💠 گسترش عدالت
🔹 امام سجاد (سلام الله علیه) چه فرمود؟ در این دعای نورانی بیستم [صحیفه سجادیه] که دعای #مکارم_اخلاق است، وجود مبارک حضرت دستور داد که ما از ذات أقدس الهی اموری را بخواهیم:
رابطه خود با خودمان را حل کنیم، مشکل داخلیمان را حل کنیم،
رابطه خودمان را با مردم حل بکنیم
https://eitaa.com/sahife2/11708
این دو پیوند را در سایه رابطه اصلی که رابطه عبد و مولا است، رابطه مخلوق و خالق است حل کنیم؛ اگر آن حل بشود، هم رابطه خودمان با خودمان حل می شود، هم پیوند خودمان با جامعه [حل میشود].
◽️ اول عرض بکند: «وَ عَبِّدْنِی لَک وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِی بِالْعُجْبِ»؛ خدایا من را بنده خاص خودت قرار بده، این توفیق توست! مبادا اگر عبادت کردم با عُجب عبادت من را باطل کنی. پس رابطه عبد با مولا، خلق با خالق باید اولاً تحکیم بشود «عَبِّدْنِی لَک وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِی بِالْعُجْبِ»،
حالا که این رابطه درست شد و من بنده تو شدم، آنگاه «وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَی یدِی الْخَیرَ وَ لَا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ»، چون دستِ بگیر را خدا دوست ندارد و دست بگیر بدترین دستهاست! «الْیدُ الْعُلْیا خَیرٌ مِنَ الْیدِ السُّفْلَی». آنگاه اگر کسی این رابطه را تحکیم کرد، به خدا عرض میکند: خدایا من هم باید نسبت به مردم کار خیر بکنم، خیر مردم از دست من جاری بشود، نه دیگری کار خیر بکند و من تماشاچی باشم «وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَی یدِی الْخَیرَ وَ لَا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ»، یک آدم تماشاچی در آخرت هم تماشاگر درجات است و به او مقام نمی دهند! عرض کرد خدایا تو که به مردم خیر می رسانی، آن توفیق را بده که من مجرای خیر باشم! اگر اهل عمل هستم، کاسب هستم، کشاورزم، دامدار و تاجرم، تولید خوب و توزیع خوب داشته باشم؛ اگر حوزوی و دانشگاهی هستم نوآوری خوب داشته باشم، حرف خوب بزنم، خوب حرف بزنم، خودم عمل بکنم تا گفتار من در جامعه اثر بکند، خیری از من به مردم برسد: «وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَی یدِی الْخَیرَ وَ لَا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ»، بعد دیگر آن توفیق را هم به من بدهد که این را به هم نزنم این را که من منّت بگذارم که بگویم من آن هستم که این کارها را کردم و از بین ببرم، این کار نشود.
◽️ پس رابطه ما با خدا در سایه عبادت محکم میشود، یک؛ پیوند ما با خلق در ناحیه خیررسانی تحکیم میشود، دو؛ اما خودمان با خودمان چه کار بکنیم؟!
«وَ هَبْ لِی مَعَالِی الْأَخْلَاقِ وَ اعْصِمْنِی مِنَ الْفَخْرِ»؛
خدایا من نمیخواهم اخلاق متوسط داشته باشم، می خواهم اخلاق عالی داشته باشم؛ نه تنها جهاد اصغر، جهاد اکبر را داشته باشم. اگر به آن درجات عالیه علم و عمل رسیدم، آن توفیق را هم به من بده که من گرفتار فخرفروشی و امثال آن نشوم «وَ هَبْ لِی مَعَالِی الْأَخْلَاقِ وَ اعْصِمْنِی مِنَ الْفَخْرِ» از این افتخارات بیجا که من آن هستم «کذا و کذا», من را نجات بده! پس با این بیان نورانی حضرت اضلاع سه گانه مثلث روشن می شود، بعد اگر که این اضلاع سه گانه را در خود حفظ کرد، سعی میکند نسبت به جامعه در همه کارها #عدالت را گسترش بدهد.
