📍اولین شرکت سهامی عام پروژه آماده پذیرهنویسی است
مجید عشقی میگوید که فرصت سفرهای استانی کوتاه است و نمیتوان به تمام شرکتها مشاوره داد. اتاق بازرگانی، استانداری و... باید طرحها را جمع آوری کنند.
ابزارهای مختلف و متعددی برای تامین مالی شرکتهای کوچک و متوسط از طریق بازار سرمایه داریم، سکوهای تامین مالی جمعی هم به راحتی میتوانند در این زمینه کمک کنند. ما نیز تلاش میکنیم به محض تکمیل و ارسال مدارک مجوزهای لازم صادر شود.
روز گذشته اولین شرکت سهامی عام پروژهای که در اولین سفر استانی کرمانشاه داشتیم، ثبت شد و آماده پذیرهنویسی است.
این شرکت بسیار بزرگ است میتواند از طریق پذیرهنویسی چند هزار میلیارد تومان تامین مالی کرده و کل استان کرمانشاه را متحول کند.
✅ شستا
سود زیر مجموعه ها گزارش و تقسیم می شود و شستا باسود زیر مجموعه هاش و پتانسیل سود #سی تومنی ، واقعا در حال حاضر بسیار ارزنده هست.
واقعا قیمت در کف کف بنیادی هست و فقط مشکل کمبود پول در بازار هست که شرکت های بزرگ نمی تونند تکون بخورند #نقدینگی بیاد حرکت می کنند
#محسن_اسلامی
آشنایی با مفهوم #سرمایه #ارزش_بازار
❇️سرمایه (EQUITY CAPITAL)برابر با تعداد سهام منتشر شده در قیمت اسمی هر سهم است که در بازار سرمایه ایران قیمت اسمی هر برگ سهام 1000 ریال می باشد .
❇️در صورتی که اگر سرمایه ثبت شده یک شرکت را بر قیمت اسمی آن تقسیم کنید تعداد سهام منتشره شده آن بدست می آید .
❇️سهام هر شرکت کوچکترین واحد مالکیت یک شرکت است که به تعداد سهام در اختیار نسبت به کل سهام منتشره شده میزان مالکیت هر یک از صاحبان سهام تعیین می شود .
❇️ارزش بازاری(Market capitalization) یک شرکت معادل ارزش ریالی یک شرکت است
در صورتی که قیمت روز سهم در تعداد کل سهام ضرب شود ارزش بازاری بدست می آید .
❇️ارزش بازار معیار به روز شده ای از ارزش گذاری یک دارایی با توجه به مکانیسم بازار می باشد که در بازار کارا معیاری از ارزش گذاری واقعی دارایی است .
🟢در صورت سوال فوق با توجه به سرمایه 100 میلیارد تومانی تعداد سهام شرکت برابر با 1میلیارد است درصورتی که قیمت هر سهم هزار تومان باشد ارزش بازاری آن هزار میلیارد خواهد بود .
#بیو_اتانول
♦️ خب خبرها حاکی از #پذیره_نویسی بیواتانول یا همان شرکت سوخت سبز زاگرس در این نزدیکی هاست.
♦️ هدف این شرکت تولید سالانه ۶۶ میلیون لیتر اتانول سوختی از غلات ( ذرت و ضایعات گندم ) و سالانه ۶۶ هزار تن کنجاله تخمیری هست.
♦️ حالا هدف از تولید بیواتانول سوختی چیه؟
بیو اتانول سوختی یک محصول پاک هست که جایگزین افزودنی های شیمیایی بنزین میشه و در کاهش آلایندگی ها موثره
هم چنین کنجاله تخمیری هم بعنوان ماده جانبی باقی مانده از تولید الکل تولید میشه که بعنوان ماده ارزشمند در تغذیه دام به کار میره.
♦️ پروژه تا الان ۹۶٪ پیشرفت فیزیکی داشته و احتمالا نیمه دوم امسال به بهره برداری برسه.
⚠️ کل مبلغ #پذیره_نویسی ۳۵۰۰ میلیارد تومان هست که عدد بزرگی هست.
❗️با فرض استقبال همانند فرود ( که کمتر از فرود خواهد بود ) به هر کد معاملاتی نزدیک ۱۸ میلیون ( حداقل) خواهد رسید.
‼️ آخرین نکته این که باتوجه به اخباری که میرسه در تابستان پذیره نویسی #شمسا ( مس ارسباران ) و عرضه اولیه نیشکر جنوب رو داریم که اینا هم نقدینگی خوبی میخان.در واقع با شرط تحقق وعده ها ما تابستان داغی رو در عرضه و پذیره نویسی پیش رو داریم.
#شمسا
۴۰ درصد مس کاتد ایران در مسسونگون تولید خواهد شد
صریر: مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان گفت: سالانه ۳۰۰ هزار تن مس کاتد توسط شرکت صنایع ملی مس ایران در کشور تولید میشود که مقرر شده این رقم به یک میلیون تن برسد و با توجه به برنامههای توسعهای شرکت مس سونگون برای تولید ۴۰۰ هزار تن کاتد، ۴۰ درصد از کاتد ایران در مس سونگون تولید خواهد شد.
