📢📢#عرضه_اولیه #زپارس
📆 تاریخ عرضه: چهارشنبه 1397/07/25
⏱زمان ثبت سفارش: 10 الی 12
↕️ دامنه قیمت: 3,200 الی 3,500 ریال
🔸 سهمیه هر کد: حداکثر 300 سهم
💰حداکثر نقدینگی مورد نیاز: 1,054,872 ریال
@sahamnews
🔷 در عرضه اولیه سهم #زپارس به هر کد (نفر)، حدود 155 سهم درقیمت 3500 ریال (سقف قیمت) ، تعلق گرفته است. (حدود 55 هزار تومان)
🔷 حدود 212 هزار و 123 نفر در این عرضه شرکت کردند
@sahamnews
۱۴ گام از روانشناسی تجارت
یک چرخه روانشناختی مشترک بین بازارها وجود دارد که روشن می کند که چگونه احساسات در تصمیم ما وارد شده و چطور بر تصمیم گیری ما تاثیر می گذارد. با درک مراحل این چرخه، می توانیم این چرخه هیجانات را بهتر تحت کنترل داشته باشیم.
چهارده مرحله عبارتند از:
خوش بینی: چشم انداز مثبت در مورد آینده ما را تشویق می کند و منجر به خرید سهام می شود.
هیجان : با دیدن به سرانجام رسیدن بعضی از ایده های اولیه، ما شروع به در نظر گرفتن کارهایی که می توانیم با موفقیت در بازار به انجام برسانیم، می کنیم.
شوق و ذوق بسیار: تریدها به سودآوری رسیده اند و در این لحظه ما نمیتوانیم موفقیت خودمان را باور کنیم و درباره هوشمندی خود صحبت می کنیم.
رضایت: این نقطه حداکثر ریسک مالی است. پس از دیدن سودهای آسان و برق آسا بعد از هر تصمیمی، ما شروع به نادیده گرفتن خطر می کنیم و انتظار داریم هر تجارتی سود آور باشد.
اضطراب: برای اولین بار بازار در جهت مخالف ما حرکت می کند. به هیچ وجه به زیان های غیرمترقبه نگاه نمی کنیم، به خودمان می گویم که ما سرمایه گذاران بلند مدت هستند و در نهایت تمام ایده های ما به ثمر خواهند نشست.
انکار: بازار آنگونه که ما انتظار داریم، رشد نکرده، هنوز نمی دانیم که چگونه باید پاسخ دهیم. شروع به انکار می کنیم که انتخاب های ضعیفی انجام داده ایم و یا آن چیزها در کوتاه مدت بهبود نمی یابند.
ترس: واقعیت های بازار پیچیده می شوند. ما به این باور می رسیم که سهام ما هرگز در جهت منافع ما حرکت نمی کند.
ناامیدی: بدون دانستن اینکه چگونه عمل کنیم، به هر ایده ای که به ما امکان می دهد به عقب برگردیم، فکر می کنیم.
وحشت: از تمام ایده ها خسته شده ایم، ما برای هر آنچه که بعد از این انجام می دهیم، ضرر خواهیم کرد.
تسلیم شدن: به این نتیجه می رسیم که سود ما هرگز و دوباره افزايش نخواهد يافت، تمام سهام خود را به فروش مي رسانيم تا از هرگونه افتضاح در آینده جلوگيري کنیم.
نفرت: پس از خروج از بازار، ما نمی خواهیم دوباره سهام را خریداری کنیم. اغلب بزرگترین فرصت مالی را نشان می دهد.
افسردگی: نمی دانیم چطور توانستیم تا این حد احمق باشیم. تلاش می کنیم که اقداماتمان را درک کنیم.
امید: در نهایت ما به این نتیجه می رسیم که بازارها دریک چرخه حرکت می کنند، و شروع به گشتن به دنبال فرصت های بعدی می کنیم.
تسکین: پس از خرید یک سهام که سودآور است، دوباره باور می کنیم که آینده ای درخشان در سرمایه گذاری وجود دارد.
