- 🍎حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرموده اند: «لاتقل ما لاتعلم بل لاتقل کل ماتعلم فان الله فرض علی جوارحک کلها فرائض یحتج بها علیک یوم القیامة ؛ آنچه نمی دانی مگوی، بلکه همه آنچه را می دانی نیز مگو، زیرا خداوند بر اعضا و جوارح تو واجباتی قرار داده که در قیامت از آن بازخواست خواهد کرد.»
- علم نیز جایگاه و حریم بسیاری دارد که باید به آن توجه شود و یکی از بدترین حرمت شکنی ها درباره هر دانشی آن است که در حریم آن علم، سخن غیر عالمانه ای راه پیدا کند و گفته شود. زیرا علم به معنای نور، بصیرت و آگاهی است و وقتی در موضوع علمی سخن غیرعلمی گفته شود، درحقیقت شأن دانش شکسته می شود. یکی از مهمترین نکته هایی که در محیط هر علمی توصیه شده آن است که مبانی و گزاره ها و محکمات آن علم لحاظ شود و به این صورت حریم آن دانش رعایت شده است.
- عبارت « اللَّهُمَّ إِنیِّ أَعُوذُ بِکَ مِن... أَوْ نَقُولَ فِی الْعِلْمِ بِغَیْرِ عِلْمٍ» یک معنای عام دارد به این مفهوم که هر نوع از اطلاع و خبر و آگاهی، علم نامیده می شود. در مفهوم خاص، باید دانست که علم در حوزه دین و باب هدایت به سوی حضرت حق معنا می شود. همان طور که در اصطلاح روایی تنها به حوزه دین، علم گفته می شود و غیر از آن فضل نام دارد. به بیان دیگر، علم به مفهوم فقه اکبر و مباحث توحیدی است و همچنین فقه اصغر که در مورد حلال و حرام و دامنه آن گفته می شود. از سوی دیگر شیمی و فیزیک و پزشکی، فضل نام دارد.
افرادی که در مسایل دینی برنامه ای دیده اند یانهایتاً کتابی دراین زمینه مطالعه کرده اند همه مسایل همان نیست که شمابه صورت ناقص خبر داری بلکه این نیاز به اطلاعات علمی وجامع دیگری هم دارد واگر در مذهب خودت اطلاعات کافی نداری یا حداقل چندین کتاب معتبر از علمای طراز اول شیعه در زمینه های اعتقادی ،اخلاقی واحکام شرعی نخوانده ای یا درمحضرعلمای بزرگ کسب فیض نکرده باشی،با این وضعیت (که درمورد دین ومذهب خود اطلاعات کافی نداری )اگر کتب مخالفین یا سخنان وهابیت و معاندین اسلام و تشیع را از طریق ماهواره یا فضای مجازی وغیره دریافت کنی ،خطر لغزش و سقوط اعتقادی و گمراهی رابه دنبال دارد و علما درگذشته مطالعه برخی کتابهارامصداق کتب ضاله و حرام می دانستند
بنابراین مطالعه ،گوش دادن سخنان مخالفین و نگاه کردن به برنامه های رسانه ای آنها، ای بسا برای عده ای حرام باشد چون مصداق بارز ضلالت و گمراهی خواهد بود .
در نقل مطالب باید دقت زیادی داشته باشند که به دستورات دینی درباره سخن گفتن مبتنی بر علم و آگاهی عمل کنند و آنچه نمی دانند، نگویند.
- عبارت « اللَّهُمَّ إِنیِّ أَعُوذُ بِکَ مِن... أَوْ نَقُولَ فِی الْعِلْمِ بِغَیْرِ عِلْمٍ» را به معنای عام آن در نظر می گیریم، به این مفهوم که پاسخ دادن به یک پرسش عادی تا سوالات خاص و حساس تر از جنس آگاهی ها شامل این عبارت خواهد بود. البته هر اندازه پرسش علمی خاص تر می شود، مسئولیت آن هم افزایش پیدا می کند.
