#تفسیر_قرآن 😍
تفسیر سوره بقره - آیه ۱۵۸
«شعائر» جمع «شعیرة» به نشانه هایى که براى اعمال خاصّى قرار مى دهند، گفته مى شود و «شعائراللَّه» علامت هایى است که خدا براى عبادت قرار داده است. صفا و مروه نام دو کوه در کنار مسجدالحرام است که با فاصله تقریبى متر، روبروى یکدیگر قرار دارند و امروزه به صورت خیابانى سرپوشیده در آمده است. زائران خانه خدا، وظیفه دارند هفت مرتبه فاصله میان این دو کوه را طى کنند. این کار یادآور خاطره ى هاجر، همسر فداکار حضرت ابراهیم است که براى پیدا کردن جرعه آبى براى کودک خود اسماعیل، هفت بار فاصله این دو کوه را با اضطراب و نگرانى و بدون داشتن هیچگونه یاور و همدمى طى کرد. امام صادق (ع) فرمود: در روى زمین، مکانى بهتر از میان این دو کوه وجود ندارد، زیرا هر متکبّرى در آنجا سر برهنه و پابرهنه و کفن پوشیده بدون هیچ امتیاز و نشانهاى باید مسافت بین دو کوه را طى کند، گاهى با دویدن و گاهى با راه رفتن. کوه صفا علاوه بر اینها خاطره هایى از دعوت پیامبر اسلام دارد که چگونه کفّار مکّه را به توحید فرامىخواند و آنها گوش نمى دادند.
در عصر جاهلیّت، مشرکان در بالاى کوه صفا، بتى بنام «اُساف» و بر کوه مروه، بت دیگرى بنام «نائله» نصب کرده بودند و به هنگام سعى، آن دو بت را به عنوان تبرّک، با دست مسح مى کردند. مسلمانان به همین جهت از سعى میان صفا و مروه کراهت داشته و فکر مى کردند با توجّه به سابقه قرار داشتن بت بر بالاى دو کوه، نباید سعى کنند. آیه فوق نازل شد که صفا و مروه از شعائر الهى است و اگر مردم نادان آنها را آلوده کرده اند، دلیل بر این نیست که مسلمانان آن را رها کنند.
حج و عمره، گاهى در کنار هم، مانند اذان و اقامه بجا آورده مى شوند، و گاهى اعمال عمره، جداگانه و به تنهایى انجام مى شود. در عمره پنج عمل واجب است:
۱- احرام. ۲- طواف. ۳- نماز طواف. ۴- سعى بین صفا و مروه. ۵ - کوتاه کردن مو یا ناخن. حج علاوه بر اینها، چند عمل دیگر دارد که در جاى خود بدان اشاره شده است. به هر حال سعى بین صفا و مروه، هم در عمره مطرح است و هم در حج.
دیدن صفا و مروه، حضور در صحنه تاریخ است تا این که تصدیق به جاى تصور، و عینیّت به جاى ذهنیّت قرار گیرد. در صفا ومروه، کلاس خداشناسى است که چگونه اراده او این همه انسان را با آن همه اختلاف، در یک لباس و یک جهت جمع مى کند. کلاس پیامبر شناسى است که چگونه ابراهیم، آن پیامبر الهى، براى انجام فرمان خداوند، زن و فرزند خویش را در آن بیابان تنها گذاشت. و هم کلاس انسانشناسى است که مى آموزد چگونه انسان مى تواند در لحظاتى اعمالى را انجام دهد که تا ابد آثار آن باقى بماند. سعى صفا ومروه، یاد مىدهد اگر همه با هم حرکت کنیم، روح الهى را در جامعه خود مى بینیم. سعى صفا و مروه، یاد مى دهد که باید تکبّر را به دور انداخته و همراه دیگران حرکت کنیم. سعى صفا و مروه، به ما مى آموزد که در راه احیاى نام خداوند، زن و کودک هم سهم دارند.
