«#سداد» در لغت به معناى صواب و #استقامت است.
اگر كسى در تمام رفتار و گفتار خود بر وفق حق و صواب قدم بردارد و مراقب باشد كه به راه خطا نگرايد و قدمى در مسير ناصواب و خلاف حق برندارد و همچنين كوشش كند كه در سخن و عمل صواب خود، همواره پايدار و با استقامت باشد و دچار تزلزل و دودلى نگردد، او اهل «سداد» است.
قرآن شريف درباره ى بزرگترين قول حق كه اقرار به وحدانيت ذات اقدس الهى است، و همچنين دربارهى #استقامت و پايدارى در امر توحيد فرموده است:
ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل عليهم الملائكه الا تخافوا و لاتحزنوا.
كسانى كه گفتند: مالك واقعى و پروردگار ما خداوند است و روى گفته ى ايمانى خود استقامت و پايدارى نمودند، فرشتگان رحمت بر آنها نازل مىشوند و مژده مىدهند كه در آينده، خوف و هراسى ندارند و براى گذشته نيز حزن و اندوهى نخواهند داشت.
#استقامت و پايدارى در راه حق و صواب، بسيار مشكل است. و به فرمودهى امام حسين (ع) در زمينهى #امتحان و ابتلاء به #بلا، افراد متدين و ثابتقدم كمياب اند.
خداوند در قرآن شريف به رسول اكرم (ص) دستور داد:
فاستقم كما امرت و من تاب معك.
پس تو، اى پيغمبر معظم، طبق ماموريتى كه دارى استقامت كن، و همچنين كسانى كه با هدايت تو به خداوند برگشتهاند، بايد استقامت نمايند.
ابنعباس مىگويد: آيهاى بر رسول اكرم (ص) نازل نشد كه مانند اين آيه مشقت بار تلقى گردد. از اين رو حضرت فرمود: سورهى #هود پيرم كرد.
بعضى از آقايان گفتهاند: سنگينى و مشقت اين آيه براى پيشواى اسلام ناظر به دستورى است كه خداوند در استقامت و پايدارى مردم داده است.
افراد با ايمان اگر در جميع امور پيرو حق و صواب باشند و در راه رسيدن به حق استقامت و پايدارى نمايند، از اهل #سداد به حساب مىآيند و براى نيل به اين مقام بسيار رفيع بايد از ذات اقدس الهى استمداد كنند و در پرتو فيض و رحمت حضرت بارى تعالى به اين هدف مقدس دست يابند، و اين دستور پيشواى معظم اسلام است.
رسول گرامى (ص) به على (ع) فرمود: سل الله السداد.
در پيشگاه الهى دعا كند و از خداوند سداد را درخواست نمايد.
امام سجاد و پدر بزرگوارشان اهل #سداد اند
آنها دو امام معصوم و دو پيشواى گزيده ى حضرت بارى تعالى هستند و در مقام عمل، پيرو بىقيد و شرط حق و صواباند و كوچكترين قدمى فراتر نمىگذارند و اين دو حجت الهى در زمانى واقع شدند و در شرايطى قرار گرفتند كه حداكثر پايدارى و #استقامت را در حوادث سنگين شهادت و اسارت از خود نشان دادند و به عالىترين درجهى سداد نايل آمدند.
جالب آنكه اصحاب حضرت سيدالشهداء (ع) درس استقامت و پايدارى را از مولاى خود آموخته و در راه اعلاى حق به سختترين ناملايمات تن داده و در كمال بصيرت و بينش، فداكارى در راه حق را استقبال نموده و به مقام رفيع شهادت نايل آمدند. حضرت حسين (ع) پس از ورود به كربلا، در مقابل اصحاب خود خطبهاى خواند و فرمود:
*الا ترون الى الحق لايعمل به و الى الباطل لايتناهى عنه ليرغب المومن فى لقاء ربه محقا فانى لا ارى الموت الا سعاده و الحياه مع الظالمين الا برما. فقام زهير بن قين و قال: قد سمعنا هداك الله يابن رسولالله مقالتك و لو كانت الدنيا لنا باقيه و كنا فيها مخلدين لاثرنا النهوض معك على الاقامه فيها.