- وارد شدن در مسائلی که انسان از آن علم ندارد، گاهی به دلیل تزلزل شخصیتی و عقده حقارت فرد است که باعث مشکلاتی خواهد شد و در عین حال شخص را ترسو می کند. نکته جالب این است که رایج ترین کلمه بر زبان علامه طباطبایی «نمی دانم» بود.
- اگر انسان در چیزی که نیاز به آگاهی دارد، از سر ناآگاهی سخن بگوید این سخن می تواند برای مخاطب خسارت مادی یا معنوی ایجاد کند و در این مورد، گوینده تا قیامت مسئولیت آن کار را دارد.
در این باره امام علی (ع) فرموده اند: «لو سکت من لا یعلم سقط الاختلاف؛ اگر نادان سکوت کند، اختلاف از بین می رود.»
- پیغمبر اکرم (ص) در نکوهش گفتار بدون علم و آگاهی می فرمایند: «من افتی الناس بغیر علم کان ما یفسده من الدین اکثر مما یصلحه؛ کسی که برای مردم بدون علم و آگاهی فتوا دهد، خرابکاری اش در دین بیشتر از اصلاحش می باشد.» و در حدیث دیگر می فرمایند: « من أفتی الناس بغیر علم و لا هدی لعنته ملائکة الرحمة و ملائکة العذاب و لحقه وزر من عمل بفتیاه؛ هر که بدون علم و هدایت به مردم فتوا دهد، فرشتگان رحمت و فرشتگان عذاب او را لعنت کنند و گناه آنکه به فتوایش عمل کند دامنگیرش شود.» همچنین در حدیث شریف دیگری نقل شده است که: «از اظهار دانش در آنچه نمی دانی پرهیز کن تا از عذاب الهی در قیامت در امان باشی.»
💢💢💢
یک درخت میتونه هزاران چوب کبریت درست کنه
ولی یک چوب کبریت میتونه هزاران درختو بسوزونه
نتیجه
یک فکر منفی میتونه تمام فکر های مثبتو نابود کنه
مواظب کسایی که باهاشون رفت و امد میکنی باش🍃
#انتشار_حداکثری_با_شما
#برمحمد_وآل_محمد_صلوات💚
#گروه_دلدادگان_امام_حسین_علیه_السلام
https://eitaa.com/joinchat/3563061300C33136bcf2a
کانال دلدادگان امام حسین علیه السلام
https://eitaa.com/deldadeganemamhoossen
✵━━┅═🌸‿🌸═┅━✵
❖═▩ஜ••🍃🌸🍃••ஜ▩═❖
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تاثیر فرد بی نماز در خانه
👤آیت الله مجتهدی تهرانی
_
🌴@safinatonejat401
☘ داستان آیت الله شفتی و دعای سگ گرسنه
نمی دانم نام آیت الله شفتی را شنیده اید یا خیر؟
اما داستان جالب و آموزنده ای است. یکی ازعلمای ربانی قرن دوازدهم مرحوم سید محمد باقر #شفتی رشتی معروف به حجه الاسلام شفتی است که از مجتهدین برازنده و پرهیزکار بود، او بسال 1175 ه-ق درجرزه طارم گیلان دیده به جهان گشود و بسال 1260درسن 85سالگی در #اصفهان از دنیا رفت و مرقد شریفش درکنار مسجد سید اصفهان، معروف ومزار علاقمندان است.
وی درمورد نتیجه ترحم، و فراز و نشیب زندگی خود، حکایتی شیرین دارد که دراینجا می آوریم:
حجه السلام شفتی درایام تحصیل خود در نجف و اصفهان به قدری #فقیر بود که غالبا لباس او از زیادی وصله به رنگهای مختلف جلوه می کرد، گاهی ازشدت گرسنگی و ضعف غش می کرد، ولی فقر خود را کتمان می نمود و به کسی نمی گفت.
