: نامه امام حسین به بنی هاشم
حضرت أَبا عَبدِاللهِ الحُسَين عَلَيهِ السَّلام در نامهای به بنىهاشم چنین نوشت:
بِسْمِ اللّه الرَّحْمنِ الرَّحیم مِنَ الحُسَین بْنِ عَلِىّ اِلى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی وَمَنْ قِبَلَهُ مِنْ بَنِى هاشِمٍ، اَمّا بَعْدُ فَاِنَّ مَنْ لَحِقَ بِى اِسْتَشْهَدَ وَمَنْ تَخَلَّفَ لَمْ یدْرِک الْفَتْحَ، وَالسَّلامُ؛ بِسْمِ اللّه الرَّحْمنِ الرَّحیم، از حسین بن على به محمد بن على و افراد دیگر از بنیهاشم که در نزد وى هستند. اما بعد: هر که به من ملحق شود شهید خواهد شد و هر که از همراهى من خوددارى کند به فتح و پیروزى دست نخواهد یافت والسلام.
حضرت أَبا عَبدِاللهِ الحُسَين عَلَيهِ السَّلام با جمله «فَاِنَّ مَنْ لَحِقَ بِى اِسْتَشْهَدَ وَمَنْ تَخَلَّفَ لَمْ یدْرِک الْفَتْحَ» «هر که به من ملحق شود شهید خواهد شد و هر که از همراهى من خوددارى کند به فتح و پیروزى دست نخواهد یافت» بصیرت افزایی کرد و به همگان فهماند که فتح و پیروزی در گرو جانفشانی و شهادت در راه خداست و هر کس دنبال فتح و پیروزی است باید در این حرکت و قیام همراه شود، نه آن که بنشیند و نظارهگر باشد.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1402042805-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
🔹کوتاهی و بیتوجهی نسبت به رویداد مقدس غدیر، فاجعه عاشورا را به وجود آورد
🔸و امام را به مسلخ برد و ما عزادار شدیم!
🔹 و ما امروز عزاداری میکنیم و کاری با غدیر نداریم.
#آسیب_شناسی_عزاداری
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/1401041501-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
2⃣1⃣ بخش دوازدهم: خطبه امام حسین در مکه
حضرت أَبا عَبدِاللهِ الحُسَين عَلَيهِ السَّلام چه تعبیر زیبا و چه تشبیه دلنشین از مرگ دارد:
خُطَّ الْمَوْتُ عَلى وُلْدِ آدَمَ مَخَطَّ الْقَلادَةِ عَلى جیدِ الْفَتاةِ؛ مرگ برای آدمیزاد همانند گردنبندى است بر گردن دختران جوان.
این تعبیر زیبا و تشبیه دلنشین از مرگ نشان از نوع مواجه انسان با مرگ است که زندگی انسان را تغییر میدهد. ترس از مرگ، خاری و خفت میآورد و نترسیدن از مرگ، زندگی عزتمند را به دنبال دارد.
شهید مطهری در کتاب انسان کامل میفرماید: یکی از مظاهر کمال طرز مواجهه انسان با مرگ است.
زیرا خیلی از بدبختیهای انسان به خاطر ترس از مرگ است. بعضی به خاطر اینکه نمیرند تن به پستیها و بدبختیهای زیادی میدهند.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1402042806-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
بخش سیزدهم: پاسخ امام حسین علیه السلام به پیشنهاد عبداللّه بن زبیر
ترسیم آینده ابن زبیر بود که فرمود:
اِنَّ اَبى حَدَّثَنى اَنَّ بِمَکّة کبْشاً بِهِ تُسْتَحَلُّ حُرْمَتُها؛ پدرم به من خبر داد که به سبب وجود قوچى در مکّه احترام آن شهر درهم شکسته خواهدشد.
این که میبینیم، یکی براى حفظ خود کعبه را سپر و بلاگردان خویش میکند و دیگری خود و اهل و عیالش را سپر و بلاگردان کعبه، یکى اسلام را فداى شخصیت خویش مىکند و دیگرى خود را فداى اسلام، یکی به سوى خود مىخواند و دیگرى به سوى خدا و یکی میل ریاست دارد و دیگری مسئولیت رهبری؛ به همین خاطر است.
