فراخوان دو میلیون تومانی برای خرید سهام دولت از ۱۵ اردیبهشت
فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی: در آینده نزدیک، سهام دولت در تعداد ۹ شرکت دولتی در رستههای انرژی (پالایشگاه و پتروشیمی)، مالی (بانکها و بیمهها) و صنایع فلزی و معدنی در بورس عرضه خواهند شد.
در این مرحله از واگذاری، تصمیم بر این است که بهصورت فراگیر این سهامها را عرضه کنیم تا همه مردم با اعمال تخفیفهایی (در مرحله اول و فقط برای یکبار) در دو گروه ۲۰ و ۲۵ درصدی با سقف خرید دو میلیون تومان به ازای هر نفر بتوانند سهام عرضهشده را خریداری کنند.
دوره فراخوان تا عرضه ۱۰ روز است و گروه گروه این اتفاق را انجام میدهیم. تلاش بر این است که ۱۵ اردیبهشت اولین فراخوان واگذاری شرکتهای دولتی باشد. همچنین مرحله دوم عرضه شرکتهایی هستند که بورسی نیستند و وارد بورس میشوند./ایسنا
☑️استعفای شاپور محمدی قطعی است/اجرای قوانین جدید بورس بستگی به نظر رئیس جدید سازمان دارد
🔹روح الله حسینی مقدم درباره علت درخواست وی به وزیر اقتصاد برای برگزاری جلسه امروز شورای عالی بورس گفت:
🔹این درخواست به علت قطعی بودن استعفای شاپور محمدی از ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار و حضور حسن قالیباف اصل بود که ساعت 16 امروز تصمیم گیری خواهد شد.
🔹اگر مقررات جدید سازمان بورس از دو ماه قبل مطرح و ابلاغ شده بود، مشکلی وجود نداشت و مصوبات در حوزه اختیار هیات مدیره سازمان بورس باید اجرایی شود اما با توجه به قطعی شدن استعفای محمدی و تحول در ریاست سازمان بورس، باید اجازه داد تا قالیباف اصل در مورد اجرا یا عدم اجرای مقررات جدید تصمیم گیری کند.
🔹قالیباف اصل امروز برنامههای خود را به شورای عالی بورس ارائه میدهد.
🔹فرآیند حضور رئیس جدید در سازمان بورس به این صورت است که ابتدا باید شورای عالی بورس حکم حضور در هیات مدیره را صادر کند تا در اولین جلسه هیات مدیره سازمان بورس و با رای 4 عضو دیگر، رئیس جدید (قالیباف اصل) نهایی شود.بنابراین ممکن است تغییرات مدنظر هیات مدیره، مورد موافقت قالیباف اصل هم باشد اما باید اجازه داد تا وی تصمیم گیری کند./بورس پرس
#خبرهای_موثر
وزیر اقتصاد: داراییهای دولت ۷ میلیون میلیارد تومان برآورد شده بود. قرار است حداقل ۲۰ درصد داراییهای دولت تجدید ارزیابی شود و در چرخه اقتصاد قرار گیرد، تا باعث رونق شود./ فارس
# خبر_فوری
قالیباف اصل رسما" رئیس سازمان بورس اوراق بهادار شد و جای محمدی را گرفت.
@Sahamnews
اخبار سهام
# خبر_فوری قالیباف اصل رسما" رئیس سازمان بورس اوراق بهادار شد و جای محمدی را گرفت. @Sahamnews
حسن قالبیاف اصل در جلسه امروز شورای عالی بورس رسما به عنوان مدیر عامل سازمان بورس و اوراق بهادار انتخاب و جایگزین شاپور محمدی شد.
وی 12 سال مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران بوده و از مدیران خوشنام بازار سرمایه است.
حسن قالیباف اصل کیست؟
حسن قالیباف اصل که در سال 1348 در شهر مراغه از شهرهای استان آذربایجان شرقی متولد شد. وی تحصیلات خود را در سه مقطع کارشناسی مدیریت بازرگانی در دانشگاه تهران ۱۳۷۱، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه تهران ۱۳۷۳و دکترای مدیریت مالی، دانشگاه تهران، ۱۳۸۱ گذراند.