روزی درمدرسه علمیه اصفهان، پول نماز وحشتی بین طلاب تقسیم می کردند، وجه مختصری از این ناحیه به اورسید، چون مدتی بود گوشت نخورده بود، به بازار رفت و با آن پول جگر گوسفندی را خرید و به مدرسه بازگشت، درمسیر راه ناگاه درکنار کوچه ای چشمش به سگی افتاد که بچه های او به روی سینه او افتاده وشیر می خوردند، ولی از سگ بیش ازمشتی استخوان باقی نمانده بود و از ضعف، قدرت حرکت نداشت.
حجه الاسلام به خود خطاب کرده وگفت: اگر از روی انصاف داوری کنی، این #سگ برای خوردن جگر از تو سزاوارتر است، زیرا هم خودش و هم بچه هایش گرسنه اند، از این رو جگر را قطعه قطعه کرد و جلو آن سگ انداخت.
خود حجه السلام شفتی نقل می کند: وقتی که پاره های جگر را نزد سگ انداختم گویی اورا طوری یافتم که سربه آسمان بلند کرد و صدائی نمود، من دریافتم که او درحق من دعا می کند.
ازاین جریان چندان نگذشت که یکی از بزرگان، از زادگاه خودم شفت مبلغ دویست تومان برای من فرستاد وپیام داد که من راضی نیستم از عین این پول مصرف کنی، بلکه آن را نزد تاجری بگذار تا با آن تجارت کند و از سود تجارت، از او بگیر و مصرف کن.
من به همین سفارش عمل کردم، به قدری وضع مالی من خوب شد که ازسود تجارتی آن پول، مبلغ هنگفتی بدستم آمد و با آن حدود هزاردکان وکاروانسرا خریدم و یک روستا را در اطراف محلمان بنام گروند به طور دربست خریداری نمودم، که اجاره کشاورزی آن هرسال نهصد خروار برنج می شد، دارای اهل و فرزندان شدم و قریب صد نفر از در خانه من نان می خوردند، تمام این ثروت و مکنت بر اثر ترحمی بودکه من به آن سگ گرسنه نمودم، و او را برخودم ترجیح دادم.
📙 اقتباس ازکتاب صد و یک حکایت ،ص ١5٨
•┈••✾🍃🦋🍃✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ریلز | توصیه آیت الله مجتهدی (ره) به دکتر رفیعی برای رفع گرفتاری ها
#ام_البنین
✔️کانال رسمی دکتر رفیعی
☑️ @drrafiei_ir
نامگذاري فرزندان؛ بايدها و نبايدها
برترين نامها، نام انبياست/ اهلبيت در هفت روز اول زندگي نوزاد نام او را محمد ميگذاشتند/ شيطان از شنيدن نام محمد و علي ذوب ميشود
طبق حدیث پيامبر (ص) باید نامی را برای خود و فرزندانمان انتخاب کنیم که این نام در روز قیامت فایدهای برساند و مسیر تاریک محشر را روشن کند.
گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو» - حامد صارم؛ تاثیرات اسما همیشگی است و منحصر به انبیا و اولیا نمیباشد. اسماي مختلف اثرات خاص خود را دارند، بعضی از اسما باعث خیر و برکت هستند و بعضی ديگر که از اسامي دشمنان خدا میباشند باعث شر و بدی هستند، حتی اگر این اسمها را بر روی فرزندانمان بگذاریم.
چيزهايي كه روي زندگي ما اثر دارند ولي ما متوجه آنها نيستيم
عالم هستی پر است از مسائلی که شاید برای ما قابل درک و فهم نباشد؛ زیرا اغلب آنها خارج از حواس ما هستند، به همین علت مورد غفلت انسان واقع میشوند. سوزندگی آتش یا برودت یخ هیچ گاه فراموش نمیشود؛ زیرا با حواس پنج گانه قابل درک است و اثر آن سریع میباشد، اما در عالم هستی تاثیرات و تأثرات منحصر به محسوسات ما نیست و بسیارند اشیايي که تاثیرات زیادي در عالم هستی دارند، ولی ما به آنها بی توجه هستیم.