در آیات قبل، سخن از بلا و آزمایش بود، در این آیه نمونه اى از آزمایش هاجر، کودک، پدر او و سایر مسلمانان مطرح است. اثر کار خدایى و اخلاص تا آنجا پیش مى رود که همه انبیا و اولیا، موظّف مى شوند به تقلید از هاجر همسر ابراهیم و با قیافه اى مضطرب و هروله کنان همچون او، این مسافت را هفت بار طى کنند. و این فرمان، تشکر خداوند از رنج هاى حضرت هاجر است. «فانّ اللّه شاکر علیم»
با اینکه سعى صفا و مروه واجب است، لکن مى فرماید: «فلاجناح علیه»، این لحن بخاطر همان نگرانى از وضع پیشین است که جایگاه بت و محلّ عبور مشرکان بود.
طواف، به معناى گردش دائرهاى نیست، بلکه به هر حرکتى که انسان دوباره به جایگاه اوّلیّه برگردد، خواه به صورت دورى باشد یا طولى، طواف گفته مى شود. لذا کلمه طواف، هم در مورد طوافِ دور کعبه که حرکت دایره اى است گفته شده؛ «و لیَطّوَّفوا بالبیت العتیق» هم درباره حرکت طولى بین صفا و مروه آمده است.
پیام ها😍✋
۱- توجّه خاصّ خداوند به برخى مکان ها یا زمان ها یا اشخاص، موجب مى شود که آنها از شعائر الهى گردند. «انّ الصفا و المروة من شعائر اللَّه»
۲- نیّت، به کارها ارزش مى دهد. مشرکان براى لمس بتها، سعى مى کردند، ولى اسلام مى فرماید: براى رضاى خدا سعى کنید. «فلاجناح علیه انیطّوف بهما»
۳- اگر مراکز حقّ، توسط گروهى با خرافات آلوده شد، نباید از آن دست کشید، بلکه باید با حضور در آن مراکز، آنجا را پاکسازى نموده و دست گروه منحرف را از آن کوتاه کرد. «فلا جناح علیه ان یطّوف بهما»
۴- عبادت باید عاشقانه و داوطلبانه باشد. «فمن تطوّع»
۵ - خداوند در برابر عبادات بندگان، شاکر است. «فان اللَّه شاکر» این تعبیر، بزرگترین لطف از جانب او نسبت به بندگان است.
بسیارى از کارها ظاهرى یکسان دارد، امّا انگیزه اى متفاوت. نظیر دویدن یوسف و زلیخا به سوى درهاى بسته، یوسف مى دود تا آلوده نشود، ولى زلیخا مى دود که آلوده شود. »فاستبقا«
#شرح_کتاب_الموت_بحارالانوار ج صدوبیست وچهار ۲۱-۴-۴۰۲.mp3
14.91M
📣#کتاب_الموت_بحارالانوار
🥀باب چهارم روایت هشتم🥀
👌جلسه صد وبیست وچهارم
🌤پاسخ بسیار جالب حضرت حق به سئوال حضرت ابراهیم هنگام موت.../ یک وجه سئوال حضرت خلیل هنگام موت بخاطر اطمینان قلبی از جایگاه خویش نزد حق است.../ پیاده شدن مراتب قرآن در مراتب انسان.../ یکی از راههای آسان پاک شدن مراتب وجودی، از ظاهر تا باطن.../ برازخ متعدد داریم، برزخ نزولی، همان عالم ذر و برزخ صعودی، همان تجسم اعمال است.../ چرا حضرت آدم ۲۰ سال از عمرش را به حضرت یوسف بخشید؟!🌤
🌤در جمع اصحاب رسانه ملی🌤
۱۴۰۲/۴/۲۱
┄┅═══❉☀❉═══┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خبر_خوب😍
🎥 حضور رئیسجمهور در کارخانه تراورس
🔸این کارخانه در سال ۱۳۹۹ به دستور رئیس وقت قوه قضائیه یعنی خود رئیسی به مجموعۀ دولت بازگشته بود.
