🔵 پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص نرخ خوراک گاز پتروشیمی ها گفت:
این موضوع در هیئت تطبیق قرار بررسی شود و امیدواریم در نامه هیئت تطبیق شاهد لغو مصوبه دولت در خصوص نرخ خوراک گاز پروشیمی ها باشد احتمالا تا هفته آینده مشخص خواهد شد.
#تحلیل_بازار
تحرکات مثبت
از دیروز شاهد تحرکات مثبت در بازار هستیم که در آخر وقت امروز به حد بالای خودش رسید، البته عمق این تحرکات به حدی نیست که بگوییم برگشتی در حال شکگیری است یا روند مثبت ممکن است شروع شود. اما به خوبی می توان گفت که قیمت خیلی از سهم ها در محدوده ای است که فروشنده به راحتی توان هل دادن آن به سمت پایین را ندارد. امروز در یک بازار نصف و نیمه مثبت ارزش معاملات خرد به 4700 میلیارد تومان رسید که کماکان سیگنالی از رشد نیست. بازار می تواند یه برگشت به بالا تجربه کند و ما کماکان فکر می کنیم مرداد با بازده مثبت در بورس بسته خواهد شد اما فعلا صبر می کنیم تا نشانه ها را بیشتر ببینیم.
دلار؟!
در دو روز گذشته دلار کمی رفتار هیجان مثبت به خود گرفته است. درست است که کماکان در بازه ی بی خطر 47 تا 54 است اما این حرکت سریع در دو روز معمولا تحت تاثیر اخبار اتفاق می افتد. چند خبر مهم در مورد دلار در حال چرخش است که ممکن است تحت تاثیر آن این حرکت اخیر اتفاق افتاده باشد. اول اینکه بانک مرکزی تصمیم گرفته است کانون صرافی ها را منحل کند و به نظر می رسد مهمترین خبر تاثیر گذار همین باشد. خصوصا اینکه نرخ هرات پشت سر نرخ تهران بالا آمد. خبر مهم دوم احتمالا مربوط به مذاکرات پشت پرده ایران و آمریکا باشد که ظاهرا به بن بست کامل رسیده و بدون نتیجه مانده است. در همین حین البته یک خبر در مورد پذیرش fatf از سوی ایران به خاطر شرط پیمان شانگهای در حال چرخش بود که شاید فیک به نظر رسیدن آن باعث برگشت سریع بازار شد. یک خبر هم البته وجود دارد که شاید آخر هفته برنامه ای برای گران کردن بنزین در کار باشد و دلار به خاطر آن گارد احتیاط رو به بالا گرفته است. از نظر ما احتمالا همان خبر اول یعنی انحلال کانون صرافی ها، خبر تاثیرگذار است.
پالایشی ها
در مجموع مشوق ها و ریسک های صنعت پالایشی، چند وقت پیش یک شایعه ای در بازار پیچید که قرار است تخفیف 5 دلار و 6 دلار حذف شود و با فرمول دیگری جایگزین شود. پالایشی ها دو مرحله تخفیف می گیرند. تخفیف اول مربوط به قانون هدفمندی یارانه هاست و نفت باید 95 درصد قیمت صادراتی به پالایشگاه ها تحویل گردد. این تخفیف در بودجه 1402 منوط به کیفی سازی و حذف نفت کوره از سبد محصولات شد و البته عدم تقسیم 40 درصد سود سالانه. تخفیف دوم اما به خاطر با تخفیف فروخته شدن نفت و فرآورده های ایران در بازارهای جهانی است. در حال حاضر تخمین زده می شود نفت ایران با 15 دلار تخفیف فروخته می شود. قانون می گویند مبنای قیمت نفت تحویلی باید نرخ صادراتی باشد و از آنجائیکه نرخ صادراتی محرمانه است، وزارت نفت یک فرمولی درست کرد که نسبت به میانگین قیمت سه هاب بین المللی 5 دلار (نفت سبک) و 6 دلار (نفت سنگین) تخفیف در نظر گرفت. حالا ظاهرا بحث ملغی شدن این تخفیف دوم کنار گذاشته شده است و شاید به این دلیل پالایشی ها مورد توجه قرار گرفتن.
