شفاف سازی یک عضو شورای عالی بورس درباره محدودیت دامنه نوسان به ۲ درصد
سعید اسلامی بیدگلی:
نمی خواهیم جلوی ورود نقدینگی به بازار گرفته شود. به هر حال آنچه فعالان بازار را طی ماه های اخیر نگران کرده این است که بسیاری از سهم ها با فعالیت سفته بازانه رشد زیادی داشته است که توجیه بنیادی ندارد.
این که آیا این طرح موفق است یا خیر؟ باید در آینده دید که به عوامل مختلف از جمله ساختار اقتصاد کلان و بازار بستگی دارد.البته مباحثات زیادی وجود داشته که مطرح شده است.
مساله کلیدی این است که حجم پول زیادی با وجود رکود بازار های جایگزین وارد بازار سرمایه شده که باید از این نقدینگی بهتر استفاده می شد ولی به دلیل زیرساخت های پائین بازار سرمایه ایران ، نشد...
قیمت سهام در برخی شرکت ها متورم بوده که بالاتر از ارزش خود هستند که ایجاد نگرانی می کند ، اما به طور کلی آمادگی پذیرش پیشنهادات جدی تر برای بهبود روند وجود دارد/بورس۲۴
آیا سهام با کاهش دامنه نوسان نزول میکند؟ | درماندگی سازمان بورس در مواجهه با سیل نقدینگی
طی اطلاعیهای بار دیگر از تصمیمات عجیب مدیران بورسی رونمایی شد. از روز شنبه دامنه نوسان قیمت به دو درصد کاهش مییابد. دلیل این موضوع مطرح نشده است اما به صورت مشخص میتوان علت چنین اتفاقی را درماندگی در مقابله با رشدهای مداوم و حبابی قیمت سهام مطرح کرد. اما آیا این تصمیم باعث نزول بورس میشود؟
دنیای بورس: ابتدا باید با این سوال مطرح کرد که آیا کاهش دامنه نوسان بازار پایه دردی از این بازار دوا کرد و مانع از شکلگیری هیجان شد یا اتفاقا بر شدت هیجان افزود؟ از میانه شهریور این تصمیم اجرایی شد و با وجود شوک موقت اما یک رالی قدرتمند در ادامه شکل گرفت که کل بازار پایه را به محدوده حباب برد و رشدهای چند صد درصدی را برای سهام رقم زد.
کاهش دامنه نوسان به محدوده دو درصد موضوعی بود از چند روز قبل مطرح میشد ولی از چند ماه قبل قابل پیشبینی بود. در یک سیستم دولتی سیکل معیوبی معمولا شکل میگیرد که هر چند سال یکبار رونمایی میشود. تصمیم کنونی شباهت بسیاری به اوایل دهه 80 دارد زمانیکه مدیر وقت سازمان بورس درمانده از یافتن راهکاری برای توسعه بیشتر بازار راهحلهای خودساخته و دقیقا خلاف واقعیتهای جهانی را در پیش گرفتند و کار به جایی کشید که اجازه خرید به معاملهگران در مقطعی داده نمیشد. البته در سیستم صُلب اقتصاد کشور نباید انتظار معجزه از هیئت مدیره سازمان بورس داشت و این اساس مشخص بود که سرانجام کار به درماندگی مدیران بورسی در مواجهه با هیجان بازار سهام و تکرار اشتباهات گذتشه میرسد.
وقتی که مدیران سازمان بورس از کنترل هیجان نقدینگی در سهام متعلق به خودشان بورس، فرابورس، انرژی و کالا واماندهاند چه انتظاری از این افراد وجود دارد که بخواهند تصمیمی معقول اتخاذ کنند. زمانیکه در این سه نماد این مدیران میتوانستند مسیر افزایش سرمایه از صرف سهام را تسهیل کرده و به فکر به روز ساختن سیستم معاملات از این طریق باشند در حالیکه سهام جهشهای متوالی را تجربه میکرد نباید انتظار تصمیم منطقی در مواجه با کل بازار را داشت. در افزایش سرمایه از صرف سهام بنا است که به جای دردسر و مشکلات زیاد از انتشار حق تقدم سهام مازاد بر تعداد سهام اسمی در بازار به فروش برسد تا از این محل تامین مالی برای شرکت انجام شود و البته بدیهی است که مکانیزم به نوعی اعمال میشود که حق سهامداران پیشین ضایع نشود. .