🔹در حال حاضر تراورس علاوه بر انجام فعالیتهای خود در حوزۀ زیر ساخت و روسازی راهها و خطوط راهآهن اقدام به راهاندازی خطوط تولید قطعات جدید بتنی در ۴ کارخانه نموده است.
🔹هماکنون این شرکت به ظرفیت ۶۰ درصد رسیده و تمامی بیش از ۵ هزار کارگر این شرکت به کار مشغول هستند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوب به این فیلم و به وقوع پیوستن و مجسم شدن آیه ۲۶ سوره آل عمران نگاه کنید: {تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ}◇{پروردگارا هر که را خواهی عزت دهی و هر که را خواهی خوار گردانی}
همین سه سال پیش وقتی محمد البخیتی در پخش زنده گفت: ملت یمن قدس را آزاد خواهد کرد، مجری الجزیره با تمسخر به او گفت: تو حتی نمیتونی کودکان صنعا رو سیر کنی اون وقت میخوای قدس رو آزاد کنی؟!
به خواست خدا امروز انصارالله به قویترین بازوی در هم شکستن اسرائیل تبدیل شده.
#طوفان_الأقصی
#معرفت_قرآنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖منبر کوتاه 🔖
🔅اگر چهل سال است نماز میخوانی و درجا میزنی با خودت خلوت کن!
🔰#استاد #فاطمی_نیا
#نشـرپـیامصـدقهجـاریهاست💯
🌺الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم🌺
22.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 "عذابِ گرفتاری به رذائل اخلاقی"
دقایقی پای کرسی اخلاق
🔸 قسمتی از بیانات استاد #فقیهی در جلسه درس اخلاق
#تفسیر_اشهد_ان_لااله_الاالله
بخش دوم☘
اینشهادت در عین صدق است، زیرا آنکس كه به دروغ گواهی دهد، اعتبار خود را نزد محبوب از بین برده و شهادت او به عنوان گواه پذیرفته نیست. اگر انسان به چیزی دل ببندد و آن را به خاطر خدا دوست بدارد، در عاشقی صادق است اما اگر كسی را مستقلاً دوست بدارد در واقع او را پرستیده نه خدا را و ادعایش در عشق به خدا دروغ است.
برافكن پرده تا معلوم گردد كه یاران دیگری را میپرستند[۱]
بسیاری از افراد به پول و مقام و خانواده و … كه اموری اعتباری هستند، عشق میورزند و ارزش و اعتبار خود را در حد یك كاغذ و امضاء تعریف میكنند، اما در مضمون یک حدیث قدسی آمده است: «تا زمانی كه غیر از ما را دوست داری همان چیز را میپرستی.»
اقرار به شهادتین كافی نیست، مصلی باید در عمل هم هیچ معبودی غیر از خدا را اتخاذ نكند.
ای یك دل صد دله دل یك دله كن
مهر دگران را ز دل خود یله کن
❣#سلام_مولا_جانم❣
🥀بـی تـو تمــام قافیـه ها لنـگ میزند
دنیا بہ شیشہی دل من سنگ میزند
🥀ساعٺ بہوقٺ غربتتانگشتہ اسٺکوک
حالا مدام در دل من زنگ میزند
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج🤲🍃
#امام_زمان(عج)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا حجة الله فی ارضه
#دلم_نوای_انا_المهدی_میخواد
#امام_زمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جرعهای از زلال قرآن
📖سوره مبارکه نباء ،۳۵و۳۶
💠 لَّا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا وَ لَا كِذَّابًا
* جَزَاءً مِّن رَّبِّكَ عَطَاءً حِسَابًا
💠 ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﻧﻪ ﺳﺨﻦ ﺑﻴﻬﻮﺩﻩﺍﻱ ﻣﻰﺷﻨﻮﻧﺪ ﻭ ﻧﻪ ﺩﺭﻭﻍ ﻭ ﺗﻜﺬﻳﺒﻲ(٣٥)
[ﺍﻳﻦ] ﭘﺎﺩﺍﺷﻲ ﻛﺎﻓﻲ ﻭ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺗﻮﺳﺖ.(٣٦)
🌏 #انس_با_قرآن
#تفسیر_قرآن 🌸☺️
تفسیر سوره بقره - آیه ۱۵۹
گرچه مورد آیه، دانشمندان یهود و نصارى هستند که حقایق تورات و انجیل را براى مردم بیان نمى کردند، ولى جمله «یکتمون» که دلالت بر استمرار دارد، شامل تمام کتمان کنندگان در طول تاریخ مى شود. چنانکه لعنت پروردگار نیز تا ابد ادامه خواهد داشت.