میتوان برای نمونه از صدقه یاد کرد که در روایت نبوی آمده است، هفتاد بدی و بلا را دفع میکند. کسی که صدقه میدهد دفع شدن بلا و بدی را احساس نمیکند، اما این دلیل بر نبودن دفع بلا نیست. اگر دقت کنیم امثال صدقه بسیار است که خیر را به سمت ما جلب میکند و بدی را از ما دور، و حتی بر عکس مسائلی که نحوست آن دامنگیر ما میشود و خیر را از ما دور میکند.
برای واضح شدن مقصود به چند نمونه اشاره میشود.
انواع نگاههايي كه بر زندگي ما تاثير دارند
نگاه آلوده انسان به نامحرم تیر زهرآلود ابلیس است (1)؛ یعنی اثر این نگاه بر روح و روان انسان مانند اثر تیر زهرآگین بر جسم انسان است؛ ولو اینکه افراد بی ایمان از این نگاه لذت نبرند و هیچ امر خلاف طبعی را از این نگاه احساس نکنند، اما بنا بر فرموده معصوم این اثر سوء در جان ما میماند.
مورد ديگر اثر بعضی از نگاهها است که به چشم زخم مشهور میباشد یا تاثير بعضی از اعمال که به سحر شهرت دارد. خداوند در قرآن بر تاثیر چشم زخم (2) و سحر (3) صحه گذاشته است که از این دو میتوان به عنوان نمونهای از اشیايي که در عالم هستی موجود است و بر وجود و زندگی ما تاثیر مستقیم میگذارد، نام برد.
مواردي كه خير و بركت را به زندگي ميآورند
از سوي ديگر مواردی نيز وجود دارد که خیر و خوبی را به سمت ما جلب میکند. به عنوان نمونه میتوان از تلاوت قرآن یا صله ارحام و پذیرایی از مهمان یاد کرد که فرمودند: «نوروا بیوتکم بتلاوه القرآن» خانههای خویش را با تلاوت قرآن نورانی کنید. (4)
«صله ارحام باعث ازدیاد رزق و عمر میشود» (5) يا «مهمان رزق خود را از آسمان میآورد و هنگامی که شروع به خوردن میکند گناهان صاحب خانه بخشیده میشود.»(6)
این چند مورد، نمونههایی از اموری هستند که براي ما محسوس نیست، ولی تاثیرات مهمی بر نفوس و زندگی ما دارد.
تاثیرات اسم در عالم هستی
از جمله مسائلی که در عالم هستی دارای اثرات بسیار خوب و یا بد میباشد «اسم» است. فضيلت حضرت آدم بر ملائکه به علت علم بر اسما بوده است (7) يا خداوند توبه حضرت آدم را به واسطه اسما پذیرفت و کشتی حضرت نوح به واسطه اسما آرام و قرار يافت و به ساحل نجات رسید.(8)
تاثیرات اسما همیشگی است و منحصر به انبیا و اولیا نمیباشد. اسما اثرات خاص خود را دارند، بعضی از اسما باعث خیر و برکت هستند و بعضی ديگر که از اسامي دشمنان خدا میباشند باعث شر و بدی هستند، حتی اگر این اسمها را بر روی فرزندانمان بگذاریم.
بنابر آنچه گذشت باید در مورد نام گذاشتن بر کودکان بسیار دقت کرد که آن، نام مغضوب خداوند متعال نباشد و اسمی نباشد که باعث سرور و خوشحالی ابلیس شود.