*آيا نمىبينيد كه به حق و صواب عمل نمىشود و باطل مورد نهى قرار نمىگيرد، با وجود وضعى اين چنين، فرد با ايمان حق دارد راغب مرگ و لقاى خداوند باشد. من مرگ را جز سعادت نمىبينم و زندگى با اين ستمگران در نظرم چيزى جز ملامت و آزردگى نيست.
*آنگاه زهير بن قين برخاست و گفت: يابن رسولالله سخنانت را شنيديم. اگر دنيا براى ما پايدار مىبود و در آن زندگى جاودان مىداشتيم، قيام با تو را بر حيات ابدى دنيا مقدم مىنموديم.
پس از زهير بعضى ديگر از اصحاب با ايمان آن حضرت به پا خاستند، سخنانى همانند زهير گفتند و مراتب استقامت خويش در راه حق را ابراز نمودند.
H4L_Makaremolakhlagh61_(Ahle_sadad)_lobolmizan[H].mp3
8.84M
🙏 صلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ... وَ اجْعَلْنِى مِنْ أَهْلِ السَّدَادِ
🔊 شرح صوتی استاد #طاهرزاده تحت عنوان خصوصیات اهل #سداد - جلسه 61
#بیستم #مکارم_اخلاق #دعا_بیستم_18
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #مقام_معظم_رهبری ( اینجا ) : بیانیه سال ۶۷ امام خمینی ره فقط برای بسیجیان دهه ۶۰ نیست؛ همه بسیجیان تا دورههای آینده مخاطب آن هستند. ( متن کامل بیانیه امام خمینی ره خطاب به #بسیج 👈 اینجا )
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 شهید #ادواردو_آنیلی + یک شیعه ثروتند ایتالیایی بود که حاضر شد به خاطر عقیده اش دنیا و همه متعلقات آن را رها کند.
👌واقعا خدای من و تو چقدر می ارزد ؟ ؟ ؟ ؟ ؟
به اندازه ی 50 هزار تومان ؟ 10 میلیون تومان ؟ یا یک فراری یا مازراتی یا .... ؟
👈 🎥 #کلیپ " از رم تا خدا " ( حتما این کلیپ را اینجا ببینید)
💎کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #نساء
#نساء_159
#نساء_160
* وَإِنْ مِّنْ أَهْلِ الْكِتَبِ إِلَّا لَيُؤْمِنَنَّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ وَيَوْمَ الْقِيَمَةِ يَكُونُ عَلَيْهِمْ شَهِيداً
و هیچ كس از اهل كتاب نیست مگر آنكه پیش از مرگش به او (#مسیح) ایمان مى آورد و او روز قیامت، بر آنان گواه خواهد بود.
*شاید معنا این باشد: قبل از مرگ مسیح علیه السلام، تمام اهل كتاب به او ایمان مى آورند. چون طبق روایات شیعه وسنّى، عیسى علیه السلام در #آخرالزمان از آسمان فرود آمده و پشت سر #امام_زمان علیه السلام نماز مى خواند و مدّت ها زیسته، سپس از دنیا مى رود. آن روز، مسیحیان به او ایمان صحیح مى آورند، نه ایمانى كه او را پسر خدا بدانند.
* فَبِظُلْمٍ مِنَ الَّذِينَ هَادُواْ حَرَّمْنَا عَلَيْهِمْ طَيِّبَتٍ أُحِلَّتْ لَهُمْ وَ بِصَدِّهِمْ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ كَثِيراً
و به خاطر #ظلم و ستمى كه یهودیان روا داشتند و به خاطر آن كه بسیارى از مردم را از راه خدا باز مى داشتند، ما چیزهاى پاك و دلپسندى را كه قبلاً برایشان حلال بود، بر آنان حرام كردیم.