@sahamnews
فرآیند حرکتی بازار سرمایه در هفته چهارم مهرماه 97چگونه خواهد شد؟
بازار سهام در حالی معاملات پرحجمی را در اغلب نمادهای معاملاتی پیشرو بازار به ویژه در گروه خودروییها شاهد بود که تمایل معاملهگران اغلب حقیقی برای شناسایی سود بر اساس استراتژی کوتاهمدت نگری باعث شد تا وضعیت متعادلی در اغلب نمادهای معاملاتی استقرار یابد هرچند که میان تردید و امید همچنان ترس و طمع خودنمایی میکند، اما به نظر میرسد بازار سهام برای کسب سود از سهمهای برخوردار از بنیه مالی مناسب همچنان امیدوار است.
در هفته گذشته گروه خودرویی در برخی از روزها با روند رشد روبرو شد که در این میان خبرهایی از قبیل: تعیین و افزایش نرخ جدید برای خودروها و حذف شورای رقابت از تعیین دستوری قیمت،تغییر مدیر عامل سایپا بر ارزش سهام این گروه تاثیر گذاشت .
بورس تهران در حال حاضر شاهد روزهای متفاوتی است. از یک سو نزدیک شدن به تحریم های یک جانبه آمریکا سرمایهگذاران بورسی را تهدید میکند از سوی دیگر عرضههای نا بهنگام برخی از حقوقیها سرمایه سهامداران خرد را هدف قرار داده است.
در روزهای گذشته قیمت بسیاری از سهم ها در سرازیری افتاده و بسیاری معتقد بودند که برخی حقوقی ها به جای اینکه در صف های خرید سهم عرضه کنند با عرضههای آبشاری در صف های فروش، قیمت سهم ها را پایین کشیدند تا در کفِ قیمت، دوباره سهام را جمع آوری کنند.
این موضوع در بسیاری از محافل بورسی مطرح میشد و سازمان بورس قول رسیدگی به آن را داد و حدود 75 پرونده قضایی تحویل مراجع قضایی گردید. و پیگیری موضوع از جانب سازمان بورس ،بسیار قابل تقدیر میباشد.هر چند که برخی از مسئولان آن را خلاف واقع دانستند. اما اگر این موضوع واقعیت داشته باشد سهامداران خرد بیشترین آسیب را از آن میبینند و این موضوع باعث میشود که اعتماد عامه مردم به سرمایهگذاری در بازار سرمایه لکه دار شود.
در عین حال سرمایهگذاران بورسی با اتمام اولین ماه پاییز منتظر گزارشهای شش ماهه هستند و افشای رسمی این گزارشها میتواند تصمیمات سهامداران و برنامه آن ها برای شش ماهه دوم سال را تحت تاثیر قرار دهد.
روزهای پایانی مهرماه برای فعالان بازار سرمایه دورهای حیاتی از جهت مقایسه عملکرد واقعی شرکتها با پیشبینیهای قبلی خواهد بود. واقعیت این است که بخش عمده رشد ۱۰۰ درصدی شاخص بورس در یک سال گذشته با پشتوانه بنیادی تضعیف ارزش پول و افزایش ریالی درآمد و سودآوری شرکتها روی داده و بخش عمدهای از این رونق در فصل تابستان و پس از سیاستهای آزادسازی دولت اتفاق افتاده است. حال زمان آن رسیده تا با بررسی دقیق گزارشهای عملکرد فصلی شرکتها، میزان تاثیرگذاری این اتفاق بر سودآوری واقعی صنایع مختلف بررسی شود. این اتفاق در حالی میافتد که در ماههای اخیر، میان تحلیلگران، اجماع نسبی درخصوص میزان سود قابل دسترسی برای شرکتهای شاخص در گروههای پتروشیمی، معدنی، فلزی و پالایشی وجود داشته است و اکنون بازار تقریبا میداند چه چیزی را باید انتظار بکشد.
پرسش مهم، اما در سمت مقابل این خواهد بود که تا چه حد شرکتها خواهند توانست این انتظارات را محقق کنند. از آنجا که اجماع بالایی در محاسبه سودآوری شرکتهای بورسی با نرخهای فعلی ارز وجود دارد، طبیعتا هر گونه انحراف منفی در گزارشها نسبت به پیشبینیها با واکنش منفی قابل ملاحظهای در قیمت سهام مواجه خواهد شد.
