#بازار_جهانی_کامودیتی
🔺پلنوم سوم چین نتوانست به بازار کامودیتی ها کمکی بکند
🔹 زیرا پیام رسمی از سومین پلنوم نشان داد که با وجود چالشهای فزاینده در عرصه داخلی و بینالمللی، هیچ تغییر عمدهای در استراتژی اقتصادی این کشور وجود ندارد.
✅بازدهی بازارها در هفته چهارم تیر ۱۴۰۳/ هفته بیرمق تابستانی، بازدهی نامتوازن بازارها را رقم زد
🔹بازدهی بازارها در هفته پایانی تیر در حالی که بازارهای مالی تنها چهار روز و بازار بورس سه روز فعالیت داشت، نوسان قیمتی قابل توجهی نداشت.
🔹معاملهگران رکود روزهای محرم و تلاش سیاستگذار برای تثبیت قیمت دلار را دلیل بازدهی منفی این اسکناس میدانند. آنها معتقدند افزایش اونس جهانی طلا عامل رشد بازدهی در بازار طلا است.
🔹در هفته پایانی تیر بازدهی بازارهای مورد بررسی به ترتیب در دلار و بورس منفی شد و طلا و سکه با رشد یک درصدی با بازدهی مثبت بسته شدند
پزشکیان: مشکلات اصناف و بازاریان را با کمک خود آنها حل میکنیم
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب با حضور در مراسم عزاداری روز دوازدهم محرم بازاریان:
اداره کشور در گرو رونق بازار و تولید است و ما مشکل بازار را مشکل کشور میدانیم و برای حل این مشکلات تلاش خواهیم کرد. اگر شما کار را درست انجام دهید و بازار رونق داشته باشد و خرید و فروش و تولید برقرار باشد، مملکت خوب اداره میشود؛ ولی اگر اینجا (بازار) مشکل داشته باشد، مملکت مشکل خواهد داشت.
در نتیجه هر کاری از دست ما بر بیاید که روند و کار شما را تسهیل کنیم که راحتتر به امور خود بپردازید، انشاءالله این کار را خواهیم کرد. دولت چهاردهم وظیفه خود میداند که تسهیل امور را برای رونق تولید در دستور کار قرار دهد. دولت چهاردهم تلاش میکند تا تمامی مشکلات موجود بر سر راه اصناف و بازاریان را با کمک خود آنها حل کند.
مردم با کدملی میتوانند ۱ خودروی شخصی وارد کنند
معاون وزیر صمت:
🔹عموم مردم میتوانند با ثبت آماری در گمرک و پرداخت حقوق ورودی و گمرکی خودرو را ترخیص کنند و نیازی به این نیست که مردم کارت بازرگانی دریافت کنند.
🔹در آیین نامه واردات خودرو مردم با کد ملی که شناسایی میشوند، میتوانند برای نیاز شخصی خودرو وارد کنند.
🔹در ابتدای کار با توجه به شرایط تامین ارز یک دستگاه خودرو برای هر نفر اجازه داده شده است./تسنیم
🔻چرا طلای جهانی رکورد زد؟/ همهچیز به نفع طلاست
▪️طلا در هفته جاری رکورد تاریخی قیمت خود را شکست و اکنون میتوان گفت تا حدودی به تثبیت قیمتی بالای رکورد تاریخی خود رسیده است.
▪️نرخ بهره آمریکا، ترامپ، ریسکهای ژئوپلیتیکی و نرخ بالای خرید طلا توسط بانکهای مرکزی از اصلیترین عوامل اثرگذار بر قیمت طلا بودهاند.
▪️نرخ بهره آمریکا در سقف ۲۳ ساله قرار دارد و فدرال رزرو تاریخ دقیقی برای کاهش آن اعلام نکرده است. این موضوع موجب افزایش ریسک سرمایهگذاری در اقتصاد آمریکا شده و معاملهگران به سمت طلا به عنوان دارایی کم ریسک حرکت کردهاند.
▪️ترامپ به پاول هشدار داده که نرخ بهره را تا قبل از انتخابات ریاستجمهوری کاهش ندهد. سیاستهای ترامپ و احتمال درگیریهای تجاری با چین میتواند تورم را افزایش دهد و به جذابیت طلا بیافزاید.
▪️جنگ اوکراین و روسیه و احتمال حمله اسرائیل به لبنان میتواند به افزایش قیمت انرژی و تورم جهانی منجر شود و طلا را به عنوان سرمایهگذاری امن مطرح کند.
▪️تقاضای بالای طلا توسط بانکهای مرکزی جهان نیز بر افزایش قیمت طلا تاثیرگذار بوده است. میزان خرید طلا توسط بانکهای مرکزی در سالهای اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است.
▪️با توجه به این عوامل، پیشبینی میشود که قیمت طلا در ربع دوم ۲۰۲۵ به حدود ۳۰۰۰ دلار در هر اونس برسد| دنیای اقتصاد
🔻باقری: دنبال توافق جدیدی نیستیم/ هدفمان احیای برجام است
سرپرست وزارت خارجه در گفتوگو با سیانان:
▪️ما هنوز عضو برجام هستیم. آمریکا هنوز به برجام نتوانسته است برگردد، لذا هدفی که تعقیب میکنیم، احیای توافق سال ۲۰۱۵ است. ما به دنبال توافق جدیدی نیستیم.
▪️او در خصوص ادعای دست داشتن ایران در طرح ترور ترامپ نیز گفت: «جمهوری اسلامی ایران صرفاً از سازوکارهای حقوقی و قضایی قانونی داخلی و بینالمللی برای احقاق حقوق خود و همینطور به دست عدالت سپردنِ آمران، عاملان و مباشران این ترور جنایتکارانه استفاده کرده و خواهد کرد»| تسنیم
✅ دلار
🔹عدهای از کارشناسان بازار ارز تهران بر این باروند که اخبار و سیگنال های منتشر شده در روزهای اخیر می تواند نقش افزایشی در بازار ایفا کند.
🔹اخبار مربوط به درگیری های نظامی در مرز لبنان در کنار خبر ازادسازی واردات خودرو که روز گذشته اعلام شد می تواند از جنبه های اقتصادی و سیاسی بازار ارز را تحت الشعاع خود قرار دهد.
🔹موضوع آزادسازی واردات خودرو با افزایش تقاضای ارز موجب رشد قیمت می شود.
🔹 انتخابات پیش رو در آمریکا و احتمال پیروزی نامزد ضد ایرانی در این رویداد نیز از جمله ریسک های بازار تهران است.
🔷اما برخلاف اخبار ذکر شده مشاهدات حاکی از آن است که بازار در فضای کاهشی به فعالیت خود ادامه می دهد. فعالان بازار در توجیه فضای کاهشی بازار از حمایت بازارساز از پول ملی سخن به میان میاورند.
🔹به عقیده این افراد بانک مرکزی با تکیه بر ذخایر ارزی خود در حال تزریق در بازار ارزهای شاخص است و اجازه رشد انتظاراتی نرخ ارز را نمی دهد.
🔹درآمد های ناشی از بهبود فرایند صادرات نیز در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته در نتیجه این نهاد در صورت لزوم می تواند مانع از نوسانات بازار ارز شود.