اولین هفته خرداد ماه به رنگ سبز اتمام یافت
🔹🔷چهارشنبه 3 خرداد؛ بیش از 40 درصد نماد ها سبز پوش شدند!
🔹شاخص کل با رشد 15 هزار و 164 واحدی به ارتفاع 2,345,963 افزایش یافت.
🔹شاخص هم وزن نیز 0.22 درصد افزایش داشت.
🔹شاخص فرابورس با کاهش 4 واحدی به 29 هزار و 492 واحد رسید.
🔹ارزش معاملات بازار بورس در پایان امروز به حدود 9 هزار و 949 میلیارد تومان رسید.
🔹ارزش معاملات خرد بورس به 12 هزار و 377 میلیارد تومان رسید.
🔹حقوقی ها 133 میلیارد تومان از حقیقی ها خرید کردند.
🔹تعداد نماد های مثبت 303 (45 درصد) نماد و تعداد نماد های منفی 370 (55 درصد)
🔹"شبندر" با 3022 واحد، "شپنا" با 2953 واحد و "شتران" با 1789 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشته اند.
09:30 #خروج حدود 9 میلیارد تومانی #پول_حقیقی تا این لحظه
10:30 #خروج حدود 12 میلیارد تومانی #پول_حقیقی تا این لحظه
11:30 #خروج حدود 68 میلیارد تومانی #پول_حقیقی تا این لحظه
12:30 #خروج حدود 118 میلیارد تومانی #پول_حقیقی تا این لحظه
اخبار سهام
#مهم مجلس مصوبه هیت وزیران مبنی بر تثبیت نرخ ارز و تعیین نرخ تسعیر ارز جهت قیمت گذاری کالاها توسط ب
💠 پالایشی مثل #شپنا و #شبندر به خاطر فروش با نرخهای مختلط ۲۸۵۰۰ و ۳۸ تومانی دلار منتفع میشه.
پتروپالایشی #نوری و #بوعلی هم مثل پالایشیا عمل میکنند و میتونن رشد خوبی داشته باشند.
فلزیا خیلی فرقی نداره صادراتوشن با دلار ۳۸ بوده و داخلی بالای ۴۰ میفروختن.
پتروشیمی پایین دستی متضرر میشه چون مواد اولیه رو با ۲۸۵۰۰ میخرید و محصول رو با رقابت در بورس کالا میفروخت و دلار صادراتیش ۳۸ بود.
#جریان_نقدینگی
📌 نمادهای معاملاتی با بیشترین ورود و خروج نقدینگی
شاخص کل آخرین روز معاملاتی هفته جاری را با رشد ۱۵ هزار واحدی به پایان برد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۴۵ هزار واحد ایستاد.
امروز حدود ۱۰۲ ميليارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی در بازار اتفاق افتاد و ارزش معاملات خرد به ۱۱.۷ هزار میلیارد تومان رسید.
نمادهای #شتران و #خودرو صدرنشین ورود پول سهامداران خرد بودند و نمادهای #وملی و #شستا بیشترین حمایت را از سوی حقوقی ها داشتند.
🔷 ارزش ذاتی #شستا چقدر است ؟ در این پست به بررسی دارایی های مهم بورسی و غیر بورسی هلدینگ شستا پرداخته ایم.
✍🏻 بزرگترین اشتباه عمده تحلیلگران برای محاسبه خالص ارزش دارایی های شرکت #شستا استفاده از آخرین قیمت بازار زیر مجموعه هایی همچون #تاپیکو، #صبا و سایر هلدینگ های بورسی آن است. در حالی که ابتدا باید خالص ارزش دارایی های هلدینگ های زیر مجموعه شستا به صورت جداگانه محاسبه شود و سپس بر اساس درصد دارایی متعلق به شستا، به ارزش روز پرتفوی بورسی این شرکت اضافه شود.
