eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
5.1هزار دنبال‌کننده
16.8هزار عکس
2.5هزار ویدیو
1.7هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
خداوند، مصداق واقعى خردمندانى را كه از بهترين سخن پيروى مى‏كنند در اين آيه بيان فرموده است: ربنا اننا سمعنا مناديا ينادى للايمان ان آمنوا بربكم، فآمنا. بار الها! ما شنيديم صداى نداكننده‏اى را كه به ايمان دعوت مى‏كرد و مى‏گفت: ايمان بياوريد به پروردگارتان، بار الها! دعوت او را اجابت نموديم و ايمان آورديم.
براى نيل به بارى‏تعالى بايد پيمبر الهى بيايد، اوامر الهى را ابلاغ كند و با مردم سخن بگويد، مردم نيز عقلهاى خود را به كار بندند، در سخنان فرستاده‏ ى خدا تامل و تفكر نمايند، و با بصيرت و بينايى به وى ايمان بياورند. اگر پيمبر بيايد و مردم عقل خود را به كار نبندند هدايت الهى تحقق پيدا نمى‏كند، اگر مردم، عقل خود را به كار ببندند بدون راهنمايى الهى به هدايت واقعى نايل نمى‏شوند، بنابراين هدايت نيازمند به سخنان پيمبران و به كار گرفتن عقل و فكر كردن است، و به فرموده‏ى على (ع) در مجمع‏البحرين، ماده‏ى «عقل»: العقل شرع من داخل، و الشرع عقل من خارج، عقل در وجود آدمى به منزله ‏ى شرع درونى است و شرع مقدس فرستاده‏ى خدا به منزله‏ى عقل برونى است براى بشر.
امام كاظم (ع) فرموده: خداوند در بين مردم دو حجت دارد: يك حجت ظاهرى و آشكار و آن ديگر حجت باطنى و پنهان. اما حجت ظاهرى خداوند، رسل و انبيا و ائمه عليهم‏السلام اند، و اما حجت باطنى خداوند عقل هاى مردم است.
اولين مجاهده و كوشش در راه نيل به هدايت بارى ‏تعالى گوش دادن به سخنان پيمبران و به كار بستن عقل در شناخت واقعيت و حقيقت آنان است. اگر آدمى اين مرحله را بگذراند و به نبوت پيمبران الهى باور بياورد يكى از مهمترين مراحل هدايت الهى را گذرانده است.
مرحله‏ ى دوم اين است كه پس از دانستن حقيقت و درك واقعيت دعوت پيمبران آن را كه در دل فهميده و با عقل تشخيص داده به زبان بياورد و اعتراف كند، اما اين كار، نيازمند به مجاهده با هواى و غلبه بر تمنيات حيوانى است، و اگر مجاهده با هوى سنگينتر از مجاهده‏ ى عقلى نباشد از آن خفيف تر نيست زيرا بسيارى از مردم در مواردى حقيقت را درك مى‏كنند، اما اسير يك سلسله تعلقات و توهمات‏اند، گرفتار خودخواهى، بلندپروازى، استكبار، تعصب خانوادگى، تعصب قومى، لجاجت و عناد، كه قدر جامع همه‏ى اينها هواى نفس است. هواى نفس نمى‏گذارد انسان به واقعيت اعتراف كند و حقيقت را بگويد
كسانى بعد از ديدن معجزات حضرت موسى بن عمران و مطمئن شدن به اين مطلب كه او فرستاده‏ى بارى‏تعالى است حاضر نشدند اطمينان قلب خود و باور و ايمان معنوى خويش را به زبان بياورند. قرآن در اين باره فرموده است: و جحدوا بها و استيقنتها انفسهم ظلما و علوا. اينان انكار كردند نبوت موسى بن عمران را با اينكه يقين قلبى داشتند و انگيزه‏ى اينان در اين انكار بلندپروازى و ستمگرى بوده است، نتوانستند با روح بلندپروازى و هواى نفس خود در ظلم و ستم مبارزه و مجاهده نمايند. الذين آتيناهم الكتاب يعرفونه كما يعرفون ابناءهم و ان فريقا منهم ليكتمون الحق و هم يعلمون. كسانى كه اهل كتاب‏اند پيغمبر اسلام را مى‏شناسند همانند شناخت فرزندان خودشان، اما گروهى از آنها حق را كتمان مى‏كنند با آنكه به حق، عالم و آگاه‏اند. و كذالك ما ارسلنا من قبلك فى قريه من نذير الا قال مترفوها: انا وجدنا آباءنا على امه و انا على آثارهم مقتدون. اينچنين است كه ما پيش از تو در هيچ قريه‏اى پيمبر و نذيرى نفرستاديم مگر آنكه اسرافگران مى‏گفتند: پدران خود را بر روش و عقيده‏اى يافته‏ايم و ما نيز به آنها اقتدا مى‏كنيم و از پى عقايد آنها مى‏رويم . ابوجهل درباره ‏ى پيغمبر گفت: و الله انى لاعلم انه صادق و لكن متى كنا تبعا لعبد مناف. به خدا قسم مى‏دانم كه پيمبر اسلام راست مى‏گويد و فرستاده‏ى خداوند است، اما چه زمان قبيله‏ى ما و گروه ما را از گروه و قبيله‏ى عبد مناف پيروى نموده‏اند.