آیا مدیران سازمان بورس و اقتصاد کشور هیچ به فکر تامین مالی منطقی شرکتها با چنین روشهایی در بورس بودند. آیا غیر از تصمیمات خودساخته هیچ نوع خلاقیتی که در حد و اندازه جهانی آن باشد میتوان در تیم مدیریت بورس متصور بود. بار دیگر تاکید میشود تمام انتقادات به سازمان بورس وارد نیست بلکه به کل اقتصاد کشور و به تفکر حاکم بازمیگردد. به عقیده یکی از منتقدان شریف اقتصادی کشور مشکل از تفکر است و نمیتوان با تغییر دادن لایههای پایینی انتظار تحول داشت و این تغییرات در نهایت به همان سیکل معیوب میرسد.
حال احتمالا دلیل این موضوع کاهش التهاب عنوان میشود اما اگر عرضههای اولیه نتوانند نقدینگی پرقدرت را جذب کنند باید گفت این موضوع اتفاقا هیجان را در معاملات سهام بیشتر میکند و فضا را برای تشکیل صف به عنوان عامل اصلی اوجگیری هیجان بیشتر و بیشتر میشود. احتمال تشکیل صف در دامنه نوسان دو درصدی چندین برابر 5 درصد است و باید به تصمیمگیرندگان بابت این تصمیم جهت هیجان بیشتر تبریک گفت. بر این اساس اگر اتفاق خاصی نیفتد و همچنین عرضههای اولیه پرقدرت انجام نشود تا بخش عظیمی از نقدینگی را به خود جذب کند (به گزارش «آیا ترمز بورس کشیده میشود؟») مراجعه کنید، حتی پس از یک شوک احتمالی، پیشبینی افزایش شدت هیجان را باید داشت.
#خبرهای_موثر
📌 تکذیب ارتباط محدودیت نوسان روزانه بورس با سازمان مالیاتی/تا ۲ سال آینده برنامهای برای اخذ مالیات جدید از سهام نداریم
مسیحی معاون مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور:
🔹اساسا درباره این موضوع که دامه قیمت سهام به هر شکل محدود شود هیچ گونه مذاکرهای با سازمان بورس اوراق بهادار نداشتهایم.
🔹 بر اساس ماده ۱۴۳ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، سازمان مالیاتی صرفا ۰/۵ درصد مالیات به صورت مقطوع از خرید و فروش سهام دریافت می کند.
🔹اگر بورس اوراق بهادار رونق داشته باشد و نقدینگی جذب این بازار شود سازمان مالیاتی درامد بیشتری به لحاظ مالیات ستانی کسب خواهد کرد بر این اساس مجددا باید تاکید کرد سازمان مالیاتی در این سیاست محدود کننده هیچگونه نقشی نداشته است.
🔹برای ۲ تا ۳ سال آینده هیچ برنامهای برای اخذ مالیات جدید در حوزه سهام نداریم.
🔹هرچند طرحی برای مالیات جدید در حوزه سهام نداریم اما اگر هم در دولت و یا مجلس شورای اسلامی چنین بندی به قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم(مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد) اضافه شود تجربه نشان داده است که چنین فرایندی حداقل ۲ تا ۳ سال طول خواهد کشید./ تسنیم
امیر هامونی
در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) اظهار داشت: از آنجا که در چند وقت اخیر هیجانات در بازار به شدت بالا گرفته بود ، کاهش دامنه نوسان در شرایط کنونی علاوه بر اینکه حمایت و صیانت از حقوق سهامداران را دنبال می کند، فضای کلی حاکم بر معاملات را تحلیل محور و عقلایی تر پیش خواهد برد.
مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه نقدینگی هایی که وارد بازار سرمایه میشوند توجه چندانی به ریزساختارهای موجود در بازار ندارند، اطمینان داد: اقدام اخیر حتی اگر بر کاهش ورود نقدینگی به بازارسرمایه تاثیری کوتاه مدت داشته باشد، بر بازدهی شرکتها و روند کلی بازار سرمایه تاثیر منفی نخواهد گذاشت.
