#بازار
*گراف شاخص کل و برچسب ها نسبت p.s است.
خط تیره در گراف، بیانگر بدترین سناریو احتمالی است و اعداد فعلی که نشان از p.s زیر 2 واحد است محدوده بسیار مهمی است که منطقا باید مانع از افت بیشتر شود. به این توضیحات دقت کنید.
نسبت p.s در کف تاریخی آبان 1401 به سطح 1.7 رسید. با فرض قیمت سهام در هفته آخر مرداد 1402، با آمدن گزارش تابستان نسبت p.s به محدوده 1.85 می رسد که کمتر از میانگین های تاریخی خود است لذا بدون یک شوک منفی، ریزش بازار به نقطه نهایی خود نزدیک است اما برای برگشت، ممکن است زمان بیشتری لازم باشد و ارزش معاملات مدت ها ممکن است که در محدوده رکود باقی بماند که مانع از رشد بازار و برگشت p.s به بالای 2 واحد می شود.
اگر یک شوک منفی تا پایان مهر ماه شاهد باشیم، در آن صورت نسبت p.s اگر به 1.7 برسد، آنگاه شاخص کل باید 1.8میلیون واحد باشد اما همکنون در 500نماد تحت بررسی، ارزش بازار 132میلیارد دلار است که پایین تر از اعداد میانگین تاریخی است لذا به مرور زمان، احتمال و امکان رشد بازار بیشتر از افت است مگر تغییر مهم و منفی در متغیرهای اساسی بازار صورت گیرد.
#ولید_هلالات
#تحلیل_بازار
تحولات زیر پوستی
امروز هم یکی از روزهای رکودی بازار بود که البته به شدت و حدت دیروز منفی نبود و بسیاری از نمادها حدود صفر تابلو معامله می شدند. اما امروز شاهد یکسری تحولات زیرپوستی در بازار بودیم. پس از مدتها شاهد واگذاری یک بلوک به صورت واقعی از سوی بانک صادرات بودیم. بانک ها معمولا بلوک سهم هایی که دارند را شکلی آگهی می کنند تا رفع تکلیف کنند و عمدتا این بلوک ها فروش نمی رود، اما صادرات قیمتی برای بلوک خودرو در نظر گرفته بود که واقعا فروش برود. در مورد این موضوع امروز بیشتر صحبت می کنیم اما فارغ از این فعل و انفعال در بازار خبری نبود و با ثبت 3500 میلیارد تومان ارزش معاملات خرد، یکی دیگر از روزهای رکودی بازار پشت سر گذاشته شد.
چرا بلوک فروخته شده مهم است؟!
این بلوک 3.36 درصدی ایران خودرو که توسط بانک صادرات فروخته و گروه بهمن آنرا خرید از چند جهت مهم است. اول اینکه بانک صادرات با این فروش هم یک سودی شناسایی می کند و هم سود شناسایی شده منجر به تقویت کفایت سرمایه بانک می شود و در سهم حقوق صاحبان سهام این بانک از درامدهای مشاع تاثیر خوبی خواهد داشت. به طور خلاصه می تواند منجر به رشد بیشتر سود بانک صادرات شود. اما از سوی دیگر این سهام که توسط گروه بهمن خریداری شد، می توان مدیریت ایران خودرو را از بخش دولتی به بخش غیردولتی منتقل کند چرا که خریدار می تواند با تجمیع سهام خود به شرطی که سهام تودلی حق رای در مجمع نداشته باشد، سه عضو هیات مدیره برای ایران خودرو تعیین کند و مدیریت را به دست بگیرد. در واقع با اینکه این تحول خیلی زیرپوستی بود و خیلی ها به آن توجه زیادی نکردند، اما اگر این واگذاری قطعیت پیدا کند (که ظرف 10 روز کاری بعد تاریخ انجام مزایده قطعیت یا عدم قطعیت مشخص می شود) شاید شاهد تحول در ایران خودرو نیز باشیم. بعد از واگذاری بلوک سیمرغ توسط وبانک (زیرمجموعه بانک ملی) این دومین فروش سهام در چند هفته ی اخیر توسط بانک ها است. یک نکته اگر می بینید الان روی نماد خودرو4 خبری از معامله نیست و اطلاعاتش حذف شده، به این دلیل است که چون معامله هنوز قطعی نشده نباید این سابقه آنجا بماند به محض قطعیت این معامله در نماد 4 خودرو مجدد نشان داده خواهد شد.
شهریور پر خبر
علی رغم اینکه الان بازار در رکود فرورفته اما ما شهریور پرخبری را در پیش داریم که می تواند منجر به حرکت های مثبت یا منفی قابل توجه در بازار شود. اول اینکه دستورالعمل تعیین نرخ خوراک پالایشگاه ها باید در شهریور تعیین تکلیف بشود. مشخص نیست دستورالعمل قبلی ادامه پیدا خواهد کرد یا با دستورالعمل جدیدی روبرو خواهیم بود. از طرف دیگر در گروه بانکی احتمالا شاهد اتفاقا مثبت و منفی زیادی باشیم. بنا به وعده بانک مرکزی، در شهریور تکلیف برخی بانک ها مشخص خواهد شد. از سوی دیگر افزایش سرمایه های سنگینی در گروه بانکی در پیش است که مرحله ی اول آنها در شهریور مشخص می شود. ساختار تخصیص ارز برای واردات نیز در حال تحول است و احتمالا در شهریور شاهد تغییرات باشیم. خلاصه اینکه شهریور می تواند حرکت های مثبت یا منفی شدیدی در پیش داشته باشد.
بدهکار بانکی بزرگ محکوم شد
یکی از پرونده های جنجالی بدهکاران بانکی مربوط به گروه رستمی صفا بود که بعد از سالها تعیین تکلیف شد و احکام مروبط به جرائم مالی و کیفری افراد درگیر مشخص شد. یکی از طلبکاران بزرگ از این گروه بانک پارسیان است. در مجمع این بانک در مورد وصول بخشی از طلب به شکل دارایی صحبت هایی شد اما شفاف سازی مشخصی تا به در این مورد صورت نگرفته است. حالا که رای نهایی محکومیت این ابربدهکاران مشخص شده است، خوب است بانک پارسیان یک شفاف سازی در مورد منتشر کند تا سهامداران از آخرین وضعیت این پرونده مطلع شوند
1402/05/29
#حسن_کاظمزاده
🔵 پی بر ای بزرگترین نمادهای بازار
✅در روز گذشته با استفاده از محصول کدال پلاس انیگما به بررسی جامع صنایع از جوانب مختلف مانند درآمد، سود خالص و نسبتهای P/E و P/S پرداختیم. در این پست نیز به بررسی 7 نماد بزرگ از 7 صنعت تولیدی که به ترتیب بیشترین ارزش بازار را به خود اختصاص دادهاند، مورد ارزیابی قرار دادیم
♦️👈 #بمولد مالیده شد
📌 #بمولد در سومین روز کاری متعادل شد
🔷👈 به گزارش #کانال_عرضه_اولیه سهم بمولد که 10٪ شرکت به روش جدید (من درآوردی) ترکیبی توسط فرابورس عرضه شده بود در سومین روز کاری خود متعادل شد.
🔷👈 این سهم حدود 15٪ به سهامداران خود تا این لحظه سود رسانده بود که امروز با عرضه سنگین حقوقی ها به تعادل رسید.
#بمولد
شرکت در سال ۹۰ بابت رد دیون در چهارچوب اصل ۴۴ به بانک تجارت واگذار شد!
روز چهارم عرضه ، بازار گردانی تجارت داره می فروشه و سهم صف فروش هست
شرکت ها رو بدید دست اهل فن ! یکی که دلسوز باشه یه زمونی بابت مطالبات شون شرکت رو گرفتند و تمام
این طور می خواستید #حمایت کنید اصلا عرضه نمی کردید!
#محسن_اسلامی
🟠#بمولد
سهم عرضه اولیه می شود. توسط صندوق های نابلد بالا کشف قیمت می شود. سپس در مرحله دوم به مردم عرضه می شود و در همان روز اول و دوم حقوقی درصدی آبشاری می فروشد.
#پرویز_جلیلی
🔴 فعالیتهای مشکوک رئیس سازمان!
اقتصاد آنلاین گزارش داد:
🔹 با نگاهی به عملکرد #مجید_عشقی میتوان متوجه شد، شاید تنها سهامداری! که از وضعیت کنونی بازار رضایت دارد خود اوست. آنجایی که مصاحبه کرد "نگرانی خیلی جدی درباره بورس وجود ندارد" این حرف را نه به عنوان رئیس سازمان بورس بلکه به عنوان مدیر صندوق کارگزاری میتوان از او پذیرفت. گویی بهکل فراموش کرده که قریب به دو سال است که رئیس سازمان شده و باید عطای مدیریت سایر شرکتها را به لقای آنها ببخشد.
🔹 در ادامه اما رزومه فعالیت عشقی را طبق آخرین روزنامه رسمی کشور خواهیم دید. لیستی طول و طویل از شرکتهایی که عشقی یا به عنوان سهامدار و یا به عنوان عضوی از هیئت مدیره آنها مشغول به فعالیت است، آورده شده است. البته فعالیتهای ایشان در خیلی از موارد به اتمام رسیده و قطعا در شماره جدید روزنامه، شماری از آن شرکتها را دیگر نمیتوان به مجید عشقی منصوب کرد که باز هم در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمیکند.
🔹 طبق ماده ۱۱ اساسنامه #سازمان_بورس و اوراق بهادر، "اعضای هیئت مدیره باید به طور تماموقت در خدمت سازمان باشند و به هیچوجه حق اشتغال یا پذیرش مسؤولیت در سایر دستگاهها، بنگاهها و نهادها اعم از دولتی و غیردولتی را ندارند." با این تفاسیر، نمیتوان انتظار ایجاد بازار شفاف و پویا را داشت چرا که فعالیت بالاترین مقام این سازمان پر از ابهام است که واضحا دچار #تضاد_منافع خواهد شد و امید اصلاح اوضاع به دست این افراد خطاست.
🔹 هنوز از #رسوایی_تاریخی_اردیبهشت ماه زمان زیادی نگذشته و همچنان در انتظار برای انتشار لیست متخلفین نشستیم. اما به جای پیمودنی راه طولانی برای ایجاد شفافیت، بررسی تحرکات شرکتهای در ید رئیس سازمان بورس علی الخصوص در اردیبهشت ماه، میتواند میانبری برای رسیدن به سفته بازان باشد.
🛑 از آنجایی که این موضوع یک مسئله ملی بوده و به اعتماد میلیونها سهامدار خدشه وارد کرده است، همت و تلاش نهادهای نظارتی از جمله دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کشور را میطلبد تا به این موضوع رسیدگی کنند.
آقایان #نمایندگان_مجلس چطور وقتی منافع خودتون در خطر بود معاون سیاسی وزیر کشور را با فشار و اصرار و سماجت های فراوان نهایتاً ساعت یک بامداد از کار برکنار کردید
اگر و اگر منافع مردم هم براتون مهم است برای سازمان بورس هم یه فکری بکنید فکر کنید منافع خودتون در خطره!!
#تحلیل_بازار
روند سایشی
درست خواندید این روند نه فرسایشی است نه ساید و خنثی. ما در یک روند سایشی هستیم. قیمت بخش عمده ای سهم ها بدون توقف در حال کاهش است و از طرف دیگر به خاطر بازارگردانی قوی تر نمادهای بزرگ، شاخص کل اصلاح روزانه بسیار خفیف تری نسبت به نمادهای کوچک و متوسط دارد. آخرین روز معاملاتی در مرداد ماه در حالی تمام شد که ارزش معاملات به زور به 3400 میلیارد تومان رسید. در اکثر روزهای مردادماه ارزش معاملات خرد زیر 5 هزار میلیارد تومان بود و در این چند روز آخر شاخص بسیار مهم به کمتر از 4 هزار میلیارد تومان افت کرد. در حالی که بازده شاخص کل در مردادماه تنها منهای 2.29 درصد بوده، شاخص هم وزن 5.20 درصد افت پیدا کرده و البته که بسیاری از سهم ها در مردادماه بسیار بیشتر از این عدد افت قیمت داشته اند. در این مدت 77 نماد بیش از 20 درصد از قیمت خودشان را از دست داده اند و تقریبا نیمی از بازار بیش از 10 درصد افت کرده اند. به طور خلاصه مردادماه برای بورسی تباه کردن هم زمان وقت و پول بوده است.
آیا سازمان منفعل است؟
بازارها در برخی مواقع دچار شرایط هیجانی مثبت می شود که معمولا منجر به حباب می شود، از طرف دیگر برخی مواقع نیز دچار نوعی از یاس و ناامیدی می شوند که نتیجه آن رکود شدید و انجماد معاملات است. در بازار یک طرفه ی ایران معمولا فعالان بورسی در زمان انجماد از متولیان بازار انتظار مداخله دارند و برعکس نهادهای مالی و مقامات سیاسی در زمان هایی که ترس تشکیل حباب وجود دارد انتظار مداخله دارند. البته به طور استثنائی در سال 99 میزان هیجان مثبت به حدی رسیده بود که برخی اقتصادی ها نیز خواستار مداخله شدند. وضعیت مردادماه نشان می دهد بورس دچار انجماد معاملات شده است و اتفاقا این انجماد در حال افزایش شدت است. به همین جهت انتظار مداخله های جلوگیری از انجماد در این روزها افزایش پیدا کرده است. من نمی دانم برای دولت رئیسی رونق معاملات سهام چقدر اهمیت دارد، اما اگر برای متولیان بورس مساله جلوگیری از انجماد معاملات اهمیت دارد، الان قشنگ وسط انجماد هستیم. احتمالا عدم مشاهده تحرکات برای جلوگیری از انجماد است که باعث شده فعالان بازار منتقد سازمان بورس شوند.
سومین انجماد در دو سال
این سومین انجماد معاملات در دو سال دولت رئیسی بوده است. این هم در نوع خودش جالب است. البته در دولت های قبلی نیز این شرایط تجربه شده اما دلیل اهمیت پیدا کردن این موضوع در دولت اول رئیسی اول کسب بازده بالا در بازارهای رقیب (بازنده بودن مداوم بورس) و همچنین طولانی شدن این انجمادهاست. از طرف دیگر رئیسی اولین اولویت خودش را درست کردن بورس قرار داده بود که البته مشخص شد آن شعار بیشتر برای گرفتن رای بوده است. از جنبه های مختلف ما بدترین دوسال اول یک رئیس جمهور در بورس را تجربه کردیم.
گران ترین سوخت دنیا
صنایع کشور گاز سوخت را با یکی از بالاترین نرخ ها در دنیا دریافت می کنند. نرخ گاز سوخت برای صنایع فولادی، سایر صنایع با مصرف بالا و صنعت سیمان به ترتیب 11، 11 و 5 سنت است. همین نرخ ها در سال 96 (قبل از دوران جهش دلار) حدودا بین 1 تا 1.5 سنت بوده است. به این ترتیب در حال حاضر نرخ گاز سوخت صنایع به دلار، بین 6 تا 8 برابر شده است. استهلاک بالا و عدم سرمایه گذاری مجدد، هزینه های ثابت و متغیر بالاتر نسبت به نرم جهانی، هزینه های ناشی از تحریم ها، تخفیف نرخ فروش صادراتی و قیمت گذاری دستوری (تخفیف نرخ داخلی)، هزینه های مالی بالا، هزینه های نقل و انتقال پول بالا از مسائلی دیگری است که صنایع ایران را ناکار کرده است. در همین مقوله گاز، قبوض از امسال دو هفته یکبار صادر می شود و همین باعث شده بسیاری از شرکت ها با مشکل نقدینگی مواجه شوند و نتواند قبض را پرداخت کنند. در نتیجه به دلیل قطعی گاز تولید آنها متوقف شده است. خلاصه اینکه یک گروه برانداز در حال نابودی صنایع ایران هستند.
1402/05/31
#حسن_کاظمزاده
🔵پایین ترین ارزش دلاری بازار در سال 1402🔵
✅در آخرین روز مرداد ماه با وجود رشد نرخ دلار در بازار آزاد، بار دیگر شاهد افت بازار سهام و ارزش دلاری آن بودیم به طوری که این مقدار به پایینترین میزان خود در سال 1402 رسید.
در کنار چنین رویدادی، نسبت P/E تحلیلی بازار نیز به کانال 6 واحدی بازگشت و در حدود اعداد ابتدایی خود در سال رسیده است. ارزش معاملات خرد هم در روزهای اخیر در سطوح پایینی در نوسان است.
تقریباً اغلب سهم ها با رنج مثبت در حال معامله هستند این وسط #بمولد عرضه اولیه ای که ۴ روز از عرضه آن نگذشته قرمز پوش شده!!