📌فردا نخستین روز فعالیت بورس در سال ۱۴۰۲
🔹فردا شنبه ۵ فروردین سال ۱۴۰۲ نخستین روز فعالیت بازار سرمایه در سال جدید خواهد بود و فعالیت بازار در ۵ روز متوالی تا چهارشنبه ۹ فروردین ادامه خواهد داشت.
🔹همچنین بورس در روزهای دهم، یازدهم، دوازدهم و سیزدهم فروردین تعطیل خواهد بود و دوباره فعالیت خود را از روز دوشنبه، چهاردهم فروردین ۱۴۰۲ از سر خواهد گرفت.
⭕️ فریبیکن مدعی شد؛ معافیت تحریمی عراق برای پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار به ایران
🔹رسانه نزدیک به نومحافظهکاران آمریکایی مدعی شده دولت جو بایدن، با صدور یک معافیت تحریمی به دولت عراق برای پرداخت بخشی از بدهی خود به ایران با پول نقد چراغ سبز نشان داده است.
پایگاه واشنگتنفریبیکن مدعی شد دولت بایدن هفته گذشته معافیتی صادر کرد که به عراق اجازه میدهد بابت خرید برق از ایران به این کشور پول نقد پرداخت کند. ایران گفته که قرار است ۵۰۰ میلیون دلار از عراق دریافت کند.
رئیس سازمان بورس اعلام کرد؛
🔺تصمیمات دولت برای ایجاد ثبات در بورس
🔹مجید عشقی گفت: دولت کمک زیادی را برای رفع معضلات صنایع مختلف مانند قطعی برق انجام داد، در این زمینه هماهنگی خوبی مابین وزارت نیرو و وزارت صمت صورت گرفت تا از این طریق قطعیها به حداقل کاهش پیدا کند.
🔹رئیس سازمان بورس همچنین به کمک دولت در تامین منابع برای صندوق تثبیت و توسعه بازار سرمایه، تعیین سقف برای خوراک و سوخت صنایع و همکاری بانک مرکزی با سازمان بورس در تعیین نرخ سود بانکی برای ایجاد ثبات در بورس اشاره کرد.
شما مسئولین شاخص ساز رو قسم میدم به اون پست و مقامی که بهش چسبیدین دست از این شاخص سازی بردارین.
37 هزار واحد مثبت با کمک 6 تا سهم!!!
#پرویز_خالقی
اخبار سهام
شما مسئولین شاخص ساز رو قسم میدم به اون پست و مقامی که بهش چسبیدین دست از این شاخص سازی بردارین. 37
🔴درخواست مهم سهامداران بازار بورس
از دکتر عشقی
شاخص کلی برای بورس تنظیم کنید که نمایانگر واقعیت همه سهام بورس باشد نه فقط چند سهم بزرگ!!
عملیاتی کردن این خواسته از آقای عشقی با سوابقی که دارند بر میآید
حتما امضا کنید تا مطالبه به گوش ایشان برسد👇
https://www.farsnews.ir/my/c/185326
اخبار سهام
🔥 نمادهای با بیش از 50% افت 👈🏻 از شاخص 2 میلیونی 1399 تا شاخص 2 میلیونی 1402 🔴 بیش از 150 نماد
🔺
قابل توجه مدیران شاخص ساز!
بیش از 150 نماد داریم که از شاخص 2 میلیونی سال 99 تا شاخص 2 میلیونی الان، بیش از 50 درصد ریزش کردند!
با رنج مثبت و معاملات بلوکی در چند نماد شاخص ساز همچون فولاد، فملی، فارس و ... زیان سهامداران جبران نخواهد شد
#تحلیل_بازار
این هسته ی لعنتی
1) قرار بود زمانی که حجم معاملات بالا رفت و به اصطلاح تراکنش در هسته افزایش یافت، سامانه ی معاملات کرش نکند و بدون مشکل به کار خودش ادامه دهد. اما امروز هسته ی معاملات فرابورس هنگ کرد و یاد و خاطره ی روزهای هنگی را زنده کرد تا به این راحتی به شاخص بالای 2 میلیون عادت نکنیم. به نظر من بدترین اتفاق برای بورس هنگ کردن سیستم معاملات و سایر سامانه های مرتبط است. اصلا عدم اطمینان و حس ترسی که این اتفاق به سهامدارن می دهد با هیچ چیز قابل مقایسه نیست. ذهن آدم 1000 جا می روند. از تصور توطئه تا ترس از دست دادن دارایی و 1000 جور ریسکی به یکباره جلوی چشم آدم رژه می رود. در یک روز که موتور معاملات بازار نیم سوز بود ارزش معاملات خرد به 8500 میلیارد تومان رسید که با این وضعیت باز هم خوب بود.