كسانى كه اسير لجاج و عنادند، اسير هواى نفس و بلندپروازى هستند، و اسير تعصب پدران و تصلب و پافشارى در روش اجداد قوم خود هستند و نمى‏توانند حقايق را درك كنند زيرا اينان قدرت مجاهده با نفس خود و تمنيات خويشتن ندارند. لذا است که نيل به بارى ‏تعالى از راه مجاهده و كوشش ميسر است، كسى كه مى‏خواهد از اين نعمت بزرگ برخوردار گردد بايد در درجه‏ى اول، عقل خود را به كار بندد و نداى انبيا را با نيروى خود بررسى كند و ايمان بياورد. ثانيا، بايد هواى نفس خود را واپس زند، از تعصب و تصلب و لجاج و بلندپروازى، خويشتن را مصون دارد تا بتواند با مجاهده با هواى نفس، خود را به حقيقت برساند و از هدايت بارى‏تعالى برخوردار گردد.
امام سجاد (ع) در پيشگاه الهى عرض مى‏كند: و لا اضلن و قد امكنتك هدايتى: بار الها! به گمراهى و ضلالت گرايش نيابم با آنكه هدايت من براى تو ممكن است. *كسى كه : 1. عقل خود را به كار بسته و در سخنان پيامبر گرامى اسلام (ص) دقت نموده و به نبوت آن حضرت پى برده و در باطن ايمان آورده است 2. به علاوه با هواى نفس خويش مجاهده كرده و باور معنوى خود را به زبان آورده و به گروه مسلمانان پيوسته است، چنين انسانى حق دارد بگويد: بار الها! مورد حمايت و عنايتم قرار بده به گونه‏ اى كه در كمترين انحرافى پيدا نكنم و در باطل قدم نگذارم.
*اگر اين انسان، عالم و روحانى عاليقدر است از خدا مى‏خواهد كه : بار الها! در مطالعه‏ى قرآن شريف و روايات دچار اشتباه فكرى نشوم، تو مرا مورد پشتيبانى و لطف خودت قرار ده كه حقايق را آنطور كه هست از كتاب و سنت درك كنم. *اگر يك انسان اجتماعى وارد در امور مملكت است بايد بگويد: پروردگارا! مورد عنايت و حمايتم قرار بده كه در مردم به صراط مستقيم بروم، دچار انحراف نشوم و به ضرر كشور اسلامى قدمى برندارم. *هر كس در هر روشى كه قدم مى‏زند و در هر كارى كه وارد است اگر مشمول هدايت بارى‏تعالى بشود و خداوند لطف خود را شامل حال او فرمايد از خطر و انحراف مصون مى‏ماند و سرانجام در هر كارى به سعادت شايسته‏ى آن كار نايل مى‏گردد.
🙏اللَّهُمَّ صَلِّ عَلى‌ مُحَمَّدٍ و آلِهِ، .... وَ لَا أَضِلَّنَّ وَ قَدْ أَمْكَنَتْكَ هِدَايَتِي‌. 👤مرحوم آیت الله (متن و صوت در زیر)👇 👈🔉مفهوم و ضلالت 👈🔉اصلی‌ترین عامل ضلالت دعای 🖋کانال انس با صحیفه سجادیه 🆔 @sahife2
با تشکر از همه دوستان مشارکت کننده در بحث امروز (برداشت من)( نویسنده - خواننده و نشر دهنده این کلام نورانی ) اجرتان با صاحب این کتاب با عظمت امام سجاد علیه السلام
❇️ " ، و ، از لوازم دست یابی به معرفت دینی است که موجب ، شفافیت و نورانیت دل و زدودن زنگار تردید و نگرانی می شود. " 👤 در دیدار جمعی از شعرا ۱۳۹۰/۰۵/۲۴ (👈 متن و صوت کامل بیانات ) 🙏کانال 🆔 @sahife2