به گزارش خبرنگار صریرنیوز در تبریز، معبود عباسزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه در تبریز، اظهار کرد: مس سونگون طی سال گذشته و امسال دو نقطه عطف تاریخی را پشت سر گذاشت که یکی از آنها آغاز تولید مس کاتد و در نتیجه توسعه شرکت مس سونگون است. تاکنون که کاتد در استان تولید نمیشد، حداکثر ۱۰ درصد از منفعت مس به استان بازمیگشت اما اکنون تمامی منافع ناشی از این معدن به استان جاری میشود.
وی با بیان اینکه مس سونگون، دو روش برای تولید کاتد را در پیش گرفته است، افزود: یکی از این روشها شامل احداث پروژه بلندمدت چهار ساله کارخانه تولید مس کاتد است که فاز نخست آن با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن به پیشرفت ۳۰ درصدی رسیده است.
وی ادامه داد: دومین روش تولید کاتد که در کوتاه مدت به آن میتوان دست یافت، روش هیپ لیچینگ است که با ظرفیت ۳۰۰۰ تن از تاریخ ۱۴ خردادماه سالجاری در مس سونگون راه اندازی شد. اکنون تعداد ۱۶ ساختار هیپ لیچینگ تولید کاتد در کشور راه اندازی شده که برخی نیز ۵۰ هزار تن کاتد تولید کردهاند، با این حال تولید کاتد به روش هیپ لیچینگ در مس سونگون به همین ظرفیت اکتفا نشده و چند پروژه هیپ لیچینگ دیگر در دستور کار است.
هیپ لیچینگ آلاینده است یا نه؟
عباسزاده با اشاره به هجمههای موجود به آلایندگی اجرای این روش در منطقه، تاکید کرد: هیپ لیچینگ یک کار مشترک و سنگین پتروشیمی و معدنی است که توسط متخصصان بنام و با تجربه کشور در حال انجام است. حدود ۳۵ میلیون تن خاک اکسیدی بین ۳۰ تا ۳۵ درصد عیار در مس سونگون وجود دارد که بایستی با کمک تکنولوژیهای موجود هم از نفوذ این اسید به طبیعت جلوگیری شود و هم بتوان از عواید آن بهره برد که یکی از تکنولوژیهای مطرح در این زمینه، روش هیپ لیچینگ است.
وی ادامه داد: هیپ لیچینگ با استانداردهای بالای دنیا در مس سونگون در حال اجرا بوده و حتی امکان نفوذ اسید رقیق نیز به طبیعت مهار شده است. این پروژه در سال ۹۲ مجوز زیست محیطی گرفته و تنها دلیل ورود هجمه به این پروژه، فقط سیاسی است. در حالی که تولید کاتد ماحصل تلاش شبانه روزی ۶۰۰۰ نفر همکار مس سونگون بوده و ۱۲۰۰ میلیارد تومان سود خالص و اشتغالزایی ۷۰۰ نفر دارد.
۵ عضو هیات مدیره شرکت مس آذربایجان
وی با بیان اینکه دومین نقطه عطف و حیاتی مس سونگون در سالجاری، تشکیل شرکت مس سونگون آذربایجان است، گفت: مجتمع مس سونگون پیش از این دریافت کننده آیین نامه و دستورالعملهای ابلاغی از سوی شرکت صنایع ملی مس ایران بود اما با تشکیل شرکت مس سونگون آذربایجان (شمسا) قانون تجاری کاملا بر این شرکت حاکم بوده و طبق آن بایستی، شرکت دارای سهام و در مسیر قانونی حداقل سه شریک حقیقی ثبت کند.
مس سونگون فعلا شرکت سهامی خاص است
مدیرعامل شمسا با اشاره به انتخاب پنج هیات مدیره این شرکت از میان آذربایجانیها، تشریح کرد: این اعضای هیات مدیره شامل بنده، فارغ التحصیل رشته مدیریت از دانشگاه یزد، آقای مالکی فوق لیسانس معدن از دانشگاه شهید باهنر کرمان، آقای بهروزی مدیرکل امور اقتصادی استان، آقای محمودی دکترای معدن و آقای صباغی دکترای مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف هستیم. بر اساس اقدامات قانونی انجام گرفته اکنون ۱۰۰ درصد سهام شرکت مس سونگون مال شرکت ملی مس ایران بوده و خود شرکت مس سونگون فعلا یک شرکت سهامی خاص است.
وی ادامه داد: شرکت مس سونگون آذربایجان همچون سایر هلدینگها و شرکتهای زیرمجموعه آنها در کشور، ارتباطی مشابه با شرکت ملی مس ایران دارد. از زمان تشکیل شرکت به بعد تمامی داراییهای جدید معدن و پروژهها برای مس سونگون بوده و داراییهای قبلی هم ارزشگذاری و به این شرکت انتقال مییابند.