* شاید مراد از طیباتى كه بر یهود حرام شد، همان باشد كه در آیه ى #انعام_160 آمده است «و على الّذین هادوا حَرّمنا كلّ ذى ظُفرٍ و من البقر و الغنم» این تحریم در تورات كنونى نیز وجود دارد
حالات و اعمال فرد و جامعه، در برخوردارى از نعمت هاى الهى یا زوال آنها نقش اصلى دارد. در سوره #فجر_17 مى خوانیم كه گاهى دلیل محرومیّت، بى توجّهى به یتیمان است. «كلاّ بل لاتكرمون الیتیم» و در آیه ى #اعراف_96 مى خوانیم: اگر اهل قریه ها ایمان و تقوا داشته باشند از بركات آسمان بهره مند مى شوند. «و لو ان اهل القرى آمنوا و اتقوا لفتحنا علیهم بركات من السماء»
چنانكه در حدیث مى خوانیم: كسانى كه محصولات كشاورزى آنان نامرغوب مى شود، به خاطر ظلمى است كه از آنان سرزده است
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
159-160.mp3
3.82M
سوره #نساء
#شرح_صوتی_قرائتی
#نساء_159
#نساء_160
👤استاد #قرائتی
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_103
و من خطبة له عليه السلام فى التزهيد فى الدنيا.
امام عليه السلام اين خطبه را درباره #زهد در #دنيا ايراد فرموده است.
❇️ بخش چهارم: علائم #آخرالزمان (#پیشگویی )
👈 وَ ذَلِكَ زَمَانٌ لَا يَنْجُو فِيهِ إِلَّا كُلُّ مُؤْمِنٍ نُوَمَةٍ، إِنْ شَهِدَ لَمْ يُعْرَفْ وَ إِنْ غَابَ لَمْ يُفْتَقَدْ، أُولَئِكَ مَصَابِيحُ الْهُدَى وَ أَعْلَامُ السُّرَى، لَيْسُوا بِالْمَسَايِيحِ وَ لَا الْمَذَايِيعِ الْبُذُرِ، أُولَئِكَ يَفْتَحُ اللَّهُ لَهُمْ أَبْوَابَ رَحْمَتِهِ وَ يَكْشِفُ عَنْهُمْ ضَرَّاءَ نِقْمَتِهِ.
أَيُّهَا النَّاسُ سَيَأْتِي عَلَيْكُمْ زَمَانٌ يُكْفَأُ فِيهِ الْإِسْلَامُ كَمَا يُكْفَأُ الْإِنَاءُ بِمَا فِيهِ. أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ اللَّهَ قَدْ أَعَاذَكُمْ مِنْ أَنْ يَجُورَ عَلَيْكُمْ وَ لَمْ يُعِذْكُمْ مِنْ أَنْ يَبْتَلِيَكُمْ وَ قَدْ قَالَ جَلَّ مِنْ قَائِلٍ: «إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ وَ إِنْ كُنَّا لَمُبْتَلِينَ».
*️⃣ و اين روزگارى است كه جز مؤمن بى نام و نشان از آن رهايى نيابد: در ميان مردم است او را نشناسند، و در ميان جمعيّت كه نباشد كسى سراغ او را نگيرد، آنها چراغ هاى هدايت، و نشانه هاى رستگارى اند، نه #فتنه انگيزند و اهل #فساد، و نه سخنان ديگران و زشتى اين و آن را به مردم رسانند، خدا درهاى رحمت را به روى آنان باز كرده و سختى عذاب خويش را از آنان گرفته است.
اى مردم بزودى زمانى بر شما خواهد رسيد كه اسلام چونان ظرف واژگون شده، آنچه در آن است ريخته مى شود. اى مردم خداوند به شما #ظلم نخواهد كرد و از اين جهت تأمين داده است اما هرگز شما را ايمن نساخت كه #امتحان و آزمایش نفرمايد، كه اين سخن از آن ذات برتر است كه فرمود: (در جريان نوح، نشانه هايى است و ما مردم را مى آزماييم.)