از سوی دیگر، انحرافات مثبت زمینهای را فراهم خواهد کرد تا با غربال سهام برتر، رالی جدیدی در قیمتهای سهام شرکتهای قویتر به لحاظ بنیادی و تکنیکال شکل گیرد. به این ترتیب، سامانه اطلاع رسانی ناشران (کدال) احتمالا در روزهای آتی دوران بسیار پرترافیکی را سپری خواهد کرد و سرمایهگذاران و تحلیلگران از رهگذر این مراجعات به دنبال تحلیل صحت پیشبینیهای خود و تنظیم استراتژی سرمایهگذاری متناسب با گزارشهای شش ماهه خواهند بود.
@sahamnews
📌اخبار کوتاه از بازار مالی ـ دوشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۷
✅وزیر انرژی عربستان اعتراف کرد نمیتواند کاهش احتمالی و روزانه ۳ میلیون بشکه نفت ایران و چند کشور دیگر را جبران و قول ملک سلمان به ترامپ را محقق کند.
✅در مجمع سالانه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس که دیرور برگزار شد سود تقسیمی 430 ریالی هر سهم به سرمایه قبلی 5 هزار میلیارد تومان تعلق می گیرد. این هلدینگ دو روز پیش با افزایش سرمایه 83 درصدی از سود انباشته ، سرمایه اسمی را به 9.15 هزار میلیارد تومان افزایش داد اما به دلیل عدم ثبت سرمایه و زمان بر بودن آن ، سود به سرمایه جدید تعلق نمی گیرد.
✅وزیر نیرو با اعلام برنامههایی برای تامین برق گفت: ۲۵ نیروگاه حرارتی به ظرفیت ٥٢٠٠ مگاوات در دست تکمیل ، ۶۵۰ مگاوات نیروگاه تحدیدپذیر و ۲۰۰ نیروگاه آبی در دست ساخت است.
✅مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با اعلام درخواست توضیحات تکمیلی در مورد عملکرد ۶ ماهه بانک ملت گفت: بانک می تواند اثر تسعیر ارز را در چند سناریو شفاف سازی کند.
✅نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، کمال دهقانی با اشاره به تصمیم گروه ویژه اقدام مالی در تمدید تعلیق ایران از فهرست کشورهای مشمول اقدامات سخت مقابله مالی و بانکی به ایسنا گفت: در حال حاضر ساختارهای کشور ما کار خود را انجام میدهند. دولت برای الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم تعهد داده بود و چند سال بعد از تعهد اولیه کمیسیونهای مجلس خصوصا کمیسیون امنیت ملی وارد بررسی موضوع شد. جلسات مکرری با حضور حقوقدانان و نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار شد و همه اینها برای رعایت مصالح ملی بود.
✅رئیس سازمان بورس در خصوص انتقاد فعالان بازار به عدم بازنگری در دستورالعمل توقف نمادها به دلیل نوسان ۲۰ درصدی و عدم تاثیر توضیحات تکراری مدیران توضیحاتی داد.
@sahamnews
✅ قیمت قطعات خودرو ۱۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافت
سخنگوی انجمن فروشندگان لوازم یدکی خودرو با اعلام اینکه علاوه بر گرانی، رکود نیز عاملی شده تا قطعه در بازار کمبود داشته باشد، گفت: در حال حاضر قیمت اکثر قطعات خودرو ۱۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
@sahamnews
♦️👈خبر فوری... آخرین خبر از عرضه اولیه سهم #نوری
🔴🔵⚫️👈ربيعي مديرعامل هلدينگ خليج فارس: عرضه اوليه #پتروشيمي_نوري ظرف حداكثر يك ماه آينده (تا پایان آبان) در بورس انجام خواهد شد.
@sahamnews
📌علت #تاخیر در اعلام قیمت جدید #خودروها از زبان مدیرکل نیرو محرکه وزارت صمت:
📌طبق مصوبه شورای هماهنگی سران سه قوه ، در شرایط فعلی کشور،شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف و تصویب قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار سپرده می شود.