1402/05/10
#حسن_کاظمزاده
#فن_افزار
با تعطیلی بازار سرمایه در روز چهارشنبه، عرضه اولیه فن افزار نیز لغو شد و فرابورس زمان جدید انجام عرضه اولیه را اعلام خواهد کرد.
10 مرداد 02
🔷سه شنبه 10 مردادماه؛ بیش از 60 درصد نماد ها سبز پوش شدند!
🔹شاخص کل با رشد 19 هزار و 760 واحدی به ارتفاع 1,993,670 واحد رسید.
🔹شاخص هم وزن نیز با 0.97 درصد افزایش به سطح 705 هزار و 928 واحدی رسید.
🔹شاخص فرابورس با افزایش 235 واحدی به 26 هزار و 256 واحد رسید.
🔹ارزش معاملات بازار بورس در پایان امروز به حدود 6 هزار و 453 میلیارد تومان رسید.
🔹حقیقی ها 110 میلیارد تومان از حقوقی ها خرید کردند.
🔹تعداد نماد های مثبت 534 نماد و تعداد نماد های منفی 234 بودند.
🔹"شپنا" با 2117 واحد، "تاپیکو" با 2065 واحد و "شبندر" با 1632 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشته اند.
شاخص کل 1,993,670
19760 واحد افزایش
ارزش بازار 70,534,400 میلیارد ریال
ارزش معاملات 60,008 میلیارد ریال
حجم معاملات 8.673 میلیارد سهم
نمادهای تاثیر گذار در شاخص
شپنا 2117 واحد مثبت
تاپیکو 2065 واحد مثبت
شبندر 1632 واحد مثبت
پارسان 1270 واحد مثبت
فملی 1187 واحد مثبت
فولاد 904 واحد مثبت
نوری 808 واحد مثبت
بیشترین حجم معاملات
وبملت 242 میلیون سهم
شستا 237 میلیون سهم
خساپا 225 میلیون سهم
آسیا 182 میلیون سهم
خودرو 161 میلیون سهم
#خبرهای_موثر
📌 «فنافزار» دوشنبه آینده عرضه اولیه می شود
طبق اعلام معاون عملیات و نظارت فرابورس ایران، عرضه اولیه سهام شرکت توسعه فنافزار توسن در نماد معاملاتی «فنافزار» در روز دوشنبه ۱۶ مرداد ماه ۱۴۰۲ انجام خواهد شد.
همچنین مهلت ارسال گزارش ارزشیابی سهام تهیه شده توسط صندوقها تا روز یکشنبه ۱۵ مرداد ماه تمدید شد.
#مجمع
#شتران
📌به گزارش آوای آگاه؛ مجمع سالانه پالایشگاه نفت تهران هم اکنون در حال برگزاری است.
✅مجاورت پالایش نفت تهران به دو فرودگاه مهرآباد و امام خمینی موجب شده شرکت خط انتقال داشته باشد و سهم بازار سوخت هوایی ۴۱درصد است.
✅بنزین تولید شده شتران، بنزین پاک بوده و تقریبا مطابق با استانداردهای جهانی است. اکتان بنزین ما ۸۷ است، اما باید ۹۱ باشد. با راهاندازی واحد CCR، یک و نیم میلیون لیتر به حجم تولید اضافه میشود. یعنی نفتا به بنزین تبدیل میشود و مسئله اکتان آن نیز حل خواهد شد.
✅طی سالهای ١٣٩٨ تا ١۴٠٠، کاهش خوراک به دلیل تعمیرات اساسی واحدهای تقطیر بوده و کاهش تولید در سال ۹۹ ناشی از کاهش تقاضا به دلیل شرایط کرونا و تزریق نفت خام سنتزی به خوراک شرکت بوده است.
✅علت رشد فروش شتران، افزایش ۲۰درصدی متوسط نرخ های جهانی بوده است. ۱۷درصد به دلیل رشد نرخ ارز و ۴درصد به دلیل افزایش ظرفیت پالایشگاه بوده است.