1387/11/03
👤 حضرت آیت الله #جوادی_آملی
#امام_سجاد_شناسی
#امام_سجاد_جوادی_آملی
🆔 @sahife2
⏺ اگر بخواهیم از حیات #امام_رضا علیه السلام یک پیام استخراج کنیم؛ آن پیام چیست؟ پیام زندگی علیبنموسیالرضا(ع) چیست؟ ما که نباید فقط به مرقد امام علیبنموسیالرضا اظهار ارادت کنیم؛ او امام ماست، زندگی او برای ما درس است، از زندگی او باید درس بگیریم. زندگی او برای ما یک پیامی دارد، آن پیام چیست؟ من آن پیام را در یک کلمه خلاصه میکنم. بدانید پیام زندگی پرماجرای علیبنموسیالرضا علیه الصّلوة و السّلام به ما عبارت است از؛
👌 مبارزه ی دائمی خستگیناپذیر! درس امام رضا علیهالسلام به همهی ما این است که؛
« ای مسلمان! از مبارزه خسته نشو.
نخواب چون #دشمن همیشه بیدار است و در شکلهای مختلف و در لباسها و نقابهای گوناگون و با آرایشهای رنگارنگ ظاهر میشود؛چشم تیزی داشته باشید، دشمن را بشناسید و راه مبارزه ی با دشمن را بلد بشوید و مثل علی بن موسی الرضا از اول تا آخر مبارزه را ادامه بدهید. ۶۳/۹/۳
👤#مقام_معظم_رهبری
@sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رسانه اثرگذار یعنی این!
داستان شعری که #دعبل برای حضرت #امام_رضا علیه السلام سرود و در مدت کوتاهی در بلاد اسلامی گسترش یافت
👤#مقام_معظم_رهبری
@sahife2
💠
نور عقل▫️ از وجود مبارک #امام_رضا (سلام الله علیه) سؤال کردند که امروز حجت خدا بر مردم چیست؛ مردم با چه معیاری، حق را از باطل، صدق را از کذب، خیر را از شرّ و حَسن را از قبیح تشخیص بدهند؟ «فَقَالَ ع الْعَقْل»؛ فرمود حجت خدا بر مردم، عقل است. این عقل، عبارت از عقل برهانی است و آن قدر قدرتمند است که وهم را از خودپردازی و خیال را از خودپروازی و همچنین شهوت و غضب را از پروازِ بی جا عقال کند. ▫️ حدیث دیگری که از وجود مبارک امام رضا (سلام الله علیه) رسیده است این است که فرمود: «صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه وَ عَدُوُّهُ جَهْلُه»؛ دوست هر فرد یا ملّتی، #عقل آن فرد یا ملّت است و دشمن هر فرد یا ملّتی، #جهل آن فرد یا ملّت است. اوّل عقل را معنا کردند؛ عقل یعنی قدرتی که بتواند دهان آدم را ببندد، چشم آدم را کنترل کند، آدم هر محرم و نامحرمی را نبیند، هر بد و خوبی را نگوید، هر زشت و زیبایی را نگوید، هر حق و باطلی را ننویسد و جامعه را ملتهب نکند. ▫️ در این بیان شریفِ «صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه»، «صدیق»، خبر مقدم و «عقله»، مبتدای مؤخر است و تقدیم این خبر بر آن مبتدا برای افاده حصر است؛ یعنی انسان_ ک دوست دارد و آن فهم اوست. «صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه وَ عَدُوُّهُ جَهْلُه»؛ انسان یک دشمن دارد و آن بی ادبی اوست بی عقلی اوست؛ حرف خلافی می زند خودش را به زحمت می اندازد، کار خلافی می کند خودش را به زحمت می اندازد. این امام است؛ ما در #زیارت اینها می گویم: «کَلامُکُم نُورٌ»! اینکه می گوییم: «کَلامُکُم نُورٌ»، برای همین بیانات نورانی است. 1397/05/04 🔈 بشنوید 👤 حضرت آیت الله #جوادی_آملی 🆔 @sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
«#امام_رضا علیه السلام و #ایران»
https://taaghche.com/book/98047
👈 در میان انبوه تحولات تاریخ ایران و اسلام بدون شک سفر امام علی بن موسیالرضا (ع) به ایران از بزرگترین حوادث تاریخ این سرزمین شمرده میشود. اصولاً حوادث روزگار امامت علی بن موسیالرضا (ع) از حوادث حائز اهمیت در تاریخ اسلام و تاریخ تشیع بوده و هست. اینکه برخی محققان، این دوره را با حماسه عاشورا و گروهی آن را با نرمش قهرمانانه امام حسن (ع) و جمعی دیگر آن را با موقعیت امامسجاد (ع) و گروهی نیز آن را با انقلاب فکری و فرهنگی صادقین مقایسه و شبیه میدانند، نشان دهنده اهمیت خاص و چندبُعدی بودن وضعیت آن مقطع تاریخی و پیامدهای آن دعوت سیاسی بوده است.