پالایشی های قوی
2) علی رغم اینکه امروز هنگ کردن سیستم معاملات ذهن بازار را به هم ریخت و بعد از مدتها شاهد صف فروش در برخی نمادها بودیم (که البته قابل توجه هم نبودند و به نظر نمی رسد ادامه دار باشد) امروز در نمادهای پرتراکنش پالایشی ها بسیار خوب معامله شدند و حتی در انتهای بازار نیز تقاضا برای آنها افزایش پیدا کرد. نکته مهم در مورد نمادهای پرتراکنش این است که بعید است هیچ کدام از این نماد به شکل قفل صف خرید و بدون عرضه رشد کنند. اصلا افت اینها در دو سال گذشته همراه با معاملات سنگین بود. رشد اخیر فولاد و فملی هم همیشه همراه با عرضه و بسیار پرحجم بود. خلاصه اینکه معیار صف خرید یا عرضه صف خرید را نمی توان برای این نمادها دلیل خرید یا فروش قرار داد و بایستی براساس تحلیل بنیادی که نسبت به نمادهای مختلف پالایشی داریم، نسبت به خرید، نگهداری یا فروش آنها تصمیم بگیریم. در هر صورت به نظر می رسد به لحاظ بنیادی نمادهای پالایشی در محدوده ی جذابی هستند که بورسی ها فعلا ترجیح می دهند آنها را بیشتر بخرند تا بفروشند.
ترس از ریزش
2) دیروز به موضوع اثر روانی سطح عدد 2 میلیون واحد اشاره شد. اساسا رسیدن شاخص به عدد 2 میلیون واحد چه از منظر بنیادی و چه از منظر تکنیکال (البته اگر براساس تحلیل ذیل مباحث تکنیکال عدد 2 میلیون واحد مقاومت یا حمایتی باشد قضیه فرق می کند) اهمیت خاصی ندارد ولی به لحاظ روانی عدد دو میلیون واحد برای بسیاری از معامله گران و سرمایه گذاران اهمیت دارد. شاخص کل بورس پس از بیش از 750 روز مجددا بالای دو میلیون واحد را دید. دفعه قبل که به این حدود رسیده بود یعنی در مرداد 99 چندان دوامی نتوانست بیاورد و بعد چند روز سریع به زیر 2 میلیون واحد برگشت. حالا این سطح جدید شاید در برخی ترس از ریزش ایجاد کند و تمایل به فروش سریع و رنج منفی را بیدار کند. بورس به لحاظ بنیادی الان گران نیست و حتی در نمادهای زیادی کماکان ارزان است. نگران نباشیم و از روند صعودی لذت ببریم
حجم کم در اپشن
4) بجز اپشن های گروه خودرو، بقیه اپشن ها حجم قابل توجهی ندارند حال آنکه با قیمت های خوبی در حال دست به دست شدن هستند. اگر اهل ریسک کردن و خرید و فروش اپشن هستید بد نیست به این نمادهای کم حجم سر بزنید و با انتخاب گزینه مناسب در سمت خرید به قصد اهرم زدن حاضر شوید. اپشن های #شستا #شپنا #وبملت و برخی نمادهای بزرگ و پرتراکنش به قیمت های مناسبی خرید و فروش می شوند که برای ریسک پذیران می تواند مطلوب باشد.
1402/01/06
#حسن_کاظمزاده
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مطرح کرد؛
امضای قرارداد ۱.۱ میلیارد دلاری برای تامین پایدار خوراک پتروشیمیها
محسن خجستهمهر گفت: با ابتکار وزارت نفت در دولت سیزدهم، سرمایهگذاری در طرحهای بالادستی نفت و گاز را به شرکتها و هلدینگهای پتروشیمی واگذار کردیم تا با توسعه این میادین علاوه بر بازگشت اصل و فرع سرمایه، اولویت برداشت خوراک با پتروشیمیها باشد.
در حال حاضر با برخی از پتروشیمیها تفاهمنامه امضا کردیم و یک قرارداد ۱.۱ میلیارد دلاری با چند شرکت پتروشیمی برای جمعآوری گازهای فلر منعقد شده است تا با ارسال به پالایشگاه بیدبلند و تفکیک گاز، خوراک پتروشیمیها تامین شود./سنا
#نفت
🔸قیمت نفت روز جمعه پس از آن که جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی ایالات متحده گفت، پر کردن ذخایر استراتژیک نفت این کشور(SPR) ممکن است چندین سال طول بکشد، کاهش یافت و چشم انداز تقاضا را کاهش داد.
🔸قیمت نفت برنت با 92 سنت یا 1.2 درصد کاهش به 74.99 دلار رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز 70 سنت یا یک درصد کاهش یافت و به 69.26 دلار در هر بشکه رسید.