از جمله سوابق حسن قالیباف اصل در گذشته، می توان به مدیرعاملی و عضو هیات مدیره شرکت مدیریت سرمایهگذاری امید، مدیرعاملی و عضو هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری ایرانیان، مدیریت سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری بوعلی، کارشناس سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری تدبیر، کارشناس اعتبارات خارجی بانک توسعه صادرات ایران، کارشناس صادرات شرکت سیمان فارس و خوزستان و عضو هیات مدیره شرکتهای تامین سرمایه امین، تراکتورسازی ایران و سرمایهگذاری سپه اشاره کرد.
شایان ذکر است که قالیباف اصل، 12 سال مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران بوده و از مدیران خوشنام بازار سرمایه محسوب می شود.
خوب و بد سکانداری شاپور محمدی بر سازمان بورس
⭕️ کمتر از 45 ماه از آغاز ریاست شاپور محمدی میگذرد و امروز سرانجام خبر رسمی تغییر سکانداری سازمان بورس تهران منتشر شد. شاپور محمدی جای خود را به حسن قالیباف اصل داد.
⭕️ محمدی دوران ریاست خود در تابستان سال 95 را توفانی آغاز کرد. در آن روزها رسوایی کنتورسازی ایران و آغاز توقف طولانیمدت سهام بانکی باعث شده بود که فعالان بازار سهام مطالبه شفافیت بیشتر را از ریاست جدید داشته باشند. اقدامات خوبی در ماههای نخست ریاست محمدی به عنوان سکاندار نظارت بر بورس مشاهده شد. برای مثال در همان ماههای اول شرکتها ملزم به ارائه گزارش ماهانه شدند. چیزی از زمان ریاست محمدی نگذشته بود که روش مشکوک عرضههای اولیه تغییر کرد. در حالیکه تا قبل از این رانت ویژهای در حال توزیع بود با به کارگیری روش «ثبت سفارش» مدیران بازار سهام به دنبال این موضوع بودند تا از رانت موجود بکاهند.
⭕️ برگزاری کنفرانس مطبوعاتی رسم دلنشینی بود که در این دوره بنا نهاده شد. شاید بسیاری از افرادی که طی یک سال اخیر به بازار سهام کشور افزوده شدهاند، چندان از فواید کنفرانس مطبوعاتی آگاه نباشند اما قطعا قدیمیترها زمان انتظار یک ساله برای برگزاری مجامع سالیانه و دریافت همین پاسخهای ارائه شده در کنفرانس مطبوعاتی را به یاد دارند.
⭕️ برای بازاریها و افرادی که درگیری بیشتری با شرکتها و مجامع داشتند این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است، شاپور محمدی تلاش خوبی برای برای افزایش شفافیت در عین حال افزایش نقدشوندگی به کار برد. کاهش مدت زمان توقف نمادها یکی از موارد قابل توجه دوره ریاست وی است، یکی از اتفاقات مثبت ارائه قوانین مدون به جای برخورد سلیقهای با ناشران بورسی بود؛ البته ماههای نخست وضعیت متفاوت بود. در یادآوری سال 95 باید به توقف تعداد بسیاری از نمادها در پاییز این سال اشاره کرد. اما نکته عجیب اینکه دقیقا در ماههای پایانی دوره ریاست محمدی، قوانینی یکی پس از دیگری منتشر شد که به تهدید بزرگی برای نقدشوندگی بازار تبدیل شد و در عین حال ریسک ظهور دوباره برخورد سلیقهای ناظر را شاهد هستیم.
