🔷 فروش متری مسکن بهزودی در بورس آغاز میشود
🔷 راهاندازی اوراق سلف مسکن در اولویت سازمان بورس
سخنگوی سازمان بورس:
با توجه به اهمیت فروش متری مسکن (اوراق سلف مسکن) و ظرفیتهای موجود در این اوراق، اقدامات لازم برای راهاندازی این اوراق به کار گرفته شده و اکنون این موضوع با دستور رییس سازمان بورس در اولویت فعالیتهای این سازمان قرار گرفته است.
افراد میتوانند با قیمت روز این اوراق را خریداری کرده و اگر در زمان سررسید دارای تعداد مشخصی از این اوراق (به تعداد دریافت یک واحد مسکونی) باشند، این امکان وجود دارد تا آن را تبدیل به واحد مسکونی کنند و مسکن خود را تحویل بگیرند. | ایرنا
♨️ عرضه اولیه شرکت توسعه فنافرار توسن
🔰 نماد #فنافزار
🔸👈زمان عرضه : چهارشنبه ۱۱ مرداد
🔸👈قیمت: در روز عرضه پس از کشف قیمت اعلام خواهد شد. (قیمت ارزشگذاری شده ۱۱۶۳۳ ریال است)
🔸👈سهمیه هر کد: حداکثر ۳۰۰ سهم ( برآوردها این هست که حداکثر ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان نقدینگی برای خرید این عرضه اولیه لازم خواهد بود.)
🔸👈تعداد سهم قابل عرضه به عموم سرمایهگذاران: ۱۲۰ میلیون سهم
📌 درز اطلاعات محرمانه معاملات بورس/ اخراج متخلفان با ورود سازمان بورس
سخنگوی سازمان بورس:
🔹سازمان بورس در راستای اولین اقدام نظارتی خود، پس از انتشار غیرقانونی بخشی از اطلاعات محرمانه معاملات بازار سرمایه، افراد خاطی را اخراج کرد.
🔹همچنین این موضوع نزد مراجع قانونی برای مجازات متخلفین در حال پیگیری قرار دارد./تسنیم
#تحلیل_بازار
عدم حضور خریداران بلندمدت
چشم انداز مبهم بازار در میان مدت باعث شده تا خریدار میان مدتی و بلندمدتی در بازار حضور نداشته باشد و خریدارانی که به قصد نگهداری خرید می کنند، بیشتر رویکرد حمایتی دارند. در مقابل پول قابل توجهی با روحیه کوتاه مدتی ترید می کند و در واقع سعی می کند به سود کم کوتاه مدت قناعت کند تا ابهام کمتر شود. بعد از اینکه دیروز شاهد تب خرید در بازار بودیم، امروز این موج فروکش کرد. در واقع خریدار کوتاه مدتی قطعا رو به بالا خرید انجام نمی دهد. به همین دلیل شاهد کاهش ارزش معاملات به 4800 میلیارد تومان بودیم. بدون رفع ابهام های کلی بازار انتظار حضور خریداران میان مدت و بلندمدت نمی رود.
رنج برعکس ساعت 11
مدت هاست در بورس ایران راس ساعت 11 صبح عرضه ها افزایش پیدا می کند و هنوز دلیل مشخصی برای این موضوع بیان نشده است. امروز اما داستان برعکس بود و درست راس ساعت 11 شاهد رنج های مثبت حقوقی در نمادهای عمدتا بزرگ و پرتراکنش بودیم. این خریدهای رو به بالا برخلاف روند جاری بازار بود و بدون منتشر شدن خبر خاصی نیز روی داد. ظاهرا این خریدار، حالت حمایتی داشته است و به صورت هماهنگ روی چند نماد اقدام به خرید کرده است. این حرکت ها برای جلوگیری از رکود شدید شاید خوب باشد، اما واقعیت بدون رفع مشکل متغیرهای اصلی تاثیرگذار بر بازار، رونق بر نمی گردد.