هامونی ادامه داد: طبیعی است افرادی که به دنبال نوسان گیری و داد و ستد روزانه سهام هستند و به هیجان موجود در بازار دامن میزنند، کاهش دامنه نوسان را نپسندند ولی ما همواره در کنار فعالان بازار بودهایم و اینگونه نیست که با چنین تصمیماتی دنبال کاهش بازدهی سهامداران باشیم.
مدیر عامل فرابورس ایران اتخاذ چنین تصمیماتی را مسبوق به سابقه دانست و گفت: در دیگر کشورها نیز نمونه های مشابهی می توان سراغ گرفت ؛ مثلا اخیرا در آمریکا ، فدرال رزرو برای کاهش تاثیرات شیوع ویروس کرونا بر رکود اقتصادی این کشور و اقتصاد جهانی، نرخ بهره را به سرعت کاهش داد. طبیعی است در کشور ما نیز بسته به اقتضائات زمانی ، تصمیماتی از این دست اتخاذ می شود.
هامونی در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به مباحث مطرح شده درخصوص کارمزد ۱.۵ درصدی در بازار سرمایه گفت: کارمزد خرید در بازار نیم درصد است و خرید هم شامل مالیات نمیشود. اما افرادی که در یک روز سهامی را خریداری میکنند و همان روز به فروش میرسانند، مشمول کارمزد ۱.۵ درصدی خواهند شد.
مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال مشوقهای مالیاتی برای سرمایهگذاریهای بلندمدت است، اظهار داشت: رییس سازمان بورس در گفتگو با وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان امور مالیاتی به دنبال آن است که اگر سهامدار امروز سهمی را خریداری کرد و به مدت چند ماه نگه داشت، حتما مشمول معافیتهای مالیاتی شود./ سنا
فولاد مبارکه اصفهان صاحب بزرگترین ذخیره معدنی سنگ آهن کشور می شود/یک گام تا تصمیم تاریخی
شرکت فرآوری اپال کانی پارس وابسته به شرکت سرمایه گذاری پارسیان طی روزهای آینده به فولاد مبارکه اصفهان واگذار می شود.
به گزارش سایت تحلیلی و خبری معدن ۲۴، شنیده ها حاکی از آن است: با حمایت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران سهام و مالکیت کامل شرکت فرآوری اپال کانی پارس،مالک شرکت های اپال پارسیان سنگان و فولاد سبزوار به شرکت فولاد مبارکه اصفهان واگذار می شود.
شرکت اپال کانی پارس وابسته به شرکت سرمایه گذاری پارسیان است، تولید کننده۵میلیون تن گندله سنگ آهن،۲.۶میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در این منطقه توسط شرکت اپال پارسیان سنگان یکی از شرکت های زیر مجموعه خود است و طرح توسعه تولید ۲.۶میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در جوار کارخانه گندله سازی در منطقه سنگان در را برنامه قرار داده است. که در مجموع طی دو سال آینده این شرکت تولید ۵میلیون تن کنسانتره سنگ آهن را در دستور کار دارد.
شرکت اپال کانی پارس همچنین مالک کارخانه ۸۰۰هزار تنی آهن اسفنجی در سبزوار است که برنامه دارد تا یک میلیون تن فولاد در جوار کارخانه آهن اسفنجی تولید کند و مراحل اجرایی آن با سرعت به جلو می رود.
همچنین شرکت فراوری اپال کانی پارس بهره بردار معدن سنگ آهن دولتی سنگان با دو میلیارد تن ذخیره به مدت ۵سال است.
بنابراین شرکت فولاد مبارکه اصفهان با خرید شرکت اپال کانی پارس ،بهره بردار معدن و صاحب کارخانه گندله سازی جدید به ظرفیت ۵میلیون تن و کارخانه کنسانتره سنگ آهن به ظرفیت ۵میلیون تن خواهد شد.
یاسر فلاح مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس: کاهش کارمزد معاملات در دستور کار سازمان بورس قرار گرفته است...
ﺑﺎﺑﺎ ﭘﻮﻝ ﻣﯿﺨﻮﺍﻡ !
ﺑﺎﺑﺎ ﻟﺒﺎﺱ ﻣﯿﺨﻮﺍﻡ !
ﺑﺎﺑﺎ ﮐﺘﺎﺏ ﻣﯿﺨﻮﺍﻡ !
ﺑﺎﺑﺎ ﻣﻮﺗﻮﺭ ﻣﯿﺨﻮﺍﻡ !