این که ابن زبیر میخواهد کبوتر حرم شود و دوست دارد آن بزرگوار از حرم خارج شود؛
به خاطر تفاوت بنیادی بین این دو راه و دو حرکت است، گرچه در ظاهر هر دو مشابه یک دیگرند.
همین تشابه است که افراد ساده اندیش و کوته بین را به اشتباه میاندازد.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1402042807-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
💎 پاسخ امام حسین به دلسوزی عبداللّه بن عمر این حقیقت را روشن میکند که
🔸چه بسیارند کسانی که منافع دین را میخواند،
🔹 اما حاضر نیستند هزینه تدینّشان را بپردازند،
🔸اینان همواره دین را برای خود هزینه میکنند نه خود را برای دین، اینان خود را علاقمند و دلسوز رهبران دینی میدانند و برای اثبات ادعای ریاکارانه خود، دست و بازوی امام را میبوسند
🔹 و یا اشک تمساح میریزند اما هرگز حاضر نیستند در حمایت و تحقق منویات امام قدمی بردارند.
🌐 https://dla.ir/1402042896798-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
بخش چهاردهم: دعوت عبیداللّه بن حرّ توسط امام حسین
حضرت أَبا عَبدِاللهِ الحُسَين عَلَيهِ السَّلام در جواب عبیدالله حر جعفی که از یاری امام سر پیچی کرد و در عوض میخواست اسب معروف خود را به حضرت تقدیم کند، جمله معروف آیه 51 سوره کهف را تلاوت فرمود: وَما کنْتُ مُتَّخِذَ الْمُضِلِّینَ عَضُداً" "من هرگز از افراد گمراه یاری و کمک نمیگیرم"
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1402042808-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
بخش پانزدهم: پذیرایی از لشکر حر
📖 حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام پس از ورود به منزل شراف دستور داد جوانان پیش از طلوع صبح به سوی فرات رفته و بیش از حد معمول و مورد نیاز آب برای خیمهها حمل نمایند. قبل از ظهر همین روز و در میان گرمای شدید حر بن یزید در رأس هزار نیروی مسلح وارد این سرزمین گردید و چون حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام شدت عطش و تشنگی توأم با خستگی و سنگینی سلاح و گرد و غبار راه را در سپاهیان حرّ مشاهده نمود، به یاران خویش دستور داد تا آنان را به همراه مرکبهایشان سیراب نمایند و بر مرکبهایشان آب بپاشند.
🔹 یاران آن حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام طبق دستور حضرت وی عمل نموده از یک طرف افراد را سیراب می کردند و از طرف دیگر جلو مرکبهایشان می گذاشتند و از طرف دیگر به یال و کاکل و پاهای آنها آب میپاشیدند.
🔸 یکی از لشکر حر به نام علی بن طعان محاربی میگوید: من در اثر تشنگی و خستگی شدید پس از همهی سربازان و پشت سر لشکریان توانستم به منطقه شراف و محل اردوگاه سپاه وارد شوم، در آن هنگام چون همهی یاران حسین سرگرم سیراب نمودن لشکریان بودند، کسی به من توجه نکرد، در این موقع مرد خوش رو و خوش خویی که از کنار خیمهها متوجه من گردیده بود و بعد من فهمیدم که آن بزرگوار حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام است؛ به یاریم شتافت و در حالی که مشک آبی با خود حمل میکرد؛ خود را به من رسانید.
🔹 وقتی حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام به من رسید فرمود: اَنِخِ الّراوِیة؛ شترت را بخوابان، و من که با لغت حجاز آشنایی نداشتم؛ منظور آن بزرگوار را نفهمیدم و حضرت به زبان عراقی فرمود: اَنِخِ الْجَمَلَ؛ شتر را بخوابان، و من مرکب را خواباندم و مشغول خوردن آب گردیدم ولی در اثر تشنگی شدید و دست پاچگی، آب به سر و صورتم می ریخت و نمیتوانستم به راحتی آب بخورم. در این هنگام آن بزرگوار فرمود: اِخْنِثِ السِّقاءَ؛ مشک را فشار بده، و من باز هم منظور حضرت را نفهمیدم. آنگاه حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام با یک دست دهانه ی را به دست گرفت و با دست دیگر آن را فشار داد تا من به راحتی آب بنوشم و بدون زحمت سیراب شوم.