شایعه بازگشت خودرو به بورس کالا
امروز یک شایعه ای پخش شد مبنی بر اینکه یکسری دنبال عرضه مجدد خودرو در بورس کالا هستند. صادقانه چیزی که به ذهن خودم می رسد را می گویم. تقریبا امکان عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا وجود ندارد و شاید تنها راه نجات خودروسازهای بزرگ افزایش نرخ دیگر روی محصولاتی است که در دو مرحله پیش فروش شده است. اما ممکن است سیاستگذار مجوز عرضه محدود خودروهای کم تیراژ عمدتا مونتاژی را در بورس کالا بدهد. هر دو خودروساز بزرگ و خودروسازهای دیگر از این نوع محصولات تولید می کنند. لذا در بهترین حالت می توان فرض افزایش نرخ دیگر برای خودروهای مونتاژ بالا (تا آخر تابستان براساس صورت مالی حسابرسی شده ی سال گذشته) و عرضه محدود خودرهای کم تیراژ در بورس کالا حساب کرد.
تمرکز بر بازار پایه
امروز داشتم نمادهایی که بیشترین صف خرید و صف فروش را داشتند را نگاه می کردم. تقریبا همه ی آنها مربوط به بازار پایه بودند. به نوعی می توان گفت یا پول فعالان درگیر خریدن نمادهای بازار پایه است یا آنها را خریده و در صف فروش نشسته است. این حالت خودش نشانه ای از رکود است و معمولا زمانی که امیدی به نمادهای بازارهای اصلی نیست، بسیاری به بازار پایه پناه می برند.
1402/05/15
#حسن_کاظمزاده
📉کارنامه دوساله دولت در بازار سرمایه / عقب ماندگی 30 درصدی سهامدارن نسبت به تورم
✅ روند شاخص کل بورس تهران در دوسالگی فعالیت دولت سیزدهم بیانگر افزایش تراز 44 درصدی شاخص کل است. رشد شاخصهای سهامی، بازدهی مثبت اسمی نصیب سهامداران میکند اما این نوع بازدهی در کشورهایی که محیط اقتصادی متورم دارند؛ معیار مناسبی برای سنجش بازدهی سرمایهگذاری به شمار نمیرود.
✅ برای ارزیابی درست بازدهی یک دارایی در محیط اقتصادی متورم، از بازدهی واقعی یا بازدهی تعدیل شده استفاده میشود. بازدهی واقعی نیز به بازدهی تعدیل شده بر اساس نرخ تورم گفته میشود. بورس تهران در شهریور ماه سال 1400 شاهد ریزش 8.5 درصدی شاخص کل بود اما با وجود افزایش 3.77 درصدی شاخص قیمت مصرف کننده، بازدهی تعدیل شده این ماه به منفی 12 درصد کاهش یافت.
📸 ورود ایران به جمع ۷ تولیدکننده بزرگ سیمان در جهان
▪️به گزارش «نود اقتصادی» براساس آمارهای جهانی، ایران با تولید ۶۴/۴ میلیون تن سیمان در سال ۲۰۲۲، به جمع ۷ تولیدکننده برتر سیمان در جهان راه یافته است.
▪️طبق این گزارش، چین با تولید ۲/۱ میلیون تن سیمان در رتبه اول قرار گرفته، هند با ۳۷۰ میلیون تن دوم و ویتنام با ۱۲۰ میلیون تن سوم است.
▪️همچنین آمریکا با ۹۵، ترکیه با ۸۵ و برزیل با ۶۵ میلیون تن تولید سیمان، در رتبههای چهارم تا ششم قرار گرفتهاند. پس از ایران، کشورهای اندونزی، روسیه، عربستان، مصر، ژاپن و کره جنوبی قرار دارند که تولید آنها بین ۵۰ تا ۶۴ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ بوده است.
✅️ تیتر یک خبرگزاری سی ان بی سی
🔹️ تورم چین برای نخستین بار در دو سال اخیر منفی شده است
🔹️ دفتر ملی آمار چین امروز اعلام کرد نرخ تورم سالانه در ماه گذشته منفی 0.3 درصد و شاخص بهای تولیدکننده منفی 4.4 درصد بوده است. تورم هسته یعنی تورم بدون در نظر گرفتن قیمت مواد غذایی و سوخت، ماه پیش 0.8 درصد بوده است. این بیشترین میزان از ابتدای سال است.