⭕️ در دوره ریاست وی ابزارهای مالی جدید نیز به معاملات سهام افزوده شد. اختیار معاملات یا در همین ماههای اخیر میتوان به فروش تعهدی یا برپا شدن معاملات الگوریتمی و تلاش برای جلب توجه عموم به سمت سرمایهگذاری در سهام اشاره کرد. گرچه این ابزارها فعلا جایگاه خود را در بازار پیدا نکردهاند اما بالاخره این امید وجود دارد که این ابزارها نیز در آیندهای نهچندان دور با استقبال سهامداران مواجه شوند. جای انصاف نیست بسیاری از بورسبازان و افراد بدون داشتن کمترین درگیری یا سواد از بورس و بازار سهام در شرایط کنونی کل دوره ریاست شاپور محمدی را به دلیل چند ماه گذشته زیر سوال میبرند.
⭕️ گامهای خوبی برای افزایش کارایی اطلاعاتی بازار سهام کشور و دسترسی عمومی به اطلاعات در دوره ریاست محمدی برداشته شد. برای مثال تغییر نحوه ارائه صورتهای مالی شرکتها در کدال و بهبود رویه گزارشدهی نیازمند یک گزارش مفصل است. قضاوت کارنامه شاپور محمدی را نباید به همین چند ماه اخیر محدود نکنیم. گرچه نقدهای بسیاری را بر این دوران وارد میدانیم مانند جلوگیری از عرضه اوراق دولتی و تشکیل بازار سیاه با نرخهای عجیب در سال 96 یا ممانعت از عرضههای اولیه و سایر موارد که بارها نیز تا همین اواخر آنها را مطرح کردهایم؛ اما با همه اینها دوره ریاست اخیر سازمان را باید منصفانه قضاوت کرد و جنبههای خوب را نیز فراموش نکنیم. به صورت مشخص تلاش بسیاری برای رونق بازار سهام از راههای مستقیم مانند کاهش مالیات یا غیرمستقیم مانند افزایش شفافیت اطلاعاتی بازار در دوره ریاست شاپور محمدی به کار گرفته شد.
⭕️ با این حال اواخر دوره ریاست شاپور محمدی با گسیل افسارگسیخته و هر چه بیشتر نقدینگی و شتاب بالای تغییرات ناشی از فضای کلان اقتصاد کشور همراه شد. شاید همین موضوع و هراس از حباب سنگین قیمتی سهام و عواقب تاریکی که به دنبال چنین رشد قیمتی۶ بدون پشتوانهای احتمال وقوع دارد، سازمان بورس را در ماههای پایانی ریاست پیشین به سمت تصمیمات غیرمنطقی سوق داد. در خصوص هسته معاملاتی بحث مفصل است و نمیتوان یکجانبه سازمان بورس را نقد کرد.
⭕️ دستپاچگی در تصمیمگیری در ماههای پایانی ریاست تا حدودی مشهود بود همین موضوع باعث شد تا تصمیماتی اخذ شود که احتمالا برخلاف آموزههای آکادمیک شاپور محمدی بود و در عین حال راهحل عبور از وضعیت کنونی نبود.
