خلاصه ای از زندگی افتخار ایران زمین حضرت سلمان
سلمان فارسی یکی از بزرگترین صحابه پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم ) است. در مورد نام اصلی سلمان گزارشهای مختلفی وجود دارد؛ برخی نام او را «روزبه» دانستهاند و نام پدرش را «خشنودان (یا خشبوذان)»، و بنابر نقلی «بوذخشان» ذکر کردهاند. بر اساس روایات نام سلمان را پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم ) بعد از مسلمانی بر او گذارد.کنیه سلمان ابو عبدالله بود. بیشتر مورّخان، مکان تولدش را روستای جیّ در اصفهان ذکر کرده،و برخی دیگر نیز رامهرمز گفتهاند.
به سلمان فارسی، سلمان بن اسلام و سلمان الخیر و سلمان محمدی نیز لقب دادهاند.
از سال تولد سلمان فارسی چیزی در منابع تاریخی نیامده است.
پدر سلمان از دهقانان ایرانی بود. در روزگار ساسانیان به طبقه مالک و زمیندار روستایی و شهری دهقان میگفتند. روایاتی که درباره دوران پیش از اسلام سلمان در دست است، با داستانگویی آمیخته است. آنچه در همه این روایات تأکید شده، روحیه جستوجوگر سلمان است که باعث شد در جستوجوی دین بهتر دست به سفرهای طولانی بزند. بر اساس این روایات خانواده وی در کودکی زردشتی بودند ولی او با دین مسیحیان آشنا شد و بدان گروید و از شهر خود به سوی شام سفر کرد تا به شاگردی روحانیون طراز اول این آیین درآید. پدر سلمان به واسطه علاقهای که به وی داشت او را در خانه نگاه میداشت و سفر او به شام نوعی فرار تلقی میشد. او در شام خود رادر خدمت کلیسا درآورد و برای استفاده از محضر مسیحیان پارسا به شهرهای موصل و نصیبین و عموریه سفر کرد.
کشیشی که سلمان به عشق آئین مسیح درخدمت او بودحقه باز درآمد وصدقاتی راکه به عنوان فقرا می گرفت خود چپاول میکرد.
بدین جهت حضرت سلمان از عموریه قصد سفر به حجاز کرد و این بدان جهت بود که از طریق استادان مسیحیاش به نزدیکبودن ظهور پیامبری در آن سرزمین پی برد. او که در این سفر با کاروانی از قبیله بنی کلب همراه بود، به دست آنان اسیر شد و در حجاز به بردگی فروخته شد و به خدمت مردی از یهودیان بنی قریظه درآمد و به مدینه برده شد.
مسلمان شدن سلمان
سلمان فارسی، هنگام ورود پیامبر اکرم(ص) به مدینه (در دوازدهم ربیع الاول سال سیزدهم بعثت اسلام آورد. او شنیده بود یکی از نشانههای آخرین پیامبری که ظهور میکند؛ آن است که صدقه نمیخورد، اما هدیه را میپذیرد و بین دو کتفش مُهر نبوّت حک شده است؛ از اینرو، هنگامی که در محله قباء با پیامبر اکرم(ص) برخورد کرد، مقداری آذوقه به رسم صدقه به آنحضرت داد. پیامبر(ص) از آن آذوقه به یاران داد، اما خودش از آن نخورد.
سلمان این جریان را یکی از آن نشانههای سهگانه به حساب آورد. بار دیگر در مدینه، پیامبر(ص) را دید. مقداری آذوقه به عنوان هدیه به آنحضرت داد و ملاحظه کرد که اینبار خود حضرت از آن آذوقه خورد.
برای بار سوم، حضرت را در تشییع جنازه یکی از یارانش دید. به او سلام کرد و پشت سر او به راه افتاد تا نشانه سوم را نیز مشاهده کند. پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم ) که دریافت سلمان درصدد چیست، لباسش را طوری کنار زد که سلمان مُهر نبوت را در بین دو کتف ایشان ببیند. در این وقت سلمان خود را به دامان پیامبر انداخت و بدنش را بوسید و اسلام آورد.
سلمان، از صاحبش خریداری و آزاد شد و بهای آزادی او نیز از سوی رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم ) پرداخت شد.