🔹️ داده های منفی از اقتصاد چین در ماه های اخیر سبب نگرانی سرمایه گذاران شده است. بحران در بخش #مسکن و ضعف تقاضای داخلی و خارجی بر اقتصاد فشار وارد کرده و این وضعیت ادامه پیدا می کند. تحلیلگران نسبت به تداوم #تورم منفی در اقتصاد هشدار داده اند.
🔹️ امروز قیمت #فلزات پایه کمی رشد کرده البته کاهش های قبل جبران نشده است. این بازار و بازار تمامی مواد خام از وضعیت اقتصاد چین بیشترین تاثیر را می پذیرند. قیمت هر تن #مس و #روی به ترتیب در محدوده 8430 دلار و 2470 دلار است.
🔹️ اگر تدابیر موثر و فراگیر از سوی دولت #چین برای حمایت از اقتصاد اتخاذ نشود هم اقتصاد این کشور و هم اقتصاد #جهان لطمه خواهد دید.
#شاخص
در پایان معاملات امروز 18 مرداد ماه 1402
📣ارزش معاملات در مجموع بورس و فرا بورس 7,691میلیارد تومان و همچنین
ارزش معاملات خرد امروز به 3,990میلیارد تومان رسیده است.
📈شاخص بورس با 0.04 درصد 🔻افت🔻 (-886 تغییر) در محدوده 2,036,982 واحد و شاخص هم وزن نیز با 0.05 درصد 🔻افت🔻 (-389 تغییر) در محدوده 713,149 قرار گرفته اند.
🔸تاثیر گذار ترین های بورس:
#فارس با 2481✅ واحد
#فملي با -1014🔻 واحد
#فخوز با -925🔻 واحد
#شپديس با 884✅ واحد
#فولاد با -676🔻 واحد
#رمپنا با -676🔻 واحد
#شپنا با 447✅ واحد
🔸پرتراکنش ترین های بورس:
#شهر ، با حجم 164.346 M
#خگستر ، با حجم 173.851 M
#خودرو ، با حجم 174.705 M
#شستا ، با حجم 262.553 M
#خزاميا ، با حجم 60.640 M
#چكارن ، با حجم 110.408 M
#ثبهساز ، با حجم 84.874 M
📈شاخص فرابورس با 3 واحد 🔻افت🔻 در محدوده 26,429واحد قرار گرفته است.
🔸تاثیر گذار ترین های فرابورس:
#زاگرس با 16✅ واحد
#وسپهر با 14✅ واحد
#خاور با -12🔻 واحد
#فجهان با -12🔻 واحد
#شگويا با 11✅ واحد
#سرچشمه با -8🔻 واحد
🔸پرتراکنش ترین های فرابورس:
#نيان ، با حجم 6.748 M
#دي ، با حجم 390.644 M
#فرود ، با حجم 94.411 M
#عاليس ، با حجم 6.626 M
#كتوسعه ، با حجم 2.427 M
#قچار ، با حجم 25.695 M
#خاور ، با حجم 77.801 M
#جریان_نقدینگی
📌 نمادهای معاملاتی با بیشترین ورود و خروج نقدینگی
آخرین روز معاملاتی هفته جاری با افت 887 واحدی شاخص کل و قرار گرفتن در ارتفاع 2 میلیون و 36 هزار واحد به پایان رسید. معاملات این هفته بی جان و بر مدار تعادل گذشت و شاخص کل به درجا زدن حوالی 2 میلیون بسنده کرد.
امروز هم تراز نقدینگی حقیقی ها منفی شد و خروج 113 میلیارد تومانی پول رقم خورد. ارزش معاملات خرد نیز به 4 هزار میلیارد تومان رسید.
نمادهای #نیان و #غمایه صدرنشین ورود پول سهامداران خرد بودند و نمادهای #وبملت و #فملی بیشترین حمایت را از سوی حقوقی ها داشتند.