🚩 بازخوانی اقدام حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام در پذیرایی از لشکر حر
💎 کرامت و بزرگواری
پذیرایی لشکر حر توسط حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام از کرامت و بزرگواری آن حضرت حکایت دارد همان گونه که این کرامت و بزرگواری در طول حرکت و در تمامی اقدامات قیام به وضوح روشن و واضح است. اگر حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام تن به بیعت با یزید ملعون نمیدهد، و اگر برای خروج از مدینهی منوره از بیراهه نمیرود و اگر برای حفظ حرمت کعبه در پناه مکه نمیماند و اگر در ابتدای مواجهه با لشکر حر فرمان جنگ نمیدهد و اگر در روز عاشورا شروع کنندهی جنگ نمیشود؛ همه بخاطر کرامت و بزرگواری حضرت است.
❌ خباثت و پستی
گر چه پذیرایی حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام از لشکر حر، حکایت از کرامت و بزرگواری آن حضرت دارد؛ اما در مقابل خباثت و پستی یزیدیان در صحنهی دلخراش کربلا را نمایان ساخت آنگاه که آب را بر روی خاندان عصمت و طهارت بستند و با آن که حضرت با کرامت و بزرگواری، در آن صحرای سوزان با آب از آنان پذیرایی نمود اما آنان با خباثت تمام، آن پذیرایی را با بستن آب تلافی کردند.
از آب هم مضايقه کردند کوفيان * خوش داشتند حرمت ميهمان کربلا
بودند ديو و دد همه سيراب می مکيد * خاتم ز قهط آب سليمان کربلا
زان تشنگان هنوز به عيوق می رسد * فرياد العطش ز بيابان کربلا
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1402042809-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
زیر بنای گفتار و رفتار
👈 کرامت و بزرگواری زیر بنای گفتار و رفتار انسانها است.
🔹 در سایهی کرامت و بزرگواری برگرفته از ایمان است که انسان دارای رفتار پسندیده و گفتار شایسته میشود. کار زشت و ناپسند از کسانی سر میزند که از کرامت و بزرگواری به دورند.
💎 بر این اساس حضرت امام هادی عَلَیهِالسَّلام میفرماید: مَنْ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ فَلَا تَأْمَنْ شَرَّهُ، هرگز از شر آدمهای پست خود را در امان مدار که دست به هر کاری میزنند.
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/1402042809-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani
🚩 بازخوانی قیام عاشورا با بررسی سخنان حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام
بخش شانزدهم: رمزگشائی حرکت هوشمنانهی حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام در عصر تاسوعا
💎 حضرت به حضرت ابوالفضل فرمود: اِرْجِعْ اِلَیهِمْ فَاِنْ اسْتَطَعْتَ اَنْ تُؤَخِّرَهُمْ اِلی غُدْوَةٍ وَتَدْفَعَهُمْ عَنَّا الْعَشِیةَ نُصَلِّی لِرَبِّنَا اللَّیلَةَ وَنَدْعُوهُ وَنَسْتَغْفِرَهُ فَهُو یعلَمُ اَنِّی اُحِبُّ الصَّلوةَ وَتِلاوَةَ کتابِهِ وَکثْرَةَ الدُّعاءِ وَاْلا سْتِغْفارِ؛
💎 به سوی آنان بازگرد و اگر توانستی کار آنان را به فردا موکول کن تا ما امشب را به نماز و استغفار و مناجات با پروردگارمان بپردازیم؛ زیرا خدا می داند که من به نماز و قرائت قرآن و استغفار و مناجات با خدا علاقهی شدید دارم.
🚩 رمز گشائی حرکت هوشمندانهی حضرت اباعبدالله الحُسَین عَلَیهِالسَّلام
به یقین حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام برای خواندن نماز و قرآن و دعا و مناجات عقب افتادگی نداشت که بخواهد در این ساعات آخر آن را جبران کند. آن بزرگوار زمینه را برای غوغای فردا، آماده میکرد.