ﺑﺎﺑﺎ ﻣﺎﺷﯿﻦ ﻣﯿﺨﻮﺍﻡ !
ﺑﺎﺑﺎ ﻣﯿﺨﻮﺍﻡ ﺑﺮﻡ ﻣﺴﺎﻓﺮﺕ ، ﭘﻮﻝ ﺑﺪﻩ !
ﺑﺎﺑﺎ ﭘﻮﻝ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﻬﺮﯾﻪ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ !
ﺑﺎﺑﺎ !...
ﺑﺎﺑﺎ !...
ﺑﺎﺑﺎ !...
ﻭﻟﯽ ﯾﮏ ﻣﺮﺗﺒﻪ ﻫﻢ ﻧﮕﻔﺘﻢ :
ﺑﺎﺑﺎ ! ﻫﻤﯿﻦ ﮐﻪ ﭘﯿﺸﻢ ﻫﺴﺘﯽ ﺑﺮﺍﻡ ﮐﺎﻓﯿﻪ...
ﺑﺎﺑﺎ ! ﺑﻮﺩﻥ ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﺗﻮ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻦ ﯾﮏ ﺩﻧﯿﺎﺳﺖ !
ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺍﺯ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﻫﺎﻡ ﻭ ﺍﺯ ﭼﯿﺰﺍﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﻟﻢ ﻣﯿﺨﻮﺍﺳﺖ داشته باشم ﺑﻬﺶ ﻧﻖ ﺯﺩﻡ !
ﻭﻟﯽ ﻫﯿﭽﻮﻗﺖ ﺍﺯﺵ ﻧﭙﺮﺳﯿﺪﻡ :
ﺑﺎﺑﺎ ! ﺗﻮ ﺍﺯ ﻣﻦ ﭼﯽ ﻣﯿﺨﻮﺍﯼ؟؟؟
ﺑﭽﻪ ﮐﻪ ﺑﻮﺩیم ﺍﺯمون ﻣﯿﭙــﺮﺳﯿﺪﻥ :
ﺑــﺎﺑــﺎﺗﻮ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺩﻭﺱ ﺩﺍﺭﯼ ﯾﺎ ﻣـﺎﻣــﺎﻧﺘﻮ؟ !
میگفتیم : ﻫﺮ ﺩﻭﺗﺎﺷﻮﻧﻮ !!
ﺍﺻﺮﺍﺭ ﻣﯿﮑﺮﺩﻥ ﻭ ﻣﯿﮕﻔﺘﻦ ﻧﻪ !
ﯾﮑﯽ ﺭﻭ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﯼ !!!
ﺍﻭﻥ ﯾﮑﯽ ﮐﺪﻭﻣﻪ؟؟؟
ما ﻫﻢ ﺑﺎ ﺷﺮﻡ ﻭ ﺯﯾﺮ ﻟﺒﯽ میگفتیم :
ﻣﺎﻣﺎﻧــﻮ !!!
ﺑﯿــﭽﺎﺭﻩ ﭘﺪﺭ ! ﻟﺒــﺨﻨﺪ تلخی ﻣﯿﺰﺩ ﻭ ...
ﺷﺎﯾﺪ ﻫﻢ ﺧﺠﺎﻟﺖ ﻣﻴﻜﺸﻴﺪ ﺟﻠــﻮﯼ ﻫﻤﻪ !!!
ﺍﻣﺎ ﺍﻻﻥ ﻣﯿﻔﻬــﻤﯿﻢ ﭘــﺪﺭ ﭼﻘﺪﺭ ﺯﺣﻤﺖ ﻣﯿﮑﺸﯿﺪ ﻭ ﺧﺴﺘﻪ ﻣﻴﺸﺪ ﺗــﺎ ﺯﻥ ﻭ بچش ﺯﻧﺪﮔــﯽ ﺧﻮﺑﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷــﻦ ...
کاش سوره ای به نام "پدر" بود که این گونه آغاز میشد:
قسم بر پینه ی دستانت، که بوی نان میدهد
و قسم بر چشمان همیشه نگرانت...