📌لذا خودروسازان مستندات افزایش هزینه های خود را در قالب گزارشی از بهای تمامشده اعم از ریالی و دلاری برای هر خودرو به ستاد ارائه کردهاند و افزایش قیمت خودرو #نهایی شده است؛ ولی اعلام و اعمال آن به بعد از تعیین تکلیف وزیر صمت موکول شده است زیرا رییس ستاد تنظیم بازار ،وزیر صنعت بوده و مصوبات این ستاد با امضای وزیر صنعت لازم الاجراست.
@sahamnews
♦️👈 فاضلی، مدیر سرمایهگذاری هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس مطرح کرد:
🔴🔵⚫️👈 عرضه اولیه سهم #پتروشیمی_نوری تا قبل از پایان آبان/ قیمت مناسبی برای عرضه اولیه این سهم در نظر گرفته شده است
🔷👈 به گزارش کانال عرضه اولیه، و به نقل از تعادل، فاضلی مدیر سرمایهگذاری هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس، در خصوص عرضه اولیه #نوری گفت: عرضه اولیه سهام #پتروشیمی_نوری تا کمتر از یک ماه دیگر از طریق بورس تهران انجام میشود.
🔷👈علاوه بر این شرکت سهام دو شرکت پتروشیمی بندر امام پس از رفع مغایرتها و همین طور #پتروشیمی_بوعلی_سینا و #پتروشیمی_آریاساسول که از سود خالص بیش از ۲ هزار میلیارد تومانی برخوردار شده در آینده نزدیک از طریق بورس تهران عرضه اولیه میشود.
🔷👈فاضلی افزود: در شش ماه نخست امسال پتروشیمی نوری از سود خالص ۱۵۰۰ میلیارد تومانی برخوردار شد که این رقم معادل کل سود سال مالی قبل بوده که ۷۰ درصد از آن ناشی از سود عملیاتی شرکت است.
🔷👈وی افزود: افزایش نرخ تسعیر ارز هماکنون به مجتمعهای پتروشیمی ابلاغ شده و این در حالی است که نرخ خوراک با توجه به هزینههای ثابت و استهلاک همچنان مطابق نرخهای قبلی است، بنابراین تعدیل نرخ تسعیر ارز تأثیری در افزایش سودآوری شرکتها نخواهد داشت.
🔷👈وی درباره نحوه تسویه بدهیهای #پتروشیمی_نوری پس از عرضه اولیه سهام در بورس تهران عنوان کرد: با توجه به بدهی ارزی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی #پتروشیمی_نوری به وزارت نفت و تقسیط ۴۰۰ میلیارد تومانی ماهانه این بدهی، پس از عرضه اولیه سهام در بورس بخشی از این بدهی تسویه و هر آنچه که از منابع حاصل از آن باقی میماند برای طرحهای توسعهای به کار گرفته میشود.
🔷👈این مقام مسوول از فرآیند ارزشگذاری سهام #پتروشیمی_نوری از طریق سه تأمین سرمایه معتبر سخن گفت و افزود: قیمت مناسبی برای این سهم ارزشگذاری شده که با رعایت منفعت سهامداران در بورس تهران عرضه اولیه خواهد شد.
@sahamnews
♦️👈 یک پتروشیمی جدید تا دو ماه دیگر وارد بورس میشود
🔴🔵⚫️👈 #پتروشیمی_مروارید در راه بورس
🔷👈 به گزارش ایسنا،مهدی نیکدل، مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان خبر عرضه #پتروشیمی_مروارید کمتر از دو ماه آینده خبر داد.
🔷👈 وی در ادامه گفت: ما قبل از آن باید اساسنامه را اصلاح کنیم و در این راستا باید بگویم که در طی سه ماه گذشته سود آوری این شرکت ۳۰ درصد افزایش یافته است.