این کتاب پنج فصل اصلی و یک نتیجهگیری پایانی دارد.
https://www.aparat.com/v/Q6AM2
#کتاب_امام_رضا علیه السلام
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
طرح #برداشت_من هفته 124 از عبارات نورانی #صحیفه_سجادیه 👌صفحه ی ویژه اعضا در روزهای #جمعه ✳️ قسمت
با تشکر از همه دوستان مشارکت کننده در بحث (برداشت من)( نویسنده - خواننده و نشر دهنده این کلام نورانی ) اجرتان با صاحب این کتاب با عظمت امام سجاد علیه السلام÷
اللهم وَ وَفِّرْ مَلَكَتِي بِالْبَرَكَةِ فِيهِ
حضرت زين العابدين (علیه السلام) می فرمایند:
بار الها! آنچه را كه مالكم با #بركت ای كه در آن اعطا مىنمايى، افزون فرما.
بهترین آیه ای که درتفسیر این فراز می توان بیان کرد آیه ۵۲ سوره مبارکه هود است.
«ویا قوم استغفروا ربکم ثم توبوا الیه یرسل السماء علیکم مدرارا ویزدکم قوة الی قوتکم ولاتتولوا مجرمین»
« مدرارا »به معنای ریزش پی در پی است واز نظر مفهوم ثبوت و دوام را می رساند.
امام علیه السلام از خداوند می خواهد که اموال مرا پی درپی فراوانی بخش وبر دوام آن بیفزا.
#بركت
البركه النماء و الزياده حسيه كانت او معنويه و ثبوت الخير الالهى فى شىء و دوامه.
«بركه» به معناى نمو و افزايش است،
خواه آن افزايش محسوس باشد
يا آنكه معنوى و غيرمحسوس.
گاهى نمو و افزايش در موجودى به صورت طبيعى انجام مىشود و براى همه محسوس است
اما در عمق آن #بركت الهى وجود دارد.
در روايات، اولياء گرامى اسلام، كلمه ى « #بركت » را در مورد گوسفند، مكرر به كار بردهاند.
*رسول اكرم (ص) به عمه ى خود فرمود: چه چيز تو را مانع است از اينكه در خانهات #بركت نگاهدارى نمايى؟ عرض كرد: بركت چيست؟ فرمود: گوسفندى كه از شيرش استفاده مىشود.
* امراشد، خدمتگزار ام هانى مىگويد: على (ع) به منزل ام هانى آمد. او دستور داد براى آن حضرت طعام بياورم. مىگويد: غذايى كه در منزل موجود بود آوردم. امام فرمود: چرا در منزلتان «#بركت» نمىبينم؟ امهانى عرض كرد: غذايى كه حضور شما آورده، بركت نيست؟ فرمود: مقصودم غذا نيست، مقصودم از بركت، گوسفند است.