📚 در بحث #ارزشگذاری، با توجه به وسعت و تنوع سرمایه گذاری بالای این مجموعه و احتمال بیشتر ضریب خطای محاسبات، نسبت منصفانه p/nav حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد برای غول سرمایه گذاری ایران نسبت منصفانه ای است. به همین جهت با مفروضات امروز، ارزش هر برگ سهام هلدینگ شستا حدود ۱۹۰ تا ۲۲۰ تومان برآورد میشود./ همگام با بورس
#تحلیل_بازار
28500 نازنین
1) بی تعارف بخوام به سیاست ارزی فعلی نگاه کنم، این سیاست به نفع کسانی است که سرمایه ای دارند یا کسب و کاری را صاحب هستند که امکان بهره مندی از منافع این 28500 نازنین دارند. طبیعتا بخش قابل توجهی از شرکت های بورسی نیز از این مواهب بهره مند می شوند. در واقع مهمترین کسی که از این 28500 عدم النفع دارد دولت است که البته در آینده با کسری بودجه و استقراض و رشد نقدینگی و پایه پولی و تورم در نهایت منافع خودش را رایت آف خواهد کرد. به همین دلیل خیلی بی تعارف تداوم 28500 در مجموع به ضرر بورس نیست. مساله انتقال منافع از برخی شرکت ها به برخی شرکت های دیگر و البته اشخاصی بهره مند از رانت است. در کلیت یک سرمایه گذاری باید از حذف رانت استقبال کند، اما وقتی دولت نمی خواهد از این اشتباه برگرد، چه کار می تواند کرد جز بهره مندی از این اشتباه.
2) بازار با این نامه و تکذیب بعدش یه مقدار سمی شد. سم یعنی نوسان هیجانی، یعنی خرید هیجانی به قصد سود سریع و پشیمانی از آن و زیان شدیدتر. البته شدت این سم چندان قوی نیست. مساله اصلی الان در بازار این است که گزارش های اردیبهشت ماه شرکت بهتر از انتظار است. یعنی علی رغم رشد نرخ محصولات فروشی شرکت ها و علی رغم ثبات نسبی در بازار دلار، کماکان فروش شرکت ها خوب بوده است. البته دلیل هم مشخص است، انتظارات در سطح جامعه کماکان تورمی است و سیاست های اشتباه هم این انتظار را شدیدتر می کند. لذا به نظر نمی رسد از نظر عملکردی شرکت ها حداقل نسبت به سال قبل وضعیت ضعیف تری در تولید و فروش داشته باشند. رفت و برگشت های روزانه را بیخیال بشویم و شرکت هایی با امکان رشد سود خوب در سال 1401 پیدا کنیم.
شرکت های مملو از دارایی
3) یکی از ویژگی های شرکت های بورسی داشتن دارایی هایی با ارزش بسیار قابل توجه است که به دلیل ساختار حاکمیت شرکتی ضعیف در بورس ایران، سهامداران خرد یا به آن واقف نیستند و یا از منافع آن بهره مند نمی شود. یک فقره همین وسدید را ببینید، سهامدار 30 درصدی یک شرکتی است و بعد دو دهه دادگاه بالاخره توانسته است این مالکیت را قطعی کند. اما نه خودش ارزش دقیقش را می داند نه سهامداران. یا مثلا یک دامپروری که این روزها مورد اقبال بازار است، زمین محل فعالیتش ظاهرا در منطقه ای بسیار ارزشمند قرار دارد. کلا از این دست شرکت ها در بورس ایران زیاد است. مثلا یک سیمانی را بررسی می کردیم، مشخص شد تجهیزات طرح توسعه خودش و زیرمجموعه سالهاست در محل کارخانه در حال خاک خوردن است و بازهم حاکمیت شرکتی ضعیف باعث شده سهامداران خرد از مواهب این دارایی های ارزشمند بهره مند نشود. به نظر من به جای این همه درگیری با دولت و غیره حتی همین دارایی ها به شکل شفافی برای سهامداران قابل بررسی باشد و همچنین منافع به جای رفتن در جیب عده ای محدود، بین همه سهامداران عام تقسیم شود، این بورس می تواند تعداد زیادی شرکت با بازده قابل توجه داشته باشد.