🔸با این حال هر دو شاخص در طول هفته با تسکین بحران بخش بانکی روندی افزایشی داشتند. نفت برنت با افزایش 2.53 دلار در طول هفته به 75 دلار رسید و نفت WTI نیز با افزایش 2.86 دلار به 69 دلار رسید. هفته گذشته، هر دو بنچمارک بیشترین افت خود را در چند ماه اخیر ثبت کردند.
🔸کاخ سفید در ماه اکتبر اعلام کرد زمانی که قیمتها در حدود 67 تا 72 دلار در هر بشکه باشد، نفت را برای SPR بازخرید خواهد کرد.
🔸نفت تا حدودی با انتظارات تقاضای قوی چین حمایت شد.
گلدمن ساکس گفت که تقاضای کالاها در بزرگترین واردکننده نفت جهان در حال افزایش است و تقاضا برای نفت به بیش از 16 میلیون بشکه در روز رسیده ا
#گاز
🔸ذخایر گاز طبیعی ایالات متحده بسیار بالاتر از میانگین به پایان زمستان نزدیک میشود و باعث میشود قیمتهای آتی نزدیک به پایینترین سطح خود در سه دهه اخیر افت کنند.
🔸علیرغم چند روز سرمای شدید قبل از کریسمس، زمستان در بخشهای اصلی نسبتاً معتدل بود و مصرف گاز را کاهش داد.
🔸طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA)، ذخایر فعال در 17 مارس به 1900 میلیارد فوت مکعب رسید که بالاترین میزان از سال 2020 است.
🔸تولید گاز به رکورد 35804 میلیارد فوت مکعب در سال 2022 رسید که نسبت به سال 2021 افزایشی 3.7 درصدی داشتهاست.
🔸تغییر ناگهانی در تعادل تولید و صادرات در ابتدا با تابستان گرم غیرمعمولی شروع شد که تقاضای مصرف تولیدکنندگان برق را افزایش داد. اما از آنجایی که تابستان گرم جای خود را به زمستان معتدل داد، در پی کمبود تقاضا و به دنبال آن مازاد عرضه، بازار گاز تقریباً به طور مداوم از اواسط سپتامبر، به استثنای چند هفته در اواخر دسامبر، تحت فشار بود، چرا که موجودیها در مقایسه با مسیر عادی روند بالاتری داشتهاند.
🔸بازگشاییFreeport LNG به دنبال تعمیرات و ارزیابیهای ایمنی باید بخشی از مازاد موجود در بازار را در سال آینده مصرف کند.
🔸قیمتهای پایین قویترین سیگنال ممکن را به تولیدکنندگان میفرستد تا حفاری و تکمیل چاهها را کاهش دهند، در حالی که ژنراتورهای گازی را تشویق میکند تا ساعتهای بیشتری کار کنند و به ضرر رقبای زغالسنگ کار کنند.
#اوره
🔸اوره در طول هفته با افزایش ناچیز 0.7 درصد معادل 3 دلار به 323 دلار رسید.
🔸تحت تأثیر مازاد عرضه و تقاضای فصلی کمتر از میانگین، قیمتها در بیشتر مناطق کاهشی بود.
🔸معاملات در طول هفته محدود بود و فشار عرضه همچنان قیمتهای نقدی را تحت تأثیر قرار میدهد. تولیدکنندگان در قطبهای صادراتی اصلی برای رهایی از محمولههای اضافی خود باهم رقابت میکردند و تقاضا تنها در چند بازار مقصد وجود داشت.
🔸قرارداد ماهانه TTF، بنچمارک گاز اروپا، روز دوشنبه در پی شرایط جوی معتدل و کاهش تقاضا که منجر به افزایش ذخایر شدهاست، برای اولین بار از ژوئیه 2021 زیر 40 یورو در مگاوات ساعت معامله شد.
🔸کاهش قیمت گاز طبیعی، LNG و آمونیاک همچنان منجر به پایین آمدن هزینه تولید اوره و نیترات شدهاند و قیمتهای پایینتر را در بازاری که با مازاد عرضه روبروست ممکن میسازند.
🔸بازار اوره ایران بعد از تعطیلات نوروز کم رونق بود. تولیدکنندگان پیشنهادات خود را همچنان در حدود 290 دلار در تن فوب اعلام کردند، اما با توجه به کاهش قیمتها در تمام بازارهای کلیدی و عرضه اوره غیر تحریمی، در حدود 300 دلار FOB، این سطح دست نیافتنی بود. قیمتهای پیشنهادی از سوی خریداران در محدوده 270-275 دلار در هر تن FOB شنیده میشد.
🔸بیشتر صادرات دریایی ایران تا کنون در این ماه به مقصد ترکیه بوده است (حدود 180 هزار تن).
🔸لردگان در این هفته پس از توقف تولید به مدت دو هفته به دلیل مشکلات فنی، تولید را از سرگرفت.