🔹 رزمندهی جهادگر و مجاهد فی سبیل الله در شرائط سخت نبرد از سه ناحیه ممکن است آسیب ببیند: یکی از ناحیه اراده، ممکن است سست شود و یکی از ناحیه هدف، ممکن است منحرف شود و یکی از ناحیه نتیجه، ممکن است شکست بخورد و حضرت امام حسین عَلَیهِالسَّلام چاره جوئی کرد و و تمام این نگرانیها با برنامه شب عاشورا برطرف کرد چرا که سنت الهی بر این تعلق گرفته است که ارتباط با خالق هستی راه گشای شرائط سخت و طاقت فرسا است.
🔸 رزمندهی جهادگر و مجاهد فی سبیل الله اگر بخواهد در میدان نبرد سست نشود باید ارتباط با خداوند تبارک و تعالی را تقویت کند. خداوند در آیهی 153 سوره بقره میفرماید:
💎 یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ؛ اى كسانى كه ایمان آوردهاید، از شكیبایى و نماز مدد جویید كه خدا با شكیبایان است.
👈 منظور از معیت خداوند یعنی دست قدرت خداوند با کسانی است که از نماز و شکیبایی کمک بگیرند و چون خداوند عزیز و شکست ناپذیر است، معیت و همراهی او پیروزی و شکست ناپذیری را به ارمغان میآورد. همان گونه که در خداوند در آیهی 153 سوره بقره میفرماید:
💎 إنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی كُنْتُمْ تُوعَدُونَ؛ بر آنان كه گفتند: پروردگار ما اللّه است و پایدارى ورزیدند، فرشتگان فرود مىآیند كه مترسید و غمگین مباشید، شما را به بهشتى كه به شما وعده داده شده بشارت است.
🔹 آن مقدار که برای زندانها و آسایشگاهها و نقاهتگاهها هزینه شده است؛ یکصدم آن برای عوامل ایجادی و اثباتی هزینه شده بود و آن مقدار که قاضی و مأمور و زندانبان آموزش داده شده است یکصدم آن برای عوامل خدمتگزار مراکز مذهبی آموزش داده شده بود؛ به یقین بهتر و بیشتر نتیجه گرفته بودیم.
🔸 اگر برای ادارهی شایستهی مساجد و مراکز مذهبی، کارگزاران لایق و خِبره آموزش داده بودیم، بهتر نتیجه گرفته بودیم. مگر مشخصهی مؤمنان این نیست که وقتی به حکومت رسیدند، باید نماز را اقامه کنند: الَّذِینَ إِن مَکنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلاَةَ؛ همان کسانی که هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم، نماز را برپا میدارند و این به این معنی است که ادارهی حکومت و پایداری آن به نماز است و اگر چنین میشد؛ دیگر مساجدمان بی رونق نبود، از جوانان خالی نبود، جوانانمان برای حضور در برنامههای مساجد، با عشق و علاقه، گوی سبقت را از یکدیگر می ربودند و هنجارآفرین میشدند.
ادامه مطلب در آدرس زیر👇
🌐 https://dla.ir/1402042810-2/
#بازخوانی_قیام_عاشورا
📙 ✏️📘 📝 📕
🆔 @safarzadeh_tehrani
💠 إنَّ اللَّهَ یدَافِعُ عَنِ الَّذِینَ آمَنُوا
رزمندهی جهادگر و مجاهد فی سبیل الله اگر بخواهد در میدان نبرد سست نشود باید ارتباط با خداوند تبارک و تعالی را تقویت کند. خداوند در آیه 153 سوره بقره میفرماید:
💎 یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ؛
اى كسانى كه ایمان آوردهاید، از شكیبایى و نماز مدد جویید كه خدا با شكیبایان است.
👈 منظور از معیت خداوند یعنی دست قدرت خداوند با کسانی است که از نماز و شکیبایی کمک بگیرند و چون خداوند عزیز و شکست ناپذیر است، معیت و همراهی او پیروزی و شکست ناپذیری را به ارمغان میآورد.
#ارتباط_با_خالق_هستی
📙📝 📕
🌐 https://dla.ir/1402042810-2/
🆔 @safarzadeh_tehrani