ماه اسلام
نام دیگری که حضرت برای این ماه بیان کرد، ماه اسلام است. اسلام؛ یعنی تسلیم حق شدن و بریدن از همه قیدها و مکتبهای باطل، شیاطین درونی و برونی وگرایشهای نادرست شرق و غرب.
شایسته است انسان در این ماه به پروردگار خود عرض کند که من خود را به تو واگذار کردم، تنها بندة تو هستم و تنها سر به دامن تو میگذارم. اینگونه خدای را بخواند که ای خدای مهربان و عزیز! دوست ندارم از تو جدا شوم، دست در دست دیگری گذارم و به دنبال غیر تو روم.
اینگونه تسلیم حق شدن، همان است که خداوند متعال در قرآن کریم در وصف حضرت ابراهیم(ع) فرمود:
إِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُ أَسْلِمْ قَالَ أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ
و پروردگارش به او گفت: تسليم شو. گفت: من در برابر پروردگار جهانيان تسليم هستم.
رمضان، ماه ابراهیم شدن است. اگر ابراهیم شویم، ترسی از آتش نمرود و نمرودیان، نخواهیم داشت و هجوم هیچ خطری ما را به مخاطره نمیاندازد. خطرات و هجمههای زیادی در زمان انبیاء متوجه مردم شد، بعد از رحلت پیامبر اسلام(ص) نیز هجمههای فراوانی صورت گرفت. نتیجه آن شد که مردم زیادی از صراط مستقیم، منحرف شدند. تنها کسانی در راه ماندند که ابراهیمگونه، تسلیم حق شدند و به راستی اسلام آوردند. رمضان ماه اسلام و تسلیم است، ماه واگذارکردن خود به خداست.
معنای دیگری نیز برای اسلام گفتهاند و آن آشتی کردن است رمضان، ماه آشتی کردن با خداست. یازده ماه به قهر کردن، پشت پا زدن، سستی و کسالت سپری شد، حال وقت آشتی فرارسیده است. وجود مقدس حضرت دوست نیز اهل ردکردن آشتی بندگان خود نیست؛ بلکه شوق به این کار دارد، او منتظر است، دست آشتی را ابتدا او دراز کرده است.
در این ماه هیچ گنهکاری نباید دچار ترس و یأس و تردید شود از این که بعد این همه معصیت بیاید به درگاه خداوند یا نه؟ آیا مورد پذیرش قرار میگیرد یا نه؟ پیامبر اکرم(ص) فرمود:
«قَدْ أَقْبَلَ إِلَيْكُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَكَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ»
این ماه، ماه خداست. ماه خداوندی که کریم، رحیم و غفور است. صاحب این ماه وقتی اینگونه بود دیگر جایی برای تردید باقی نمیماند. در طول تاریخ انسانهایی بسیار بدتر از ما بوده اند که با پروردگار آشتی کردند. خدا هم آشتی آنها را پذیرفت.
معنای دیگری که برای ماه اسلام گفتهاند، این است که این ماه، ماه اطاعت و بندگی است که بنده بیش از پیش باید به رابطه خود و خدا پرداخت. وقتی اینگونه شد، یازده ماه دیگر خداوند به بنده خود میپردازد. این ماه یازده ماه دیگر را بیمه میکند. @SAHIFE2
ماه طهور
چهارمین نامی که حضرت زین العابدین(ع) در دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه، برای این ماه بیان فرمود، ماه «طهور» است. ماه پاکیزگی و پاک شدن از مال، عمل و حالت حرام است. اگر مال غیری پیش اوست به صاحبش برگرداند، اگر عمل شیطانی در او هست، از آن عمل توبه کند. اگر دل کسی را شکست، دلش را بهدست آورد . ماهی است که باید خود را طاهر کرد. ماه طهارت مال، بدن، نفس، قدم، زبان، چشم، گوش و ماه طهارت قلب است. @SAHIFE2
ماه قیام
نام دیگری که برای این ماه در این دعای شریف ذکر شد، «ماه قیام» است. قیام در اینجا به صورت مطلق و بدون هرگونه قیدی بیان شد. @SAHIFE2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
دوستان می توانند لینک سایتها ، کانالها و گروه های مرتبط با موضوع
صحیفه سجادیه و دعا و نیایش
را برای نشر ارائه کنند ...