اقدامات مهم سلمان فارسی
1. مشاوره نظامی: او در جنگهای صدر اسلام شرکت داشت و پس از غزوه خندق هیچ جنگی از او فوت نشد.طرحِ کندن خندق دور شهر مدینه در غزوه خندق پیشنهاد او بود. در این جنگ، به دستور پیامبر(ص) هر ده نفر مأمور کندن چهل ذراع (حدودا۲۰ متر)از خندق شدند. بهخاطر توان جسمی بالای سلمان، بین مهاجرین و انصار اختلاف افتاد و هرکدام سلمان را از خود میدانستند؛ مهاجرین معتقد بودند چون سلمان از جای دیگر (ایران) هجرت کرده از آنان محسوب میشود و انصار میگفتند؛ چون او در زمان ورود پیامبر به یثرب در آنجا بود، از انصار است.
به گزارش برخی از منابع در نبرد طائف نیز سلمان طرح استفاده از منجنیق را مطرح کرد و پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم ) دستور دادند این وسیله استفاده شود.
در فتح مدائن سلمان نقش مذاکره کننده از سوی لشکر مسلمانان با سران نیروهای ایرانی را بر عهده داشت.
2. مخالفت با جریان سقیفه: سلمان، از مخالفان جریان سقیفه بود. مقداد و سلمان و ابوذر و عبادة بن صامت و ابوهیثم التیهان و حذیفه و عمار پس از اینکه از واقعه سقیفه خبردار شدند، در شب دور هم جمع شدند تا مجدداً امر خلافت را در شورایی متشکل از مهاجرین بررسی کنند. سلمان احتجاجات فراوانی در مخالفت با این واقعه دارد.[معروف است که او در سرزنش بیعت برخی از صحابه با ابوبکر گفت «کردید و نکردید». معنای این جمله آن است که خلیفهای را انتخاب کردید اما فرمان رسول خدا را اجرا نکردید. او در ادامه گفت:
اگر با علی علیه السلام بیعت می کردند برکت از آسمان و زمین بر آنان نازل می شد.
سلمان فارسی، در زمان عمر بن خطاب از جانب خلیفه وبامشورت وصلاحدید امیرالمومنین علیه السلام استاندار مدائن شد. گفتهاند او تا لحظه مرگ والی آن شهر بود. سهم سلمان از بیت المال در سِمَت استانداری مدائن، پنج هزار درهم بود که آنرا صدقه میداد و با زنبیل بافی از دسترنج خود ارتزاق میکرد.
سلمان در کلام پیامبر(ص) و امامان(ع)
مشهورترین روایتی که از پیامبر اکرم(ص) درباره سلمان نقل شده، و نشان دهنده علاقه آنحضرت به او است روایت «سَلْمَانُ مِنَّا أَهْلَ الْبَیْت»است. بر اساس روایات روزی سلمان وارد مسجد شد و حاضران به احترامش او را در صدر مجلس جای دادند، ولی عمر بن خطاب به بهانه عرب نبودن او، بر این کار اعتراض کرد وپیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) با دیدن این صحنه بر منبر رفت و خطبهای خواند و ضمن اشاره به اینکه انسانها از نظر نژاد و رنگ پوست بر هم برتری ندارند فرمود: «سلمان از ما اهلبیت است».
همین گفتار پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم ) در روایت دیگری نیز نقل شده است.
سخنان دیگری از پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم ) در فضیلت سلمان نقل شده است. از جمله سخنانی که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم ) بهشت را مشتاق علی، عمار و سلمان دانسته و یا حدیثی که بر اساس آن خداوند پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) را مکلف به دوست داشتن علی و سلمان و مقداد و ابوذر کرده است.[
روایاتی در ستایش سلمان از زبان ائمه اطهار(ع) نیز نقل شده است؛ از جمله این روایات، سخنی از امام امیر المومنین علیه السلام است که سلمان فارسی و برخی از یاران از جمله ابوذر و عمار و مقداد را از افرادی دانسته است که خداوند به برکت وجود آنان به مردم روزی میدهد.آنحضرت همچنین سلمان را دارای علم اول و آخر دانسته است.[در روایتی از امام باقر(ع) نقل شده است که یکبار در مجلسی در حضور امام(ع) از سلمان فارسی سخن به میان آمد و امام فرمودند: «نگویید سلمان فارسی، بگویید سلمان محمدی؛ چرا که وی یکی از خاندان ما اهلبیت است».[
وفات
در سال وفات سلمان فارسی اختلاف نظر وجود داشته و گزارشهایی از وفات ایشان در بین سالهای 33 تا 37 هجری قمری وجود دارد. برخی روایات، درگذشت وی را در زمان خلافت عثمان و برخی از روایات آنرا در ماههای بعد از خلافت عثمان دانستهاند.
