وقتِ خداحافظیه، مهمونیم تموم شد!
حسرتِ این روزایِ خوش، بغضی توی گلوم شد
صاب خونه ممنون توأم، هیچ چیزی کم نذاشتی
با اینکه لایق نبودم، سنگ تموم گذاشتی
نمی تونم دل بِکنم، جدایی خیلی سخته!
بدرقه رفتن اینطوری، خدایی خیلی سخته!
ماه رمضون کجا میری!؟ نرو دلم می گیره
از این به بعد باز غروبا، بی تو دلم می گیره
تا سال بعد چیکار کنم! زنده شاید نباشم
با چشم گریون دوباره، از تو باید جداشم
حرف جدایی که میشه، دلم عزا می گیره
دلم به یادِ روضه های کربلا می گیره
***
حسین من نرو بمون، سایه ی روسرم باش
حالا که عباس ندارم، پناه این حرم باش
دلم شده پشتِ سرت، مثل موهات پریشون
خودت بگو چیکار کنم، تنها تو این بیابون
داداش نرو تورو خدا، نذار که در به در شم
نذار با شمر و حرمله، تا کوفه همسفر شم
@sahife2
به پایان آمد این ماه وعبادت همچنان باقیست
برای ما حرم بنویس، نجف تا کربلا کافیست...
الســّـلامُ عَـلـیـکَ یـا اباعبدالله
@sahife2
فلسفه پرداخت فطریه چیست؟
پاسخ: «زکات فطره» به اتفاق شیعه و سنی، واجب است و در متون دینی برای آن، فلسفه و فواید متعددی برشمرده است که مهمترین آنها عبارت است از:
1- دادن زکات فطره باعث قبولی و تمامیت روزه میشود. در روایتی از امام صادق (ع) اینگونه آمده است:
عن أبی بصیر و زرارة قالا: قال أبو عبدالله(علیه السلام): « إن من تمام الصوم إعطاء الزکاة - یعنی الفطرة - کما أن الصلاة علی النبی صلی الله علیه وآله من تمام الصلاة لأنه من صام ولم یؤد الزکاة فلا صوم له إذا ترکها متعمدا، ولا صلاة له إذا ترک الصلاة علی النبی صلی الله علیه وآله، إن الله عز وجل قد بدأ بها قبل الصلاة...
امام صادق علیه السلام فرمود: همانا دادن زکات فطره از جمله عوامل تمامکننده و کمالبخش روزه است همانگونه که صلوات بر پیامبر (ص) از جمله عوامل تمام کننده نماز میباشد. چرا که هر کس روزه بگیرد ولی زکات فطره را عمدا ترک کند و ادا نکند پس مانند آن است که روزهای نگرفته است همانگونه که هر گاه کسی نماز بگذارد ولی صلوات بر پیامبر(ص) نفرستند مانند آن است که نماز نگذاشته است...» (1)
2- دادن زکات فطره موجب حفظ انسان از مرگ در آن سال میشود. در روایتی از امام صادق (ع) این چنین آمده است:
عَنْ مُعَتِّبٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ: اذْهَبْ فَأَعْطِ عَنْ عِیَالِنَا الْفِطْرَةَ- وَ عَنِ الرَّقِیقِ وَ اجْمَعْهُمْ وَ لَا تَدَعْ مِنْهُمْ أَحَداً- فَإِنَّکَ إِنْ تَرَکْتَ مِنْهُمْ إِنْسَاناً تَخَوَّفْتُ عَلَیْهِ الْفَوْتَ- قُلْتُ وَ مَا الْفَوْتُ قَالَ الْمَوْتُ.
امام صادق به من فرمود از جانب اهل و عیالت زکات فطره را ادا کن و همه را در نظر بگیر و از آنها کسی را فراموش نکن چرا که اگر فردی از آنها را ترک کنی من بر فوت او خوف دارم. راوی میگوید عرض کردم منظور از فوت چیست؟ حضرت فرمود: مرگ.(2)
3- دادن زکات فطره باعث سلامتی جسم و پاکسازی روح از رذایل اخلاقی است. در روایتی در تفسیر آیه شریفه «قد افلح من زکیها» آمده است: منظور از تزکیه زکات فطره است.(3)
پی نوشتها:
1. شیخ صدوق من لایحضره الفقیه 1413 ه.ق، انتشارات جامعه مدرسین قم، ج 2، ص 183.
2. شیخ کلینی، اصول کافی، تهران، دارالکتب الاسلامیه، 1346ه.ش، ج 4، ص 174.
3. محدث نوری، مستدرک وسائل الشیعه، قم، موسسه آل البیت علیهم السلام لاحیاء التراث، 1366ه.ش، ج 7، ابواب زکاة الفطره، ص 137.
