💚کمک به همسر در متن زندگی حضرت فاطمه و امیرالمومنین صلوات الله علیهما نمایان بود
💚مرحوم محدّث نورى و علاّمه مجلسى و ديگر بزرگان به نقل از حضرت اميرالمؤ منين امام علىّ عليه السلام آورده اند:
روزى حضرت فاطمه زهراء سلام اللّه عليها مشغول پختن غذا بود، من نيز در تميز كردن مقدارى عدس به او كمك مى كردم . در همين حال پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله وارد منزل شد؛ و پس از آن كه فاطمه زهراء را كنار اجاق آتش مشغول پختن غذا ديد؛ و نيز مرا در حال كمك به او مشاهده كرد، فرمود:
اى ابوالحسن ! سخنم را گوش كن ؛ و توجّه داشته باش كه من سخنى نمى گويم مگر آن كه خداوند مرا به آن دستور داده باشد.
💚سپس افزود:
هر مردى كه همسرش را در اداره امور منزل ، يارى و كمك نمايد، به تعداد هر موئى كه در بدن دارد، ثواب يكسال عبادت نماز و روزه برايش ثبت مى گردد؛ و همچنين خداوند ثواب صابرين را به او عطا مى نمايد.
و هركس همسر و عيال خود را در كارهاى مربوط به منزل كمك و مساعدت نمايد و بر او منّت نگذارد، خداوند نام او را در ليست شهداء و صدّيقين ثبت مى نمايد و ... .
و سپس فرمود: بدان كه يك ساعت خدمت در منزل ، بهتر از يك سال عبادت مستحبّى است .
لذا هر مردى كه بدون منّت به همسر خود خدمت كند، همانا او در سراى محشر بدون حساب داخل بهشت مى گردد.
و خدمت به همسر، كفّاره گناهان كبيره مى باشد؛ و موجب خاموشى خشم و غضب خداوند و ازدياد حسنات و ترفيع درجات خواهد بود.
💚حضرت رسول صلّى اللّه عليه و آله ، در پايان فرمود:
اى ابوالحسن ! اين را هم بدان كه كسى به همسر و عائله خود كمك نمى كند مگر آن كه نسبت به مبداء و معاد معتقد باشد و نيز هدفش جلب رضايت خداوند و سعادت دنيا و آخرت باشد
آدرس.
(مستدرك الوسائل : ج 13، ص 48، ح 2، جامع الا خبار ص 102، بحار الا نوار: ج 104، ص 132، ح۱).
https://eitaa.com/joinchat/1525415945Cde4e17e555
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
💚رجعتِ حضرت فاطمه سلام الله علیها
💚 آیا حضرت فاطمه(س) پس از ظهور رجعت می کند؟
حدیثی در منابع روایی وجود دارد که حکایت از رجعت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) بعد از ظهور امام زمان (عجلالله تعالی فرجه والشریف) دارد. داستان رجعت آن حضرت(سلاماللهعلیها) در ضمن روایتی طولانی که در پرسش مفضل از امام صادق (علیه السلام) مطرح شده، آمده است.
🖤 مفضل می گوید از امام صادق (علیه السلام) پرسیدم: آقا، آیا پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) و علی (علیهالسّلام) با قائم (عجلالله تعالی فرجه و الشریف)خواهند بود؟ فرمودند: آرى، والله پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) و علی (علیهالسّلام) ناگزیر می باید قدم روى زمین بگذارند.... اى مفضل! گویا مى بینم که ما ائمه(علیهالسّلام) آن موقع جلوی پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) جمع شده و به آن حضرت(صلیاللهعلیهوآله) شکایت مى کنیم که امت بعد از وى چه به روز ما آوردند، و مى گوییم امت، ما را تکذیب کردند؛ بى اعتنایى، نفرین، لعنت و تهدید به قتل نمودند، حاکمان ستمگر آنها ما را از وطن بیرون آورده به پایتخت خود بردند و جمعى از ما را با سم و حبس کشتند. در این وقت پیغمبر سخت گریه می کند و می فرماید اى فرزندان من! هر چه به شما رسید بیشتر به جد شما رسید.
آن گاه فاطمۀ زهرا (سلاماللهعلیها) مى آید و از ظلم هایی که در حق او همسرش شده و غصب فدک، ملک خود توسط آنها، و رفتن به میان مهاجرین و انصار و ایراد خطبه اش در خصوص غصب فدک، شکایت می کند. سپس نقل می کند که چگونه جمعى امیر المؤمنین(علیهالسّلام) را از خانه خود براى بیعت گرفتن در سقیفه بنى ساعده بردند،...