@sahamnews
♦️👈 خلاصه عملکرد سهم #نوری در گزارش 6 ماهه 97 (حسابرسی نشده)
🔴🔵⚫️👈 سود خالص #نوری مبلغ 5230 ریال در 6 ماهه 97/ 324% رشد سود نسبت به سود مشابه سال قبل
🔷👈 سود 6 ماهه 97: 5230 ریال
🔷👈 سود 6 ماهه 96: 1234 ریال
🔷👈 رشد سود نسبت به مشابه سال 96: 324%
🔷👈 رشد سود ناخالص نسبت به مشابه سال 96: 222%
🔷👈 رشد سود عملیاتی نسبت به مشابه سال 96: 853%
🔷👈 سود/هزینه غیر عملیاتی: (3,935,820) میلیون ریال
🔷👈 سود ناشی از تسعیر ارزی عملیاتی: 9,030،748 میلیون ریال
🔵⚫️🔶👈 سود تسعیر ارز به ازای هر سهم حدود 3010 ریال می باشد
🔵⚫️🔶👈 پیشنهاد هیات مدیره توزیع ۸۰% خالص سود در سال مالی جاری میباشد
🔵⚫️🔶👈 منابع مالی از طریق فروش محصولات تامین خواهد گردید و به نظر می رسد در نیمه اول سال آتی مانده تسهیلات فوق مستهلک گردد.
🔵⚫️🔶👈با توجه به مقدار نقدینگی موجود تا پایان سال جاری نیاز به تامین مالی از منابع خارج از شرکت وجود ندارد.
🔵⚫️🔶👈 مهمترین برنامه شرکت در نیمه دوم سال جاری تعویض اینترنال های برج های جذب بوده و براساس برنامه ریزی انجام شده اجرای کارهای عملیاتی از نیمه دوم آبان ماه ۱۳۹۷ شروع می گردد.
🔵⚫️🔶👈 براساس برنامه ریزی انجام شده از نیمه دوم آبان ماه به مدت ۴ ماه تولید محصول پارازایلین متوقف و تولید محصول اورتوزایلین به میزان نصف کاهش می یابد. در این مدن در حد امکان محصول A۹۲ تولید میگردد.
🔵⚫️🔶👈 با توجه به اینکه بالغ بر ۹۰% بهای تمام شده محصولات مربوط به خرید مواد اولیه میباشد در صورت افزایش نرخ میعانات گازی احتمال افزایش بهای تمام شده محصولات دور از انتظار نیست.
🔴🔷👈 گزارش 6 ماهه خیلی خوبی ارائه داده است.
@sahamnews
فرآیند حرکتی بازار سرمایه در هفته اول آبان 1397 چگونه خواهد شد؟
افت قابل توجه ارزش معاملات در هفته جاری در آخرین هفته از مهرماه شاهد افت 30 درصدی ارزش معاملات خرد نسبت به هفته گذشته بودیم.
چند دلیل اصلی برای این افت بشرح زیر میباشد:
نخست اینکه به نظر می رسد بازار چندان از سودآوری شرکت ها در شش ماهه ابتدایی سال خوشحال نیست. به گفته ای دیگر انتظارات بازار و بازده انتظاری معامله گران فراتر از آمار و ارقام منتشر شده بود. در این زمینه نیز باید یادآور شد که در چند ماه اخیر و افزایش قابل ملاحظه نرخ ارز، بازار تا حد زیادی بر روی سهام دلاری و همچنین صادرات محور (سهام صادرات محور آن دسته سهامی هستند که شرکت با صادرات محصول ارزآوری داردو سهام دلاری آن گروه سهام هستند که محصولاتشان با دلار و یا ارزهای دیگر نرخگذاری می شوند مانند پالایشی ها) متمرکز شد به نحوی که قیمت سهام این گروه ها را تا 200 درصد افزایش داد درحالی که شاخص از ابتدای سال تقریبا رشد 100 درصدی داشته است و این مهم باعث رشد دو برابری سهام شاخص ساز در برابر شاخص کل میباشد.. حال که گزارش های شش ماهه شرکت ها منتشر شده شاید فعالان بازار انتظار عملکردی فراتر از واقعیت را داشتند. اما این نکته را باید در نظر گرفت که در گروه های فلزی همچون فولادی ها آزادسازی نرخ ارز از ابتدای شهریورماه انجام شد و برای گروه مس نیز از نیمه های مردادماه این نرخ ها جایگزین شد. چراکه از 22 فروردین تا اواسط مردادماه تمام محصولات به ناچار با ارز 4200 تومانی محصولاتشان را عرضه و یا ارزشان را تسعیر می کردند. حال باید در نظر گرفت که افزایش سودآوری ناشی از تسعیر نرخ ارز از 4200 تومان به نیمایی تنها در یک ماه از شش ماه صورت مالی شرکت ها خود را نشان داده است. که این امرآیا می تواند پتانسیل این گروه ها برای افزایش سود را در شش ماهه دوم افزایش دهد؟ از این رو به نظر می رسد انتظار فراتر از معمول فعالان بازار برای شش ماه ابتدای سال جای طرح نداشته و باید برای گزارش های سالانه این حجم از سوداوری را از شرکت ها طلب کرد. در نتیجه دو دلیل فوق از محتمل ترین گزینه های تاثیرگذار بر افت ارزش معاملات امروز هستند که امید می رود در روزهای آتی کم رنگ شوند در غیر این صورت تا حدی روند معاملات نگران کننده خواهد بود. زمان اصلاح قیمتی در نمادهای شاخص ساز فرارسیده است نکته دیگر اینکه همانطور که اشاره شد از ابتدای سال تا کنون گروهای بزرگ بازار از جمله فلزی-معدنی و پتروپالایشی ها با رشد 200 درصدی قیمت #سهام خود مواجه شدند و این درحالی است که شاخص رشد 100 درصدی داشته است. از این رو به نظر می رسد در شش ماهه دوم دیگر خبری از رشدهای شارپ و پُرهیجان در گروه های مطرح بازار نباشد و شاهد اصلاح قیمتی و اصلاح زمانی در اغلب این نمادها تا زمان ارائه گزارش های 9 ماهه باشیم. اما به عقیده کارشناسان از این زمان به بعد به دلیل پُررنگ تر شدن اثر گزارش های ماهانه شرکت ها و تاثیرپذیری فروش آن ها از تحریم ها شاهدمدل خاصی از نوسانات ارزش معاملات در بازار باشیم به گونه ای که در ابتدای هرماه به دلیل انتشار گزارش های ماهانه بازهم فعالان محتاطانه تر اقدام به دادوستد کنند و افت ارزش معاملات را رقم بزنند و در اواخر ماه باز به دلیل هیجان پیش از گزارش ها شاهد افزایش ارزش معاملات باشیم.
همچنین،علت #تاخیر در اعلام قیمت جدید #خودروها از زبان مدیرکل نیرو محرکه وزارت صمت:
طبق مصوبه شورای هماهنگی سران سه قوه ، در شرایط فعلی کشور،شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف و تصویب قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار سپرده می شود.
فلذا خودروسازان مستندات افزایش هزینه های خود را در قالب گزارشی از بهای تمامشده اعم از ریالی و دلاری برای هر خودرو به ستاد ارائه کردهاند و افزایش قیمت خودرو #نهایی شده است؛ ولی اعلام و اعمال آن به بعد از تعیین تکلیف وزیر صمت موکول شده است زیرا رییس ستاد تنظیم بازار ،وزیر صنعت بوده و مصوبات این ستاد با امضای وزیر صنعت لازم الاجراست.
پُربازده ترین های هفته در مجموع هفته گذشته گروه های اصلی و با اهمیت بازار از جمله فلزات اساسی و فرآورده های نفتی نتوانستند بازدهی های چشمگیری را به ثبت برسانند. در این بین اما گروه محصولات شیمیایی توانست بازدهی مثبت 5.5 درصدی را به ثبت برساند. اما گروه استخراج زغال سنگ، ساخت وسایل ارتباطی و زراعت به ترتیتب بیشترین بازدهی هفتگی را داشتند.
در معاملات هفته جاری شاهد خروج بیشترین حجم پول اشخاص حقیقی از گروه فلزات اساسی، استخراج کانه های فلزی و بانک ها بودیم که مجموع این رقم به 390 میلیارد تومان می رسد. از سوی دیگر اشخاص حقیقی در گروه فرآروده های نفتی، محصولات شیمیایی و خودرو ایها و زراعت بیش از سایر گروه های اقدام به خرید سهام کرده اند.
@sahamnews