دنیای بورس
عرضه بزرگ سهام شرکتهای دولتی با تخفیف 20 و 25 درصد به مردم
تخفیفات فروش سهام دولت به صندوق های قابل معامله:
الف. سهام قابل واگذاری به «صندوق ETF واسطه گری مالی» در شرکتهای #وبملت، #وتجارت، #وبصادر، #البرز، #اتکام به میزان 20 درصد تخفیف
ب. سهام قابل واگذاری به «صندوق ETF خودروسازی و صنایع فلزی» در شرکتهای #خودرو، #خساپا، #فملی، #فولاد به میزان 25 درصد
ج. سهام قابل واگذاری به «صندوق ETF صنایع پالایش نفت و پتروشیمی» در شرکتهای #شبریز، #شپنا، #شتران، #شبندر به میزان 20 درصد
مبنای محاسبه قیمت برای اعمال تخفیف، قیمت متوسط سهام در 30 روز منتهی به تاریخ فراخوان واگذاری خواهد بود
🔻 میانگین دستمزد برخی از سلبریتی ها برای هر فیلم در ایران
🔹 حمید فرخ نژاد ۸۰۰ میلیون
🔸 پیمان معادی ۱ میلیارد
🔹 سام درخشانی ۲۵۰ میلیون
🔸 مهناز افشار (سابقا) ۵۰۰ میلیون
🔹 جواد عزتی ۶۰۰ میلیون
🔸 نوید محمد زاده ۱ میلیارد
🔹رضا عطاران ۶۰۰ میلیون
🔸 رضا رشید پور برای هر قسمت حالا خورشید ۲۰ میلیون که برای مناسبت هایی مثل دو شب یلدا ۵۰۰ میلیون تومان دریافت کرده است
🔹رامبد جوان برای هر ماه خندوانه ۸۰۰ میلیون
👈 اینها فقط و فقط مبالغی است که در شرایط عادی به آنها داده میشود و برای هر بار اجرای ویژه برنامه و... حداقل ۲۵۰ میلیون تومان دریافت میکنند
اما
اما
اما
👈 حقوق یک کارگر عیال بار ۱ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان است
🔹 سوال اینجاست جناب آقای علی عسکری با چه توجیهی از جیب مردم چنین مبالغ هنگفتی به سلبریتی ها میدهد ؟؟
🔸 آیا سلبریتی ها هم حاضرند تنها چند درصد از مبالغ هنگفتی که تاکنون از جیب مردم خورده اند را در این شرایط کرونایی به خودشان برگردانند تا از گرسنگی و فقر عذاب نکشند؟
🔹 بسیجی ها بدون دریافت هیچ گونه حقوقی پای کارند و از مال و جانشان برای کمک به مردم هزینه میکنند؛ سلبریتی ها کجان؟؟
🔻 در صدای ایران همه چیز را شفاف ببینید👇
http://eitaa.com/joinchat/1564672000C862dbe03c9
دژپسند: تعلیق تصمیمات هیات مدیره سازمان بورس
وزیر امور اقتصادی و دارایی:
شورای عالی بورس به این جمع بندی رسید که با توجه به نیاز ما و اقبال خوب مردم نسبت به بازار سرمایه و عزم جدی مردم و نهاد های عمومی غیر دولتی برای عرضه اولیه سهام در بورس، بهتر است این تصمیمات تعلیق شود.
با توجه به انتصاب ریاست جدید هیات مدیره بورس، تصمیمات پیشین هیات مدیره تا تقدیم مجموعه پیشنهاد های آن راجع به خط مشی کلی اداره عرضه و تقاضای بورس به تاخیر بیافتد و در ادامه، و پس از انجام جمع بندی لازم در شورای عالی بورس، هیات مدیره نیز در آن قالب، اقدامات خودش را انجام دهد.
مزایای بازار باز چیست؟
🔸دولت به دلیل کسری بودجه سال جاری، حجم زیادی اوراق منتشر خواهد کرد در نتیجه با اجرای عملیات بازار باز، انتظار بازار بدهی پررونقی را داریم.
🔸اگر دولت کسری بودجه خود را با استقراض از بازار و با روش انتشار اوراق دنبال کند نقدینگی ثابت میماند و از طرفی تورم دیگر از جانب نقدینگی افزایش نمییابد.
🔸پس دلایل کافی وجود دارد که استقراض دولت با روش انتشار اوراق، بهترین و سالمترین روش تامین کسری بودجه در میان راههای استقراضی است.
🔸نرخ اوراق بدهی دولتی که دارای کمترین ریسک بود اکنون بین ۲۱ تا ۲۴ درصد قرار دارند، از سوی دیگر نرخ سپردههای کوتاهمدت ۱۰ درصد و نرخ بهره سپردهگذاری بلند مدت ۱۵ درصد است.
🔸با اجرای عملیات در بازار باز شاهد رونق معاملات در بازار بدهی و بین بانکی خواهیم بود و این احتمال وجود دارد که با شروع عملیات بازار باز نرخ سود اوراق کوتاهمدت به مرز ۱۰ درصد نیز برسند.
@Sahamnews