✅در سال گذشته، شتران در فروش سوخت هوایی و نفت گاز به ازای هر بشکه بیش از ۴۲ دلار سود برده است. نفتا محصولی است که شرکت با ضرر آن را به فروش میرساند. نفت کوره نیز نیازمند ایجاد واحدهای بروزرسانی است. زیرا هم اکنون به ازای هر بشکه ۱۸ دلار ضرر میدهیم و باید آن را به محصولات با ارزش بیشتر تبدیل کنیم. وکیوم باتوم هم در واحدهای جدید به محصول با ارزش افزوده بیشتر تبدیل خواهد شد. این محصول را نیز با ضرر به فروش میرسانیم.
✅بهای تمام شده سال ۱۴۰۱ همانند سال ۹۹ شده و کاهشی بوده است.
در مجمع عمومی فوقالعاده شرکت سیمان تهران که با مشارکت ۶٣.٢٣درصد از سهامداران برگزار شد، افزایش سرمایه این شرکت به تصویب رسید.
✅این افزایش سرمایه ٨٧١درصد و از دو محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها از محل زمین (١۴٠٠ میلیاردتومان) و سود انباشته (١١٣ میلیارد تومان) صورت گرفت.
✅تورم و کاهش ارزش پول کشور، ریسک احتساب سود انباشته در مجامع به عنوان سود قابل تقسیمی و استفاده از معافیت مالیاتی از علل این افزایش سرمایه است.
✅سرمایه این شرکت از ١.٧۵٠.٠٠٠ میلیون ریال به ١٧.٠٠٠.٠٠ میلیون ریال افزایش یافت.
✅در ۴ماهه ١۴٠٢، ١.٢١٩هزار تن کلینکر و ١.٠۴٩هزار تن سیمان تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ترتیب ١٢درصد و ۵درصد افزایش داشته است.
#شتران
#مجمع
📌چهار سناریوی احتمالی شتران برای طرح کاهش تولید نفت کوره
✅ مجوزهای این طرح گرفته شده و مناقصاتی برگزارخواهد شد تا لیسانس های مورد نیاز این طرحگرفته شود. سپس وارد مرحله های بعدی خواهیم شد. منابع مالی مورد نیاز ۳/۴ میلیارد یورو است.
✅کرک اسپرد شتران در سال ۱۴۰۱ بسیار بالاتر از ۱۴۰۰ بوده است.
✅شتران علیرغم مجاورت با کلانشهر تهران، سال ۹۸ مصرف مازوت داشت. اما در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مصرف مازوت به طور کامل قطع شد و اجازه ندادیم یک قطره مازوت در پالایشگاه تهران مصرف و سوخته شود که نتیجه آن ۵هزار تن کاهش انتشار آلاینده زیست محیطی co۲ بوده است. صرفهجویی ناشی از بهینهسازی مصرف انرژی ۱۷۷۰ تن در سال بوده است. صرفهجویی ناشی از بهینهسازی مصرف انرژی ناشی از جایگزینی سوخت گازی به جای سوخت ال پی جی، ۳۷۰۰ میلیارد ریال بوده است. جمع کل صرفهجویی مستقیم حاصل از عملکرد انرژی ۳۱۸۰ میلیارد ریال بوده است.
✅سال ۹۹ به ازای هر بشکه نفت خام، سود خالص شرکت ۶.۵۴ دلار و در سال ۱۴۰۰، ۸.۲۲ دلار و در سال مالی گذشته، سود خالص به ازای هر بشکه نفت خام تصفیه شده ۱۳.۱۵ دلار بوده است.
✅وکیوم باتوم از ارزانترین محصولات شرکت است.
✅درخصوص پروژه واحدهای تصفیه نفتهای سنگین و کاهش بنزن و اتانزدایی از گاز مایع گفته شد: بخشی از تجهیزات رسیده است، اما هنوز نصب نشدهاند.
✅درخصوص پروژه تصفیهخانه جنوب تهران گفته شد: پروژه ۱۰۰درصد راهاندازی نشده است، اما بخشهایی از آن فعالیت خود را آغاز کردهاند.
✅درخصوص پروژه ایستگاه گاز CGS جدید که جزء طرحهای تکمیل شده است، گفته شد: هزینه اجرای این پروژه ۱۰۰ میلیارد ریال بوده و ظرفیت آن ۲۰۰هزار نرمال متر مکعب در ساعت است. هدف این پروژه تامین گاز مورد نیاز پالایشگاه برای واحدهای موجود و واحدهای در حال احداث و آتی، ارتقاء مصرف گاز طبیعی و حذف سوخت مایع در فرایندهای پالایشی در راستای پایداری تولید، حفظ محیط زیست و اجرای قانون هوای پاک و جلوگیری از وقفه تولید در فصول سرد سال است.
