📢کره جنوبی دارایی های مسدود شده ایران را ۹.۲ میلیارد دلار اعلام کرد
ایرنا - بر اساس اعلام بانک های کره جنوبی، حدود ۱۰ تریلیون وون (۹.۲ میلیارد دلار) وجوه ایرانی در بانکهای کره جنوبی تحت تحریمهای ایالات متحده بر سر برنامه هسته ای تهران، مسدود شده است.
🔹 خبرگزاری یونهاپ روز سه شنبه گزارش کرد از شهریور سال ۱۳۹۸، حدود سه تریلیون وون پول ایرانی در یک بانک کره جنوبی مسدود شده است این پول توسط شعبه سئول بانک ملت ایران واریز شده است.
🔹گزارش می افزاید: علاوه بر این سه تریلیون وون، حدود ۷ میلیارد دلار پول نفت ایران در دو بانک کره جنوبی به نامهای بانک صنعتی کره و ووری بانک مسدود شده است.
عبور صمت از شیوهنامه تنظیم بازار فولاد/ نامه اسماعیلی به بورس کالا در خصوص تغییر قیمت پایه محصولات فولادی/ آیا بورس کالا، یک اداره در معاونت امور معادن وزارت صمت است؟!
🔹 داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در نامهای خطاب به بورس کالا نوشته است که از امروز سهشنبه 16 آذر، قیمت پایه معاملات محصولات فولادی در بورس کالا باید بر اساس 70 درصد قیمتهای منطقه CIS لحاظ شود. نامه «الزامآور» اسماعیلی به بورس کالا در حالی ارسال شده که اولاً بورس کالا زیرمجموعه وزارت اقتصاد نیست و وزارت صمت نمیتواند سازوکار فعالیت آن را تعیین کند و ثانیاً شیوهنامه تنظیم بازار فولاد، توسط معاون اقتصادی رئیس جمهور ابلاغ شده و اگر قرار است تغییری در شیوهنامه داده شود، نه از رهگذر معاونت امور معادن وزارت صمت، بلکه از رهگذر معاونت اقتصادی رئیس جمهور و ستاد اقتصادی دولت باید این تغییر صورت گیرد.
🔹نامه داریوش اسماعیلی به بورس کالا را میتوان عبور وزارت صمت از شیوهنامه تنظیم بازار فولاد توصیف کرد. این نامه به لحاظ اداری نیز ایراد دارد، چرا که بورس کالا یک اداره زیرمجموعه معاونت امور معادن وزارت صمت نیست که به دستور این معاونت، قیمت پایه عرضه محصولات را بالا یا پایین کند.
🔹گذشته از این، معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت که پیش از این تأکید بر اجرای شیوهنامه تنظیم بازار فولاد داشت، حالا در اقدامی عجیب، خود زیر میز شیوهنامه زده است/چیلان
شاخص کل در شانزدهمین روز دی ماه با کاهش 1.77 درصد بسته شد و نماگر بازار در کانال 1 میلیون و 350 هزار واحد آرام گرفت
شاخص هم وزن نیز رشد 2891 واحد را ثبت کرد
ارزش معاملات بازار مجموعا از 17 هزار میلیارد تومان گذشت
رئیس جمهور: سرمایهگذاران نباید احساس ناامنی کنند
روحانی:
🔹 از بین بردن انگیزههای خروج سرمایه از کشور و تشویق جذب سرمایه، دو گام اساسی در توسعه پایدار است
🔹هیچ سرمایهگذاری که به طور قانونی فعالیت میکند، نباید احساس ناامنی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کند
🔹سیاهنمایی و عملیات روانی تخریبی در بخش اقتصاد از جمله در بازار بورس و نوسانات ارزی با هدف دلسردی و انفعال بخشی از جامعه سرمایهداران و فعالان اقتصادی است
اگر قرار است قیمتگذاری کنید، بازار سرمایه را تعطیل کنید
اقتصاد آنلاین - محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹 اگر قرار است قیمت گذاری دستوری انجام شود، بورس کالا برای چه تشکیل شده؟ فلسفه تشکیل بورس کالا چیست؟
🔹قیمت دستوری مگر در اقلام خارج از بورس کالا وجود ندارد؟ چه اتفاقی افتاده؟ بروید ریز اطلاعات کالاهای اساسی را در بیاورید که در طول این سال ها ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته اند اما با قیمت نهایی ارز بازار آزاد به دست مصرف کننده رسیده است.
🔹 آمار رسمی بانک مرکزی در پایان سال ۹۸ را نگاه کنید. نرخ تورم کالاهای اساسی از نرخ تورم کالاهای غیر اساسی بالاتر است. این برای اقتصاد کشور فاجعه است.
🔹هرگاه قیمت گذاری دستوری شده و از قاعده بازار خارج شده، دو طرف زیان دیده اصلی هستند، اول مصرف کننده، دوم تولیدکننده.
#فوری
بورس کالا زیر بار دستور وزارت صمت نرفت/ ارجاع مداخله دستوری در قیمتگذاری فولاد به شورای عالی بورس
🔹قائم مقام مدیرعامل بورس کالای ایران طی نامهای خطاب به معاون معدنی صمت، تغییر قیمت پایه محصولات فولادی را نپذیرفت و درخواست وزارت صمت را به دبیرخانه شورای عالی بورس ارجاع داد.
#اطلاعات_بازار
شاخص کل 1,350,211
24272.00 واحد منفی
ارزش بازار 53,549,650 میلیارد ریال
ارزش معاملات 104,913 میلیارد ریال
حجم معاملات 9,857 میلیارد سهم
نمادهای تاثیر گذار در شاخص
فملی 1966 واحد منفی
فولاد 1949 واحد منفی
شستا 1855 واحد منفی
فارس 1736 واحد منفی
کگل 1519 واحد منفی
تاپیکو 1315 واحد منفی
وبملت 1148 واحد منفی
بیشترین حجم معاملات
خساپا 943.2 میلیون سهم
خودرو 851.5 میلیون سهم
وتجارت 615.7 میلیون سهم
وبصادر 439.7 میلیون سهم
وبملت 240.3 میلیون سهم