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 نشانه هاى آخر الزّمان
* سرچشمه هاى فساد در آخرالزّمان
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_14
#دعای_چهاردهم_صحیفه_سجادیه
#انواع_ظلم
#ظلم_در_قرآن_36_عنوان 19
#عذاب_ستمگر_قيامت
❇️ از #ظالم و ستمگر در قيامت براى رفع عذاب چيزى نمى پذيرند:
وَذَرِ الَّذِينَ اتَّخَذُوا دِينَهُمْ لَعِباً وَلَهْواً وَغَرَّتْهُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَذَكِّرْ بِهِ أَن تُبْسَلَ نَفْسٌ بِمَا كَسَبَتْ لَيْسَ لَهَا مِن دُونِ اللّهِ وَلِيٌّ وَلَا شَفِيعٌ وَإِن تَعْدِلْ كُلَّ عَدْلٍ لَايُؤْخَذْ مِنْهَا أُولئِكَ الَّذِينَ أُبْسِلُوا بِمَا كَسَبُوا لَهُمْ شَرَابٌ مِن حَمِيمٍ وَعَذَابٌ أَلِيمٌ بِمَا كَانُوا يَكْفُرُونَ» «انعام 70»
و كسانى كه دينشان را بازى و سرگرمى گرفتند، و زندگى دنيا آنان را فريفت، و اگذار؛ و [مردم را] با قرآن اندرز ده؛ كه مبادا كسى [در روز قيامت] به [كيفر] آنچه [از گناهان] مرتكب شده [از رحمت و ثواب] محروم ماند [و به هلاكت سپرده شود]؛ و او را جز خدا سرپرست و ياور و شفيعى نباشد؛ و اگر [براى رهايىاش از عذاب] هر گونه عوض و فديهاى بدهد از او پذيرفته نشود. آنانند كه به سبب آنچه [از اعمال زشت] مرتكب شدهاند [از رحمت و ثواب] محروم مانده [و به هلاكت سپرده شده] اند. و به خاطر آن كه همواره [به آيات الهى] كفر مىورزيدند براى آنان نوشابهاى از آب جوشان و عذابى دردناك است.
وَلَوْ انَّ لِكُلِّ نَفْسٍ ظَلَمَتْ ما فِى الْارْضِ لَافْتَدَتْ بِهِ وَاسَرُّوا النَّدامَةَ لَمّا رَاوُا الْعَذابَ وَ قُضِىَ بَيْنَهُمْ بِالْقِسْطِ وَ هُمْ لايُظْلَمُونَ» «یونس 54»
اگر [در قيامت] براى هر كسى كه ستم كرده همه ثروتى كه در زمين است فراهم باشد، يقيناً آن را براى بازخريد خود [از عذاب جاودانه] مىپردازد؛ و زمانى كه عذاب را ببينند [از شدت شرمسارى] پشيمانى و اندوه خود را پنهان مىكنند، وميان آنان به عدالت و انصاف داورى مىشود و مورد ستم قرار نخواهند گرفت.
وَلَوْ انَّ لِلَّذينَ ظَلَمُوا ما فِى اْلَارْضِ جَميعاً وَ مِثْلَهُ مَعَهُ لَافْتَدَوْا بِهِ مِنْ سُوءِ الْعَذابِ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَ بَدا لَهُمْ مِنَ اللّهِ ما لَمْ يَكُونُوا يَحْتَسِبُونَ» «زمر 47 »
و اگر براى كسانى كه [به آيات خدا] ستم ورزيدهاند، همه آنچه در زمين است و مانندش با آن باشد، بىترديد حاضرند آن را براى رهايى خود از عذاب سخت روز قيامت عوض دهند، و از سوى خدا آنچه را كه [از عذابهاى گوناگون] نمىپنداشتند، آشكار مىشود.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 143
#چهاردهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ « از #ظالم و #ستمگر در قيامت براى رفع عذاب چيزى نمى پذيرند!!