@yas2463
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
http://mesbahyazdi.ir/node/1666
کتاب بر درگاه دوست ( شرحی بر بخش هایی از دعاهای افتتاح – ابوحمزه – مکارم اخلاق امام سجاد علیه السلام ) – آیت الله مصباح یزدی
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
http://www.ofoghha.ir/content/general/%D8%AF%D9%87%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AC%D9%84%D8%B3%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%AD-%D9%88-%D8%AA%D9%81%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%B5%D8%AD%DB%8C%D9%81%D9%87-%D8%B3%D8%AC%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87
( الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَ مِنْ تِلْکَ السُّبُلِ شَهْرَهُ شَهْرَ رَمَضَانَ ... ) علی اکبری
( دعای 44 صحیفه سجادیه )
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
http://intjz.net/maqalat/ak-doae-Imam%20Sajad%20(sa).htm
برخی نکات تربیتی در دعای استقبال از ماه رمضان در صحیفه سجادیه
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
آری یک بار ، فقط یک بار این کتاب نورانی صحیفه سجادیه را از اول تا به آخر بخوانید تا برسید به این معنا که همه ی معارف الهی در این کتاب جمع است و ما متاسفانه از آن غافلیم !!!!!
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
صحيفه سجاديه؛ مرامنامه تفكر و تعبد
استاد حسن رحیم پورازغدی
حدود پنجاه سال قبل، آيت الله مرعشى نجفى، يك نسخه اى از صحيفه سجاديه را فرستاده بودند براى علامه طنطاوى كه مفتى اسكندريه و از علماى بزرگ اهل سنت مصر بود. ايشان وقتى صحيفه را ديده بود، گفت بدبخت مسلمانها كه صحيفه را نمي شناسند، هرچه در اين كتاب نگاه كردم، ديدم از كلام مخلوق بالاتر و از كلام خداوند پايين تر است.
اينها كلمات عادى نيست. متأسم براى خودم كه كسى مثل من، تا به حال اين كتاب را نديده بودم، البته ايشان نمي دانست كه خود شيعه هم اين كتاب نديده و نمي بيند. ميدانيد با اينكه ملت ايران شيعه ترين ملت دنيا است، نهج البلاغه فقط هفتاد سال است كه به فارسى ترجمه شده و اولين ترجمه ها نيز نامفهوم و غير دقيق بود. تازه بعد انقلاب، چندسال است كه ترجمه هاى خوب و دقيق آمده است. در حالي كه نهج البلاغه چهارصد و پنجاه سال پيش در اروپا ترجمه شده بوده، چهار پنج قرن پيش آنها ترجمه كرده اند و از آن الهام گرفته اند، اما ايرانيان شيعه هفتاد سال پيش! شما از همين بفهميد كه رابطه ما ائمه و پيامبر، چطور رابطه اى است.
اينها را به قصد تبرك و عبادت بعضى از ما در خانه هايمان داريم، اما حوزه و دانشگاه و متفكران ما، به قصد تفكر سراغ اينها نرفته اند و هنوز هم كم ميروند. هم به قصد تعبد و هم به قصد تفكر بايد سراغ اينها رفت. با وجود اينكه بنده متاسفانه خيلى اهل دعا خواندن نيستم و اين خيلى عيب بزرگى است اما اينرا مي فهمم كه با اين ادعيه رمزهاى خيلى بزرگى از زندگى بشر را ميتوان كشف كرد.
در يك سمينار اروپايى، مباحث الهياتى مطرح بود و من ترجمه يكى دوتا از دعاهاى صحيفه سجاديه را به مناسبتى خواندم، يك استاد تئولوژى در آنجا با اين مضمون به من گفت كه چقدر زيبا و صادقانه و چقدر متفكرانه است اين جمله ها! و چقدر خدا را خوب براى بشر تشريح مي كند و به بشر روش درست گفتگو با خدا را نشان مي دهد.
الان، هنوز كه هنوزه منزلت علمى صحيفه سجاديه در جامعه شيعه شناخته نشده است، حتى در حوزه و دانشگاه، بقيه كه تكليفشان روشن است.
@SAHIFE2
∎
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صحيفه سجاديه؛ مرامنامه تفكر و تعبد - استاد رحیم پور اذغدی
متاسفم برای خودم ...
(بسیار جانسوز!! )
@SAHIFE2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
animation.gif
137.8K
✅کانال انس با صحیفه سجادیه
🖋 در پیام رسان ایتا👇
https://eitaa.com/sahife2
🌺لطفا نشر دهید🌺
https://library.tebyan.net/fa/Browse/Search#lstOrder=ASC&lstOrderBy=TitleSearch&lstField1=Subject&txtField1=%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85%20%D8%AD%D8%B3%D9%86%20%D9%85%D8%AC%D8%AA%D8%A8%DB%8C%20(%D8%B9)&hidden1=&lstActor1=And&lstField2=Language&txtField2=&hidden2=1036&lstActor2=And&lstField3=Title&txtField3=&hidden3=&lstActor3=And&lstField4=Title&txtField4=&hidden4=&lstActor4=And&lstField5=Title&txtField5=&hidden5=&PageSize=10
کتابخانه تخصصی امام حسن مجتبی علیه السلام
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
https://article.tebyan.net/453/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D8%B3%D9%86-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85
بانک جامع مقالات امام حسن مجتبی علیه السلام
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
جواب شش موضوع مبهم
مرحوم قطب الدّین رواندى در كتاب خرایج خود آورده است :
روزى یك نفر از بلاد روم خدمت امام علىّ علیه السلام وارد شد و اظهار داشت : من یك نفر از رعیّت تو و از اهالى این شهر هستم .