بر اساس روایات، سلمان فارسی عمری طولانی داشت تا حدی که برخی گزارشها عمر وی را تا 250 یا 350 سال قلمداد کردهاند. همچنین در روایات آمده است که پس از وفات سلمان، امام امیرالمومنین (علیهالسلام ) از مدینه به مدائن آمده او را غسل و کفن کرده و بر او نماز خواندندو دفن کردند رحمت و رضوان بی حد الهی بر روان اوباد.
مراسم عزاداری هیات دخترانه ریحانه النبی درمهدیه مسجدصاحب الزمان(عج)شهرگرگاب پنج شنبه ساعت۱۵:۳۰الی۱۷:۳۰ بعداز ظهر
13980717_33286_64k.mp3
19.91M
🎙 بشنوید | صوت بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی. ۹۸/۰۷/۱۷
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از مدافعان حرم 🇮🇷
#یاصاحب_الزمان😭😭
#یازینب_کبری💔
🕊خاطره ای از بچه های مدافع حرم 💔👇🏼👇🏼
👈🏼از قول بچه ها میگفتند #داعش اطراف حرم حضرت زینب بودند وبچه های ما هم از حرم حضرت زینب دفاع میکردند ✌️🏼 یه جا که یه محله رو بچه ها از دست داعش آزاد کرده بودند یکی از داعشی ها هم اسیر کرده بودند
اون داعشی اسیر شده خیلی پریشان و ترسیده بود😧بهش میگفتند چیه عمو چرا میترسی !میترسی بکشیمت😏 !
داعشیه هی مرتب به بچه ها نگاه میکرد میگفت👈🏼 اون رفیقتون که دشداشه سفید تنش بود ویه عمامه سبز سرش بود کجا رفت !👉🏼
بچه میگفتند ما همچین رفیقی نداریم😐همه مون لباس رزم تنمون داریم..
داعشی میگفت نه شما دروغ میگید بگو اون عربه که لباس عربی تنش بود و #عمامه_سبز داشت کجاست؟ کجا رفت 😭
بچه ها ارومش کردند که کاریت نداریم✋🏼 ولی باید حقیقت بگی وجریان این شخص عربی که میگی چیه ؟
👈🏼داعشی به حرف میاد میگه من خمپاره انداز بودم و به فاصله یکی دوکیلومتری حرم حضرت زینب ماموریت داشتم #خمپاره بندازم رو حرم حضرت زینب واونجا رو بزنم..💣
میگفت با دوچشمام میدیدم که یه نفری با لباس عربی و#عمامه_سبز رنگ رو حرم حضرت زینب نشسته و هرچی خمپاره مینداختم اون اقا با دستش خمپاره رو میگرفت ومینداخت کنار و مات ومبهوت مونده بودم😳 که این کیه و داره از حرم دفاع میکنه !
بچه ها میگن همگی داشتند گریه میکردند😭😭 بله #حضرت_مهدی خودشون شخصا تو میدان نبرد بودند و #نمی_گذاشتند که به حرم حضرت زینب تجاوزی بشه ایشون خودشون خط مقدم #مدافعان_حرم هستند😭😭😭
🌹ببینید حضرت مهدی چقدر پای #شیعیانش وایساده
واقعا مدافع حرم لیاقت میخواد واقعا نوکری حضرت زینب لیاقت میخواد همه کس لیاقت ندارن برا شهادت
مدافعین حرم گلچین خدا هستند
خوش بحال گلچین شده ها 😭
✨اللهم ارزقنا توفیق الجهاد و الشهادت بحق حضرت بی بی زینب کبری ✨
الهی آمین✋🏼
@Modafeabeharaam
هدایت شده از علیرضا پناهیان
5.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 توصیه علیرضا پناهیان به زائران اربعین:
🔻 وقتی به کربلا رسیدید، زیاد آنجا نمانید، یک سلام بدهید و برگردید
➕کلام آیتالله بهجت
#اربعین
@Panahian_ir
13.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، صبح امروز در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاه امامحسین (ع): راهپیمایی اربعین یک رسانهی بیهمتا است
🏷 #الحسین_یجمعنا
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از کانال جامع سخنرانی اساتید انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #کلیپ روشنگری
⭕️اثبات وجود جهان #آخرت با یک مثال ساده
👤استاد #رائفی_پور
@masaf_raefipour2