وَلَوْ انَّ لِكُلِّ نَفْسٍ ظَلَمَتْ ما فِى الْارْضِ لَافْتَدَتْ بِهِ وَاسَرُّوا النَّدامَةَ لَمّا رَاوُا الْعَذابَ وَ قُضِىَ بَيْنَهُمْ بِالْقِسْطِ وَ هُمْ لايُظْلَمُونَ - یونس 54 »
👤استاد حسین #انصاریان در شرح آخرین فقرات دعای #چهاردهم ( اینجا )
#انواع_ظلم
#ظلم_در_قرآن_36_عنوان
#دعای_چهاردهم_صحیفه_سجادیه
#چهاردهم
#ظلمت_نفسی
#عذاب_ستمگر_قيامت
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
«فیدل کاسترو» رهبر کوبا و مبارز ضد آمریکایی ( متن و وصوت )
https://taaghche.com/book/91663
https://taaghche.com/audiobook/19911
💠 " فیدل کاسترو یک ضد آمریکایی مردمی است، حکومت کوبا که در قلب #آمریکا و زیر گوش آمریکاست با آن همه دشمنی که آمریکا دارد هنوز سرجایش ایستاده است، چون بطور نسبی یک اتکائی به مردم دارد و مردم هم فیدل کاسترو را میشناسند و من که از نزدیک با او مفصل صحبت کردم اخلاقاً یک آدم مردمی است و اینکه هنوز نتوانستند با او کاری بکنند به خاطر این است که متکی به مردم است. گرچه بر اثر تبلیغات روی افکار عمومی و بر اثر فشار اقتصادی ممکن است او را هم از پای درآورند و نهایتاً هم این کار را میکنند! ( #مقام_معظم_رهبری ) ۷۱/۳/۶
🔷فیدل کاسترو : " شما مردم #ایران دوچیز بزرگ داريد که اگر در اختيار ما بود کل قاره آمريکا را فتح ميکرديم، يکى اسلام و ديگرى خمينی؛ آقای خامنهای باهمه رهبران دنیا فرق دارد، او رنگ و بوی خمینی را داردکه بدون کودتا آمریکا را زمین زد! ۶۵/۶/۱۲
👌شما میتوانید این کتاب را قانونی از #طاقچه دریافت کنید
#حدیث_سرو
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #نساء
#نساء_161
* وَأَخْذِهِمْ الرِّبَواْ وَقَدْ نُهُواْ عَنْهُ وَأَكْلِهِمْ أَمْوَلَ النَّاسِ بِالْبَطِلِ وَ أَعْتَدْنَا لِلكَفِرِينَ مِنْهُمْ عَذَاباً أَلِيماً
و به خاطر #ربا گرفتن، كه از آن نهى شده بودند وخوردن مال مردم به ناحقّ (طیّبات را بر آنان حرام كردیم) و براى كافرانِ از ایشان عذاب دردناكى فراهم ساخته ایم.
*حكم تحریم ربا در تورات ، سِفر تثنیه ، فصل 23 ، جملات 19 و20 آمده است
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_104
در سال 36 هجرى وقتى امام علیه السلام به سوى شهر بصره حركت مى كرد در صحراى ربذه هنگامى كه برخى از حجّاج بيت اللّه نيز به سخنان آن حضرت گوش فرا مى دادند ايراد فرمود .
❇️ بخش اول: رهاورد بعثت پيامبر اعظم
👈 أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ [وَ تَعَالَى] بَعَثَ مُحَمَّداً (صلی الله علیه وآیه) وَ لَيْسَ أَحَدٌ مِنَ الْعَرَبِ يَقْرَأُ كِتَاباً وَ لَا يَدَّعِي نُبُوَّةً وَ لَا وَحْياً، فَقَاتَلَ بِمَنْ أَطَاعَهُ مَنْ عَصَاهُ، يَسُوقُهُمْ إِلَى مَنْجَاتِهِمْ وَ يُبَادِرُ بِهِمُ السَّاعَةَ أَنْ تَنْزِلَ بِهِمْ، يَحْسِرُ الْحَسِيرُ وَ يَقِفُ الْكَسِيرُ، فَيُقِيمُ عَلَيْهِ حَتَّى يُلْحِقَهُ غَايَتَهُ إِلَّا هَالِكاً لَا خَيْرَ فِيهِ، حَتَّى أَرَاهُمْ مَنْجَاتَهُمْ وَ بَوَّأَهُمْ مَحَلَّتَهُمْ، فَاسْتَدَارَتْ رَحَاهُمْ وَ اسْتَقَامَتْ قَنَاتُهُمْ.