وی تاکید کرد: بر اساس قانون، معادن قبلی قابلیت واگذاری نداشته و برای سهامداران شرکت ملی مس خواهند بود اما معادن جدید ازآن سونگون است. از الان به بعد، صورتهای مالی شرکت سونگون به صورت تلفیقی تنظیم شده و هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد.
آغاز پذیره نویسی شرکت مس سونگون به زودی
عباسزاده از آغاز پذیره نویسی شرکت مس سونگون تا دو ماه دیگر خبر داد و گفت: اصل بازار سرمایه برای شفافیت و استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی برای توسعه تولید تشکیل یافته است. از این به بعد هدف داریم که تمامی پروژهها و شرکتهای زیرمجموعه شرکت مس سونگون را وارد بازار سرمایه کنیم که باعث شفافیت در خرید و فروش و انتصابات خواهد شد
#شمسا
وی ادامه داد: مس سونگون با پنج میلیارد تن ذخایر شناسایی شده و هشت الی ۹ درصد اکتشاف، بزرگترین معدن مس ایران و خاورمیانه بوده که لازم است نسبت به توسعه اکتشافات و معدن در این منطقه توجه بیشتری شود.
وی با بیان اینکه اکنون اکتشافات حین بهره برداری در این منطقه ادامه دارد، تاکید کرد: امیدواریم امسال خبرهای خوبی در حوزه ذخایر سونگون داشته باشیم.
وی افزود: برای اکتشافات دو بازوی تخصصی عمق و میزان حفاری لازم بوده که برای انجام آن نیز به دستگاه حفاری نیاز است. در این راستا شرکت مس سونگون از آبان ماه سال گذشته، شرکت تخصصی اکتشافات شمالغرب را در زیر مجموعه خود تاسیس کرده که این شرکت با ۲۰ دستگاه مالکیت، عمق حفاریهای مس سونگون را به ۲۵۰۰ متر ارتقا داده است.
عباسزاده با اشاره به افتتاح نخستین آزمایشگاه جامع معدنی در این مجموعه، خاطرنشان کرد: ایران با ۱۹ میلیارد تن ذخیره مس دارای رتبه پنجم دنیا است ولی با تولید ۵۴ میلیون تن رتبه ۱۹ دنیا را دارد که نشان از وضعیت نامطلوب تولید مس در کشور است.
افزایش تولید کنسانتره از ۳۰۰ هزار تن به بیش از ۱.۵ میلیون تن
وی افزود: شرکت مس سونگون اکنون ۳۰۰ هزار تن کنسانتره مس تولید میکند که با اجرای طرحهای توسعهای جدید، بنا شده تا این رقم به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال افزایش یابد. شرکت مس سونگون اولین شرکت عام پروژه تاریخ بازار سرمایه است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۸۵ همت پروژه توسعه در مس سونگون اجرا شده است، افزود: امسال نیز ۱۰۱ همت تفاهم نامه بین مس سونگون و استانداری امضا شده که ۸۵ همت آن مربوط به ورزقان است.
.
کرک اسپرد Crack Spread چیست و چه تاثیری بر سودآوری سهام پالایشی دارد؟
یکی از فاکتورهای مهم در تحلیل بنیادی سودآوری سهام شرکتهای پالایشی است.
نفت خام در پالایشگاه به فرآوردههای نفتی مانند بنزین، گازوئیل، نفت گاز و… تبدیل میشود.
به اختلاف قیمت بین نفت خام و فرآوردههای نفتی کرک اسپرد گفته میشود. یعنی تفاوت قیمت یک بشکه نفت خام و یک بشکه فرآورده نفتی
این اختلاف قیمت بر حاشیه سود شرکتها تاثیر میگذارد.
کرک اسپرد ممکن است منفی یا مثبت باشد. هر چه کرک اسپرد در سهام پالایشی بیشتر شود، سودآوری پالایشگاهها افزایش مییابد و کاهش کرک اسپرد نیز موجب کم شدن سودآوری خواهد شد.
#آموزشی
#خبرهای_موثر
📌تولید نفت ایران به ۲.۹ میلیون بشکه در روز رسید
آژانس بین المللی انرژی:
به رغم تحریم های سخت مالی، تولید روزانه نفت ایران در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۳۰ هزار بشکه و از ابتدای امسال ۳۵۰ هزار بشکه افزایش داشته است.
جریان صادرات نفت ایران به چین در ارقامی قابل توجه ادامه دارد و ایران از سه ماهه سوم سال میلادی گذشته روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت به این کشور صادر میکند.
در نتیجه افزایش صادرات و بالا رفتن مصرف داخلی، تولید نفت ایران در می ۲۰۲۳ به ۲.۹ میلیون بشکه در روز رسیده است./تسنیم