#شپنا
#تسعیر_ارز
صاحب ارجمند، معاون مالی پالایشگاه نفت اصفهان در خصوص احتمال تغییر نرخ تسعیر ارز از 28500 به ارز نیمایی به خبرنگار بورس۲۴ گفت: فعلا نرخ تسعیر همه پالایشگاهها۲۸۵۰۰ است. اما اخیرا رسیدن به نرخ ۳۸۵۰۰ تقویت شده که هنوز مکتوب ابلاغ نشده است.
۶ شهریور ۰۲
#عرضه_اولیه
#تکاردان
زمان: چهارشنبه ۱۴۰۲/۶/۸
حداکثر تعداد: ۱۲۰۰ سهم
حداکثر قیمت: ۷۰۸ تومان
احتمالا این عرضه اولیه به 400 هزار تومان نقدینگی نیاز دارد
05 شهریور 02
خیلی تلاش کردم مؤدب تر باشم اما واقعا نمیشه ...
خاک بر سرتون با این کارگزاریاتون و سیستم و هستتون ...
بازارهای مالی بازار ثانیه هاست ... در حال ارسال سفارش ؟!! ... واقعا خجالت بکشید از سهامدارا با این خدمات شخمی و کارمزدهای درشتی که ازمون میگیرید ...
خاااک ...
#مجید_مویدی
#پالایشی
کرک اسپرد بنزین و گازوئیل روند صعودی داشته و کرک اسپرد گازوئیل به سی و هشت دلار رسیده که پیش بینی میشه با توجه به قراردادهای #فیوچرز به چهل دلار برسه
اگر در کنار این موضوع ، بحث نرخ سی و هشت هزار و پونصدی رسما اعلام بشه باید منتظر یه شهریور خاص برای پالایشی ها باشیم
#محسن_اسلامی
#تحلیل_بازار
افزایش ارزش معاملات
دومین روز هفته با مثبت یکپارچهتری همراه بود. البته در شروع زمان معاملات شاهد هنگ کردن برخی از سامانههای معاملاتی بودیم اما در ادامه با رفع مشکل آنها مثبت بازار و ارزش معاملات رشد قابل توجهی کرد. علی رغم عرضهی صفهای خرید عمده، بازهم بازار به نسبت خوب بسته شد و میتوان امیدوار بود برگشت فعلی ادامهدار باشد. ارزش معاملات خرد امروز به 7800 میلیارد تومان رسید و این عدد مدتها بود که در بازار تجربه نشده بود. ارزش معاملات آپشنها هم رشد قابلتوجهی کرد و به 200 میلیارد تومان رسید. در مجموع میتوان گفت اگر خبر یا تصمیم زشتی بر صورت بازار انداخته نشود، این جو رونقی نصفه و نیمه ادامه داشته باشد.
بازار سخت
بورس ایران برای معاملات مستقیم واقعا سخت شده است. ابزارها بسیار متنوع شده و با حضور آپشنها، صندوقهای اهرمی، صندوقهای قابلمعامله دیگر ترید مثل گذشته راحت نیست. در گذشته وقتی یک موج یا روند شکل میگرفت تقریبا اکثر فعالان روزانهی بازار تصمیمات مشابهی میگرفتند. اما الان تنوع ابزارها باعث شده است چه در خرید و چه در فروش نتوان به سهولت معامله کرد. این جو به مرور سرمایهگذاران را به سه جهت سوق میدهد. یا باید بسیار حرفهایتر به این بازار نگاه کرد، یا باید سراغ سرمایهگذاری غیرفعال رفت و یا سرمایهگذاری غیرمستقیم را انتخاب کرد. وگرنه احتمالا در این رد و بدل شدن ریسکها و بازدهها، محل تامین بازده دیگران خواهیم بود.
سیگنال تصمیمات در مقابل محتوای تصمیمات
تحلیلگران اقتصاد کلان به خصوص آنهایی که سیاستهای مالی را دنبال میکنند، میدانند روند تصمیمات دولت به گونهای بوده که اساسا به ضرر حاشیه سود شرکتها، خصوصا شرکتهای بزرگ تمام شدهاست. بههمیندلیل هم است که شاهد افت قابلتوجه حاشیه سود مجموع شرکتهای بورسی در ایران هستیم. در حالی که بورس تقریبا کامودیتی محور ایران نباید در بلندمدت نوسان حاشیه سود خاصی داشته باشد. در حال حاضر، بسیاری منتظر تغییر رویکرد در دولت هستند. به نظر میرسید بورس و سرمایهگذاران بیش از عدد و رقم، به دنبال سینگال از دولت هستند. در واقع دولت تا امروز نشان داده نه از منافع خودش میگذرد و نه از منافع خریداران محصولات شرکتها و با تصمیماتش و کششی که در این دو سوی ذینفعان ایجاد کرده، در حال پاره کردن صنایع است. بسیاری معتقد هستند هر گونه تغییر در این رویکرد می تواند امیدواری ایجاد کند و جو تشنج را در بازار کاهش دهد.