کتمان حقّ مى تواند صورت هاى مختلفى داشته باشد، گاهى با سکوت و عدم اظهار حقّ، گاهى با توجیه و گاهى با سرگرم کردن مردم به امور جزئى و غافل ساختن آنها از مسائل اصلى است. در مواردى همانند اسرار مؤمنان یا عیوب برادران دینى، کتمان واجب یا مستحبّ است.
گناه کتمان، بیشتر از جانب علما است. در آیه ۱۸۷ سوره آل عمران نیز آمده است که خداوند از اهل کتاب پیمان گرفت تا حقایق را براى مردم بیان کرده و کتمان نکنند. «واذا اخذ اللّه میثاق الّذین اوتوا الکتاب لتبیّننّه للنّاس ولاتکتمونه» در روایات آمده است: روز قیامت به دهان کتمان کنندگان حقّ، لجام زده مى شود.
پیام ها😍
۱- ظلم فرهنگى، بدترین ظلم هاست که لعنت خالق و مخلوق را به دنبال دارد. «یکتمون... یلعنهم اللّه و یلعنهم اللاعنون»
۲- کتمان، حقّ ممنوع است، چه کتمان معجزات و دلائل حقّانیّت باشد؛ «البیّنات» و چه کتمان رهنمودها و ارشادات. «الهُدى»
۳- کتمان حقّ، بزرگترین گناهان است. چون مانع هدایت مردم و باقى ماندن نسل ها در گمراهى است. «یلعنهم اللَّه»
۴- کتمان حقّ، ظلم به دین خدا و حقّ مردم نسبت به هدایت یافتن است. لذا کتمان کنندگان حقّ را، خدا و مردم لعنت مى کنند. «یلعنهم اللَّه و یلعنهم اللاعنون»
۵ - نفرین و لعنت مردم، مؤثر است و باید از اهرم نفرت مردم براى نهى از منکر استفاده نمود. «یلعنهم اللاعنون»
#تفسیر_اشهد_ان_لااله_الاالله
بخش سوم☘
همه چیز جز ذات او، فانی است
مرحوم حاج ملاهادی سبزواری میگوید:
«لا إله» یعنی اسقاط هر آنچه غیر خداست: «التوحید إسقاط الاضافات».
«لا اله» یعنی برای هیچ كس وجود مستقل قائل نیستی و همه لا شیئ هستند.
«لا» یك مقراض و قیچی است كه انسان را از همه جدا میكند و به یك وجود مطلق وصل مینماید. «لا» كه به میدان بیاید، فقط«هو» باقی میماند. «قل هو الله أحد» یعنی همه چیز فانی است و به آنچه فانی است نباید دل بست، و دل بستن مختص وجود باقی است. «الا الله» یعنی تنها یك وجود در عالم است كه مشاهده او، همه موجودات را ناچیز میكند و آن الله است و در هر جایی که خدا وجود دارد از «من و ما» رنگ و بویی باقی نمیماند.
مصلی با این اذکار از خدا طلب میکند كه دل بستن به باقی مطلق، در اطوار وجودی او مستقر و ثابت شود و همه ماهیات امكانیه را سراب ببیند. در حقیقت كلمه «لا» بیان میکند همه چیز سراب است به غیر از معبود. هیچ کس نباید گمان کند دیگری مستقلاً میتواند او را تأمین مالی و علمی و جانی و … كند، بلکه باید بداند تمام ممكن الوجودها، نماد هستند و حقیقت ندارند و ظاهر اصلی خدای سبحان است.