اولیانوف: شاهد پیشرفت بسیار مثبت در مذاکرات رفع تحریمهای ایران هستیم
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین و رئیس تیم مذاکره کننده در رفع تحریمهای ایران در توییتی نوشت: «ما شاهد پیشرفت بسیار مثبتی هستیم. چندی پیش برخی از این کشورها مخالف برجام بودند و از خروج آمریکا از توافق هستهای استقبال کردند. اکنون آنها توانایی درس گرفتن و تجدید نظر در مواضع خود را در پرتو تجربه به دست آمده نشان میدهند. این سزاوار احترام است.»
🔵ارزندهترین شرکتهای تولیدی بر اساس پارامتر P/E ttm🔵
🔵 در این پست به لیست شرکتهایی پرداختیم که پایینترین نسبتهای P/E ttm را در بازار سرمایه دارند و P/E تحلیلی این شرکتها را نیز مورد ارزیابی قرار دادیم.
🔵 نکته قابل تامل در مورد نسبت P/E این است که در بسیاری از موارد شرکتهایی که دارای نسبت P/E ttm پایینی دارند لزوما P/E فروارد مناسبی ندارند. به این معنا که برای ماههای آیندهی این شرکتها سود مناسبی پیشبینی نمیشود.
🔵 در نمادهای فسپا و فجر علت این تفاوت میان P/E ttm و فروارد، اختلاف نرخ دلار نیما و آزاد میان مواد اولیه و محصولات نهایی بوده است و علت تفاوت در نماد سبزوا تاثیر درآمدهای ناشی از فروش سرمایهگذاریها در ماههای گذشته بوده است.
بعد از گذشت حدود ۲ ماه فریز «حراج اوراق» دولت توانست در هفته جاری به میزان ۵/ ۷ هزار میلیارد تومان با این ابزار، تامین مالی غیرتورمی کند. اگرچه دولت یک فرصت طلایی برای بهرهگیری از این ابزار را از دست داد، اما سیاستگذار در نهایت به این نتیجه رسید که بهترین گزینه برای پوشش کسری بودجه استفاده از گزینه اوراق است.
📊 حراج اخیر در حالی رقم خورد که استقبال قابل توجهی در بین فعالان بازار سرمایه از آن شد؛ بهنحویکه حدود ۸۸درصد فروش اوراق از این محل بود.
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3817140
ایران پنجمین کشور بر اساس بیشترین دارایی منابع طبیعی در جهان
بیشترین ارزش منابع طبیعی جهان متعلق است به این کشورها است:
روسیه ۷۵ تریلیون دلار
آمریکا ۴۵ تریلیون دلار
عربستان ۳۴ تریلیون دلار
کانادا ۳۳ تریلیون دلار
ایران ۲۷ تریلیون دلار
چین ۲۳ تریلیون دلار
برزیل ۲۱ تریلیون دلار
استرالیا ۲۰ تریلیون دلار
عراق ۱۶ تریلیون دلار
ونزوئلا ۱۴ تریلیون دلار
رئیسی: سهم ما در اقتصاد منطقه کم است
رئیسجمهور در دیدار با نخبگان زنجان:
🔹پروژههای ناقص مانده مردم را رنج میدهد، اولویت دولت سیزدهم اتمام پروژههای نیمه تمام است.
🔹سهم ما در اقتصاد منطقه کم است، به راحتی میتوانیم ۲۰ میلیارد دلار تجارت منطقهای را چند برابر کنیم.
🔹محور بودجه ۱۴۰۱ عدالت است، محور توجه به عدالت هم آمایش سرزمینی است.
🔹وجود ۸۰ معدن غیر فعال در زنجان قابل تحمل نیست.
🔹اوضاع تولید در زنجان رنج آور است، چرا باید رونق کارخانه به خاطر چند نامه معطل باشد؟
🔹زمینهها برای برداشتن گامهای بلند آماده است، هیچ تهدید و تحریمی نمیتواند مانع شود.| تسنیم
مردم را در تصمیمات اقتصادی دولت سهیم میکنیم نه غافلگیر
رئیس جمهور:
▫️ما نباید تحریم را مانع جدی فرض کنیم. دشمنان نمیخواهند کشور ما رشد کند، اما اتفاقا آنجایی که تحریم و تهدید داشتیم مانند صنایع دفاعی بیشتر رشد کردیم و معلوم میشود اگر بخواهیم می توانیم از مشکلات عبور کنیم.
▫️باید نظام اقتصادی کشور را اصلاح کنیم ،دولت در این زمینه شوک اقتصادی وارد نخواهد کرد و در اجرای تصمیمات و جراحی های اقتصادی مردم را سهیم میکنیم نه غافلگیر./ایسنا
توافق آمریکا و کشورهای عربی برای روابط اقتصادی قوی با ایران پس از لغو تحریمها
«الجزیره» گزارش داد: وزارت خارجه آمریکا طی بیانیهای اعلام کرده است که آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس، توافق کردند که پس از لغو تحریمهای ایران روابط اقتصادی قوی با تهران داشته باشند.
«المیادین» نیز بیانیهای مشترک از آمریکا و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را منتشر کرد که در آن آمده است:
گسترش روابط اقتصادی با ایران پس از لغو تحریمها، به نفع منطقه است. از دور هفتم مذاکرات آینده در مورد توافق هستهای در وین استقبال میکنیم.
مجوز تاسیس بانک تسویه؛ راه حل استقبال ناشران از سامانه سجام
ناشران اوراق بهادار به دو دلیل اصلی از پرداخت سود مجامع سالانه از طریق سامانه سجام استقبال نمیکنند که راه حل این موضوع در تأسیس بانک تسویه است.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار:
🔹در پاسخ به این سوال که چرا شرکتهای بورسی رغبتی به پرداخت سود مجامع از طریق سجام ندارند، گفت: بانکیها و برخی دیگر از ناشران که سهامداران عمده آنها بانکها هستند، مایل هستند این پول و سود نقدی در مجموعه خود آنها رسوب یا به گردش درآید.
🔹برای پرداخت سود از طریق سپردهگذاری، ناشر به ازای هر سهامدار باید مبلغ ۲۵۰ تومان به شرکت سپرده گذاری مرکزی پرداخت کند که این مورد عدد هم به عنوان دلیل عدم استقبال ذکر شده است.
🔹یکی از دلایل اصلی و مانع پیش رو برای اجرای کامل این موضوع، تراکنشهای بانکی و کامزدها است.
/سنا
عضویت اعضای شورای عالی بورس در هیئت مدیره بانکها تعارض منافع است
پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹درباره عضویت برخی از اعضای شورای عالی بورس در هیئت مدیره بانکها به ویژه بانکهای خصوصی، گفت: قطعاً این موضوع تعارض منافع است و نباید اتفاق بیفتد.
/تسنیم/