اولین وظیفه پدر گذاشتن نام نيكو روي فرزند است
از امام معصوم (ع) رسیده است که اولین نیکی که پدر بر فرزند خود میکند، گذاشتن نام نیکو برای فرزند خویش است؛ پس باید هر کدام از شما اسم نیکویی برای فرزند خود انتخاب کنيد. (9)
رسول خدا (ص) میفرماید:«اسماي خودتان را نیکو گردانید؛ چرا که روز قیامت با آن اسما خوانده خواهید شد. در روز قیامت خواهند گفت: قیام کن ای فلانی فرزند فلان و به سوی نور خویش حرکت کن و بپا خیز ای فلان فرزند فلان برای تو نوری نیست.»(10)
نام نيكو در آخرت نور دارد و مسير محشر را روشن ميكند
طبق این حدیث باید نامی را برای خود و فرزندانمان انتخاب کنیم که این نام در روز قیامت فایدهای برساند و مسیر تاریک محشر را روشن کند. بنابر فرمایش پیامبر (ص) بعضی از اسما نور ندارند، لذا باید در هنگام نامگذاری عاقبتاندیش بود.
اسم هم بر شخصیت انسان در طول حیات موثر است و هم در آخرت منشا اثر خواهد بود، بنابراین نامی نیکوست که در آخرت نور داشته باشد و کسی که برای فرزند دلبند خود نامی انتخاب میکند که در آخرت نور ندارد در حقیقت فرزند خویش را از اولین بر و نیکی محروم کرده است؛ به اين ترتيب هر کسی اسم خودش یا فرزندش قبیح باشد باید آن را تغییر دهد.
رسولالله (ص) اسماي قبیح و زشت مردان و شهرها را تغییر میدادند (11). باید دید اهلبیت که از نامگذاری زشت نهی کرده و پیروانشان را به نامهای نیکو دعوت کردهاند نام حسن و نیکو را چه میدانند تا ما هم در پیروی از ایشان نامهایمان را نیکو گردانیم.
برترين نامها، نام انبياست
به راستی چه نامهایی قبیح و زشت هستند و در قیامت نور ندارند؟ امام باقر (ع) میفرمایند: «صادقترین اسمها اسمی است که دلالت بر عبودیت خداوند میکند و برترین اسمها اسماي انبیاست» (12).
پیامبر(ص) نيز فرمودند: «اهل بیتی نیست که در میان ایشان اسمی از اسماي انبیا باشد، الا اینکه ملکی در هر صبح و شام آن اهل خانه را تقدیس میکند.» (13)
بالاترين و نيكوترين نام، نام پيامبر (ص) است
همانگونه که رسول خدا (ص) و علی (ع) سیدالاوصیا و اهل بیت عترت و طهارت افضل از تمامی امتها و پیامبران گذشته بودند. نام ایشان نیز بالاترین و نیکوترین اسما است؛ چرا که نامهای اهل بیت از نامهای خداوند مشتق شده و اسامي ایشان اسماي خداست.
خداوند در قرآن مجید میفرماید: «و لله الاسماء الحسنی فادعوه بها» برای خداوند اسماي نیکویی است، پس خداوند را بوسیله نامهایش بخوان. (14)
امام صادق (ع) میفرمایند: «به خدا سوگند اسمای حسنای خداوند ما هستیم (15). اسماي اهل بیت همان اسمايی بود که خداوند به واسطه آن، توبه حضرت آدم را پذیرفت (16) و نوح نبی در پناه و برکت اسماي خمسه طیبه توانست آن کشتی عظیم را کشتیبانی کند. (17)
اهلبيت در هفت روز اول زندگي نوزاد نام او را محمد ميگذاشتند
بر هر کسی که اندکی با آیات و روایات آشنایی دارد، مبرهن است كه نام مبارک پیامبر و عترتش زیباترین و بالاترین اسما است. امام صادق علیه السلام میفرمایند: «هیچ فرزندی از ما اهل بیت متولد نمیشود، الا اینکه نام او را محمد میگذاریم، پس از هفت روز اگر بخواهیم نام او را تغییر میدهیم و اگر بخواهیم نام او را محمد باقی میگذاریم.» (18)
آنقدر این اسم مورد احترام و علاقه اهل بیت است که تمام فرزندان ایشان در هفت روز اول زندگی نام محمد را دارند. اسم رسول گرامی اسلام از شرف و احترام فوقالعادهای برخوردار است، همچنین احترام کسی که نام محمد را بر او گذاشتهاند به واسطه نام او واجب است و این احترام بر پدر و مادر کسی که محمد نامیده شده نیز واجب است.