@sahife2
مبلغ زکات ماه رمضان 1397
مبلغ زکات ماه رمضان امسال نیز همانند سال های گذشته توسط مراجع تقلید مختلف اعلام گردید. پرداخت فطریه سال ۹۷ برای افرادی که فقیر نباشند، واجب است. مراجع تقلید مختلف نظیر آیت الله خامنه ای، مکارم شیرازی، گلپایگانی، نوری همدانی و . . . در ادامه آمده است.
مبلغ فطریه سال ۹۷ طبق نظر آیت الله خامنه ای
طبق نظر آیت الله خامنه ای حداقل مبلغ فطریه اعلام شده برای سال ۹۷ برای هر نفر حداقل ۸٫۰۰۰ تومان می باشد. همچنین کفاره غیر عمد روزی ۲٫۰۰۰ تومان و عمد روزانه ۱۵۰٫۰۰۰ تومان می باشد.
زکات فطره را کی پرداخت کنیم؟ نحوه پرداخت فطریه سال
زمان پرداخت زکات فطره از شب عید فطر تا ظهر روز عید است و در این فاصله باید پرداخت شود و احتیاط هم آن است که پیش از نماز عید زکات فطره را بپردازد و عمدا نباید تأخیر شود و حتی فرموده اند اگر کسی دسترسی به فقیر ندارد و امکان مصرف زکات فطره در مصارف او نیست باید آن را جدا کرده، کنار بگذارد که بعدها به مصرف برساند.
زکات فطره ۹۷ طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی
مطالبی که در ادامه می خوانید مربوط به سال ۹۶ هستند. بر اساس فتوای آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی، زکات فطره امسال برای هر نفر بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۶ هزار تومان و بر اساس قوت غالب برنج خارجی، مبلغ پانزده هزار تومان و برنج ایرانی، مبلغ ۳۰ هزار تومان اعلام شده است.
کفاره روزه غیر عمد (عذر) برای هر روز مبلغ ۲ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد برای هر روز مبلغ یکصد و بیست هزار تومان است.
بر اساس مسئله ۱۴۹۲ رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است.
در ضمن بنا بر فتوای این مرجع تقلید اگر کسی تنها در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.
زکات فطریه سال ۹۷ طبق نظر آیت الله صافی گلپایگانی
طبق اعلام دفتر آیتالله العظمی صافی گلپایگانی مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند، کفاره روزه غیر عمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم میباشد، کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام ۶۰ مسکین؛ هر کدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود، با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، متفاوت میباشد، لذا روزهداران عزیز میتوانند معادل مقادیر فوق را بر طبق قیمت محل زندگی خود محاسبه کرده و پرداخت کنند.
فتوای این مرجع درباره میهمان هم این است که اگر مهمان پیش از مغرب وارد شود و بگویند امشب نان او را داده هرچند نان خور حساب نشود بر میزبان واجب است.
فطریه ماه رمضان ۹۷ آیت الله نوری همدانی
مسئول دفتر آیت الله العظمی حسین نوری همدانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اعلام کرد: طبق نظر این مرجع تقلید شیعیان زکات فطره امسال برای هر نفر بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۶ هزار تومان اعلام شده است.
حجت الاسلام محمدحسن شمس ادامه داد: کفاره روزه غیر عمد (عذر) از سوی این مرجع تقلید هم برای هر روز مبلغ ۲ هزار تومان است و روزه عمد برای هر روز ۱۲۰ هزار تومان اعلام شده است.
همچنین بر اساس فتوای این مرجع تقلید چنانچه میهمان قبل از غروب وارد بر صاحبخانه شود و آن شب نانخور وی باشد، زکات فطرهاش بر عهدهٔ میزبان است.
@sahife2
دعای 46 صحیفه سجادیه
دعایی که امام سجاد علیه السلام در روز عید فطر و جمعه میخواندند
@sahife2
👇👇
http://www.erfan.ir/farsi/sahifeh/view/46
https://www.aparat.com/v/7aZ5h/دعای_46_صحیفه_سجادیه_روز_عید_فطر_و_جمعه
ا❤️🌺🌸💕⚜✨
ا🌺💛🌿🕊
ا🌸🌿🕊
ا🌿🕊
ا💕
ا✨
یا اهل الکبریاء و العظمه!
اکنون که خورشید عید سر می زند، چشم انتظارم تا از جود و جبروت تو، خود را میان اهل رحمت و مغفرت بیابم که این شعف
از تصور بخشش توست؛
نه از تجسم اعمالم.
قصد آن دارم، چشم هایی را که در نهر رمضان تو شست وشو
کرده ام، دیگربار به غبار گناه نیالایم.
به راستی، عید روزی ست که در آن معصیت تو نباشد.
دستم را بگیر تا از همین نقطه، تولد دیگری را در خود شروع کنم.