*️⃣ پس از ستايش پروردگار، همانا خداوند سبحان، حضرت محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم را مبعوث فرمود، در روزگارانى كه عرب كتابى نخوانده و ادّعاى وحى و پيامبرى نداشت. پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله و سلّم با يارانش به مبارزه با مخالفان پرداخت تا آنان را به سر منزل نجات كشاند، و پيش از آن كه مرگشان فرا رسد آنان را به رستگارى رساند. با خستگان مدارا كرد، و شكسته حالان را زير بال گرفت تا همه را به راه راست هدايت فرمود، جز آنان كه راه گمراهى پيمودند و در آنها خيرى نبود. همه را نجات داد، و در جايگاه مناسب رستگارى، استقرارشان بخشيد، تا آن كه آسياب زندگى آنان به چرخش در آمد، و نيزه شان تيز شد.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 تحوّلى که بر اثر #بعثت پيامبر(صلى الله عليه وآله) به وجود آمد
* آيا پيامبرى از عرب برنخاسته بود
*قدرت در سايه دين
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_14
#دعای_چهاردهم_صحیفه_سجادیه
#انواع_ظلم
#ظلم_در_قرآن_36_عنوان 20
#مظلومان_در_آخرت 1
❇️ خداوند مهربان به #مظلوم ها و آنان كه از طرف ستمكاران مورد #ظلم واقع مىشوند، در دنيا و آخرت عنايت خاص مىنمايد :
وَ الذَّينَ هاجَرُوا فِى اللّهِ مِنْ بَعْدِ ما ظُلِمُوا لَنُبَوِّئنَّهُمْ فِى الدُّنْيا حَسَنَةً وَلَاجْرُ الْآخِرَةِ اكْبَرُ لَوْ كانُوا يَعْلَمُونَ* الَّذينَ صَبَرُوا وَ عَلى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ» «نحل 41»
و آنان كه پس از ستم ديدنشان براى به دست آوردن خشنودى خدا هجرت كردند، يقيناً آنان را در اين دنيا در جايگاه و مكانى نيكو جاى دهيم، و قطعاً پاداش آخرت بهتر و برتر است، اگر مىدانستند [كه داراى چه كمّيّت و كيفيتى است.]* همانان كه [در برابر مصايب، وحوادث و آزار ديدن از ديگران] صبر كردند و فقط بر پروردگارشان توكّل مىكنند.
در تفسير نمونه در ذيل آيه ی فوق آمده است:
«مقام مهاجران در اسلام مقام فوق العاده پر ارجى است، هم خود پيامبر و هم مسلمانان بعد، همگى براى آنها احترام خاصى قائل بودند، چرا كه آنها به تمام زندگى خويش براى گسترش دعوت اسلام پشت پا زدند، بعضى جان خود را به خطر انداختند و بعضى از همه اموال خود چشم پوشيدند و جالب اين كه خود را در اين معامله نيز برنده مىدانستند.
اگر فداكارى آن مهاجران در آن روزها نبود، محيط خفقان بار مكه و عناصر شيطانى كه بر آن حكومت مىكردند هرگز اجازه نمىداد صداى اسلام به گوش كسى برسد و اين صدا را براى هميشه در گلوى مؤمنان خفه مىكردند، اما آنها با اين جهش حساب شده نه تنها مكه را زير سيطره خود درآورند، بلكه صداى اسلام را به گوش جهانيان رساندند و اين سنّتى است براى همه مسلمانان در چنين شرايطى و در همه تاريخ.
تعبير به هاجَرُوا فِى اللّهِ كه حتى كلمه «سبيل» هم در آن ذكر نشده اشاره به نهايت اخلاص اين مهاجران است كه تنها براى خدا و در مسير الله و به خاطر رضاى او و حمايت و دفاع از آيينش دست به چنين هجرتى زدند نه براى نجات جان خود و يا استفاده مادى ديگر.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 143
#چهاردهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2