ابا هارون میگوید: به امام صادق (ع) عرض کردم نام فرزندم را محمد گذاشتهام، تا نام محمد را شنیدند گونه مبارک خویش را به احترام نام پیامبر اعظم به سمت زمین نزدیک کردند و پشت سر هم فرمودند محمد، محمد، محمد تا اینکه نزدیک بود صورت مبارک حضرت به زمین برسد، سپس فرمودند :«جان من و فرزندانم و والدینم و همه اهل زمین به فدای محمد هیچگاه فرزندت را [به احترام نامی که برای او گذاشتی]دشنام نده، او را مزن و با او بد رفتاری نکن و بدان بر روی زمین نامی نیست که بر آن اسم محمد باشد، الا اینکه در هر روز آن خانه تقدیس میشود.» (19)
شيطان از شنيدن نام محمد و علي ذوب ميشود
در باب نامگذاري فرزندان روایات بسیار است و این روایات به عنوان نمونه ذکر میشود و چه زیباست این روایت که میفرماید: در هنگام قیامت منادی ندا دهد که کسانی که نامشان محمد است به خاطر کرامت و بزرگی این نام از قبر به پا خیزند و داخل بهشت شوند (20) و شیطان از شنیدن نام محمد و علی ذوب میشود و کسی که به این دو نام نامیده شده باشد از شر شیطان در امان است و کسی که به نام دشمنان اهل بیت نامیده شود هنگامی که او را به نامش بخوانند شیطان خوشحال شده و به سمت او برای گمراهی میآید. (21)
بدترین نامها، نام دشمنان اهل بیت است
یعقوب سراج میگوید: بر امام جعفر صادق (ع) وارد شدم در حالی که حضرت موسی بن جعفر طفل بود. بعد از مدتی حضرت فرمودند به موسی بن جعفر مولای خودت سلام بده. حضرت موسی بن جعفر (ع) به من اشاره کردند که نزدیک بروم پس از نزدیک شدن به من امر فرمودند: «آن اسمی را که دیروز بر روی دختر خویش گذاشتی تعییر بده؛ چرا که آن نام مبغوض خداست.» یعقوب سراج میگوید که من نام دختر خویش را حمیرا گذاشته بودم. (22)
عَنْ سُلَيْمَانَ الْجَعْفَرِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ ع يَقُولُ لَا يَدْخُلُ الْفَقْرُ بَيْتاً فِيهِ اسْمُ مُحَمَّدٍ أَوْ أَحْمَدَ أَوْ عَلِيٍّ أَوِ الْحَسَنِ أَوِ الْحُسَيْنِ أَوْ جَعْفَرٍ أَوْ طَالِبٍ أَوْ عَبْدِ اللَّهِ أَوْ فَاطِمَةَ مِنَ النِّسَاءِ (23).
امام موسی بن جعفر (ع) فرمودند: فقر در خانهای که در آن اسم محمد، احمد، علی، حسن، حسین، جعفر، طالب، عبدالله یا فاطمه باشد وارد نمیشود.
عرض ارادت و مودت به اهل بیت با نامگذاری فرزندان به نامهای ایشان
کنه و حقیقت دین محبت و مودت به اهل بیت عصمت و طهارت میباشد. کسی که نسبت به ایشان محبت و مودت نداشته باشد بهشت بر او حرام است؛ چرا که یکی از واجبات مهم، بلکه از همه واجبات بالاتر، ادای اجر رسالت رسول خداست و کسی که اجر رسالت ایشان را پرداخت نکند به آن بزرگوار ظلم کرده، لذا جهنم و عذاب بر او واجب است.
یکی از راههای ابراز محبت و دوستی به اهل بیت نامگذاری به نامهای مبارک ایشان است. از آنجا که از روی محبت به نام ایشان اسمگذاری میشود، این محبت در روز قیامت برای ما فایدهای عظیم خواهد داشت.