1402/03/03
#حسن_کاظمزاده
#نوری #هنگام
یکی از پروژه های مهم پتروشیمی نوری ، طرح آمونیاک و اوره پتروشیمی هنگام واقع در فاز 2 منطقه ویژه اقتصادی پارس در عسلویه است.
شایان ذکر است که پتروشیمی هنگام ظرفیت تولید سالانه 726 هزار تن آمونیاک و ظرفیت تولید یک میلیون و 155 هزار تنی اوره را در سال دارد. به دلیل محدودیت های موجود، طرح در دو فاز تعریف شد و اولویت فعالیت اجرایی بر تکمیل واحد آمونیاک قرار گرفت.
در اسفند ماه 1401 بود که کلیه فعالیتهای اجرایی فاز اول با کار ، تلاش و توانمندی قابل تحسین کارکنان این طرح به پایان رسید و با تزریق گاز خوراک به واحد سولفور زدایی، این طرح بزرگ در مسیر راه اندازی واحد فرآیندی خود قرار گرفت و آماده است تا در آینده نزدیک با تکمیل فعالیت های راه اندازی به بهره برداری برسد.
نکته مهم در تکمیل واحد آمونیاک پتروشیمی هنگام این است که باور ایرانی در اجرای این پروژه متبلور شده است به گونه ای که استفاده از توان و دانش بومی ساخت داخل برای اتمام پروژه در اولویت تیم مدیریتی قرار گرفت و علاوه بر تامین تمام کاتالیست های مورد نیاز، طراحی و مهندسی اصولی و ساخت ریفورمر اولیه، مبدل های واحد آمونیاک، برج خنک کننده، تجهیزات داخلی راکتور آمونیاک، برج های جذب و دفع، وسلها، ریکلایمر و دستگاه بسته بندی محصول اوره، پکیج هوایی ابزار دقیق، پکیج های تزریق شیمیایی، تجهیزات هوا زدا با استفاده از تخصص شركتهای داخلی انجام شده است.
توسعه، تکمیل و راه اندازی واحد آمونیاک و انشالله پس از ان واحد اوره ارزش افزوده بسیاری برای کشور دارد.
مضافاً اینکه پس از به بهره برداری رسیدن فاز دوم این طرح ظرفیت تولید اوره ایران نیز به بیش از 9 میلیون تن در سال خواهد رسید و موجب افزایش سهم ایران در تجارت جهانی اوره به 28 درصد خواهد شد
-
🔵بیشترین افت در سود خالص سالانه🔵
✅در اين پست به بررسی شرکتهایی پرداختیم که تاکنون گزارشات 12 ماهه خود را منتشر کردهاند و افت سود خالص بیش از ۳۰ درصد را نسبت به مدت مشابه سال گذشته گزارش کرده اند.
✅لازم به توضیح است در این گزارش فقط به شرکت هایی تولیدی و دارای سود خالص بیش از 50 میلیارد تومان برای امسال پرداخته شده است و سایر گروهها مورد ارزیابی قرار نگرفته اند.
نامه رئیس مجلس به رئیس جمهور: تعیین نرخ تسعیر ارز توسط بانک مرکزی مغایر قانون است
🔸 رئیس مجلس با ارسال نامه ای به رئیس جمهور، مجلس مصوبه هیئت وزیران مبنی بر تثبیت نرخ ارز و تعیین نرخ تسعیر ارز جهت قیمت گذاری کالاها توسط بانک مرکزی را ابطال کرد.
لایحه برنامه هفتم توسعه هنوز به مجلس ارائه نشده است | تهیه لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ در دولت
🔸 سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه لایحه برنامه هفتم توسعه هنوز به مجلس ارائه نشده است، اعلام کرد لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ در دولت تهیه شده است.
ساز و کار حاکم بر عرضه برق در بورس انرژی تشریح شد
🔸 مدیرعامل بورس انرژی ایران با تشریح ساز و کار حاکم بر عرضه برق در بورس انرژی، اعلام کرد قیمت برق تجدیدپذیر حدود نصف قیمت تمامشده برق حرارتی است.