✅درخصوص وضعیت زمینهای پالایشگاه گفته شد: یک زمین ۸ هکتاری متعلق به بنیاد مستضعفان است و چون اسناد آن قدیمی است، باید اسناد بروز شود و بنیاد باید سند تک برگ به نام شتران کند؛ چون خریداری شده است. درخصوص ۷۲ هکتار زمین هم که به نام شرکت ملی نفت است، اقدامات حقوقی انجام شده و تا هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد. شتران به طور کلی ۴۸۲ هکتار بدون ایرانول و پاسارگاد، زمین دارد.
موقوفات خزانه ۲۸۴ هکتار بوده که جدا از این ۴۸۲ هکتار است. ۲۶۰ هکتار هم موقوفه و بیرون پالایشگاه است.
✅نفت خام را از پالایش و پخش خریداری میکنیم و پنج فرآورده را به دولت میفروشیم و پول آن با پول نفت خام تهاتر میشود.
✅در سال ١۴٠١ رشد خوراک داشتیم، اما در سال ١۴٠٢ به دلیل اورهال، احتمال کاهش خوراک وجود دارد.
✅در ادامه این جلسه، هیئت مدیره شتران به مجمع پیشنهاد داد سود کمتری تقسیم کند تا مانند سال گذشته، افزایش سرمایه جذاب از محل انباشته داشته باشد.
#مجمع
#شتران
📌ادامه گزارش آوای آگاه از مجمع شتران:
✅ انجمن صنفی به دنبال زنده کردن مطالباتمان است. ولی دولت عملا نمی تواند هیچ پولی به ما بدهد مگر این که تهاتر کنیم. تمام پولهایی که به حساب ما و پالایش پخش واریز میشود به حساب خزانه میرود. این مسایل باید از طریق دولت و مجلس حل شود. همه نامهنگاریها انجام شده است.
✅نرخ گاز هم مطلوب ما نیست. سال گذشته نامهنگاری کردیم و جلسات متعدد گذاشتیم که این موضوع به شرکت تحمیل هزینه میکند؛ اما با این افزایش نرخها چاره ای نداریم و باید در صورت های مالی منعکس کنیم.
✅هم اکنون ارزش بیمه تاسیسات شرکت ۴ میلیارد یورو است.
✅گاز سوخت پالایشگاه ۸۰ درصد گران شد.
✅کاری که انجام دادهایم این است فروش پشت فنس را انجام دهیم که ۹۰ درصد مشکلات ما با شرکت ملی نفت و پالایش و پخش حل میشود. فروشهای ما به چندین شکل در حال انجام است. اگر قسمت مالیاتی این بحث حل بشود قطعا به نتیجه خواهیم رسید.
✅اگر زمین هایمان امسال به نام شتران شود و حجم زمینها به جایگاهی برسد که قابل تجدید ارزیابی باشد قطعا در دستور کار شرکت است.
در پایان مجمع سالانه شتران، به ازای هر سهم ۶۰ تومان سود نقدی تقسیمشد.
#گزارش فروش گروه #رایانه
❇️شرکت های رایانه در تیرماه 1402 موفق به فروش 3364.74 میلیارد تومان شدند که نسبت به مشابه سال قبل 31 درصد افزایش پیدا کرده است.
✅ شرکت #آپ با ثبت 791 میلیارد تومان بیشترین میزان فروش در ببین شرکت ها داشت.
🔸 شرکت های زیر بالاترین میزان رشد نسبت به مشابه سال قبل را ثبت کردند.
#سپیدار 288%
#تاپکیش 276%
#مداران 206%
#سیستم 111%
#رافزا 104%
#تپسی 78%
#توسن 58%
#افرا 55%
#مفاخر 45%
#پی_پاد 35%
#رانفور 32%
#آپ 28%
#پرداخت 13%
#رتاپ 12%
#سپ 12%
📅 آخرین بروزرسانی:1402/05/11