معناي اسم جزئي از شخصيت انسان ميشود
پس باید بر نامگذاری بر روی اشخاص، خاصه کودکان نهایت دقت را داشت؛ چرا که این نام و معنا و محتوای اسم جزئی از شخصیت فرزندمان میشود؛ همچنين همان طور که گذشت، این نامها در عالم هستی دارای اثرات مهمی هستند. از بعضی اسمها خداوند غضبناک و شیطان خوشحال میشود و از بعضی اسمها خداوند خوشحال و شیطان دور میشود و در نهایت نامگذاری به نامهای مقدس اهل بیت بهترین و بالاترین نامهایی است که در عالم وجود میتوان اختیار کرد.
به امام صادق (ع) گفته شد: «جانم به فدای شما باد، ما به نامهای شما و پدرانتان نامگذاری میکنیم آیا این نامگذاری برای ما نفعی هم خواهد داشت؟» امام صادق (ع) در جواب فرمودند: «آری به خدا سوگند، آیا دین چیزی بجز حب و دوست داشتن [ما اهل بیت] است؟ خداوند فرموده است: اگر شما خدا را دوست دارید از من (پیامبر) تبعیت کنید تا خدا هم شما را دوست داشته باشد و گناهان شما را ببخشد. (24)
پینوشتها:
1. مستدركالوسائل، ج 14، ص 270
2. سوره قلم، آیه 51
3. سوره بقره، آیه 102 و سوره فلق
4. الكافي، باب البيوت التي يقرأ فيها القرآن، ص 610
5. الکافی، ج 2، ص 51
6. الكافي، باب أن الضيف يأتي رزقه معه، ص 284
7. سوره بقره، آیه 31
8. آداب سفر در فرهنگ نيايش، ص 271
9. الكافي، ج 6، باب الأسماء و الكنى، ص 18
10. الكافي، ج 6، باب الأسماء و الكنى، ص 19
11. قربالإسناد، 45، الجزء الأول من قرب الإسناد لعبد الله جعفر عن أبيه قال كان رسول الله ص يغير الأسماء القبيحة في الرجال و البلدان
12. وسائلالشيعة، ج، 21 ،ص 391 ، عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ أَصْدَقُ الْأَسْمَاءِ مَا سُمِّيَ بِالْعُبُودِيَّةِ وَ أَفْضَلُهَا أَسْمَاءُ الْأَنْبِيَاء
13. وسائلالشيعة، ج، 21، ص 392
14. سوره اعراف، آیه 180
15. الكافي، ج 1، باب النوادر، ص 143
16. وسائلالشيعة، ج 7 ، باب استحباب التوسل في الدعاء بمحمد و آل محمد، ص 97
17. آداب سفر در فرهنگ نيايش، ص 271
18. وسائلالشيعة، ج 21، ص 392
19. وسائلالشيعة، ج 21، ص 393
20. وسائلالشيعة، ج 21، ص 395
21. وسائلالشيعة، ج 21، ص 393
22. وسائلالشيعة، ج 21، ص 389
23. الكافي، ج 6، باب الأسماء و الكنى، ص 18
24. بحارالأنوار، ج 101، ص 130
این خبر را به اشتراک بگذاریدsnn.ir/000qe
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به
خبرگزاری دانشجو
است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: "ایران سامانه"
All Content by Student News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الله اکبر
ماشاءالله به این جوان مظلوم و پر کار
و وای از غفلت ما از نعمتهای بییییییشمار خداوند که از آنها غافلیم و شاید یک شُکر هم نکنیم.