شير و گوشت و اعضاى داخلى بدن گوسفند و همچنين پشم و پوست و روده اش براى مردم خير و #بركت است،
جالب آنكه توالد و تناسل گوسفند، همانند سگ، طبق نظام خلقت است و طبيعى، با اين تفاوت كه
اولا سگ در هر شكم چند توله مىآورد و گوسفندان اغلب يك بره مىزايند
و ثانيا هر روز تعداد زيادى از گوسفندان براى تغذيه ى انسانها ذبح مىشود و نسل سگ از اين آفت بزرگ مصون است،
با اين حال، تعداد گوسفندان اينقدر چشمگير و زياد است و از نمو و افزايشى كه بركت الهى است، برخوردارند.
بعضى از #بركت ها امر عادى نيست و از مجارى اسباب و علل طبيعى پديد نمىآيد،
بلكه مشيت خداوند توانا آن را به وجود مىآورد و حضرت #مسيح ابن مريم عليه السلام يكى از آن پديده هاست. قرآن شريف راجع به آن حضرت موقعى كه طفل شيرخواره اى در گاهواره بود، چنين فرموده است:
قال انى عبدالله آتانى الكتاب و جعلنى نبيا. و جعلنى مباركا اين ما كنت.
گفت: من بنده ى خدا هستم، برايم كتاب فرستاده، به نبوتم برگزيده و مبارك و با #برکت ام قرار داده هر جا كه باشم.
*امام صادق (ع) فرمود: مبارك بودن مسيح (ع) بدين معنى است كه او وجودى است بسيار نافع و از ناحيه ى وى خير و بركت فراوان عايد مردم مىگردد.
اولين خيرى كه از وجود با #بركت #مسیح ع عايد گرديد، اين بود كه مادر شريف و بزرگوار خود را تبرئه و تنزيه نمود و از شر زبان مردم مصونش فرمود.
او در طول زندگى، مردم را به خداى يگانه دعوت نمود، تعاليم حق را به آنان آموخت، با نصايح و اندرزهاى حكيمانه ى خود، انسانيت و فضيلت را درس داد
و از بركات وجودش اين بود كه بيماران غيرقابل درمان را با دعاهاى خويش مشمول شفاى الهى ساخت و از نعمت صحت و سلامت برخوردارشان نمود.
يكى از معانى #بركت اين است كه :
ثبوت الخير الالهى فى شىء و دوامه.
یعنی : خير الهى در چيزى پايدار و ثابت بماند.
*و لو ان اهل القرى امنوا و اتقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء و الارض.
اگر اهل بلاد ايمان بياورند و به تقوى گرايش يابند، ما درهاى رحمت و #بركت را از آسمان و زمين به روى آنان مىگشاييم.
به موجب اين آيه ى مباركه، در شهرى كه ايمان و تقوى حاكم باشد و مردم عملا از آن پيروى كنند،
بركات الهى نيز در آن محيط ثابت و پايدار خواهد ماند.
*على (ع) فرمود: با وجود عدل در جامعه، بركات خداوند مضاعف مىگردد.
* حضرت رضا (ع) فرمود: خداوند به يكى از پيمبران وحى فرستاد كه وقتى مورد اطاعت قرار گيرم، راضى مىشوم و چون راضى شدم، #بركت مىدهم و بركت من نهايت و پايانى ندارد.
*على (ع) فرمود: وقتى جنايات، علنى و آشكار مىگردد، بركات الهى در جامعه از ميان مىرود.
*و لو ان اهل القرى امنوا و اتقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء و الارض.
در آيه ، چنين آمده كه اگر مردم بلاد، ايمان بياورند و تقوى در پيش گيرند،
خداوند درهاى بركات را از آسمان و زمين به روى آنان مىگشايد.
**ممكن است سئوال شود:
بين ايمان و تقوى با بركات سماوى و ارضى چه رابطهاى وجود دارد؟
مىتوان گفت اين پرسش در موارد ديگرى از آموزشهاى اسلامى نيز قابل طرح است.
از آن جمله، در روايات آمده:
«صدقات و اعمال معروف، دفع بلا مىكند، يا صله ى رحم موجب طول عمر مىشود.
بين صدقه و دفع بلا، يا صله ىرحم و طول عمر چه رابطهاى است؟
در پاسخ اين قبيل پرسشها مىتوان گفت: