💢 ایکاش همۀ مردم، بهخصوص نسل جوان کشور میتوانستند زیباییها و درخشندگیهای شخصیت امام را آنطورکه خواص و نزدیکان ایشان حس و لمس کردند و دیدند، ببینند.
💫 حقیقتاً امام یک شخصیت جذاب بود؛ علم وافر در رشتههای متعدد داشت و تکبُعدی و یکعلمی نبود.
ایشان فیلسوفی بزرگ، عارف و فقیهی بزرگ و اصولیِ برجسته و ممتاز و صاحب مکتبی بود. ایشان یک معلم اخلاق بود..
ایشان در عرفان نظری، در سلوک عملی، و بهویژه در فقاهت، در زمان ما فرد برجستهای بود.
در ضمن، ایشان ادیب، شاعرِ خوشذوق، خوشمحضر و انسانی مهربان و اهل رقّت قلب بود..
و انصافاً ازلحاظ پختگی سیاسی و ازلحاظ بینشهای عمیق سیاسی، استثنایی بود. ۱۳۷۸/۶/۲۷
@sahba_nashr
💢 تبلیغات جهانی میخواست چهره امام را بهعنوان انسانی که خشک است و خشن است و گره ابروی او باز نمیشود، معرفی کند.
👈 این غلط بود!
💫 امام قاطع بود، غیر متزلزل بود، در تصمیم خود انسانی راسخ بود؛ لکن مظهر عاطفه بود، مظهر لطافت بود، مظهر محبت بود، مظهر دلداری و دلدادگی درمقابل خدا و درمقابل خلق خدا، بهخصوص نسبت به قشرهای مظلوم و مستضعف جامعه بود. ۱۳۹۴/۳/۱۴
@sahba_nashr
👈 مطالبی که طی دو روز آینده تقدیم حضورتان میگردد، بریدههایی ست از کتاب «عبد صالح خدا»، با موضوع محوری «حضرت امام رحمتاللهعلیه».
@sahba_nashr
💢 او را فقط با پیامبران و اولیا و معصومان میتوان مقایسه کرد.
💫 او شاگرد و دنبالهروِ آنها بود و به همین خاطر، نمیتوان با رهبرهای سیاسی دنیا مقایسهاش کرد. ما رهبرهای سیاسی دنیا را میشناسیم و تاریخ مبارزۀ آنها و ملتها را با دقت مطالعه کردهایم؛ واقعاً حیف است که به آنها رهبر بگوییم و امام را هم با همین عنوان یاد کنیم. اگر به آنها رهبر بگوییم، باید عنوان دیگری برای امام انتخاب کنیم. او اصلاً از جنس و خمیرۀ انبیا بود. توصیف و ترسیم چهرۀ آن عزیز خدا و عزیز بندگان صالح او، واقعاً خیلی مشکل است. ۱۳۶۸/۳/۱۸
@sahba_nashr
💢 کارِ امامِ بزرگوارمان، از نوعِ کار انبیا بود.
💫 کاری که این بزرگوار انجام داد، از نوعِ کار انبیا بود؛ نه از نوعِ کار علما. اگرچه علما ورثۀ انبیا هستند؛ اما غیر از این بزرگوار، عالمی که توانسته باشد شأن وراثت را تحقق بخشد، نداشتهایم. ۱۳۷۲/۲/۲۷
@sahba_nashr
💫 در طول تاریخ اسلام، بعد از زمان ائمه علیهمالسلام تا امروز، بنده هیچیک از علما و بزرگان را سراغ ندارم که بهقدر امام رضواناللهتعالیعلیه و اعلیاللهمقامهالشریف، به جامعۀ اسلامی عموماً، و به شیعه خصوصاً، خدمت کرده باشد. ۱۳۷۲/۲/۲۷
@sahba_nashr
👈 مطالبی که طی دو روز آینده تقدیم حضورتان میگردد، بریدههایی ست از کتاب «عبد صالح خدا»، با موضوع محوری «حضرت امام رحمتاللهعلیه».
@sahba_nashr
💢 امام به تنهایی یک امت بود
💫 امام تنها و به تنهایی یک امت «اِنَّ اِبراهیمَ کانَ اُمَّهً» خودش تنها یک امت بود؛ با شکوه تنهایی یک تکدرخت، در یک کویر لَمیَزرَع که بر توفانها و شنها و آفتابهای داغ و سوزان و تشنگیها و بیآبیها پیروز میشود و فضا را سرسبز و معطر میکند، ایستاد. ۱۳۵۸/۵/۳۱
@sahba_nashr
💢 امام، نشدنیها را تحقق بخشید.
💫 امام حرفهایی را تحقق بخشید که ما در کتابها خوانده بودیم. بارها گفته بودیم؛ اما ذهنیاتی بود که بعضی از آنها افسانه مینمود:
آن حاکمیت اسلام،
آن اقتدار اسلام،
آن عزت اسلام،
آن حضور اسلام در همۀ صحنههای جهان،
آن دعوتِ عامِ قدرتمندانه و همراه با سرافرازی اسلام؛ نه دعوت از موضع ضعف و از موضع فردی؛ بلکه دعوت عام، در فضای انسانیت. ۱۳۸۰/۳/۱۲
@sahba_nashr
💢 آنکسیکه از نفس نمیافتاد، او بود..
💫 خیلیها در داخل کشور کارهای بزرگ و مخلصانه و فداکارانهای انجام میدادند؛ اما اگر مرکزیت امام نبود، هیچکدام از این کارها نبود، همۀ این تلاشها شکست میخورد و همۀ این انسانها از نفَس میافتادند. آنکسیکه از نفس نمیافتاد، او بود و دیگران هم به نیروی او قوّت و نیرو میگرفتند.
✨ در همۀ قضایای مهم، حضور امام محسوس بود. ۱۳۷۸/۳/۱۴
@sahba_nashr
👈 مطالبی که تقدیم حضورتان میگردد، بریدههایی ست از کتاب «عبد صالح خدا»، با موضوع محوری «حضرت امام رحمتاللهعلیه».
@sahba_nashr
💢تصور نشود که امام، انسانی غیر عادی بودند!
💫 نه، امام غیر عادی و غیر طبیعی نبودند. مثل ما یک انسان بودند؛ منتها روی خودشان کار و مجاهدت کرده بودند: «وَ الَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدیَنَّهُم سُبُلَنا وَ اِنَّ اللهَ لَمَعَ المُحسِنینَ»
..خدایی که منشأ همۀ قدرتهای عالمِ وجود است، میگوید: اگر نیکوکار و باتقوا باشی، من با تو هستم. وقتی انسان خدا را با خودش دارد:
آمریکا را به زمین میزند،
شاه را به زمین میزند،
تأثیر ساواک از بین میرود و قدرت ارتش شاه و قدرت سیاست آمریکا از بین میرود. ۱۳۷۳/۳/۴
@sahba_nashr
💢 ما حقیقتاً مرده بودیم؛ امام ما را زنده کرد.
💫 ما گمراه بودیم؛ او ما را هدایت کرد.
ما از وظایف بزرگ انسان و مسلمان غافل بودیم؛ او ما را بیدار کرد،
و راه را به ما نشان داد،
و دست ما را گرفت،
و ما را تشجیع نمود،
و خودش هم جلوتر از همه حرکت کرد.
🤲 خدا را شکر میکنیم که با همۀ وجودمان سخن او را باور کردیم و پشت سر او حرکت کردیم و متوقف نشدیم و در نیمۀ راه او را رها نکردیم. ۱۳۶۸/۴/۱۹
@sahba_nashr
🏴 آن «عبد صالح خداوند» از دست ملت ايران رفت..
💫 او،
قیامش،
تبعیدش،
آمدنش،
زندگی پُربرکتش،
و از دنیا رفتنش، برای خدا بود.
حیات و ممات این مرد بزرگ برای خدا بود. ۱۳۶۸/۳/۲۰
@sahba_nashr
💢 امید به مردم، اتکای به مردم، حقیقتاً یک چیز بینظیر بود.
💫 حادثۀ ۱۵ خرداد که اتفاق افتاد، امام اشاره نکرده بود، دعوت هم نکرده بود. ..درست انسان به یاد صدر اسلام میافتاد «هُوَ الَّذی اَیَّدَکَ بِنَصرِهِ وَ بِالمُؤمِنینَ» خدای متعال به پیغمبر تلقین میکرد که نصرت تو، تأیید تو ازطرف خداست و بهوسیلۀ مؤمنین است.
🌟 مؤمنین، انسانهای مؤمن، همان وسیلۀ پشتیبانیای هستند که خدا میگمارد برای رهبران راستین؛ این محبتی که امام در دلها داشت و دارد و همواره خواهد داشت. ۱۳۶۸/۳/۱۲
@sahba_nashr
💢 قیام پانزدهم خرداد
💫 فرض کنید یک مقداری هیزمهای سخت و محکم را ما روی هم میگذاریم، بعد برای اینکه اینها بگیرند، آتش ⚡️ بگیرند، یک مقدار بوته و کاغذ و تراشه و این چیزها رویش میریزیم.
قیام ۱۵ خرداد، اشتعال آن تراشهها و بوتهها و اینها بود، که البته فوراً آنها فرو نشست؛ اما بعد از فرونشستن آنها، تازه نوبتِ گرفتن آن هیزمهای محکم و سخت بود که آتشهای دیرپا و بادوام 🔥داشت. ۱۳۶۱/۳/۵
@sahba_nashr
💢 پانزدهم خرداد تجسم حضور قاطع مردم در صحنه، با شعارهای دینی و با علاقهمندی به محور رهبری از یک طرف، و از طرف دیگر تجسم و تبلور قساوت، خشونت و قاطعیت دستگاه حاکم درمقابل حرکت اسلامی بود. ۱۳۶۲/۱۱/۱۲
📚 گفتار فشردهای از تاریخ انقلاب اسلامی
@sahba_nashr
💢 پانزده خرداد، ما را از یک مرحله به مرحلۀ دیگرى از مبارزه وارد کرد.
💫 البته تجربۀ پانزده خرداد در خیلى از کشورهاى اسلامى اتفاق افتاده. حرکتهای اسلامى و نهضتهای انقلابى در بعضى از مواقع و مراحلِ حرکتشان، با یکچنین خشونتهای بسیار تند و وحشیانهاى روبهرو شدند و روبهرو مىشوند. خیلى از جنبشها اینجا شکست مىخورند و گاهى مبارزه قطع مىشود؛ اما تجربۀ ما، یک تجربۀ فوقالعاده معجزهآسایى بوده.
👈 پانزده خرداد مبارزۀ ما را به پایان نرسانید. قساوت دستگاه نقطۀ پایان مبارزه نشد؛ بلکه نقطۀ شروعى شد براى یک مرحلۀ جدید و تعیینکننده نسبت به مبارزه و انقلاب. مبارزه پس از پانزده خرداد، از مرحلۀ شور و هیجانِ غالب بر محاسبه و مبارزۀ تند آتشین، وارد مرحلۀ جدیدى شد که آن مرحله عبارت بود از:
مبارزۀ درازمدت، بنیانى، توأم با صبر و حوصله و انتظار و امید و سازندگىهاى معنوى، بر مبناى بینش اسلام از تحولات اجتماعى و حرکتهای تاریخى. ۱۳۶۲/۱۱/۱۲
📚 گفتار فشردهای از تاریخ انقلاب اسلامی
@sahba_nashr
🔰 نقطۀ تاریخی ۱۴خرداد، روز سرنوشت بود؛ روز سرنوشت کسانی که سنتهای الهی، و انقلاب اسلامی بناشده بر این سنتها را نمیشناختند، روز سرنوشت دوستان سطحی و دشمنان سرسخت جمهوری اسلامی. دوستان و دشمنانی که از مدتها قبل، نگران و مترصد حادثۀ ۱۴ خرداد بودند، و هر دو بهاتفاق، فکر میکردند که آیا چنین لحظهای، لحظۀ پایانیافتن همهچیز خواهد بود؟
💫 طبیعیست هر ملتی، هرچقدر هم پراستعداد باشد، تا از نعمت داشتن رهبری حکیم و الهی برخوردار نباشد، نخواهد توانست قدمی پیش برود. حرکت ملت، نیاز به رهبر دارد؛ رهبری که راه را به او بنماید، او را در قبال سختیها دلداری دهد، آیات بشارت را به جانش القا کند، و خلاصه، استعدادهای او را به فعلیت برساند.
💪 اما تدارک وسیع امام برای چنینروزی، در طول سالیان پس از انقلاب، مانع از کامرواشدن دشمنان شد. این بنای الهی و خالص اسلامی، در مواجهات حوادث دوران دهسالۀ پس از پیروزی انقلاب، چنان با مصالح مقاوم و هندسۀ الهی و نظامات منطقی و متقن پیریزی شد، که پس از ده سال، معمار بزرگ او «با دلی آرام و قلبی مطمئن بهسوی جایگاه ابدی» سفر کرد و به همه اطمینان داد که با رفتنش، «در سد آهنین ملت خللی حاصل نخواهد شد.»
🌟 راز ماندگاری انقلاب بزرگ ما، در این بود که بنیانگذارش، توانست خلیفهای چون خود را بهجای خود بنشاند. و مردم، در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸، بهیکباره با یک خمینیِ جوانشده مواجه شدند، با رهبری که نهتنها خلأ وجود امام را پر کرد، بلکه توانست عرصهها و افقهای جدیدی را برای جایگاه رهبری بهوجود آورد.
📚 بخشی از اشارۀ کتاب «عهد مشترک»
@sahba_nashr
28.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 تفاوتهای جلد جدید کتاب «تاخمینیشهر» با جلد اول
📖 کتاب تاخمینیشهر، کتابیست در سبک تاریخ شفاهی که زندگی مجاهدانۀ حاج عبدالله را روایت میکند.
👈 جلد اول این کتاب در سال ۸۸ منتشر شد و تا سال ۶۶ را روایت میکند.
👈 جلد دوم کتاب «تا خمینیشهر» ادامۀ زندگی حاج عبدالله را روایت میکند، تا امروز بشاگرد؛ البته جلد دوم، همراه با خلاصه جلد اول چاپ شده و افرادی که جلد اول را قبلازاین مطالعه نکردند، میتوانند همین جلد جدید را مطالعه کنند.
@sahba_nashr
🔰 در آغاز جنگ، مسئله و مشکل اصلی جبههها، قفلشدن کار به علت بیتجربگیها، کارشکنیها و خیانتهای بنیصدر بود. با مستندات دقیق تاریخی میتوان اثبات کرد که اقدامات آیتالله خامنهای، اصلیترین عامل حل این مشکلات بوده است. صبر انقلابی و همراه با بصیرت ایشان، سرانجام منجر به عزل بنیصدر از فرماندهی کل قوا و به تبع آن، حلشدن اساسی مشکل شد.
📚 برشی از اشاره گفتار خاطرات جبهه
📆 خرداد ۱۳۶۰، عزل بنی صدر از فرماندهی کل قوا از سوی امام خمینی (ره)
@sahba_nashr
💢 فرصت منحصربهفرد
💫 چه کسی مثل خاندان پیغمبر، این عناصر برجسته، ممتاز، نورانی، ملکوتی وجود دارد در بین معتقَدات شعبِ دیگرِ اسلامی؟
که اینطور مردم به آنها عشق بورزند،
با آنها تعامل کنند،
با آنها حرف بزنند،
به آنها سلام کنند و از آنها انشاءالله جواب بشنوند؟
چه کسی دیگر وجود دارد؟
این فرصتی است در اختیار پیروان اهلبیت، این زیارت ائمه علیهمالسلام، این معاشقۀ معنوی با این بزرگواران، این زیارتهای سرشار از مفاهیم عالی و ممتاز که در اختیار ماست، [یک فرصت است]. ۱۳۹۴/۹/۹
📚 کتاب محضر رئوف
@sahba_nashr
🔰 ما که نباید فقط به مرقد امام علیبنموسی الرضا اظهار ارادت کنیم؛ او امام ماست، زندگی او برای ما درس است، از زندگی او باید درس بگیریم. زندگی او برای ما یک پیامی دارد، آن پیام چیست؟
..پیام زندگی پرماجرای علیبنموسی الرضا علیهالصلاةوالسلام به ما عبارت است از مبارزهٔ دائمی خستگیناپذیر؛ این آن درسی است که صاحب این مرقد مطهر به ما داده است.
❗️..نبادا کسی خیال کند که مسلمان فقط در یک دورۀ از عمر خود مبارزه میکند و بعد میرود راحت میگیرد میخوابد. زندگی مسلمان سراپا مبارزه است؛ مبارزۀ با شیطانها، چه شیطانهای درونی خود او یعنی اخلاقیات فاسد و چه شیطانهایی که از خارج میخواهند او را منحرف کنند، و چه شیطانهایی که راه زندگی سالم انسانهای بیگناه را میبُرند و میزنند. زندگی امام هشتم برای ما بهمعنای استمرار و تداوم مبارزه است.
👈 شما اگر میخواهید شیعۀ امام هشتم باشید و اگر میخواهید از این مرقد مطهر و منوّر و پاک الهام بگیرید و درس بگیرید، بدانید درس امام رضا به همۀ ما این است که:
ای مسلمان! از مبارزه خسته نشو، نخواب؛ چون دشمن همیشه بیدار است، و دشمن در شکلهای مختلف و در لباسهای گوناگون و زیر نقابهای گوناگون و با آرایشهای رنگارنگ ظاهر میشود؛ چشم تیزی داشته باشید، دشمن را بشناسید و راه مبارزۀ با دشمن را بلد بشوید، و مثل علیبنموسی الرضا از اول تا آخر، مبارزه را ادامه بدهید. ۱۳۶۳/۹/۳
📚 کتاب محضر رئوف
@sahba_nashr
💢 حتی به همین زبان معمولی خودمان هم میشود.
💫 هنگامیکه انسان به ملاقات کسی میرود، با او سلام و احوالپرسی می کند؛ همین، در ملاقات روح مطهر ائمه علیهمالسلام و اولیای الهی لازم است.
باید سلام و عرض ادب کرد. به هر زبانی، حتی به همین زبان معمولی خودمان هم میشود. اگر فارسیم، اگر ترکیم و اگر گیلکیم، میتوانیم به همان زبان حرف بزنیم تا آداب ملاقات و زیارت صورت گیرد.
👈 البته اگر بخواهیم با یک بیان شیوا و مضامین خوب حرف بزنیم، آن بیان، همین زیارت هایی است که ائمه به ما یاد دادهاند..
✨ اگر اینها را بخوانید و به معنایش توجه کنید و با حضرت با این بیان حرف بزنید، عیبی ندارد. مثل این است که جمعی هستید و میخواهید به دیدن انسان بزرگی بروید، یک نفر از شما متن زیبایی را مینویسد و شخصی ازطرف بقیه این متن را
میخواند. این زیارتها مثل همان متنی است که برای شما نوشتهاند. ۱۳۸۲/۱/۶
📚 کتاب محضر رئوف
@sahba_nashr
💢 در این حرم یا داخل رواق یا صحن مطهر عبادت خدا را هم انجام دهید و با خدا در این مکان هم حرف بزنید. ثواب این کار بیش از مکانهای دیگر است.
💫 ثواب که میگویم، منظورم همان فیضی است که بر اثر ارتباط با ذات مقدس پروردگار به انسان میرسد.
✨ ما مثل یک ظرف خالی هستیم. این ظرف خالی باید پُر شود. با چه چیزی آن را پُر می کنیم؟ فیض الهی همان قطرهقطرۀ معنویت و روحانیت و نورانیت است که باید تدریجاً در این ظرف ریخته شود، بهشرطی که یکباره آن را خالی نکنیم.
❗️گناه که بکنیم، همۀ این لطفهای الهی خالی میشود.
✨ بنابراین در داخل حرم، نماز قضا، واجب، مستحبی و نماز برای پدر و مادر بخوانید، ذکر و لااله اّلالله و تسبیحات اربعه بگویید. در داخل حرم
هم که نشستهاید، باز ذکر بگویید. البته به شرطی که دل وصل باشد. اگر دل وصل نباشد، فایدهای ندارد. اگر دل متصل بود، کمترین عمل نیز فایده میرساند. ۱۳۸۲/۱/۶
📚 کتاب محضر رئوف
@sahba_nashr