خدایا اعتراف به عجز از شکرگزاری ما از نعمتهای بینهایتت را بعنوان شکرگزاری قبول بفرما
الهی شکر🤲🤲🤲
🌹 آمار شهدای روحانی 🌹
🇮🇷 براساس آمار از بین ۳۸۸۸ شهید روحانی تاییده شده، ۳۷۳۹ نفر شیعه و ۱۴۹ نفر از هموطنان اهل سنت بوده است. ۵۷ نفر از کل شهیدان روحانی مربوط به مشروطیت یا انقلاب اسلامی هستند. ۴۰ نفرشان در دوران مبارزات انقلاب اسلامی و پیش از جنگ تحمیلی شهید شدهاند، ۳۶۴۱ نفرشان در دوران دفاع مقدس و ۱۴۹ نفر شهید ترور و شهید مدافع حرم هستند.
۳۳۱۴ نفر از شهیدان روحانی عضویت بسیجی، ۳۸۱ نفر عضویت سپاهی، ۲۷ نفر ارتشی، ۱۶ نفر نیروی انتظامی، ۳۳ نفر جهاد سازندگی، ۲۱ نفر عضویت قوه قضائیه، ۲۲ نفر نماینده مجلس، ۶ نفر صدا و سیما و ۶۷ نفر طلبه وظیفه بودند.
نماینده ولی فقیه در سپاه : روحانیت بیش از ۱۰ برابر تمام اقشار دیگر در دفاع مقدس، شهید داد
۲۲ نفر از شهیدان روحانی در سطح لشکر، تیپ و گردان، ۲۲۲ نفر در سطح فرماندهی دسته و گروهان، ۹۲۸ نفر در رستههای دیگر نظامی و ۵۰ نفر مسئول تبلیغات داشتیم و در مجموع ۱۲۲۲ نفر از شهدای روحانی دفاع مقدس علاوه بر نقش و رسالت طلبگی خود، دارای مسئولیتهای رزمی و نظامی بودهاند.
بیشترین شهید روحانی مربوط به سال ۱۳۶۵ و ۱۲۱۴ نفر است. همچنین بیشترین شهید روحانی در یک روز مربوط به چهارم دی ماه ۱۳۶۵ است که ۱۳۹ نفر به شهادت رسیدند. در «عملیات کربلای ۵» بیشترین شهید روحانی را داشتیم که تعداد آنها به ۵۶۷ شهید میرسد و اصفهان با تقدیم ۵۴۳ شهید روحانی، بیشتر شهید روحانی را در بین استانهای کشور داراست و در میان شهرها بیشترین شهید متعلق به شهرستان اصفهان است که تعداد شهدای آن به ۱۶۰ شهید میرسد.
۱۷۶۷ نفر از شهیدان روحانی، طلاب رزمی تبلیغی بودند. همچنین ۴۸ شهید غیرایرانی در بین شهیدان روحانی وجود دارند و ۵۴۵ نفر از کل شهیدان روحانی تأیید شده از سادات هستند و پیکرهای ۹۳ نفر از شهدای روحانی همچنان مفقودالاثر هستند.
بیشترین توصیه انجام شده توسط شهدای روحانی در وصیتنامههای آنها مربوط به توحید و ایمان به خداوند است که تعداد این توصیهها ۲۴۰۰ مورد است.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهرام همایون، مدیر شبکه سلطنتطلب: دارم دیوانه میشوم؛ هر کاری میکنیم به نفع جمهوری اسلامی میشود!
🔸متأسفانه دنیا جایگزینی برای جمهوری اسلامی پیدا نکرده و با آن کنار آمده است!
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💢 برای همه مردم دنیا آشکار شد!
✅ پیروزی بزرگ ملت فلسطین در این است که غرب را، آمریکا را، ادعاهای دروغین حقوق بشری را بیآبرو کردند.
🔹 امروز همه میدانند که باطن این ظاهرسازیها، اسم حقوق بشر و انسان و اینها را بردن باطنش دیگر چیست. چهره زشت هیولای منحوس آمریکا و انگلیس روشن شد، برای همه مردم دنیا آشکار شد.
🎙 امام خامنهای مدّظلّهالعالی؛ 1402/10/2.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خسارت های عدم بصیرت بر کشور(سال 88)