🔹طاعات و عبادات قبول
عید سعید فطر بر یکایک شما گرامیان مبارک باد🔹
@sahife2
✨
💕
🌿🕊
🌸🌿🕊
🌺💛🌿🕊
❤️🌺🌸💕⚜✨
«أَسْأَلُكَ بِحَقِّ هَذَا الْيَوْمِ الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِينَ عِيداً »
خداوندا از تو میخواهم، به حق این روزی که آن را برای مسلمانان عید قرار دادی
@sahife2
پروردگارا! چنان كن كه
از عقاب و عذاب تو بترسيم
و به ثواب تو مشتاق باشيم
صحیفه سجادیه دعای 45 بند 53
@sahife2
«53»اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا خَوْفَ عِقَابِ الْوَعِيدِ وَ شَوْقَ ثَوَابِ الْمَوْعُودِ حَتَّى نَجِدَ لَذَّةَ مَا نَدْعُوكَ بِهِ وَ كَأْبَةَ مَا نَسْتَجِيرُكَ مِنْهُ
«54» وَ اجْعَلْنَا عِنْدَكَ مِنَ التَّوَّابِينَ الَّذِينَ أَوْجَبْتَ لَهُمْ مَحَبَّتَكَ وَ قَبِلْتَ مِنْهُمْ مُرَاجَعَةَ طَاعَتِكَ يَا أَعْدَلَ الْعَادِلِينَ]
پروردگارا! چنان كن كه از عقاب و عذاب تو بترسيم و به ثواب تو مشتاق باشيم، آن چنان ترس كه تار و پود وجود ما را بلرزاند و زحمت عذاب و درد عقاب را در وجود ما برانگيزاند و آن چنان اشتياق كه لذت وعدههاى تو را در كام ما زنده كند و مشتاقترمان سازد.
و ما را در پيشگاهت از توبه كنندگانى قرار ده كه محبتت را بر ايشان حتم ساختهاى، و بازگشتشان را به طاعت خود قبول نمودهاى، اى عادلترين عادلها.
صحیفه سجادیه دعای 45 بند 53 - 54
@sahife2
قنوت نماز عید فطر
-------------
اللهُمَّ [أَنْتَ أَهْلُ] أَهْلَ الْکِبْرِیَاءِ وَ الْعَظَمَةِ وَ أَهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ أَهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ أَهْلَ التَّقْوَی وَ الْمَغْفِرَةِ أَسْأَلُکَ بِحَقِّ هَذَا الْیَوْمِ الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِینَ عِیدا وَ لِمُحَمَّدٍ صَلَّی اللهِ عَلَیْهِ وَ آلِهِ ذُخْرا وَ شَرَفا وَ مَزِیدا أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُدْخِلَنِی فِی کُلِّ خَیْرٍ أَدْخَلْتَ فِیهِ مُحَمَّدا وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُخْرِجَنِی مِنْ کُلِّ سُوءٍ أَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّدا وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَوَاتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمْ أَجْمَعِینَ اللهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ خَیْرَ مَا سَأَلَکَ مِنْهُ عِبَادُکَ الصَّالِحُونَ وَ أَعُوذُ بِکَ فِیهِ مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُکَ الصَّالِحُونَ الْمُخْلِصُونَ
خدای ای اهل بزرگی و عظمت، و ای اهل جود و سلطنت، و اهل گذشت و رحمت، و اهل تقوا و مغفرت، از تو درخواست میکنم به حق این روز که برای مسلمانان عید قرار دادی، و برای محمّد صلّی الله علیه و آله ذخیره و فزونی در شرف، که بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستی، و مرا در هر خیری که محمّد و خاندان محمّد را وارد نمودی وارد کنی، و از هر شرّی که محمّد و خاندان محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) را بیرون آوردی مرا بیرون آوری، خدایا از تو درخواست میکنم، بهترین چیزی که بندگان شایسته ات درخواست کردند، و به تو پناه میآورم از آنچه بندگان شایسته ات به تو پناه بردند
@sahife2
b99b2876-a581-481f-b2cf-4941a56112ab.mp3
1.87M
عید فطر؛ عید حقیقی بهره مندی از رحمت و مغفرت الهی
مقام معظم رهبری
@sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عید فطر پاک ترین
و مبارک ترین عیدهاست
چرا که پاداش
یک مـاه عبـادت
و شست و شوی جان
در نهر
پاک رمضـان است
این عیـد بزرگ
بر شمـا مبـارک باد
@sahife2
چیست دلچسب ترین عیدی این شهر الله؟
یک سحر وقت اذان صحن اباعبدالله
@sahife2
تبریک عید فطر به 5 زبان-به ترتیب فارسی عربی انگلیسی ترکی و فرانسه
@sahife2