بنابر این، طبق این روایت که مفضل از امام صادق (علیهالسّلام)نقل می کند، حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) نیز جزو رجعت کنندگان خواهند بود؛
ادرس
بحار الانوار، ج ۵۳، ص ۱۷
مهدى موعود، (ترجمه ج ۵۱، بحار الأنوار)، ص۱۱۶۶
https://eitaa.com/joinchat/1525415945Cde4e17e555
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
💚مادرِ پدر خود یعنی چه؟
💚ام_ابیها
💚 أم أبیها "به معنای "مادر پدرش" لقبی است که رسول اکرم (ص) به دختر خود دادند.
اینکه پیامبر (ص) در خردسالی مادر را از دست داد و سراسر عمر عزیزش را بسختی گذراند و تا قبل از ازدواج با حضرت خدیجه و حتی پس از آن، پیوسته مورد آزار مشرکان بود.
در این موارد دختر عزیزش فاطمه، با اینکه کودکی بیش نبود چون پروانه به گرد شمع وجود پدر می گشت وهیچگاه از او جدا نمی شد و در رفع اندوه او آنچه می توانست می کوشید و از پدر دلجویی می کرد.
چون رسول خدا(ص) دلسوزی وی را می دید اشک می ریخت و می فرمود: او مادرِ پدرش است.
💚 این کُنیه را شیعه و سنی نقل کرده و در معنای آن وجوهی بیان نموده اند. در میان معانی آن علاوه بر آنچه بیان شد، شاید بهترین وجه این باشد که: «ام» در لغت به معنای مقصود و هدف نیز آمده است و چون فاطمه ثمره درخت نبوت و حاصل عمر حضرت ختمی مرتبت بود او را ام ابیها گفتند. او بود که مقصود حقیقی و هدف و ثمره واقعی زندگانی پیغمبر بود.
ادرس
العین ج8،ص124
https://eitaa.com/joinchat/1525415945Cde4e17e555
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
💚سوال
💚 خصوصیات زنانی که مورد شفاعت حضرت زهرا قرار میگیرند چیست؟
یکی از اعتقادات مورد اتفاق شیعه و اهل سنت، وجود شفاعت در روز قیامت است؛ به اعتقاد شیعه یکی از افرادی که مقام شفاعت را دارد و عده زیادی با شفاعت او به بهشت برین میروند، وجود نازنین حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) است؛ اما باید دید چه زنانی مورد شفاعت حضرت قرار میگیرند:
💚 در روایتی «ابن عباس» از اصحاب پیامبر اکرم(صلیاللهعليهوآله) نقل میکند: «روزى رسول الله(صلیاللهعليهوآله) نشسته بودند، در نزد آن حضرت، حضرت على، فاطمه، حسن و حسين(صلواتاللهعليهماجمعین) بودند. در اين حال حضرت رسول(صلیاللهعليهوآله) فرمودند: بار پروردگارا تو میدانى كه اين جماعت، اهل بيت من و گرامىترين مردم در نزد من مىباشند...
سپس فرمود: اى على، تو امام امت من و جانشين من هستى، تو قائد و سپهسالار قافله مومنين به سوى بهشت مىباشى؛ همچنین گويا دخترم فاطمه را میبینم، كه در روز رستاخيز سوار بر اسبى از نور است و به پيش مىآيد... او زنهاى مومن از امت منرا جلودارى كرده و به بهشت میبرد. پس هر زنى كه در شبانه روز پنج نماز واجب را بهجا آورد، و در ماه رمضان روزه بدارد، و حج بيتالله الحرام را بگذارد، و زكات مال خود را بپردازد، و از شوهر خود اطاعت كند، و على را بعد از من به ولايت بپذيرد، به شفاعت دخترم فاطمه داخل بهشت مىشود؛ و فاطمه سيده تمام زنهاى عالم است.»
💚 شخصی سوال پرسید: آيا فاطمه سيده زنهاى امت خودش است؟ حضرت فرمود: دختر من فاطمه، سيده تمام زنهاى عالم از اولين تا آخرين است. فاطمه چون در محراب عبادت، به عبادت بايستد هفتاد هزار ملک از ملائكه مقربين، بر او سلام مىكنند.»
💚 سپس حضرت، رو کرد به سمت على(علیهالسلام) و فرمودند: اى على، فاطمه پاره تن من است، او نور دیده من و ميوه دل من است؛ ناراحت میكند من را آنچه او را ناراحت كند، و شاد میگرداند من را آنچه او را شاد گرداند؛ او اولين كسى است از اهل بيت من که به من ملحق میشود، پس با او بعد از من به نيكى رفتار كن.»
فاطمیه
https://eitaa.com/joinchat/1525415945Cde4e17e555
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