جزئیات برنامه صادرات گاز ایران به کشورهای مختلف تشریح شد
🔸 مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به جزئیات برنامه صادرات گاز ایران به کشورهای مختلف، اعلام کرد به طور جدی وارد فاز عملیاتی صادرات گاز به اروپا نشدهایم.
الزام بانک مرکزی به تسویه های ارزی و بانکی غیر از متکی بر ارزهای جهان روا
🔸 وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به الزام بانک مرکزی به تسویه های ارزی و بانکی غیر از متکی بر ارزهای جهان روا، اعلام کرد هر زمان الگوی توزیع یارانه ها نهایی شود، اطلاعرسانی خواهد شد.
دلار از مبادلات ایران و روسیه حذف شد
🔸 معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گفت و گوی خود با رئیس بانک مرکزی روسیه از حذف دلار در مبادلات ایران و روسیه خبر داد.
کارگروه مشترک بانکی میان ایران و پاکستان تشکیل میشود | ایجاد پیام رسان غیرسوئیفتی میان ایران و پاکستان
🔸 رئیس کل بانک مرکزی در دیدار با رئیس کل بانک مرکزی پاکستان با اشاره به آمادگی ایران برای اتصال کارت های بانکی با پاکستان، اعلام کرد کارگروه مشترک بانکی میان ایران و پاکستان تشکیل شود.
پیام رسان جایگزین سوئیفت ظرف یک ماه آینده در میان اعضای اتحادیه پایاپای آسیایی اجرا میشود
🔸 معاون بینالملل بانک مرکزی با اشاره به اجرای پیام رسان جایگزین سوئیفت ظرف یک ماه آینده در میان اعضای اتحادیه پایاپای آسیایی، اعلام کرد بخشی از مبادلات تجاری اعضا با ارزهای دیجیتالی بانکهای مرکزی انجام خواهد شد.
صکوک مرابحه شرکت هواپیمایی کارون از ۶ خرداد عرضه میشود
🔸 صکوک مرابحه شرکت هواپیمایی کارون به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از ۶ خرداد ۱۴۰۲ در نماد کارون۰۶ به مدت سه روز عرضه میشود.
برنامه های آتی اتحادیه پایاپای آسیایی تشریح شد | سهم ۱۱ درصدی اتحادیه از تولید ناخالص داخلی جهان
🔸 رئیس کل بانک مرکزی ضمن تشریح برنامه های آتی اتحادیه پایاپای آسیایی، اعلام کرد حدود ۱۱ درصد از کل تولید ناخالص داخلی جهان متعلق به این اتحادیه است.
🔸 رئیس شورای پول و اعتبار بیان کرد: کل ارزش تجارت خدمات در سال ۲۰۲۲ در حدود ۲۵ میلیارد یورو برآورد میشود که حاکی از رشد ۴۴.۰ درصدی آن نسبت به سال ۲۰۲۱ است.
🔸 رئیس دوره جدید اتحادیه پایاپای آسیا بیان کرد: در حال حاضر ۳۲ بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی در اقتصاد ایران مشغول به فعالیت هستند که با حدود ۱۹ هزار شعبه بانکی در سرتاسر کشور به فعالان اقتصادی و آحاد مردم خدمات بانکی ارائه میدهند.
الزام همه شرکت ها به الکترونیکی کردن پذیره نویسی حق تقدم | مهلت ثبت افزایش سرمایه کاهش مییابد
🔸 مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به الزام همه شرکت ها به الکترونیکی کردن پذیره نویسی حق تقدم، اعلام کرد تامین مالی از طریق اوراق بدهی در سال ۱۴۰۱ افزایش یافت.
صندوق سرمایه گذاری سهامی اهرمی شتاب آگاه با نماد شتاب در بورس درج شد
🔸 صندوق سرمایه گذاری سهامی اهرمی شتاب آگاه با نماد شتاب در فهرست نرخهای بازار صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران درج شد.
سلطان عمان ۷ خرداد به ایران سفر میکند
🔸 دربار عمان در بیانیهای از سفر هیثم بن طارق آل سعید، سلطان عمان به ایران در روز یکشنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۲ خبر داد.