حضرت فرمود: خیر، تو از رعیّت من و از اهالى این شهر نیستى ؛ بلكه تو از سوى پادشاه روم آمده اى و او چند سؤ ال براى معاویه فرستاده است و چون معاویه جواب آن ها را نمى دانست به من ارجاع شده است .
آن شخص اظهار داشت : بلى ، صحیح فرمودى ، معاویه مرا به طور محرمانه نزد شما فرستاد تا جواب مسائلم را از شما دریافت دارم ؛ و این موضوع را كسى غیر از ما نمى دانست .
پس از آن امیرالمؤ منین علىّ علیه السلام فرمود: آنچه مى خواهى از این دو فرزندم سؤ ال كن كه جواب كافى دریافت خواهى داشت .
آن شخص گفت : از آن كسى كه موهاى سرش تا روى گوشهایش آمده - یعنى ؛ حسن مجتبى علیه السلام - سؤ ال مى كنم .
و چون آن شخص رومى نزد امام حسن مجتبى علیه السلام آمد، پیش از آن كه سخنى مطرح شود، حضرت به او فرمود: آمده اى تا سؤ ال كنى :
فاصله بین حقّ و باطل چیست ؟
و بین زمین و آسمان چه مقدار فاصله است ؟
و بین مشرق تا مغرب چه مقدار مسافت است ؟
و قوس و قزح - یعنى ؛ رنگین كمان - چیست ؟
و خنثى به چه كسى گفته مى شود؟
و آن ده چیزى كه یكى از دیگرى محكم تر و سخت تر مى باشند كدامند؟
مرد رومى با حالت تعجّب گفت : بلى ، سؤ ال هاى من همین ها مى باشد.
امام حسن مجتبى علیه السلام در این موقع به پاسخ سؤ ال ها پرداخت و فرمود: بین حقّ و باطل چهار انگشت است ، آنچه با چشم خود دیدى حقّ و آنچه شنیدى باطل است .
فاصله بین زمین و آسمان به اندازه دعاى مظلوم بر علیه ظالم است و نیز تا جائى كه چشم ببیند.
همچنین فاصله بین مشرق تا مغرب به مقدار سرعت گردش و حركت خورشید در یك روز خواهد بود.
و امّا قوس و قزح : قوس علامتى است از طرف خداوند رحمان براى در اءمان ماندن موجودات زمین از غرق شدن و دیگر حوادث مشابه آن ؛ و قزح نام شیطان است .
امّا خنثى به شخصى گفته مى شود كه معلوم نباشد مرد است یا زن ، كه اگر هیچ نشانه اى نداشته باشد، یا هر دو نشانه را موجود باشد به او گفته مى شود: ادرار كن ، پس اگر ادرارش به سمت جلو یا بالا بود مرد است و در غیر این صورت در حكم زن خواهد بود.
و امّا جواب آن ده چیز - به این شرح است - :
خداوند متعال سنگ را آفرید و به دنبالش آهن را به وجود آورد كه همانا آهن سنگ را قطعه قطعه مى كند.
و سپس آتش را آفرید كه آهن را گداخته و آب مى نماید.
و سخت تر از آتش آب است كه آتش را خاموش مى كند.
و از آب شدیدتر، ابر مى باشد كه آن را حمل و منتقل مى كند.
و از ابر نیرومندتر باد خواهد بود كه ابر را به این سو، آن سو مى برد.
و از باد قدرتمندتر آن نیروئى است كه باد را كنترل مى كند.
و از آن شدیدتر ملك الموت - عزرائیل - است كه جان همه چیز را مى گیرد؛ و مى میراند.
و از آن مهمّتر خود مرگ است كه جان عزرائیل را نیز مى رباید.
و از مرگ محكم تر، و نیرومندتر مشیّت و اراده الهى است كه مرگ را برطرف مى نماید - و در روز واپسین ، مردگان را زنده مى گرداند –
- بحارالا نوار ج 43، ص 326، ح 5، الخرایج و الجرایح : ج 2، ص 572، ح 2.
منبع: چهل داستان و حدیث زندگانی امام حسن (علیه السلام) عبداللّه صالحى
@SAHIFE2
امام حسن مجتبی علیه السلام : خدایا! مهمان تو به در خانه ی تو آمده، ای نیکو بخش! گنهکار به محضرت بار یافته، پس به لطف و کرمت، از گناهانم بگذر، ای خدای بزرگوار.
@sahife2