ادامه ی ماجرا
بورس تحت تاثیر بی شمار متغیر است و این متغیرها از ریز و درشت می توانند تغییرات شدید داشته باشند و در نتیجه بورس را تحت تاثیر قرار دهند. به نظر می رسد برگشت فعلی کماکان بتواند ادامه پیدا کند و حتی اگر این برگشت همراه با کمی عقلانیت در تصمیمات باشد، می تواند مقصدی برای بخشی از پول های نوسانگیر جامعه باشد. این مفروضات، مفروضات سنگینی است. پیش بینی ما مبنی بر ادامه روند برگشت در بازار است اما انتظار بازده بسیار بالا از بازار نداریم. چرا که مهمترین متغیرهای تاثیر گذار بر بازار کماکان در حالت ثبات قرار دارند.
1402/06/05
#حسن_کاظمزاده
مهم فوری
معامله بلوک ایران خودرو قطعی شد
قطعيت معامله عمده سهام شرکت ایران خودرو (خودرو) به شرح زیر میباشد: بر اساس گزارش معاونت عملیات بازار، یکشنبه مورخ 05 /06 /1402 - تعداد 10,145,650,411 سهم معادل 3.36 درصد از سهام شرکت ایران خودرو که توسط بانک صادرات ایران به صورت شرایطی به قيمت هر سهم 3,200 ريال، در تاريخ 29 /05 /1402 انجام شده بود پس از احراز شرايط قطعي شد.
خبهمن خریدار این بلوک بود
#تحلیل_بازار
فروکش کردن هیجان؟!
میزان افت بازار در چند ماه گذشته، خصوصا در برخی سهم ها به حدی بوده که ظرف دو سه روز گذشته انگیزه برای خرید بسیار بالا بود و شاهد آزاد شدن فشار یک تقاضای انباشته روی سهم های مختلف بودیم. به نظر می رسد این فشار تقاضای اولیه امروز به اتمام رسید و برای روزهای بعد باید منتظر اخبار جدید برای ایجاد انگیزه بیشتر در سمت خریداران بود. از طرف دیگر بخشی از خریداران به دید نوسان کوتاه مدت وارد بازار شدند و اگر انتظارات تحولی براوردی نشود ممکن است مجددا فروشنده شوند. کمااینکه امروز هم بسیاری با سرعت بالایی نسبت به فروش سهام اقدام کردند و منتظر اتفاقات نماندند. ارزش معاملات مثل دیروز حدود 7700 میلیارد تومان بود و فعلا بازار معاملات بهتری را در حال تجربه کردن است. البته بازار به گونه ای بسته شد که می توان انتظار داشت در صورت عدم انتشار خبر قوی فردا متعادل و حتی متعادل منفی باشد.
داستان پتروشیمی
امروز تقاضا روی صنعت پتروشیمی بالا بود. چند موضوع باعث این تقاضای بالا شد. دلیل اول مربوط به مطالبات اوره سازها از دولت است که ظاهرا تعیین تکلیف شده و رسمیت پیدا کرده است. به عبارت دیگر بدهکار یعنی دولت زیربار آن رفته و ظاهرا قرار است با واگذاری دارایی (سهام و غیره) این مطالبات را تصفیه کند. در مجمع تاپیکو نیز در این مورد صحبت شده است. از سوی دیگر خبر بازگشت به فرمول در مورد نرخ گاز خوراک نیز دلیل دیگری برای خرید سهام در گروه پتروشیمی بود. طبق فرمول با فرض دلار 38 هزار تومان الان نرخ خوراک با همه ی هزینه حدود 6000 تومان و با دلار 28500 حدود 4500 تومان در می آید. بازار به هوای 6000 تومان در حال بررسی نمادهاست. البته صحبت هایی از کاهش وزن هاب های اروپایی در فرمول نیز شده که فعلا بعید است مورد تایید دولت قرار بگیرد. یک نکته را اما از دید بسیاری شاید مغفول است، نرخ های جهانی اوره و متانول در دو سه هفته ی اخیر رشد قابل توجهی کرده است. قیمت اوره هنوز بالای 330 دلار است و متانول نیز به حدود 280 دلار در هر تن رسیده است. شرایط جدید صنعت پتروشیمی به گونه ای شده که نتوان مثل گذشته راحت تحلیل کرد و تصمیم گرفت. متغیرهای تاثیرگذار تغییرات سنگینی دارند.