قسم بر بغض فرو خورده ات که شانه ی کوه را لرزاند
و قسم بر غربتت،
وقتی هیچ بهشتی زیر پایت نیست ...😔
ﺳﻼﻣﺘﯽ ﻫﺮﭼﯽ ﺳﺎﻻﺭﻩ ﻫﺮﭼﯽ ﻓﺮﺷﺘﻪ ﺑﻨﺎمه ﭘـــــــﺪﺭ
زنده باد همه ی پدران در قید حیات و شاد باد روح تمامی پدران عزیز سفر کرده
پیشاپیش 18 اسفند روز پدر مبارک ❤️🌺
سهم گلچین
کاهش کارمزد معاملات سهام؟
ادعای بامدادی مدیر روابط عمومی سازمان بورس:
تصمیمات و اخبار شبانگاهی بورس همچنان ادامه دارد. شب گذشته شوک کاهش دامنه و در ادامه نیز خبر خوب از یک عرضه اولیه بزرگ را شاهد بودیم. حدود ۲ ساعت قبل یاسر فلاح، مدیر روابط عمومی سازمان بورس در استوری اینستاگرام خود از برنامه سازمان بورس برای کاهش کارمزد معاملاتی گفت. وی با طرح ادعای حمایت از حقوق سهامداران خرد علت کاهش دامنه نوسان را این موضوع عنوان کرده است.
فوری و رسمی از وزارت امور اقتصادی و دارایی:
با دستور وزیر اقتصاد
کاهش دامنه نوسان در بورس و فرابورس به ۲ درصد منتفی شد
با دستور فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس شورای عالی بورس به رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کاهش دامنه نوسان در بورس و فرابورس به ۲ درصد، فعلاً منتفی شد و دامنه نوسان طبق روال گذشته خواهد بود.
هدایت شده از روند صعودی سهام با سهم گلچین
ثروت حلال
#تعریف
#شورای_عالی_بورس_و_اوراق_بهادار
شورایی است که به موجب ماده ۳ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران(مصوب آذرماه ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی) تشکیل میشود، در بیان عامه شورا بورس نامیده میشود.
شورا بالاترین رکن بازار اوراق بهادار است که تصویب سیاستهای کلان آن بازار را برعهده دارد.
اعضاء شورا به این شرح است:
۱. وزیر اموراقتصادی و دارایی
۲. وزیر بازرگانی
۳. رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
۴. روسای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و اتاق تعاون
۵. رئیس سازمان که به عنوان دبیر شورا و سخنگوی سازمان نیز انجام وظیفه خواهد کرد
۶. دادستان کل کشور یا معاون وی
۷. یک نفر نماینده از طرف کانونها
۸. سه خبره مالی منحصرا از بخش خصوصی
۹. یک نفر خبره منحصرا از بخش خصوصی به پیشنهاد وزیر ذیربط و تصویب هیئت وزیران برای هر بورس کالایی
تبصره ۱) ریاست شورا با وزیر امور اقتصادی و دارایی خواهد بود
تبصره ۲) مدت ماموریت اعضای موضوع بندهای ۷ ، ۸ و ۹ پنج سال است، و آنان را نمیتوان از میان اعضای هیئت مدیره و کارکنان سازمان انتخاب کرد.
تبصره ۳) انتخاب مجدد اعضای موضوع بندهای ۷ ، ۸ و ۹ این ماده حداکثر برای دو دوره امکان پذیر خواهد بود.
تبصره ۴) اعضای موضوع بند ۹، فقط در جلسات مربوط به تصمیم گیری همان بورس شرکت میکنند
برترین تقاضا در پیش گشایش امروز:
#تملت/حجم صف: 518 میلیون/قیمت: 3570 ریال
#شصدف/حجم صف: 121 میلیون/قیمت: 20,895 ریال
#وخارزم/حجم صف: 100 میلیون/قیمت: 3833 ریال
#ثفارس/حجم صف: 99 میلیون/قیمت: 6146 ریال
#آریان/حجم صف: 71 میلیون/قیمت: 4005 ریال
#فوکا/حجم صف: 56 میلیون/قیمت: 5231 ریال
#وپارس/حجم صف: 52 میلیون/قیمت: 5374 ریال
#ومهان/حجم صف: 36 میلیون/قیمت: 12,669 ریال
#کیسون/حجم صف: 35 میلیون/قیمت: 5770 ریال
#کلر/حجم صف: 33 میلیون/قیمت: 75,982 ریال
#سرچشمه/حجم صف: 23 میلیون/قیمت: 7405 ریال