بازارهای سفته بازی در رکود کامل
دلار، طلا، ملک و ماشین در رکود کامل به سر می برند. البته اگر مثلا در ملک قیمت بگیرید قطعا احساس کاهش قیمت نخواهید کرد ولی تقریبا می توان گفت در همه این بازارها شاهد رکود کامل هستیم. کنترل نقدینگی و فروکش کردن انتظارات تورمی نیز باعث شده کسی عجله ای برای خرید در این بازارها نداشته باشد. هر کدام از این بازارها متقضیات خاص خودشان را دارند اما می توان گفت فعلا کسی انتظار رشد در هیچ کدام از آنها تا انتهای سال را ندارد. اگر در یک ماه آتی در عرصه ی داخلی و خارجی اتفاقات غیرمترقبه ای نیافتد، این رکود ادامه پیدا خواهد کرد.
خروج نوسانگیرها
بازده بازار از چهارشنبه ی هفته ی گذشته تا امروز در حدی بوده که نوسانگیرها امروز انگیزه خروج داشته باشند. به همین شکل نیز امروز شاهد فروش و خروج نوسانگیرها از نمادهایی بودیم که در این چند روز رشد کردند. نوسانگیرها مانند روغن موتور در بازار عمل می کنند و اتفاقا زمانی که نوسانگیرها فعال هستند یعنی ریسک در بازار در حال کاهش است. مرحله بعد برای برون رفت از شرایط رکودی، اضافه شدن خریداران بلندمدت تر می تواند باشد. اگر در روزهای آتی که احتمالا معاملات کم هیجان تر خواهد بود، خریداران بلندمدت وارد عمل شوند می توان انتظار داشت برگشت فعلی ادامه داشته باشد. احتمالا اخبار تصمیمات دولت می تواند تکلیف بلندمدتی ها را روشن کند.
1402/06/06
#حسن_کاظمزاده
اصلاح مصوبه قبلی نرخ خوراک پتروشیمیها
بازگشت نرخ خوراک به فرمول سال ٩٤
🔹خاندوزی در پاسخ به پرسش خبرنگار سنا، مبنی بر خبر خوش بورسی که ابتدای هفته اعلام کردین چه بود، پاسخ داد: این خبر در خصوص تغییر نرخ خوراک پتروشیمیهاست. مصوبه پیشین در موضوع نرخ خوراک مورد اصلاح قرار گرفت.
🔹در قانون بودجه سال جاری در تبصره ۱۴ آن حدود ۲۷۵ هزار میلیارد تومان باید دولت از محل فروش داخلی گاز برای سوخت و خوراک درآمد کسب نماید
🔹با توجه به اینکه تحقق عددی که در قانون مصوبه شده بود نیازمند به قیمتهایی شبیه مصوبه پیشین و مصوب خرداد هیات وزیران بود، این مصوبه از دو جهت مورد ایراد قرار گرفت، اول از جهت مهر محرمانه و دوم از نظر زمان اجرا مورد انتقاد و ایراد بود.
🔹هیات دولت این دو ایراد را مرتفع کرد و با هدف اینکه در عمل نشان دهد که هیات دولت مساله چشم انداز باثبات سرمایه گذاری و سودآوری صنایع برایش بیش از مساله تامین بودجه حائز اهمیت است در مصوبه پیشین خود تجدیدنظر کرد .
🔹در مصوبه نهایی که به هیات تطبیق و نظارت مجلس ارسال خواهد شد، بر اساس فرمولی که از سال ۹۴ تا یکسال قبل نرخ مربوط تعیین تکلیف می شد، به فرمول سال ۹۴ با سقف قیمت گاز صادراتی ایران برگشت.
🔹همچنین برای اینکه گام مهمتر در زمینه پیش بینی پذیری آینده برداشته شود و هر ماه در معرض تجدیدنظر مجدد اعداد و ارقام قرار نگیریم این مصوبه را تا پایان برنامه هفته توسعه مصوب کرد.